ماه: اردیبهشت ۱۴۰۴
برنامه اقدام ملی کسب و کار خانگی زنان تدوین میشود

معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده از تدوین برنامه اقدام ملی ارتقای اکوسیستم کسب و کار زنان خبر داد و گفت: با تدوین این برنامه و شناسایی دقیق بازیگران کلیدی، گامهای عملی و مؤثری در جهت توسعه کارآفرینی زنان و تحول اکوسیستم اقتصادی کشور برداشته میشود.
زهرا بهروزآذر در نشست تخصصی «بررسی اکوسیستم کارآفرینی خانگی زنان» با اشاره به دغدغههای زنان در حوزه اقتصادی اظهار کرد: رفع مسائل معیشتی و اقتصادی یکی از اولویتهای اصلی زنان است. زنان تمایل دارند در حوزههای مختلف اقتصادی فعالیت داشته باشند. این گروه شامل زنان سرپرست خانوار، زنان خانهدار، دختران فارغالتحصیل دانشگاهی، زنان بازنشسته و حتی سالمندانی میشود که توان فعالیت اقتصادی دارند.
وی با اشاره به قوانین بالادستی، افزود: در اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی به برخورداری عادلانه اجتماعی و اقتصادی همه افراد تأکید شده است همچنین در سیاستهای کلی برنامه هفتم پیشرفت و بند ۱۵ آن، رفع موانع رشد و شکوفایی زنان به عنوان تکلیفی برای دولت مشخص شده است.
برخی زنان طبقه متوسط با ناترازیهای اقتصادی مواجهاند
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر مشکلات اقتصادی زنان خانهدار تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد برخی از زنان طبقه متوسط نیز با ناترازیهای اقتصادی مواجهاند، به حدی که در زمینههای درمانی و هزینههای روزمره مشکل دارند. این زنان تمایل دارند در کنار همسران خود به فعالیت اقتصادی بپردازند تا سطح زندگی خود را بهبود بخشند.
بهروزآذر با اشاره به رشد ورود دختران به دانشگاه خاطرنشان کرد: حدود ۵۳ درصد از صندلیهای دانشگاهی به دختران اختصاص یافته است. این موضوع نشاندهنده افزایش حضور زنان در آموزش عالی و تمایل آنان برای ورود به بازار کار بهویژه در حوزههای فناوریهای نوین و شرکتهای دانشبنیان است.
وی ادامه داد: امروز فقط ۱۲ درصد از مدیران عامل و اعضای هیأت مدیره شرکتهای دانشبنیان را زنان تشکیل میدهند، که امیدواریم این رقم تا پایان دولت چهاردهم به ۳۰ درصد برسد همچنین ثبت اختراعات توسط زنان در ایران به ۲۴ درصد رسیده که بسیار بالاتر از متوسط جهانی ۱۴ تا ۱۷ درصد است.
لزوم تدوین یک برنامه اقدام ملی برای ارتقای وضعیت زنان
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تأکید بر لزوم تدوین یک برنامه اقدام ملی برای ارتقای وضعیت زنان در کشور، گفت: هدف صرفاً امضای تفاهمنامههای نمایشی نیست بلکه میخواهیم برنامه عملیاتی، واقعی و سریع تدوین کنیم.
بهروزآذر با اشاره به ظرفیتهای موجود در معاونت زنان، افزود: در معاونت زنان، به عنوان تنها مرجع ملی دادههای حوزه زنان، وظیفه داریم با تکیه بر دانش و تجربه، برنامهای ملی برای تحول اکوسیستم کارآفرینی زنان تدوین کنیم. نگاه اینمعاونت باید بر مبنای وفاق، همگرایی در ارزشها و اصول مشترک باشد.
وی با اشاره به ضرورت آموزشهای مهارتی یادآور شد: برای موفقیت در این مسیر، زنان نیازمند سه نوع مهارت کلیدی شامل مهارتهای بنیادین، مهارتهای فنی و تکنولوژیک و مهارتهای کسب و کار هستند که البته در هر سه حوزه با خلأ جدی مواجه هستیم که باید با برنامهریزی دقیق جبران شود.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اهمیت ویژه کسبوکارهای خانوادگی در اقتصاد جهانی، گفت: بر اساس گزارش مکنزی، ۷۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) توسط کسبوکارهای خانوادگی تأمین میشود. این مدل از کسبوکارها به دلیل پیوندهای عاطفی قوی بین اعضای خانواده، ویژگیهای منحصر به فردی دارند که آنها را از مدلهای مرسوم اقتصادی متمایز میکند.
بهروزآذر افزود: در کسبوکارهای خانوادگی، انگیزهها تنها سودآوری مالی نیست بلکه عواملی مانند حفظ شبکه خانوادگی، خوشنامی و انسجام اجتماعی نیز نقش تعیینکننده دارند. این نوع کسبوکارها به دلیل ارزشهای عاطفی عمیق، در تصمیمگیریها بعضاً برخلاف اصول صرف اقتصادی عمل میکنند؛ بهطوری که ممکن است برای حفظ نام نیک خانواده یا پایداری روابط، از سود کوتاهمدت چشمپوشی کنند.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه در ایران سابقه قوی در زمینه کسبوکارهای خانوادگی داشتهایم، گفت: به دلایل مختلف طی سالهای پس از انقلاب، بسیاری از این کسبوکارها تضعیف شدند. اکنون نسل اول این کسبوکارها در حال انتقال به نسل دوم است و اگر حمایتهای مناسب صورت نگیرد، خطر فروپاشی این ساختارها وجود دارد.
وی اضافه کرد: یکی از محورهای اصلی سیاستهای معاونت زنان، حمایت از تداوم کسبوکارهای خانوادگی است. این کسبوکارها باید در انتقال به نسلهای بعدی مدیریت درستی داشته باشند تا هم اشتغال خانوادگی حفظ شود و هم سرمایههای اجتماعی و عاطفی تقویت شود.
بهروزآذر ابراز امیدواری کرد با همفکری متخصصان و تدوین یک برنامه اقدام ملی و شناسایی دقیق بازیگران کلیدی، گامهای عملی و مؤثری در جهت توسعه کارآفرینی زنان و تحول اکوسیستم اقتصادی کشور برداشته شود.
بر اساس این گزارش، در این نشست، مالک حسینی معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره وضعیت اشتغال زنان در کشور ارائه و بر ضرورت توجه به اقتصاد مراقبتی تاکید کرد.
محمد نبی شهیکی معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست، درباره ظرفیت پارکهای علم و فناوری در اشتغال زنان با اشاره به تغییرات گسترده بازار کار طی یک دهه گذشته، ضرورت توانمندسازی بانوان به مهارتهای متناسب با بازار کار آینده یادآور شد.
وحید شالچی معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست، با ارائه توضیحاتی نسبت به وضعیت حضور زنان در مراکز علمی و دانشگاهی، توسعه مهارتهای نرم را در میان بانوان دانشجو را از اولویتهای مهم برشمرد.
قنبر محمدی الیاسی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز در این نشست، تصویری از اکوسیستم کسبوکارهای خانگی زنان را ارائه و بر نقش کلیدی آنها در پیشبرد تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تأکید کرد.
نشست تخصصی «بررسی اکوسیستم کارآفرینی خانگی زنان» با حضور زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، مالک حسینی، معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمدنبی شهیکی و وحید شالچی، معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و قنبر محمدی الیاسی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با هدف هماندیشی و تدوین برنامه در حوزه کارآفرینی زنان و توسعه کسب و کارهای خانگی برگزار شد.
نقره و برنز وزنهبرداری دختران جهان برای گردن آلما حسینی

آلما حسینی نخستین نماینده ایران در پیکارهای جهانی، صاحب دو مدال نقره و برنز در رده سنی نوجوانان شد.
مسابقات نوجوانان و جوانان جهان پرو آغاز شد که آلما حسینی به عنوان نخستین نماینده ایران به روی تخته رفت.
حسینی در دوضرب با مهار وزنه ۱۱۱ کیلوگرم در حرکت دوم دوضرب، به مدال نقره دسته ۶۴ کیلوگرم رسید و در مجموع نیز با رسیدن به حدنصاب ۱۹۷ کیلوگرم در رده سوم جهان ایستاد و مدال برنز این دسته را به گردن آویخت.
حسینی در یکضرب هم تا آستانه کسب مدال پیش رفت و با مهار وزنه ۸۶ کیلوگرم با رکورد برابر در رده چهارم ایستاد.
آلما همچنین با این حدنصابها هر ۳ رکورد دسته ۶۴ کیلوگرم نوجوانان ایران را ارتقا بخشید. او در یکضرب ۴ کیلوگرم، در دوضرب ۱۰ کیلوگرم و در مجموع ۱۶ کیلوگرم رکوردهای ایران را افزایش داد.
رکوردهای قبلی این دسته در ایران با ۸۲ و ۱۸۳ کیلوگرم در یکضرب و مجموع در اختیار خود آلما حسینی بود و رکورد دوضرب هم با ۱۰۱ کیلوگرم به نام سیده غزاله حسینی ثبت شده بود.
بعد از مدال یکتا جمالی در سال ۲۰۲۱، این برای دومین بار است که یک دختر ایرانی در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان صاحب مدال میشود.
بستنی چغاله بادام کشدار و پفکی

بستنی چغاله بادام یکی از جذابترین انواع بستنی است که میتوانید با این میوه سبز رنگ فصل بهار درست کنید. اگر شما هم به دنبال یک گزینه جدید هستید که به لیست «با چغاله بادام چی درست کنم؟» اضافه کنید، بستنی چغاله را میتوانید امتحان کنید. این بستنی تهمزه ترش دارد و طعم لذیذش حتما شما را سر ذوق میآورد. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه بستنی چغاله بادام به ۲ روش با ثعلب و شیر و بدون ثعلب و شیر و فوت و فنهای خوشمزه شدن بستنی با چغاله بادام را به شما آموزش خواهیم داد.
برای درست کردن بستنی چغاله بادام بدون شیر، چغاله بادامها را بشویید. در آب بجوشانید و آبکش کنید. چغالهها را با چاقو، خرد کرده و بعد در غذاساز یا مخلوطکن پوره کنید. خامه و شکر را جداگانه در یک کاسه، با همزن بزنید تا یکدست شود. این ترکیب را در غذاساز بریزید و دوباره با چغاله بادامهای پوره شده، بزنید.
مایه بستنی را در ظرف بریزید و در فریزر قرار دهید. هر نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه یک بار، ظرف را بیرون بیاورید و با قاشق هم بزنید. سپس دوباره به فریزر برگردانید. حدود ۵ تا ۷ ساعت بعد، بستنی چغاله بادام، آماده شده و میتوانید آن را اسکوپ بزنید و میل کنید.
شما میتوانید مقدار مواد لازم، جزییات و مراحل کامل طرز تهیه بستنی چغاله بادام را در ادامه این مطلب مطالعه کنید.
مواد لازم
چغاله بادام: ۴۰۰ گر
خامه صبحانه: ۲ بسته ۲۰۰ گرمی
شکر: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۲ قاشق چایخور
آب: به مقدار کافی
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۳۰ دقیقه
مدت زمان آمادهشدن بستنی چغاله بادام: ۴ تا ۵ ساعت
طرز تهیه
دسر بستنی با چغاله بادام را میتوانید با مواد سادهای درست کنید و به عنوان دسر یا عصرانه ساده و خوشمزه بهاری، میل کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه بستنی چغاله بادام را به ترتیب زیر دنبال کنید.
مرحله اول: چغاله بادام را تمیز کنید
برای طرز تهیه بستنی چغاله بادام خانگی بدون شیر و ثعلب، ابتدا چغاله بادامها را بشویید و پرزهای روی آنها را تا جای ممکن بگیرید. میتوانید چغالهها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید و بعد روی آنها را با دست بمالید یا اسکاچ نرم بکشید تا پرزهای آنها گرفته شود. سپس چغاله بادامها را بشویید و در آبکش بریزید.
مرحله دوم: چغاله بادامها را پوره کنید
وقتی آب اضافی چغاله بادامها گرفته شد، چوب و ابتدا و انتهای چغاله بادامها را با چاقوی تیز جدا کنید. چغاله بادامها را در یک قابلمه آب بریزید و روی حرارت به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و آبکش کنید. سپس چغاله بادامها را خرد کنید و در غذاساز یا مخلوط کن بریزید. چغاله بادامها را پوره کنید تا حدی که کاملا نرم و خمیری شوند.
مرحله سوم: مخلوط شکر و خامه را آماده کنید
در ادامه، شکر و خامه را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی، آنها را مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند و خامه فرم بگیرید. سپس خامه فرم گرفته را در مخلوط کن بریزید و با پورههای چغاله بادام، به مدت ۲ تا ۳ دقیقه بزنید تا خامه کاملا با چغاله بادامها، ترکیب شود و بافت نرم و خمیری بگیرد.
مرحله چهارم: بستنی چغاله بادوم را فریز کنید
بعد از آماده کردن مایه بستنی چغاله بادام، مایه بستنی را در یک ظرف پیرکس یا قالبهای کیک مخصوص فر بریزید و سطح آن را با لیسک یا پشت قاشق صاف کنید. ظرف را در فریزر بگذارید و به مدت ۴۵ دقیقه صبر کنید تا بستنی خودش را بگیرد.
مرحله پنجم: مایه بستنی را هم بزنید
بعد از هم زدن بستنی، دوباره ظرف را به فریزر برگردانید و نیم ساعت بعد، دوباره با قاشق، آن را هم بزنید تا مولکولهای هوا به همه جای مایه بستنی برسد و بافت پفکی بگیرد. بعد ظرف را در فریزر بگذارید. در طول ۵ ساعت، هر نیم ساعت یا ۴۵ دقیقه یک بار، بستنی را هم بزنید تا وقتی بستنی کاملا آماده شود.
مرحله آخر: بستنی چغاله بادام را سرو کنید
در آخر، وقتی بستنی آماده شد، ظرف را بیرون بیاورید. با قاشق یا اسکوپ زن، از بستنی بردارید و در کاسه بریزید. روی بستنی را آبلیمو بریزید و با مواد دلخواه مثل پرک بادام یا برشهای چغاله بادام، تزیین و بستنی را میل کنید.
(روش دوم)
چغاله بادام ریز: ۳۰۰ گرم
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
شیر(پرچرب): ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
خامه صبحانه (پرچرب): ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری
گلاب۱: قاشق غذاخوری
وانیل: نصف قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ: ۳ عد
نمک: نوک قاشق چایخوری
ثعلب: یک چهارم قاشق چایخوری
آب جوش: به مقدار کافی
طرز تهیه بستنی
در این روش از تهیه بستنی چغاله بادام با شیر و ثعلب، بافت بستنی کشدارتر میشود و بستنی، طعم قویتری میگیرد. اگر میخواهید بستنی چغاله بادام حرفهای درست کنید، مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: چغاله بادامها را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن بستنی چغاله بادام با شیر و خامه، چوب یا دم چغاله بادامها را بگیرید. آنها را به خوبی بشویید و پرز روی چغالهها را بسایید تا از بین بروند. سپس چغالهها را در یک قابلمه بریزید و به آنها آب اضافه کنید. چغالهها را روی حرارت بگذارید تا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشند و تلخی آنها گرفته شود. سپس آنها را آبکش کرده و زیر آب سرد بگیرید.
مرحله دوم: چغاله بادامها را پوره کنید
در ادامه، چغاله بادامها را روی تخته آشپزخانه، با چاقو، خرد کنید و در غذاساز بریزید تا کاملا پوره و نرم شوند. این پورهها را کنار بگذارید.
مرحله سوم: مایه شیر و تخم مرغ را درست کنید
در این مرحله از تهیه بستنی چاقاله بادوم با تخم مرغ و شیر، زردههای تخم مرغ را از سفیده به دقت جدا کنید. زردهها را در یک قابلمه مناسب بریزید و شکر و وانیل را به آن بیفزایید.
با همزن برقی، زردهها را بزنید تا حالت کرمی و کشدار پیدا کنند. به اندازه ۱/۴ از شیر سرد را با نشاسته و ثعلب حل کنید. شیر را به تدریج به این ترکیب اضافه کنید و مخلوط شیر و نشاسته را هم بیفزایید. همه مواد را هم بزنید.
مرحله چهارم: مایه شیر و تخم مرغ را حرارت دهید
در ادامه، ظرفی که مخلوط شیر، تخم مرغ، نشاسته، وانیل و شکر را در آن ریختهاید، روی حرارت بگذارید. شعله را کم کنید و حدود ۱۵ دقیقه مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا مخلوط شما قوام بگیرد ولی جوش نیاید.
مرحله پنجم: پوره چغاله بادام را اضافه کنید
سپس پورههای چغاله بادام را از غذاساز بیرون بیاورید و در قابلمه بریزید و هم بزنید تا پورهها در مخلوط شیری، به طور یکدست، پخش شوند. حدود ۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا طعم ترش چغالهها خارج شود. بعد شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مایه بستنی، از دما بیفتد.
مرحله ششم: خامه و گلاب را اضافه کنید
در این مرحله از درست کردن بستنی با چغاله بادام، خامه و گلاب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. این مخلوط خامهای را در مایه بستنی سرد شده، بریزید و به خوبی هم بزنید تا ترکیب یکنواختی به دست بیاید. این مخلوط را در یخچال به مدت ۸ ساعت بگذارید تا کاملا سرد شود.
مرحله هفتم: بستنی چغاله بادام را در فریزر بگذارید
بعد از سرد شدن مایه بستنی چاقاله بادام، ظرف را در فریزر بگذارید. هر ۴۵ دقیقه یا ۱ ساعت یک بار، مایه بستنی را با قاشق هم بزنید تا بافت پفکی بگیرد. حدود ۵ تا ۷ ساعت طول میکشد تا بستنی آماده شود.
میتوانید در این روش از دستگاه بستنی ساز هم برای درست کردن بستنی چغاله بادام استفاده کنید. در این صورت، مایه بستنی را در دستگاه غذاساز بریزید و طبق دستورالعمل دستگاه عمل کنید. در این روش در کمتر از ۴۵ دقیقه بستنی آماده میشود. سپس میتوانید بستنی را اسکوپ زده، تزیین و سرو کنید.
بستنی چاقاله بادام را به روشهای دیگر هم میتوانید درست کنید.
روش تهیه بستنی چغاله بادام با بستنی آماده وانیلی
درست کردن این بستنی، یک راه میانبر برای چشیدن طعم بستنی چغاله بادام به سادهترین روش است. برای تهیه بستنی چاقاله بادوم با بستنی آماده، چغاله بادامها را بشویید و بعد از تمیز و خرد کردن، در غذاساز، پوره کنید.
در یک ظرف دیگر، بستنی وانیلی لیتری یا هر بستنی دلخواه را بریزید و پورههای نرم چغاله بادام را اضافه کنید. بستنی و پورههای چغاله بادام را به خوبی با هم ترکیب کنید تا پورهها در کل بستنی، پخش شوند. ظرف را در فریزر به مدت ۱ تا ۲ ساعت قرار دهید تا بستنی سفت شود و خودش را بگیرد. سپس آن را اسکوپ زده، تزیین و سرو کنید.
دستور تهیه بستنی چغاله بادام با تکههای خامه
برای طرز تهیه بستنی چغاله بادام با تکههای خامه، مقداری خامه را با همزن به خوبی بزنید تا فرم بگیرد (طرز تهیه خامه فرم گرفته). کف یک سینی را پلاستیک فریزری بگذارید و خامه را روی آن بریزید. با لیسک، سطح خامه را کاملا صاف کنید تا یک لایه نازک خامه در سینی داشته باشید.
خامه را در فریزر بگذارید تا یخ بزنید. سپس، بعد از درست کردن بستنی (به روش اول، دوم یا سوم) خامه را بشکنید و در مایه بستنی بریزید و هم بزنید تا در کل بستنی پخش شود. بستنی را سرو کنید.
درست کردن بستنی یخی چغاله بادام یا یخ در بهشت چغاله بادام، بسیار ساده است و به زمان زیادی هم نیاز ندارد. برای درست کردن بستنی یخی چاقاله بادام، چاقالهها را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را در غذاساز پوره کنید.
چغالههای پوره شده را با شیر یا کمی آب و آبلیمو مخلوط کنید تا بافت نرمتری بگیرند. سپس مایه بستنی را در قالبهای مخصوص بستنی چوبی بریزید و چوب بستنی در آنها قرار دهید. قالب را در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. سپس بستنیها را از قالب جدا کرده و میل کنید.
دستگاه بستنی ساز، کار درست کردن بستنی را بسیار راحتتر میکند. برای تهیه بستنی با دستگاه، کافی است مایه بستنی را مانند هر کدام از روشهای بالا تهیه کنید و سپس در دستگاه بستنی ساز بریزید. زمان موردنیاز برای درست شدن بستنی در دستگاه را تنظیم کنید (۳۰ تا ۴۰ دقیقه). بعد از اینکه بستنی چغاله بادام آماده شد، آن را اسکوپ بزنید، با مواد دلخواه تزیین و سرو کنید.
نکات مهم
برای طرز تهیه بستنی چاقاله بادام، از چغاله بادامهای ترد، کوچک و تازه استفاده کنید. هر چه چغالهها ریزتر باشند، هم تلخی کمتری دارند و هم بافت آنها نرمتر است.
میزان رسیدن یا کال بودن چغاله بادامهایی که برای تهیه بستنی انتخاب میکنید، باید با هم هماهنگ باشد. یعنی چاقاله بادام ریز و درشت را با هم میکس نکنید چون طعم و بافت آنها با هم فرق دارد.
در تهیه بستنی چغاله بادام، از شیر پرچرب و خامه چرب (۳۰ درصد و بالاتر) استفاده کنید تا طعم قویتری بگیرد.
برای اینکه بستنی چغاله بادام، رنگ سبز پر رنگتری بگیرد، میتوانید از رنگ خوراکی طبیعی یا از آب اسفناج، استفاده کنید.
برای لطیف شدن بافت بستنی چغاله بادام، میتوانید چغالهها را بعد از پوره کردن، از صافی رد کنید.
برای نگهداری از بستنی چغاله بادام، بستنی را در فریزر نگهداری کنید.
فوت و فنهای خوشمزه شدن بستنی با چغاله بادام
چرا بستنی چغاله بادام، تلخ میشود؟
اگر چغاله بادامها را قبل از استفاده در بستنی، نجوشانید و تلخی آنها را نگیرید، بعد از اینکه بستنی را درست کنید، ته مزه تلخ آن در بستنی میماند و طعم تلخ و گس آن احساس میشود.
برای کشدار شدن بستنی چغاله بادام چه کنیم؟
اگر میخواهید بستنی چغاله بادام کشدار شود، از ثعلب در ترکیبات بستنی استفاده کنید.
هر نیم ساعت یک بار باید بستنی را از فریزر بیرون بیاورید و آن را هم بزنید تا بافت یخی آن از بین برود.
قلک عاطفی کودکتان را پر کردهاید؟

تا به حال از فرزندتان شنیدهاید که سکهای برای قلکش بخواهد؟ رابطه شما با فرزندتان هم درست مثل یک قلک است، اما نه برای پول، بلکه برای لحظاتی که با او سپری کردهاید: آغوشها، ابراز عشق، بازیها و وقتهای باکیفیت. با هر کدام از اینها، قلک رابطهتان را پر و برای آیندهاش پسانداز میکنید.
هر کودک یک قلک عاطفی روی سینه کوچک خود دارد. این قلک نه تنها نماد احساسات و عواطف کودکان است، بلکه نشاندهنده نیازهای عاطفی آنها نیز میباشد. در طول روز، هر بار که کودک محبت دیده، مورد توجه قرار گرفته یا تأیید شده است، مقداری به این قلک واریز میشود. این لحظات مثبت شامل بوسهها، آغوشها، شنیدن کلماتی چون «دوستت دارم» و زمانهای باکیفیت مشترک با والدین است. چنین تجربیاتی قوت قلب کودک را افزایش میدهد و به او احساس امنیت و آرامش میدهد.
از سوی دیگر، هر تعامل منفی یا تقاضای بیش از حد، از این قلک عاطفی برداشت میکند. انتقادها، دعواها و بیتوجهیها میتوانند باعث خالی شدن این قلک و ایجاد احساسات منفی در کودک شوند. این برداشتها نه تنها بر روحیه کودک تأثیر میگذارد، بلکه میتواند منجر به چالشهای عاطفی و رفتاری نیز شود. کودکان بهخصوص در سنین پایین هنوز نمیتوانند عواطف و احساسات خود را بهدرستی مدیریت کنند، بنابراین مهم است که والدین در این زمینه آگاه باشند.
یکی از اصول اساسی در پیشگیری از چالشهای عاطفی و رفتاری در کودکان، توجه به مفهوم قلک عاطفی است. والدین میتوانند با افزایش محبت و تأیید، این قلک را پر کنند و فضای احساسی مثبتتری برای کودکان ایجاد کنند. همچنین، مهم است که والدین یاد بگیرند چگونه در مواقع نیاز، به جای برداشت از قلک عاطفی، به فرزندانشان کمک کنند تا احساسات خود را مدیریت کنند و در نتیجه، به سلامت عاطفی و روانی آنها کمک کنند.
در نهایت، توجه و محبت به کودکان نهتنها باعث میشود که آنها احساس ارزشمندی کنند، بلکه به رشد عاطفی و اجتماعی آنها نیز کمک میکند. با ایجاد یک فضای حمایتی و پر از عشق، والدین میتوانند به فرزندان خود کمک کنند تا در آینده علاوه بر داشتن روابط سالم و مثبت با دیگران، بتوانند عواطف خود را بهخوبی مدیریت کنند.در این مورد با ندا اسلامی روانشناس کودک و نوجوان و روان درمانگر به گفت و گو نشستیم.
قلک کودکی سپرده ای برای رابطه در نوجوانی
چنانچه از دوران کودکی یک قلک عاطفی برای فرزند خود در نظر بگیرید و سعی کنید در آن پس انداز کنید در سن نوجوانی این قلک همانند یک سپرده بانکی است که از دوران کودکی در آن پس انداز کرده اید، در این صورت کمتر در دوران نوجوانی با فرزند خود دچار بحران می شوید و ارتباط خوب و صمیمانه ای با او خواهید داشت. چنانچه نوجوانی دارید که در ارتباط با او دچار مشکلی هستید، باید ببینید از کودکی در قلک او چه اندوخته اید.
والدین باید از زمان پدر و مادر شدنشان برای فرزند زمان کیفی اختصاص دهند و محبتشان را از او دریغ نکنند
والدین باید از زمان پدر و مادر شدنشان برای فرزندشان زمان کیفی اختصاص دهند و محبتشان را از او دریغ نکنند. برای مثال گوش دادن فعال در بالا بردن کیفیت رابطه با فرزندان بسیار موثراست، زمانی که پدر و مادر با آرامش و صبر و تحمل به حرفها و مشکلات فرزندان خود گوش می دهند، بدون انتقاد، نصیحت وسرزنش و پذیرش بی قید وشرط به نحوی که فرزندان خود را همانگونه که هستند بپذیرند یعنی زمان کیفی به او اختصاص دادهاند.
این روانشناس کودک معتقد است؛ اصولا مقایسه نابجای فرزندان با دیگر افراد نه تنها باعث سرخوردگی و احساس طرد شدگی درآنها می شود بلکه آنها را در نقطه مقابل پدر و مادر قرار می دهند و سبب شکاف بین آنها می گردد.
داخل قلک عاطفی کودکان را با چه پر کنیم؟
اسلامی راه هایی را برای پر کردن قلک عاطفه کودکان پیشنهاد داد و گفت: به بهانه های مختلف به فرزندان ابراز عشق کنید و به مناسبت های مختلف برایشان هدیه بگیرید، موفقیت هایشان را جشن گرفته و به آنها این پیام را بدهید که برایتان با ارزش هستند. با احترام گذاشتن به فرزندانتان باعث افزایش اعتماد به نفس در آنها شده و امنیت روانی خوبی برایشان مهیا کنید، در این صورت می توانید رابطه صمیمانه تری با آنها برقرارکنید.
با احترام گذاشتن به فرزندانتان باعث افزایش اعتماد به نفس در آنها شده و امنیت روانی خوبی برایشان مهیا کنید
این روان درمانگر درخصوص بالا بردن کیفیت رابطه والدین با فرزندان گفت: ابراز همدردی یکی از بهترین راههای بالا بردن کیفیت رابطه است. زمانی که فرزندتان با مشکلی مواجه می شود و با شما مطرح میکنند، باید حس کند که خانواده در کنارش است.
وی ادامه می دهد: این موارد سبب می شود قلک عاطفی کودک پر شده و والدین می توانند در سن نوجوانی از پس انداز این قلک استفاده کنند و کمتر در بحران نوجوانی با فرزندانشان دچار مشکل شوند و ارتباط خوب و صمیمانه ای با فرزندان خود داشته باشند.
رکوردشکنی بانوی المپیکی تیراندازی ایران

تیرانداز المپیکی ایران در مسابقات انتخابی نیروهای مسلح رکورد ایران را جابجا کرد.
در جریان رکوردگیری رسمی انتخابی نیروهای مسلح جهت حضور در مسابقات سیزم به میزبانی کشور نروژ، هانیه رستمیان با ثبت امتیاز ۵۹۰ رکورد ایران در تپانچه ۲۵ متر بانوان را ارتقا داد.
پیش از نیز هانیه رستمیان با امتیاز ۵۸۸ رکورد تپانچه ۲۵ متر ايران را در اختیار داشت.
رکوردگیری انتخابی نیروهای مسلح با داوری سیاوشی و ژوری مسعود کلهری برگزار شد و رستمیان که بعد از حضور در المپیک پاریس به عنوان لژیونر در بوندس لیگای آلمان هم تیر زد، حالا به ستاره این مسابقات تبدیل شد.
زنان سرپرست خانوار شهرهای زیر۲۰ هزار نفر در اولویت بیمه در سال جاری

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی از شناسایی ۱۵ هزار زن سرپرست خانوار در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت خبر داد و گفت: این افراد در اولویت طرح بیمه در سال آینده قرار دارند.
دکتر آرزو ذکاییفر سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور درباره وضعیت بیمه زنان سرپرست خانوار گفت: در بحث بیمه زنان سرپرست خانوار در دو بخش فعالیت میکنیم؛ نخست، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار شهری و دوم، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار ساکن در روستاها و عشایر.
وی افزود: سال گذشته با اعتباری که توانستیم جذب کنیم، تمام زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری پشت نوبتی شناسایی و تحت پوشش قرار گرفتند بهگونهای که اکنون ۶۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه روستاییان و عشایر هستند.
ذکاییفر ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۰ هزار نفر نیز تحت پوشش بیمه شهری قرار دارند. اما یکی از چالشهای موجود این است که اعتبار بیمه شهری از دو منبع تأمین میشود؛ یکی سازمان بهزیستی و دیگری سازمان هدفمندی یارانهها و همین موضوع افزایش جمعیت تحت پوشش را با دشواریهایی همراه کرده است.
وی تصریح کرد: با این حال رویکرد ما برای سال ۱۴۰۴ تمرکز بر شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت است. در این شهرها، تمام افراد پشت نوبتی شناسایی شدهاند. این افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و متقاضی فعال شدن بیمه اجتماعی خود هستند، تعداد این افراد حدود ۱۵ هزار نفر است.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی ادامه داد: در مورد شهرهای بزرگتر، موضوع به بخش بیمه شهری مربوط میشود. حق بیمه این گروه ۱۸ درصد است که ۸ درصد آن را سازمان بهزیستی و ۱۰ درصد دیگر را سازمان هدفمندی یارانهها باید پرداخت کند.
وی اظهار کرد: سازمان هدفمندی یارانهها اعلام کرده است که امکان افزودن حتی یک نفر دیگر به لیست بیمهشدگان را ندارد و منابعی برای توسعه این پوشش در اختیار ندارد. بنابراین، با وجود تأمین منابع از سوی سازمان بهزیستی، بهدلیل وابستگی به تأمین همزمان منابع توسط سازمان هدفمندی، این اقدام تاکنون عملیاتی نشده است.
ذکاییفر گفت: اکنون در حال پیگیری هستیم که کل منابع مورد نیاز برای پوشش این افراد به سازمان بهزیستی منتقل شود. اگر این اتفاق بیفتد، میتوانیم پشت نوبتیهایی که حدود ۲۰ هزار نفر هستند را نیز تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون چند جلسه با سازمان برنامه و بودجه و مجلس برگزار شده است، اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیدهایم. با این حال، پیگیریها همچنان ادامه دارد.
۷۵ درصد بیماریهای روانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد/لزوم تهیه پیوست روانشناختی برای طرحها

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به آمار منتشر شده در حوزه روانشناسی گفت: برخلاف بیماریهایی جسمی که اغلب در سنین بالا به وجود میآید، ۶۳ تا ۷۵ درصد بیماریهای روانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد.
علی فتحی آشتیانی در آیین بزرگداشت روز روانشناس و مشاور که در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد به مشکلات این حوزه اشاره کرد و افزود: اکنون تنها خدمات روانشناسی سلامت و بالینی، مشمول بیمه هستند و سایر خدمات مشاوره و روانشناسی بیمه ندارند که باید دولت و مسئولان در این حوزه چاره اندیشی کنند.
وی با انتقاد از بیتوجهی نسبت به مسائل روانشناختی در نظام سلامت، تاکید کرد: اگر به مسائل روانشناختی رسیدگی نشود، بسیاری از مشکلات در جامعه باقی خواهد ماند و به بیماریهای روانی تبدیل خواهد شد.
فتحی آشتیانی خاطر نشان کرد: سهم هزینه برای تربیت پزشک، پرستار و توسعه بیمارستانها در نظام سلامت ۲۵ درصد است و ۷۵ درصد سلامت در حوزههای دیگر است که نسبت به آن بیتوجه هستیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: ۴۵ درصد بار بیماریها در حوزه روانشناختی است درحالی که به این موارد توجه لازم نمیشود.
ضرورت ایجاد روانشناس خانواده
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تاکید کرد: جامعه در کنار پزشکی خانواده نیازمند روانشناس خانواده است زیرا خانوادهها، از همان ابتدای ازدواج، فرزندآوری و تربیت فرزند مسائلی دارند که نیازمند استفاده از خدمات مشاوره و روانشناس هستند.
وی ادامهداد: در کشور برآورد ما این است که به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۰ روانشناس داشته باشیم؛ شرایط در تهران خوب است اما در سیستان و بلوچستان به ازای هر ۲۰ هزار نفر یک روانشناس هم نداریم.
به گفته فتحی آشتیانی، عضویت رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به عنوان عضو حقوقی شورای اجتماعی کشور و نمایندگان این سازمان در شوراهای اجتماعی استانها، از دیگر مطالبات این سازمان از دولت است زیرا باید مسائل روانشناختی استانها را در این شوراها مطرح کنند.
وی با انتقاد از کاهش سطح آموزشی رشته روانشناسی و مشاوره، خطاب به دانشگاههای مختلف کشور گفت: سطح آموزش به دلایل مختلف تقلیل پیدا کرده است؛ در آزمون اول نمرات از منهای ۱۵ تا ۹۴ بود و در آزمون دوم از منهای ۱۵ تا ۸۸ بوده است.
به گفته رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، همه برنامهها در کشور باید پیوست روانشناختی داشته باشد؛ برای مثال اگر قانونی تصویب میشود باید تبعات روانشناختی آن قانون بررسی شود.
فتحی آشتیانی با اشاره به نتایج یک تحقیق در مجله لنست (از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی)، گفت: ۶۳ تا ۷۵ درصد بیماریهای روانی بر خلاف بیماریهای جسمانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد؛ اگر روی پیشگیری مقدماتی و اولیه کار کنیم، مشکلات بیشتر نخواهد داشت.
واپسماندگی ساختاری و اداری در حوزه سلامت روانی
رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این آیین اظهار کرد: واقعیتی که باید بپذیریم این است که امروز در نظام سلامت، نقش سلامت روانی، معنوی و اجتماعی حداقل ۷۵ درصد است و ۲۵ درصد نقش عوامل زیستی است.
سید جواد حسینی ادامهداد: در بخش نظام زیستی، ساختار، اعتبار و اختیار نسبتاً مناسبی را در قالب شبکه درمان و بهداشت و آزمایشگاه ها و .. مستقر کردهایم اما با یک واپسماندگی ساختاری و اداری در حوزه سلامت روانی مواجه هستیم .
به گفته وی، برای اینکه دگرگونیهای جامعه ما را غافلگیر نکند به خدمات روانشناسی نیاز داریم و امروز بر کسی پوشیده نیست که نظام اجتماعی و تحولات آن به خدمات دانش و تجربی روانشناختی نیازمند است.
حسینی با بیان اینکه دولت چهاردهم راهبرد خود را وفاق ملی درنظر گرفته است، افزود: موضوعات سیاسی نازل ترین سطح وفاق است و وفاق زمانی رخ مینماید که در لایههای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایجاد شود.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به فعالیت ۳۸۰ اورژانس اجتماعی، گفت: قطعا این میزان برای کشور کافی نیست.
حسینی افزود: یکی از که رسالتهای بهزیستی این است که ترویج روانشناختی را در سطوح افکار عمومی و برنامه ریزی به مسأله اجتماعی تبدیل کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به آمار بالای تصادفات جادهای، افزود: سالانه ۶۷ هزار تصادف در جادههای کشور رخ میدهد که به معلولیت ختم میشودو باید به این موضوع توجه کرد و راهکارهای مناسب برای کاهش میزان تصادفات در نظر گرفت.
به گفته وی، مسأله روانشناختی باید به مسأله اجتماعی تبدیل شود و در این صورت نقش روانشناسان که سفیر سلامت جامعه هستند، توسعه خواهد یافت.
براساس این گزارش، در این آیین از پیشکسوتان عرصه مشاوره و روانشناسی و مدیران موفق این حوزه قدردانی شد.
طرح اصلاح قانون مهریه در نوبت رسیدگی در صحن علنی مجلس

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تحکیم خانواده، گفت: طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و برخی از احکام مهریه در نوبت رسیدگی در صحن علنی مجلس قرار دارد.
محمد سراج در گفتوگو با خبرنگار قضایی ایرنا اظهار کرد: کمیسیون اصلی بررسی طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی و برخی از احکام مهریه، کمیسیون قضایی و کمیسیون اجتماعی نیز به عنوان کمیسیون فرعی این طرح را مورد بررسی قرار دادند و اکنون در نوبت رسیدگی در صحن علنی مجلس است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به قیمت بالای سکه تمام بهار آزادی و شرایط اقتصادی، مهریههای بالا بهانهای برای برهم زدن بنیان خانوادهها شده است و برخی بانوان با کوچکترین اتفاق و ناملایمات مهریه خود را اجرا میگذارند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در طرح پیشنهادی حداکثر ۱۴ سکه به عنوان صداق یا مهریه در نظر گرفته شده است و همین میزان هم بسیاری از افراد توان پرداخت ندارند.
پیش از این محمد سرگزی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی با اعلام تهیه گزارش این کمیسیون برای طرح مزبور، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۳ و چند ماه فعالیت مجلس دوازدهم، در کمیسیون حقوقی و قضایی سعی شد تا دغدغههای جدی مردم پیرامون موضوعات قانونی و حقوق شهروندی از جمله نحوه اجرای محکومیتهای مالی در جرایم غیر عمد و موضوع مهریه مورد توجه قرار گیرد و در این راستا با دستگاههای متولی از جمله بخشهای مختلف قوه قضاییه جلسات متعددی برگزار شد.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد سال جاری براساس طرحها و لوایح تنظیم شده دغدغههای مردم در این زمینه پیگیری و برطرف شود.
به گزارش ایرنا، طبق اعلام ستاد دیه کشور اکنون بیش از ۲ هزار مرد بابت ناتوانی در پرداخت مهریه در حبس به سر میبرند؛ به عبارتی دیگر حدود ۱۴ درصد از زندانیان جرایم غیرعمد مربوط به زندانیان مهریه است.
چگونه مدارس را در برابر جرائمی چون تعرض ایمن کنیم؟

پرونده تعرض در مدرسه، مسئله ای است که ذهن بسیاری از مسئولان، معلمان و والدین را درگیر کرده است. دانش آموزانی که آینده ساز کشور هستند و نباید این چنین به خطر بیافتند. حال باید دید برای اجتناب از وقوع حوادث این چنینی چه باید کرد!؟
فرزندت را با هزار امید بزرگ میکنی و روانه مدرسه، چهار دیواری که در زمان تحصیل مامن و پناه فرزند است، اما وای به روزی که این چهار دیواری بلای جان او شود و دلیلی شود بر کابوسهای شبانه او، وای به روزی که معلمی که باید آینده ساز فرزندت باشد، نابودگر آینده او شود. مطرح کردن موضوع تعرض در مدرسه زدن زنگ خطری است نسبت به وقوع این جرم. به همین علت با دکتر محمدمهدی سید ناصری از منظر حقوق کودکان و دکتر امین گلریز از دیدگاه جرم شناسی به گفت وگو نشستیم.
لزوم آموزش تربیت جنسی به کودکان و نوجوانان
دکتر محمدمهدی سیدناصری، حقوقدان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بینالملل کودکان در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مطرح شدن پرونده تعرض در مدرسه، زخمی است که باید آن را دید، شنید و با تمام توان از وقوع آن جلوگیری کرد. آموزش تربیت جنسی، نه تهدیدی برای فرهنگ، بلکه سدی است در برابر خشونت. سکوت در برابر آن، ترجیح تابوها بر جان و کرامت کودکان است. وقت آن رسیده که سیاستگذاران، والدین، معلمان، رسانهها و نهادهای دینی با یک همگرایی ملی، تربیت جنسی را بهعنوان یک نیاز اساسی و یک حق بنیادین کودک به رسمیت بشناسند. کودکان، صدایی ندارند جز آنچه ما برایشان میسازیم. امروز، وظیفه ماست که این صدا را به سیاست، آموزش و وجدان عمومی برسانیم.
آموزش جنسی قربانی تابوهای فرهنگی
این مدرس دانشگاه در ادامه اظهار داشت: در جهان امروز، آموزش تربیت جنسی و مهارتهای خودمراقبتی نهتنها یک انتخاب فرهنگی یا مسئلهای حاشیهای نیست، بلکه رکن اساسی از «حق بر بقا، رشد، محافظت و مشارکت» کودکان به شمار میرود. چهار اصل بنیادینی که در کنوانسیون حقوق کودک مورد تأکید قرار گرفتهاند و دولتها را ملزم به تأمین همه جانبه آن میسازد. با این حال، در ایران، این آموزشها اغلب قربانی تابوهای فرهنگی، سکوتهای نهادی، و ترسهای محافظهکارانهای شدهاند که هیچ کدام نتوانستهاند مانع از خشونتهای جنسی علیه کودکان شوند.
مطرح شدن پرونده تعرض در مدرسه یک بحران خاموش و پنهان است، بحرانی که به واسطه بیتوجهی به آموزشهای پیشگیرانه، فقدان معلمان آموزشدیده، ساختارهای ناکارآمد گزارشدهی، و انکار ضرورت آموزش تربیت جنسی در مدارس، بهتدریج به معضلی امنیتی، روانی و حقوقی بدل شده است. این پرونده ها، هشداری است عاجل برای آنکه دریابیم سیاست انکار، تأخیر و سکوت در قبال آموزشهای جنسی نهتنها کودکان را محافظت نمیکند، بلکه آنها را به طعمههای خاموش آسیب و خشونت بدل میسازد.
وظیفه دولتها در حمایت از حقوق کودکان
سید ناصری در ادامه گفت: مدرسه باید امنترین نقطه برای کودک باشد، اما ممکن است در غیاب آموزش و نظارت، به محل وقوع خشونت جنسی تبدیل شود. از منظر حقوق بینالملل، دولت جمهوری اسلامی ایران که در سال ۱۳۷۲ به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته، تعهدات روشنی برای حفاظت از سلامت جسمی، روانی و اخلاقی کودکان دارد. ماده ۱۹ این کنوانسیون، دولتها را ملزم میسازد که تمام تدابیر لازم را برای پیشگیری از هرگونه خشونت، بهرهکشی یا آزار علیه کودکان اتخاذ کنند. در همین راستا، آموزش تربیت جنسی و مهارتهای خودمراقبتی، جزء لاینفک این اقدامات پیشگیرانه تلقی میشود.
از سوی دیگر، پرونده های اینچنینی نشان میدهد که ما در زمینه «عدالت آموزشی» با خلأهای عمیق روبهرو هستیم. کودکانی که در مناطق کمبرخوردارتر یا مدارس خاص تحصیل میکنند، بیش از دیگران در معرض نقض حقوق خود قرار دارند و کمتر مورد توجه نهادهای نظارتی و حمایتیاند. این شکاف، ضرورت باز طراحی یک نظام عدالت محور آموزشی را دوچندان میسازد.
در شرایط کنونی، اصلاحات باید فراتر از اصلاحات صوری و دستوری بروند. آنچه نیازمند آن هستیم، یک بازنگری بنیادین در سیاستهای تربیتی کشور، تدوین سند ملی آموزش تربیت جنسی مبتنی بر اصول علمی و ارزشهای فرهنگی، و تقویت نظام نظارت و پاسخگویی در مدارس است. همچنین، باید شجاعت و صداقت نهادی در اعتراف به ضعفها و پذیرش مسئولیت نهادینه شود. اگر آموزش را از ابزارهای حمایت از کودکان حذف کنیم، هیچ سپر دفاعی مؤثری در برابر خشونتهای آینده باقی نخواهد ماند. سکوت در برابر این مسائل، نه محافظت از اخلاق است و نه پاسداشت فرهنگ؛ بلکه گامی به سوی تاریکی و باز تولید خشونت است. صدای کودکان، در میان دیوارهای بلند مدرسه، نباید دیگر بیپاسخ بماند.
تعرض به دانش آموزان از دیدگاه جرم شناسی
در ادامه با دکتر امین گلریز جرم شناس، استاد دانشگاه، قاضی سابق، وکیل دادگستری در این خصوص از دیدگاه جرم شناسی به گفت وگو نشستیم.
ریشه یابی علل وقوع جرم تعرض در مدرسه
جرمشناسی همواره در پی علل و عوامل تحقق جرم و راهکارهای پیشگیری از جرم است. اگر این موضوع را از منظر جرمشناسی در نظر بگیریم که چرا در یک مدرسه چنین اتفاقی میافتد پاسخ در چند مسئله خلاصه می شود.
– گزینش معلمان در زمان استخدام
بحث گزینش معلمین و انجام آزمایشات سلامت روانی و نداشتن انحرافات جنسی موردی است که در کشور ما انجام نمی شود. آزمایش های کاملا تخصصی برای برخی از مشاغل که با قشر خاصی سر و کار دارند مانند معلمین، وکلا یا معلمین مردی که به اناث تدریس میکنند. با توجه به اینکه برخی دچار انحرافات جنسی هستند و غالبا قربانیان آنها زیر ۱۵ سال هستند، برای چنین مشاغلی باید این آزمایشات گرفته شود و متاسفانه در کشور ما این آزمایشات در زمان استخدام نادیده گرفته میشود.
– دوربینهای مدارس بسته در مدرسه
متاسفانه همه مدارس ما مجهز به دوربین مدار بسته نیستند. وجود دوربین های مدار بسته مانعی بر سر وقوع چنین جرائمی است.
– نظارت درست مسئولین مدرسه
عدم نظارت مسئولین مدرسه دیگر علت وقوع جرائم این چنینی است.
– حمایت قانون از حقوق کودکان و نوجوانان
قانون ما در بحث تعرض از ضمانت اجرای کافی برخوردار نیست. به موجب ماده ۱۰ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب ۹۹ اگر تعرضی صورت بگیرد، مجازات درجه ۶ دارد و این برای حمایت از اقشار ضعیفی مانند کودکان و نوجوانان بسیار کم و ناکافی است. اتفاقا قانون برای حمایت از این قشر باید مجازاتهای بالاتر و شدیدتری را در نظر بگیرد. قانونگذار نیز در این مورد منفعل عمل کرده است. هرچند نام قانون حمایت از کودکان و نوجوانان است اما این حمایت باید در عمل صورت گیرد و میزان مجازات درجه ۶ برای چنین جرمی ناکافی است.
اگر چنین خلاءهایی برطرف شود ما شاهد وقوع چنین جرائمی نخواهیم بود.
کودکی و نوجوانی سنی مهیا برای رشد یا تنزل
این جرم شناس معتقد است؛ با توجه به تهاجم فرهنگی و دسترسی به فضاهای مجازی مانند اینستاگرام، مسئولین در بحث حمایتی و نظارتی باید رویکردهای نوینی داشته باشند. چنین پرونده هایی زنگ خطری است برای وقوع اتفاقات مشابه در مدارس و یا درگیریهای جمعی و یا آسیبهای جدی در مدارس دیگر.
با توجه به اینکه اگر در این سن به این کودک و نوجوان تعرضی صورت گیرد، این به راحتی قابل فراموشی نیست و تا پایان عمر همراه این کودک است و ممکن است آینده او را به ورطه نابودی بکشاند، سنین کودکی و نوجوانی دارای حساسیت ویژهای است، از این منظر. در علم جرمشناسی به سنین زیر ۱۸ سال سنین مهیا برای رشد یا تنزل فکر می کنند چون مستعد برای پیشرفت و مستعد برای نابودی است. بنابراین باید در این سنین حمایت بیشتری از آنها صورت گیرد.
باید تمام مدارس هوشیار باشند و هم آموزشهای لازم را به دانش آموزان بدهند و هم موارد تشویقی را برای دانش آموزان در نظر بگیرند که چنین مواردی را گزارش دهند و هم صد در صد باید مدارس را به دوربینهای مدار بسته مجهز کنیم.
همه آنچه که باید درباره رژیم میوه خواری بدانید

هر رژیم غذایی چه بلندمدت و یا کوتاهمدت لزوماً برای همه افراد مناسب نیست و خیلی از این برنامهها واقعاً مفید نیستند، خصوصاً در بلندمدت. شما باید شیوهای از تغذیه را در پیش بگیرید که متناسب با شرایط و نیازهای خاص شماست.
در دنیای پرتلاطم رژیمهای غذایی، “رژیم میوهخواری” به عنوان یک رویکرد تغذیهای خاص، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. این رژیم که بر پایه مصرف غالب میوهها استوار است، وعدههایی از جمله سمزدایی، کاهش وزن و افزایش انرژی را ارائه میدهد. با این حال، پیش از آنکه به طور کامل در این مسیر قدم بگذارید، ضروری است که با آگاهی کامل از جوانب مثبت و منفی آن، تصمیمگیری کنید.
همواره به یاد داشته باشید که هیچ رژیم غذایی، چه بلندمدت و چه کوتاهمدت، لزوماً برای همه افراد مناسب نیست و بسیاری از این برنامهها، به خصوص در بلندمدت، ممکن است نتایج مطلوبی نداشته باشند. انتخاب شیوه تغذیه مناسب، وابسته به شرایط و نیازهای خاص هر فرد است. بنابراین، در این راهنما، تلاش خواهیم کرد تا با بررسی دقیق رژیم میوهخواری، اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید با دیدی باز و آگاهانه، تصمیمی متناسب با شرایط فردی خود اتخاذ کنید.
این را بدانید که سلامت فقط به تغذیه مربوط نیست؛ ورزش منظم، خواب و استراحت کافی و دیگر فاکتورها در سبک زندگی نیز نقش مهمی در سلامت شما دارند.
در رژیم میوهخواری چه میتوانید بخورید؟
در این رژیم فرد باید حداقل نیمی از کالریهای خود را از میوههای خام مثل موز، انگور، سیب و توت دریافت کند. معمولاً ۲۵ تا ۵۰ درصد از کالری باقیمانده از سبزیجات، مغزها و دانهها و غلات کامل گرفته میشود. اما رژیمهای سختتر میوهخواری شامل ۹۰ درصد میوه و تنها ۱۰ درصد مغزها و دانهها میشوند.
در رژیم میوهخواری معمولاً از این هفت گروه استفاده میشود
. میوههای اسیدی: مرکبات و آنانا
. میوههای کم اسیدی: توت و انجیر
. میوههای شیرین: موز و انگور و ملون
. میوههای چرب: نارگیل و زیتون
. میوههای سبزیجاتی: فلفلدلمهای، گوجهفرنگی، خیار و کدوسبز
. مغزها: گردو، پسته، بادام درختی، بادامهندی و فندق
. دانهها: تخم آفتابگردان و تخم کدو
در رژیم میوهخواری چه نباید بخورید؟
پروتئین حیوانی: مانند تخممرغ، مرغ، بوقلمون و گوشت
لبنیات: شیر و ماست و پنیر و دیگر فرآوردههای لبنی
غلات و فراوردههای آن: مثل جوانه گندم و ماش
نشاسته: انواع سیبزمینی
بنشن و حبوبات
غذاهای فراوری شده
مزایای رژیم میوهخواری
یکی از مزایای رژیم میوهخواری این است که هر وقت میل داشتید و دلتان خواست میتوانید میوه بخورید. هیچ قانون سخت و خاصی در مورد میزان خوردن شما وجود ندارد و شما آزادید از سیگنالهای گرسنگی و اشتهای خود پیروی کنید.
دیگر فواید:
. دریافت انواع ویتامینها و املاح و آنتیاکسیدانها
. کمک به آبرسانی بدن
. مناسب برای سیرشدن و کاهش وزن
معایب رژیم میوهخواری
. احتمال کمبود مواد مغذی مهم: مانند پروتئین، چربی، کلسیم، ویتامینهای گروه B و در نتیجه آنمی، خستگی و بیحالی، اختلالات ایمنی و پوکیاستخوان
. احتمال ابتلا به عوارض و مشکلاتی در سلامتی: خصوصاً در مبتلایان به دیابت یا پیشدیابت (به دلیل افزایش قندخون و اثر بر حساسیت به انسولین) و مبتلایان به اختلالات پانکراس یا کلیه و ایجاد کتواسیدوز
. محدود و خستهکننده بودن
. احتمال پوسیدگی دندان
آیا رژیم میوهخواری انتخاب سالمی برای شماست؟
به گزارش وب گاه تبیان،توصیههای استاندارد میگویند شما باید هر روز از انواع میوه و سبزی، چربیهای سالم، غلات و پروتئین و لبنیات استفاده کنید تا یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید. رژیم میوهخواری شامل خیلی از این موارد توصیه شده نمیشود و نمیتواند همه نیازهای بدن را بهخوبی تأمین کند. از طرفی با درپیشگرفتن این رژیم ممکن است هوستان برای دیگر غذاها بیشتر شود و دچار پرخوری شوید. همیشه خوب است پیش از شروع یک برنامه غذایی جدید با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
یادتان باشد
هر رژیم غذایی چه بلندمدت و یا کوتاهمدت لزوماً برای همه افراد مناسب نیست و خیلی از این برنامهها واقعاً مفید نیستند، خصوصاً در بلندمدت. شما باید شیوهای از تغذیه را در پیش بگیرید که متناسب با شرایط و نیازهای خاص شماست. سلامت فقط به تغذیه مربوط نیست؛ ورزش منظم، خواب و استراحت کافی و دیگر فاکتورها در سبک زندگی نیز نقش مهمی در سلامت شما دارند. بهترین رژیم غذایی همیشه آنی است که متعادل و متناسب با سبک زندگی شما باشد.
در پایان
راههای زیادی برای تغییرات در رژیم میوهخواری وجود دارد که میتوانند این الگوی غذایی را سالمتر کنند. مثلاً شما میتوانید یک رژیم غذایی بر پایه میوه داشته باشید و همچنان از دیگر گروههای غذایی مانند پروتئین و غلات نیز استفاده کنید.