ماه: آبان ۱۴۰۲
درباره نخستین زن دارنده مدرک دکترای گیتار دنیا
«زندگی بدون گیتار برام معنا نداره، باید حتما هر روز سیمهای گیتار رو لمس کنم و طنین صدای گیتار کلاسیک رو بشنوم، «باخ»، «موتزارت»، «سگوبیا» برای همیشه میمانند، منم می خوام بمونم برای همیشه». گوینده این جملات که پروفسور «لیلی افشار»، نوازنده چیرهدست و نخستین زن دارنده مدرک دکترای گیتار دنیاست، دیگر در بین ما نیست و پیکر این هنرمند برجسته پنجشنبه ۴ آبان در گیلان به خاک سپرده شد.
لیلی افشار، متولد ۱۳۳۸ در تنکابن، یکی از ۱۲ نوازنده بینالمللی گیتار بود که برای نواختن حضور آندرس سگوبیا در کلاسهای پیشرفته وی، در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انتخاب شد.
وی نخستین نوازندهٔ زن در جهان است که در رشته اجرای گیتار کلاسیک به درجه دکترا دست یافت.
داستان علاقه لیلی به گیتار هم مانند بسیاری از نوازندگان بزرگ از یک لحظه و یک دیدار آغاز شد. ۱۰ ساله بود که نوازندگی یکی از اقوامش را از نزدیک مشاهده کرد و دلباخته این ساز شد. پس از اتمام دوره متوسطه و در سال ۱۳۵۵ به آمریکا رفت و تحصیل در رشته موسیقی و در زمینه گیتار را ادامه داد.
افشار مدرک لیسانس را از «کنسرواتوار موسیقی بوستون» و کارشناسی ارشد موسیقی در رشته نوازندگی گیتار کلاسیک را از «کنسرواتوار موسیقی نیوانگلند» گرفت. پس از آن توانست دوره دکتری را زیر نظر «بروس هلزمن» در دانشگاه ایالتی فلوریدا به پایان برساند. او همچنین استاد موسیقی در دانشگاه «ممفیس» آمریکا بود که در سال ۲۰۰۰ به عنوان استاد برجسته دانشگاه برگزیده شد.
وی کنسرتهای متعددی در کشورهای ایران، آمریکا، انگلستان، ایرلند، کانادا، فرانسه، دانمارک، ایتالیا، آفریقا، نیوزیلند، استرالیا و آمریکای جنوبی برگزار کرد و همچنین در «ویگمور هال لندن»، «مرکز هنرهای اجرایی کندی»، «فستیوال موسیقی گرند تیتن»، «فستیوال موسیقی اسپن»، «مدرسه هنرهای تجسمی بنف»، «فستیوال موسیقی منتون» و «آکادمی آمریکایی در رم» نواخته است.
گفتنی است این هنرمند طی سفرهای متعدد از سال ۲۰۰۱ به ایران، اقدام به برگزاری ورکشاپ، کلاسهای تکمیلی و گروهی برای نوازندگان و هنرجویان گیتار در نقاط مختلف کشور میکرد.
جایزه سالانه نوازنده برتر گیتار در دورههای دهم، یازدهم و دوازدهم، جایزه «الیور اچگیبسون» در سال ۲۰۰۰ برای بهترین نوازنده زن گیتار کلاسیک، جایزه «ممفیس چاپتر» از طرف آکادمی ملی هنر و دانش آمریکا، جایزه هنر «تنسی» در رشته موسیقی، جایزه اول انجمن گیتار آمریکا، جایزه بزرگ جشنواره موسیقی «اسپن»، جایزه اول انجمن ملی مدرسین موسیقی و جایزه اول انجمن ملی مدرسین سازههای زهی دنیا از جمله افتخارات این هنرمند فقید است.
یکی از دغدغههای او اجرای قطعات ایرانی نیز بود. افشار به منظور اجرای قطعات موسیقی ایرانی با گیتار کلاسیک، اقدام به نصب ربع پرده یا همان «کُرُن» بر روی ساز خود کرد. از این بانوی هنرمند ایرانی، ۷ آلبوم موسیقی و ۲ کتاب در رابطه با گیتار کلاسیک و کتاب «پنج آواز محلی ایرانی» در رابطه با آوازهای فولکلور ایران منتشر شده است.
به گفته لیلی افشار، این پنج آواز منتخبی از موسیقی فولکلور ایرانی است که در تنظیم قطعات، فرم اصلیشان حفظ شده است. آوازها از نواحی مختلف ایران که لهجههای و گویشهای گوناگون دارند، نشأت گرفته است. «گل گندم»، «عزیز جون»، «لیلا لیلا»، «جان مریم»، «لالایی» و «سنه ده قالماز» از جمله آثاری هستند که او برای ساز گیتار، تنظیم و در آخرین کتاب خود منتشر کرده است.
این هنرمند برجسته ایرانی مدتها با بیماری سرطان درگیر بود و روز ۲۶ مهرماه به دلیل وخامت حال خود در بیمارستان شهید رجایی تنکابن بستری شد که سرانجام پس از تحمل یک دوره بیماری، دیروز دوم آبان ماه و در سن ۶۳ سالگی، چشم از جهان فرو بست اما نامی ماندگار از خود در تاریخ بر جای گذاشت.
پیکر مرحوم دکتر لیلی افشار در محل اقامت پدری ایشان، روستای «قاسمآباد سفلی»، از توابع بخش چابُکسر شهرستان رودسر در استان گیلان به خاک سپرده شد.
لی لی افشار درگذشت
پروفسور لیلی افشار، نوازنده چیرهدست و نخستین زن دنیا که دکترای گیتار گرفت، از دنیا رفت.
این هنرمند پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۶۳ سالگی درگذشت و این در حالیست که یکی از آثار او به تازگی در ایران منتشر شده بود.
لیلی افشار یکی از ۱۲ نوازنده بینالمللی گیتار بود که برای نواختن حضور آندرس سگوبیا در کلاسهای پیشرفته وی، در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی انتخاب شد. آن موقع بود که پس از این کلاس ماسترو سگوبیا در مصاحبهای که در اخبار شامگاهی ان بی سی حضور یافت در خصوص افشار پیشبینی کرد که او روزی به نوازندهای معروف تبدیل خواهد شد. علاقه او به موسیقی معاصر منجر شد که از نخستین اجرا کنندگان آثار رضا والی، گری آیستر، گرارد روژد، لوریس چوبانیان، آرن ملنس، کامران اینجه، باربارا کولب، مرلین زیفرین و سالوادور بروتونس از میان دیگران باشد.
او کنسرتهای متعددی در کشورهای ایران، آمریکا، انگلستان، ایرلند، کانادا، فرانسه، دانمارک، ایتالیا، آفریقا، نیوزیلند، استرالیا و آمریکای جنوبی برگزار کرده و همچنین در «ویگمور هال لندن»، «مرکز هنرهای اجرایی کندی»، «فستیوال موسیقی گرند تیتن»، «فستیوال موسیقی اسپن»، «مدرسه هنرهای تجسمی بنف»، «فستیوال موسیقی منتون» و «آکادمی آمریکایی در رم» نواخته است.
روزنامه واشنگتن پست لیلی افشار را «فوقالعاده معصوم، عالی و بیعیب و نقص و قابل توجه» توصیف کردهاست. او همچنین به عنوان بهترین گیتاریست کلاسیک زن برنده جایزه «ارویل ایچ. گیبسن» شدهاست.
مقالههای لیلی افشار درباره کاستل نوئوو-تدسکو و فرانسثیسکو به چند زبان در نشریات گیتار ریویو، آی۱ فرونیمو و گیتار و لوت چاپ و منتشر شدهاند.
این هنرمند هر از چندگاهی نیز در ایران کارگاه آموزشی برگزار میکرد.
مراسم تشییع این هنرمند در زادگاه او شهر تنکابن برگزار شد.
چاقی از عوامل مهم دیابت بارداری
متخصصان زنان و زایمان بر این باورند که چاقی از عوامل مهم در دیابت بارداری است. بنابراین بانوان میبایست قبل و حینِ دوران بارداری، وزن خود را کنترل کنند تا دچار افزایش وزن نشوند.
مریم کاشانیان متخصص زنان و زایمان در برنامه رادیوسلامت با بیان اینکه دیابت بارداری دیابتی است که در زمان بارداری ظاهر میشود، گفت: البته دیابت بارداری پس از پایان دوران بارداری تمام میشود؛ لیکن در سالهای آتی، امکان دارد در بسیاری از بانوان، به عنوان دیابتِ نوع دو بروز کند.
وی با تاکید بر اینکه قبل از بارداری فرد دیابت ندارد، افزود: در دوران بارداری تقریباً قندخون افزایش پیدا میکند ولی به رغم اینکه هورمونها باعث افزایش قندخون در بعضی افراد میشود. بانوانی که لوزالمعده سالم و پانکراس سالمی داشته باشند، قند خونشان تنظیم میشود و کاهش پیدا میکند. اگر فردی زمینه دیابت را داشته باشد، در نیمه دوم حاملگی یعنی از هفته بیستم به بعد، دیابت ظاهرمی شود، از این رو میبایست آزمایش دیابت بارداری انجام دهند.
کاشانیان با بیان اینکه تست غربالگری در سه مرحله انجام میشود، افزود: برای بعضی از بانوان از قبیل افرادی که در آزمایشهای قبل از بارداری، افزایش قندخون داشتند، افراد چاق، افرادی که در اقوام و خویشاوندان دیابت نوع دوم دارند، افراد مسن، و افرادی که کورتون مصرف میکنند، تست غربالگری زودتر از هفته بیست و چهارم انجام میشود.
این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه دیابت بارداری مشکلات جدی ایجاد نمیکند و بیشترین مسئله در افزایش وزن جنین و احتمال بالای سزارین است، خاطرنشان کرد: برای درمان دیابت بارداری، تنها راه حل رژیم غذایی است؛ چرا که ٧٥ درصد از این نوع دیابت با رژیم غذایی درمان و کنترل میشود؛ اما مابقی آن، با انسولین و داروهای (خوراکی) ضد دیابت قابل کنترل هستند.
خدمات بیمه سلامت به زوجین نابارور/ پوشش ۶۳ قلم داروی تخصصی
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت عنوان کرد؛
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت ایران از پوشش بیمهای ۶۳ قلم داروی تخصصی درمان ناباروری خبر داد.
مهدی رضایی، به خدمات بیمه سلامت برای زوجین نابارور، اشاره کرد و گفت: خدمات درمان ناباروری در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده صورت میگیرد.
وی از پرداخت ۹۰ درصد هزینههای درمانی زوجین نابارور در مراکز دولتی خبر داد و افزود: بیمه سلامت در پوشش خدمات درمان ناباروری، گامهای خوبی برداشته است.
رضایی به پوشش بیمهای ۶۳ قلم داروی تخصصی درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: ۲۸ قلم لوازم تجهیزات پزشکی و ۶۵ قلم آزمایشهای تخصصی، از دیگر خدمات بیمه سلامت به زوجین نابارور است.
معاون بیمه و خدمات سازمان بیمه سلامت ایران، همچنین از ۷ خدمت تصویربرداری و ۲۰ کُد خدمت جراحی خبر داد و افزود: این خدمات با تعرفههای دولتی در مراکز دولتی و در سایر مراکز، با تعرفههای عمومی غیر دولتی محاسبه میشود.
به گفته رضایی، در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۲، سازمان بیمه سلامت بیش از ۳۷۵ میلیارد تومان برای خدمات درمان ناباروری هزینه کرده است.
خواص بینظیر انار شیرین بر سلامتی
خوردن انار شیرین برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است و مصرف آن موجب پاکسازی کبد و التیام بسیاری از دردها در بدن میشود.
انار از جمله میوههای پاییزی است که سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامینهای فراوان بوده و برای سلامتی مفید است. تحقیقات نشان داده است که نوعی از انار برای سلامتی مفیدتر بوده و بهتر است کودکان و سالمندان از آن استفاده کنند.
انار ترش برای سلامتی بهتر است یا انار شیرین؟
مصرف انار شیرین برای سلامتی مفیدتر از انار ترش است، در ادامه فواید مصرف انار شیرین را بازگو می کنیم.
طبع انار شیرین و انار ترش
انار ترش طبع سرد و خشک داشته اما انار شیرین معتدل و کمی رطوبت دارد.
فواید انار شیرین نسبت به انار ترش
انار شیرین به دلیل طبع معتدل و خواص آن برای بیشتر افراد مفید است.
مصرف انار شیرین سبب تقویت سیستم ایمنی میشود.
مصرف منظم انار شیرین در رفع مشکلات عصبی مفید است.
مصرف انار شیرین میتواند کمک کننده درمان سنگ کلیه باشد.
مصرف انار شیرین برای زیبایی پوست مفید بود زیرا این نوع انار تصفیه کننده کبد است.
مصرف آب انار شیرین دو بار در هفته سبب کاهش کلسترول خون میشود.
مصرف انار شیرین موجب کاهش التهاب دیواره عروق خونی میشود.
انار و آب انار شیرین دارای خاصیت ضد التهابی بوده و مسکن طبیعی برای مفاصل هستند.
مصرف انار شیرین و محصولات آن مانند رب انار و آب انار از تخریب مفاصل ناشی از آرتروز جلوگیری میکند.
مصرف انار شیرین برای زنان باردار بسیار مفید است و خطر زایمان زودرس را کاهش میدهد.
مصرف انار شیرین برای درمان کم خونی مفید است و مصرف آن به کاهش کم خونی در بیماران کمک میکند.
مصرف انار شیرین باعث تنظیم گردش خون شده و برای بیماران قلبی مفید است.
چرا انار ترش مصرف نکنیم؟
انار ترش برای دستگاه گوارش مضر است و حتی میتواند زخم ایجاد کند اما خوردن انار شیرین بر روی غذا موجب هضم آن میشود.
مصرف انار شیرین برای چه کسانی مفید است؟
انار شیرین دارای طبیعت مایل به اعتدال است و تولید کننده خون صالح در بدن میباشد. مصرف این انار برای افراد بلغمی و سوداوی مفیدتر از انار ترش است اما باید در مصرف آن اعتدال رعایت شود.
مصرف انار ترش برای چه کسانی مفید است؟
مصرف انار ترش به دلیل داشتن طبع سرد و خشک برای افراد گرم مزاج مفید میباشد و در کاهش حرارت معده و کبد و غلیان خون و صفرا مؤثر است.
این افراد انار ترش نخورند!
افراد بلغمی و سوداوی سعی کنند زیاد انار، آب انار و رب انار ترش مصرف نکنند.
افراد دچار زخم معده و یبوست نیز باید از مصرف انار ترش خودداری نمایند.
افرادی که مزاج سردی دارند باید در خوردن انار به خصوص انار ترش زیاده روی نکنند و برای کم کردن سردی انار و معتدل شدن آن از گلپر و نمک استفاده نمایند.
خواص مصرف انار در قرآن و روایات
نام انار دو بار در سوره مبارکه انعام و یک مرتبه در سوره مبارکه الرحمن آمده است.
امام رضا(ع) به نقل از پدران بزرگوارشان به نقل از پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «انار بخورید، هر دانهای از انار که در معده قرار میگیرد، موجب نورانیت دل و لالی یا دوری برای چهل روز شیطان میشود». (عیون اخبارالرضا (ع)، جلد۲ )
امام رضا(ع) انار را میوهای برای آوردن فرزندانی سالم توصیه میکند و میفرماید: «انار فرزند را زیبا میگرداند». (محاسن، ج ۲، ص ۵۴۶)
از امام علی(ع) نقل شده که فرمود: «به کودکان خود انار بخورانید که به سرعت زبان را باز مینماید» (امالی طوسی، جلد۱، ص ۲۷۲)
امام صادق(ع) فرمود: «هر کس انار بخورد، پس جان او تا صبح در امان است».( بحارالانوار، جلد ۶۶)
امام صادق (ع) فرمود: « چهار چیز است که طبیعت را به حالت اعتدال در میآورد: انار سورانی، خرمای پخته، بنفسج و کاسنی» و ایشان هر شب جمعه انار میخورد.(محاسن، ج ۲، ص ۵۴۰)
خواص آب انار شیرین در طب سنتی
آب انار برطرف کننده تب و خنک کننده است.
آب انار خون ساز است.
آب انار خون را تصفیه میکند.
آب انار مقوی قلب و معده است.
آب انار شیرین بیماریهای مجاری ادرار را رفع میکند.
آب انار برای سالمندان مفید و سبب تقویت کلیه میشود.
نوشیدن آب انار برای زیبایی و شادابی و شفافیت پوست مفید است.
مصرف آب انار اسهال را رفع میکند.
مصرف آب انار شیرین به صورت شربت و رب انار برای نرم کردن حنجره و بهبود گرفتگی صدا مفید است.
نوشیدن آب انار برای کاهش وزن و رفع چربی های شکمی مفید میباشد.
نوشیدن آب انار ویتامین های مورد نیاز بدن را تا ۴۰ درصد تامین میکند.
به گزارش وب گاه نمناک، مصرف آب انار سبب کند شدن پیشرفت سرطان پروستات می شود.
جزئیات مشارکت ۸ بانک در طرح مشاغل خانگی
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با اشاره به مشارکت ۸ بانک عامل در توزیع تسهیلات مشاغل خانگی گفت: امسال ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار توسط بانک مرکزی برای ایجاد و توسعه مشاغل خانگی اختصاص یافته که توسط ۸ بانک عامل توزیع و در اختیار متقاضیان مشاغل خانگی قرار داده میشود.
آزیتا همتیان با تشریح جزئیات مشارکت بانکها در طرح مشاغل خانگی اظهار کرد: همه ساله اعتبارات و تسهیلاتی که برای ایجاد و توسعه مشاغل خانگی تخصیص داده میشود از سوی بانک مرکزی در اختیار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی قرار میگیرد.
وی افزود: امسال بانک مرکزی ۴۰۰۰ میلیارد تومان اختصاص داد و هشت بانک عامل رفاه کارگران، توسعه تعاون، مهر ایران، صادرات، تجارت، ملت، ملی و پست بانک که در خدمت وزارت کار هستند توزیع این منابع و تسهیلات را برعهده دارند.
وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه میان بانک رفاه کارگران و بانک مهر ایران در آخرین نشست ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی گفت: در حال رایزنی با بانکها بر اساس مسئولیتهای اجتماعی هستیم. بانکها ابزارهای مالی متعدد، سامانههای فروش، پلتفرمها و سکوهایی دارند که میتوان از این ظرفیت برای مشاغل خانگی استفاده کرد.
همتیان خاطرنشان کرد: به دنبال بازارسازی مشاغل خانگی هستیم و برنامه ما تا پایان سال این است که بازار مشاغل خانگی را گسترش بدهیم.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی تصریح کرد: در گذشته به مشاغل خانگی آنطور که باید توجه نمیشد ولی اکنون چون روند صدور مجوزها و اعطای تسهلات و اشتغال ایجادی شکوفا شده و جهش پیدا کرده مشاغل خانگی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: از بانکها دعوت کردهایم که برای توسعه مشاغل خانگی با کمک ما بیایند و بستر عرضه و فروش محصولات خانگی را مهیا کنند.
همتیان از دستگاهها و نهادها خواست تا ذیل دستورالعمل قانون مشاغل خانگی که ابلاغ می شود و رسمی است قرار بگیرند و گفت: اگر دستگاهها و نهادها فرایند دادن تسهیلات و نظارت را با دستورالعملهای وزارت کار انجام بدهند به پایدارسازی مشاغل خانگی کمک خواهند کرد.
سین مثل ساره، میم مثل مادر!
ساره جوانمردی، نمادی از یک «مادر ایرانی» است؛ جسور و قدرتمند، محکم و تسلیمناپذیر و در عین حال با قلبی بزرگ و آکنده از عشق.
به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری در مطلبی درخصوص حضور ساره جوانمردی، ورزشکار ایرانی در مسابقات پاراآسیایی هانگژو و نوزاد ۳ ماههاش روی سکوی قهرمانی که توجه بسیاری را به خود جلب کرد نوشت:
این داستان را باید از کجا شروع کرد؟ شاید از جایی در اعماق قلب؛ از آن تپشهای قطعنشدنی که انگار هردفعه چیزهای تازهای را به یادمان میآورند. از لحظه شروع بازیهای پاراآسیایی، قابهای غرورآمیز پرشماری جلوی چشمهایمان رژه رفتهاند؛ طلا پشت طلا؛ لبخند پشت لبخند. پرچمی که گوشه به گوشه هانگژو پرواز میکند و سرودی که هربار در محل برگزاری بازیها تکرار میشود. آنچه روی یک سکوی خاص تماشا کردهایم اما شاید تبلور همه آن چیزهایی است که از ورزش میخواهیم؛ آن احساسات اصیل و دستنخورده، آن عشق تمامنشدنی به ایران، آن آغوش همیشگی برای فرزند، شمایل نابی است از یک مادر که مدال گرفت؛ از بس که توانا بود درخشید. از بس که مصمم بود.
پسر کوچک ساره جوانمردی، احتمالا کمسنوسالترین کسی است که روی سکوی قهرمانی بازیهای آسیایی دیده شده و احتمالا کوچکترین برندهای است که دنیا توانسته به چشم ببیند. مدال نقره را هم به گردن او انداختهاند؛ به پاس ارادهای که برای سالها در میادین مختلف از مادرش دیدهایم؛ به پاس همه آن رنجها، صبوریها و اراده آهنینی که ترک برنداشته است. او نمادی از یک «مادر ایرانی» است؛ جسور و قدرتمند، محکم و تسلیمناپذیر و در عین حال، با قلبی بزرگ و آکنده از عشق؛ با مراقبتی فداکارانه از فرزندها؛ با محبتی که در هیچ گنجهای نمانده و همیشه سخاوتمندانه تقسیم شده است. با آغوشی که انگار، دنیا را به جای آرامتری تبدیل میکند.
محدودیت؛ این کلمه را با حروفی خیالی ساختهاند. وقتی به ستارههای ایرانی در بازیهای پاراآسیایی نگاه میکنیم، بیشتر از همیشه میفهمیم که اراده، حد و مرزی ندارد، که بنبستی در کار نیست و همیشه میتوان به جلو قدم برداشت و چقدر خوب که نقش زنان در مدالهای رنگارنگ، حالا از همیشه پررنگتر شده است؛ آنها که در طول سال و وقت روبهرو شدن با تمرینهای طاقتفرسا، کمتر دیده میشوند. آنها که سهمی از تیترهای درشت روزمره ندارند و لابهلای دعواهای همیشگی فوتبال، گم میشوند اما وقتش که از راه برسد، چنان قابهای باشکوهی میسازند که ندیدنشان، محال خواهد بود.
حالا همه از «ساره جوانمردی» حرف میزنند؛ از یک زن ایرانی؛ کسی که با فرزند کوچکش روی سکوی قهرمانی تیراندازی رفت و یکی از ماندگارترین لحظههای بازیهای پاراآسیایی را خلق کرد. اینجا، با یک نمایش طرف نبودیم. ساره برای ساختن چنین تصویری، فقط باید یک کار انجام میداد؛ کافی بود او، خودش باشد و دست به همان کاری بزند که احتمالا خیلی از زنان ایرانی در همین موقعیت انجامش میدادند. ظاهرا هیچچیز، سد راه رسیدن این ستاره به رؤیاهای بزرگش نمیشود. مادربودن، انگیزه مضاعفی برای موفقیت شده و حجاب، انگیزه مضاعفی برای سخت تلاشکردن. ایران هم، یک انگیزه همیشگی برای کمنیاوردن است؛ اسمی که شنیدنش، هنوز هم دروازهها را به روی مجموعهای از خاطرات مشترک باز میکند.
ساره، یکی از نوابغ ورزش ایران است؛ کسی که در ۲ دوره پارالمپیک، ۳ طلا گرفته و در مجموع، ۴ مدال از مهمترین رقابتی دارد که میتوانسته در آن شرکت کند. او ۵ بار قهرمان جهان شده و در مجموع ۸ بار در مسابقههای جهانی روی سکو رفته است. او ۳ بار، نفر اول جامجهانی شده و ۴ بار روی سکوی این مسابقات قرار داشته است. از ۲۰۱۴ به بعد، ساره همیشه برنده طلای بازیهای آسیایی بوده و حالا این دوره هم، فقط یک پله پایینتر رفته است. نقره این ورزشکار در هانگژو، ششمین مدال او در بازیهای پاراآسیایی است که ساره را به یکی از موفقترین ورزشکاران تاریخ ایران تبدیل میکند؛ کسی که حتی سابقه تبدیلشدن به بهترین ورزشکار ماه جهان را داشته، از همه موانع و همه چالشها عبور کرده تا در این دوره با شایستگی محض، پرچم کاروان را بهدست بگیرد و جلوتر از همه، در رژه افتتاحیه دیده شود.
این داستان را باید کجا تمام کرد؟ شاید جایی در گوشههای ذهن؛ آنجا که دستور ناامیدنشدن صادر میشود؛ آنجا که راهی جز ادامهدادن وجود ندارد. لحظه خلقشده بین ساره و فرزندش، تأثیرگذارتر از خیلی فیلمهایی است که تا امروز در مورد زنان ساخته شده است؛ مادری که در هیاهوی یک رقابت سخت و بعد از بردن یک مدال مهم، مادرانگی را به هر چیز دیگری ترجیح میهد و میگوید: «فرزندم، مدال اصلی من است!».
بیش از سه هزار خانوار در استان زمین رایگان دریافت کردند
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان:
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان با اشاره به اینکه هشت هزار نفر در این استان متقاضی دریافت زمین در قالب طرح جوانی جمعیت هستند، گفت: در حال حاضر زمین رایگان به سه هزار و ۱۵۰ خانوار مشمول این طرح واگذار شده است.
«عباس کمالی»، مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان روز جمعه گفت: پرونده سایر متقاضیان طرح جوانی جمعیت هرمزگان نیز در حال بررسی است.
وی بیان کرد: افرادی که تاریخ تولد فرزند سوم یا بیشتر آنها بعد از ۲۴ آبان ۱۴۰۰ است، میتوانند با مراجعه به سامانه سمن از امکانات دولتی استفاده کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان ادامه داد: در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، خانوادههایی که حداقل چهار فرزند آنها متولد اول فروردین ۱۳۸۲ و به بعد است می توانند از قانون جوانی جمعیت استفاده کنند.
کمالی اضافه کرد: متقاضیان قانون جوانی جمعیت علاوه بر دریافت زمین ۲۰۰ متری رایگان، برای ساخت آن نیز میتوانند از تسهیلات پرداختی نهضت ملی مسکن استفاده کنند.
وی افزود: بر اساس قانون در شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر همچون بندرعباس زمین برای قانون جوانی جمعیت عرضه نمیشود و متقاضیان این شهر میتوانند در شهرهای مشخص شده اطراف بندرعباس زمین خود را دریافت کنند.
کمالی تصریح کرد: خانوادههایی که شرایط یادشده را دارند نیاز به مراجعه به اداره کل راه و شهرسازی نداشته و میتوانند به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به آدرس https://saman.mrud.ir/ مراجعه کرده و ثبتنام کنند.
این واکسن از مغز انسان محافظت میکند
برای ترزیق واکسن آنفلوآنزا دلایل زیاد و قانعکنندهای وجود دارد اما یکی از این دلیلها شاید همه را شگفتزده کند: این واکسن احتمالا از مغز ما نیز محافظت میکند.
به گزارش آوای دریا، به نوشته ایسنا، نتایج تحقیقات نشان میدهد واکسیناسیون منظم علیه آنفلوآنزا و سایر بیماریهای عفونی مانند ذاتالریه، کزاز، دیفتری و سیاهسرفه ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل ناشی از آن را کاهش دهد.
بر اساس برخی تحقیقات، احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که در مقابل آنفلوآنزا و چندین بیماری عفونی دیگر واکسینه میشوند، کمتر از افراد واکسینهنشده است البته دانشمندان هنوز درباره دلایل آن مطمئن نیستند.
بعضی از متخصصان معتقدند عوامل عفونی در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارند و واکسیناسیون با پیشگیری یا کاهش احتمال ابتلا به این عفونتها، نقش مهمی ایفا میکنند.
«پل ای.شولز» ، استاد عصبشناسی و مدیر مرکز اختلالات عصبی هیوستون که سرپرستی چندین تحقیق را برعهده داشت، میگوید: واکسن داستان موفقیت بزرگ سلامتی عمومی نسل ماست. واکسنها از ما در برابر عفونتهایی محافظت میکنند که بسیاری از این بیماریهای عفونی تهدیدکننده زندگی هستند.
شولز حدس میزند که واکسنها احتمالا واکنش سیستم ایمنی به پلاک آمیلوئیدــ پروتئین طبیعی که در سطوح غیرطبیعی بالا در آلزایمر یافت میشودــ را مهار میکنند.
او میگوید: سیستم ایمنی پلاک را به عنوان یک مهاجم خارجی میبیند و به آن حمله میکند و باعث التهاب مزمن مغز و مرگ نورونهای مجاور میشود. مرگ این نورونها در واقع عامل زوال عقل است. در سرکوب پاسخ ایمنی به آمیلوئید، واکسن ممکن است سلولهای مغزی را نجات دهد. واکسنها همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک میکنند تا از شر پلاکها خلاص شود.
شولز ادامه میدهد: پلاک کمتر، التهاب کمتر را به دنبال دارد و بدین ترتیب سلولهای مغزی کمتری از دست میروند.
او میگوید: هنوز دقیقا مطمئن نیستیم که سازوکار آن چیست اما چیزی در مغز و سیستم ایمنی در حال وقوع است که گویا تفاوت بزرگی ایجاد میکند.
«پیتر هوتز» – یکی از مدیران مرکز بیمارستان کودکان تگزاس – برای توسعه واکسن میگوید: این پژوهشها به مزایای طولانیمدت ایمنسازی با واکسنها اشاره میکند که فراتر از مزایای مستقیم مورد نظر است.
هوتز اضافه میکند: مشخص نیست چرا واکسیناسیون میتوانند زوال عقل را کند یا از آن جلوگیری کند. در برخی موارد، آنها ممکن است بهطور مستقیم از ایجاد درگیری عصبی از طریق ویروسها جلوگیری کنند یا به طور غیرمستقیم، از طریق کاهش التهاب مغزی مانع آن شوند. در موارد دیگر هم ممکن است سازوکارهای ایمنی ذاتی را تحریک کنند که با توالی وقایعی که به زوال عقل منجر میشوند، مقابله میکنند.
شولز اخیرا هدایت پژوهشی را بر عهده گرفت که تفاوت آماری در بروز آلزایمر را در دو گروه طی هشت سال بررسی میکرد. شرکتکنندگان یکی از گروهها در برابر آنفلوآنزا واکسینه شده بودند و گروه دیگر خیر.
به گزارش ایندیپندنت، در پژوهش آنفلوانزا، متخصصان شرکتکنندگان را از یک پایگاه داده ملی بیماران انتخاب کردند؛ دو گروه متشکل از ۹۳۵ هزار و ۸۸۷ نفر. آنها برای جلوگیری از تاثیر عوامل دیگر این دو گروه را با وضعیتی مشابه از لحاظ سن، جنسیت، تعداد دفعات مراجعه به پزشک و شرایط خاص پزشکی مانند فشار خون و کلسترول بالا انتخاب کردند.
شولز و همکارانش دریافتند که دریافت سالانه واکسن آنفلوآنزا برای سه سال متوالی، خطر زوال عقل در چهار تا هشت سال پس از آن را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
گروه تحقیقی او در پژوهشی دیگر، درباره واکسن سایر بیماریهای عفونی از جمله ذاتالریه، کزاز، دیفتری و سیاهسرفه هم به نتایج مشابهی رسیدند.
البته متخصصان معتقدند برای بررسی تاثیر واکسن بر مغز به تحقیقات بیشتری نیاز است.
هوتز میگوید: همه اینها مستلزم تحقیقات بیشتر است اما واکسیناسیون، رژیم غذایی خوب، ورزش، فعالیت فکری و عاطفی عوامل کلیدی در روند پیری سالم هستند.
رئیس سازمان غذا و دارو نحوه تامین سرم و شیر خشک اعلام شد
رئیس سازمان غذا و دارو درباره چگونگی تامین سرم و شیر خشک توضیح داد.
سید حیدر محمدی گفت کشور بیش از یکسال درگیر کمبود سرم بود. این کمبود ناشی از تغییر الگوی مصرف در دوره کرونا بود، بهطوریکه مصرف ماهیانه سرم از حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون به بیش از ۲۰ میلیون مصرف ماهیانه در اواخر همهگیری کرونا افزایش یافت. ظرفیت تولید ما حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون بود که معمولا میانگین ۱۰ تا ۱۲ میلیون آن مصرف میشد و الباقی یا صادر میشد یا ذخیره میشد.
به گفته وی کارخانه جدیدی در تبریز راهاندازی شده است که سرمهای شست وشو را تولید و به زودی سرمهای تزریقی را نیز تولید خواهد کرد و با راهاندازی آن و چند خط تولید دیگر در استانهای دیگر میتوانیم بدون واردات پاسخگوی نیاز داخل باشیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمبودی درخصوص تامین انواع شیرخشکهای رژیمی، متابولیک و غذای ویژه وجود ندارد، گفت: شیرخشکهای معمولی (رگولار) پنج تولیدکننده در کشور دارد و به دلایل آنچه درمورد ابطال ثبت سفارشها توضیح داده شد، در اوایل سال ماده اولیه کمتری وارد و برخی شرکتها اوایل شهریور ماه با مشکل تامین ماده اولیه مواجه شدند اما با اقدامات صورت گرفته ماده اولیه تامین و شرکتها به ما قول دادهاند که در اواخر آبان تولید شیرخشک کفاف نیاز داخل را بدهد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو وی با اشاره به اینکه نیاز کشور به شیرخشکهای رگولار ماهانه پنج میلیون قوطی است و با ثبت سامانهای میزان مصرف شفاف خواهد شد، گفت: درصورتی که دو شرکت بزرگ که ۸۶ درصد نیاز کشور را تامین میکند به تعهدات خود عمل کنند مشکلی از لحاظ تامین شیرخشک نخواهیم داشت. داروخانههایی که در ثبت سامانه کوتاهی کنند، سهمیهای نخواهند داشت.