رشد چشمگیر جذب اعضا در کانون هرمزگان؛ افزایش ۸۸ درصدی نسبت به سال گذشته

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳ با ارتقاء سطح فعالیت‌ها و توسعه برنامه‌های آموزشی و فرهنگی خود، موفق به ثبت رشد ۸۸ درصدی در جذب اعضا نسبت به سال گذشته شد.

پروین پشتکوهی، مدیرکل کانون هرمزگان با اشاره به نقش کلیدی این مجموعه در رشد و پرورش استعدادهای نسل کودک و نوجوان، اظهار داشت: کانون پرورش فکری، سکوی پرتابی برای ورود کودکان و نوجوانان به دنیای حرفه‌ای استعدادهاست. فعالیت‌های این نهاد، ضمن ایجاد فضایی خلاقانه و امن برای یادگیری، در افزایش آگاهی و مهارت‌های فکری و فرهنگی کودکان و نوجوانان بسیار تأثیرگذار است.

وی با اشاره به توسعه کمی و کیفی برنامه‌ها در سال ۱۴۰۳ افزود: با ارتقاء سطح آموزش‌ها در کارگاه‌های تخصصی، تنوع‌بخشی به فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ادبی و همچنین گسترش تعاملات با مدارس و نهادهای فرهنگی، شاهد افزایش ۸۸ درصدی اعضای جذب‌شده در مراکز کانون نسبت به سال گذشته بودیم.

پشتکوهی در ادامه از رشد ۸۶ درصدی امانت کتاب در مراکز کانون استان خبر داد و افزود: «این آمار نشان‌دهنده گسترش فرهنگ مطالعه در میان کودکان و نوجوانان هرمزگان است. همچنین شاخص رشد سرانه کتاب در کانون استان نیز ۸ درصد بوده، که از میانگین کشوری (۶ درصد) بالاتر است.

مدیرکل کانون هرمزگان با اشاره به استقبال گسترده از برنامه‌های فرهنگی و آموزشی کانون تصریح کرد: در سال گذشته، مجموع مخاطبان برنامه‌های اجرا شده در سطح استان به ۲۵۷ هزار و ۶۵۹ نفر رسید که بیانگر رشد چشمگیر تعامل کانون با جامعه هدف خود است.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، همچنان در مسیر توسعه و توانمندسازی نسل نوپای استان گام برمی‌دارد و برنامه‌ریزی برای ارتقاء فعالیت‌ها در سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد.

شارژ حساب سرپرستان خانوار با اولویت مادران باردار و کودکان شیرخوار

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، توسط زهره کرمی

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: حساب سرپرستان خانوار در مرحله تکمیلی «طرح یسنا» با اولویت حمایت از مادران باردار و دارای کودکان شیرخوار در استان شارژ شد.

 مجتبی معین -وزیری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان (چهارشنبه ۲۷ فروردین)، با اعلام این خبر اظهار کرد: در مرحله تکمیلی طرح ملی یسنا، دولت در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، معاونت رفاه و امور اقتصادی با همکاری ستاد ملی جمعیت نسبت به ارائه بسته غذایی و پوشاک رایگان اقدام کرده است.

وی بیان کرد: دولت در راستای تلاش خود برای ارتقاء امنیت غذایی جامعه، با اجرای «طرح یسنا» مبلغ ۱۲ میلیون و ۶۸۰ هزار ریال در قالب اعتبار خرید رایگان بسته‌های حمایتی برای مادران باردار و دارای فرزند زیر دو سال درنظر گرفته که اجرای مرحله تکمیلی آن از ۲۶ فروردین آغاز شده و تا پایان فروردین سال جاری مهلت دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان یادآور شد: در این مرحله مادران مشمول طرح می‌توانند از سبد غذایی مشتمل بر پروتئین، لبنیات، غلات، مغزی جات، سبزیجات و پوشک از طریق کالابرگ الکترونیکی به مبلغ ۱۲ میلیون و ۶۸۰ هزار ریال خرید کنند.

معین وزیری ادامه داد: این اعتبار به کد ملی سرپرستان خانوار تخصیص پیدا کرده و از طریق پیامک به آن‌ها اطلاع‌رسانی شده است.

به نقل از روابط عمومی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، لیست شناسایی شده مادران باردار از وزارت بهداشت و درمان و علوم پزشکی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی جهت دهک بندی ارسال شده است.

مشمولین در صورت ایجاد هرگونه سوال احتمالی می‌توانند با تلفن‌های پاسخگو ۰۲۱۶۳۶۹ تماس بگیرند.

چرا برخی داروها دچار کمبود می‌شوند؟

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، توسط ایسنا

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره آخرین وضعیت کمبودهای دارویی گفت: شاید نسبت به چهار پنج ماه گذشته، اکنون وضعیت بهتر باشد اما مورد انتظارمان آن است که حتی یک نفر از هموطنان بابت دارو معطلی نداشته باشد.

دکتر اکبر عبداللهی اصل در این باره توضیح داد: ممکن است به سه دلیل سه گروه کمبود داشته باشیم؛ یک سری داروهایی که جزو فهرست رسمی کشور نیستند؛ به طوری که داروی جدیدی است که در دنیا ارایه شده و به دلایلی در فهرست دارویی کشور ما قرار ندارند اما پزشکان این داروها را تجویز می‌کنند. به این منظور راهکارهایی همچون داروهای «تک نسخه‌ای» در نظر گرفته شده اما روندی طولانی و مشکل‌ساز است.

او درباره گروه دوم کمبودهای دارویی نیز گفت: گروه دوم کمبودها، داروهای زیان‌ده بسیار قدیمی هستند که شرکت‌های داروسازی به علت زیان‌ده بودن، آن را تولید نمی‌کنند. افزایش قیمت هم که می‌دهیم باز جبران کننده نیست؛ مثلا دارویی داریم که قیمت آن ۳۰۰ تومان است و یک ورق آن 3هزار تومان است؛ همین دارو اگر دو برابر هم افزایش قیمت یابد، باز هم قیمتی نیست که کارخانه بتواند آن را تولید کند و از طرفی هم گفته می‌شود که قیمت دارو ۱۰۰ درصد رشد کرده است. اگر بخواهیم واردات هم انجام دهیم به یکباره قیمت چندین برابر بالاتر می‌رود و به حدود ۶۰ هزار می‌رسد. بنابراین بحرانی داریم در مورد داروهای ارزان قیمت.

عبداللهی اصل ادامه داد: گروه سوم کمبودها هم داروهایی هستند که بابت تحریم، تامین آن به مشکل می‌خورد. برخی داروها با دور زدن تحریم و از طریق کشور سوم و چهارم وارد می‌شود اما بلافاصله آن مسیر را هم می‌زنند و تامین آن به مشکل می‌خورد. بنابراین آنچه که می‌گویند دارو تحریم نیست به نظر من دروغی بیش نیست. دارو هم تحریم است و پول دارو را نمی‌توانیم جابجا کنیم و منابع مان قفل می‌شود. در مجموع درگیری‌های زیادی را بابت تامین دارو در شرایط تحریم داریم.

وی همچنین درباره وضعیت تخصیص ارز نیز گفت: در پرداخت‌های ارزی مشکلاتی وجود دارد که امیدواریم رفع شود؛ چراکه در غیر این صورت به کمبودها دامن خواهد زد.

چیکن یاکیتوری

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

چیکن یاکیتوری یکی از غذاهای محبوب ژاپنی است که به خاطر طعم و بافت فوق‌العاده‌اش، در سراسر دنیا طرفداران پر و پاقرصی دارد. یاکیتوری در اصل نوعی کباب است که هم با مرغ و هم با گوشت گوسفندی و گوساله می‌توان آن را تهیه کرد. در ضمن یاکیتوری ژاپنی را هم روی زغال، هم در فر و هم در تابه می‌توانید بپزید. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه چیکن یاکیتوری به عنوان یکی از انواع جوجه کباب و نکات پخت و خوشمزه شدن چیکن یاکیتوری را به شما آموزش خواهیم داد تا یک گزینه عالی برای وعده ناهار و شام متفاوت و خوشمزه داشته باشید.

برای طرز تهیه چیکن یاکیتوری ژاپنی، سس کباب را با سس سویا، نشاسته، سرکه سیب و شکر قهوه‌ای، نشاسته، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیازچه درست کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد و قوام بگیرد. سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید سس سرد شود. سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کرده و با مقداری از سس، مزه‌دار کنید و یک ساعت استراحت دهید. سپس مرغ‌ها را سر سیخ بزنید و در تابه سرخ کنید یا روی زغال کباب کنید. می‌توانید چیکن یاکیتوری را در فر هم بپزید. بعد از آماده شدن چیکن یاکیتوری، روی آنها را باقیمانده سس بمالید و کنجد بپاشید. چیکن یاکیتوری را با برنج یا نان سرو کنید.

برای مطالعه جزییات، مراحل و مواد لازم برای درست کردن چیکن یاکیتوری ژاپنی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم

سینه مرغ (بدون پوست): ۶۰۰ گرم

سس سویا: یک چهارم لیوان فرانسوی دسته‌دار

سرکه سیب: ۱ قاشق غذاخوری

آب: یک چهارم لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر (سفید یا قهوه‌ای): ۲ قاشق غذاخوری

نشاسته ذرت: ۱ قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل: ۱ قاشق چای‌خوری

روغن کنجد: ۱ قاشق غذاخوری

کنجد: ۲ قاشق غذاخوری

پیازچه خرد شده: ۲ عدد

سیر: ۲ حبه

 نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

زغال کبابی و سیخ کباب: برای کباب کردن چیکن یاکیتوری

نان یا برنج: برای سرو جوجه کباب ژاپنی

طرز تهیه

مرحله اول: مواد سس کباب را آماده کنید

در ابتدا، برای درست کردن این کباب مرغ ژاپنی، سیرها را پوست بگیرید و رنده یا ریز خرد کنید. پیازچه‌ها را بشویید و ریشه‌های آنها را جدا کنید. پیازچه‌ها را در اندازه‌های ۲ سانتی‌متری خرد کنید. در یک تابه، سس سویا، سیر و پیازچه خرد شده، سرکه سیب، شکر، نشاسته ذرت، آب، پودر زنجبیل، روغن کنجد، فلفل سیاه و کمی نمک بریزید.

مرحله دوم: سس چیکن یاکیتوری را درست کنید

در ادامه، تابه حاوی مواد سس را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا کمی قوام بگیرد و غلیظ شود. به خاطر استفاده از نشاسته در ترکیب مواد سس چیکن یاکیتوری، اگر از هم زدن سس غافل شوید، احتمال ته گرفتن سس وجود دارد. وقتی سس قوام گرفت، شعله را خاموش کنید و سس را کنار بگذارید تا از دما بیفتد.

مرحله سوم: سینه مرغ را آماده کنید

در فاصله‌ای که سس در حال خنک شدن است، سینه مرغ را بشویید و روی تخته آشپزخانه، به صورت مکعبی خرد کنید. بهتر است اندازه مکعب‌ها خیلی درشت یا خیلی ریز نباشد (ابعاد ۲* ۲ یا ۳*۳ مناسب است). تکه‌های مرغ را در یک کاسه بریزید.

مرحله چهارم: مرغ‌ها را مزه‌دار کنید

در این مرحله از طرز تهیه جوجه کباب ژاپنی، به اندازه ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری از سس را روی تکه‌های مرغ بریزید و تکه‌های مرغ را با مواد سس، مرینیت کنید تا سس چیکن یاکیتوری، روی مرغ‌ها را بپوشاند. سپس روی ظرف را با سلفون یا پلاستیک فریزری بپوشانید و مرغ‌ها را در یخچال به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا کاملا طعم‌دار و ترد شوند.

مرحله پنجم: مرغ‌ها را به سیخ بزنید

اگر از سیخ چوبی استفاده می‌کنید، سیخ‌های چوبی را در یک ظرف آب به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا کاملا سیخ‌ها خیس شوند. اگر از سیخ فلزی استفاده می‌کنید، نیازی به خیساندن سیخ‌ها نیست. وقتی مرغ‌ها کاملا طعم‌دار شدند، آنها را از یخچال بیرون بیاورید. سیخ‌ها را از آب بیرون بیاورید و تکه‌های مرغ را به سیخ‌ها بزنید.

مرحله ششم: چیکن یاکیتوری را کباب کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه چیکن یاکیتوری ژاپنی، زغال‌ها را گداخته کنید و به صورت یکدست در منقل بریزید. سیخ‌های کباب را روی منقل بگذارید و اجازه دهید یک سمت آنها، طلایی شود. سپس سیخ‌ها را برگردانید تا سمت دیگر کباب‌ها هم بپزد. وقتی کباب‌ها پختند، آنها را در ظرف سرو بگذارید.

مرحله آخر: روی چیکن یاکیتوری رو سس بمالید و آن رو سرو کنید

در زمان سرو کردن چیکن یاکیتوری، فرچه آشپزی را به سس چیکن یاکیتوری آغشته کنید و روی مرغ‌های کباب شده بمالید. سپس روی چیکن یاکیتوری کنجد بپاشید. این جوجه کباب ژاپنی را می‌توانید همراه با برنج آبکش یا برنج کته یا نان و چاشنی‌های دلخواه میل کنید.

برای تهیه چیکن یاکیتوری بدون فر و زغال، می‌توانید از این روش استفاده کنید. مانند بالا، سس چیکن یاکیتوری را درست کنید و تکه‌های مرغ را در سس بخوابانید و استراحت دهید. سپس مرغ‌های مزه‌دار شده را سر سیخ چوبی بزنید و در یک تابه مقداری روغن بریزید. سیخ‌ها را کف تابه بچینید، طوری که روی هم قرار نگیرند.

تابه را روی حرارت بگذارید. اجازه دهید یک سمت جوجه کباب ژاپنی سرخ شود، سپس سیخ‌ها را برگردانید تا طرف دیگر آنها هم طلایی شود. بعد از آماده شدن چیکن یاکیتوری، آنها را در ظرف سرو بگذارید و روی آنها را سس بمالید. در آخر، روی جوجه کباب ژاپنی را کنجد بپاشید و آن را با نان یا برنج میل کنید.

دستور تهیه چیکن یاکیتوری در فر

اگر می‌خواهید چیکن یاکیتوری را در فر بپزید، مانند روش اول، سس جوجه کباب ژاپنی را آماده کنید و تکه‌های سینه را با سس مزه‌دار کرده و استراحت دهید. سپس فر را روشن و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. تکه‌های مرغ را سر سیخ چوبی (که از قبل خیسانده‌اید) بزنید.

سیخ‌ها را کف سینی بچینید و سینی را در فر بگذارید. بعد از ۱۰ دقیقه، سیخ‌ها را برگردانید تا طرف دیگر مرغ‌ها هم بپزد. سپس سیخ‌ها را بیرون بیاورید و با فرچه آشپزی، از سس چیکن یاکیتوری روی مرغ‌ها بمالید. در آخر، روی مرغ‌های کباب شده و آغشته به سس، کنجد بپاشید و آن را سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه چیکن یاکیتوری

سس سویا (طرز تهیه سویا سس) در حالت کلی، شور است. بنابراین در زمان اضافه کردن نمک به مایه سس، احتیاط کنید تا سس شما شور نشود.

در دستور اصلی سس چیکن یاکیتوری، از شکر قهوه‌ای در سس استفاده می‌شود اما اگر شکر قهوه‌ای در دسترس ندارید، از شکر سفید استفاده کنید.

می‌توانید به سیخ چیکن یاکیتوری، علاوه بر جوجه‌های طعم‌دار شده، پیاز، فلفل دلمه‌ای و قارچ هم بزنید.

اگر می‌خواهید در طرز تهیه چیکن یاکیتوری در فر یا تابه، جوجه کباب شما طعم دودی بگیرد، یک یا دو تکه زغال را روی شعله گاز، بگذارید تا سرخ شود. سپس زغال‌ها را در یک کاسه بگذارید و روی آنها را ۲ قطره روغن بریزید. کاسه زغال را در فر یا تابه بگذارید و درب فر یا تابه را ببندید تا زغال دود کند و مرغ‌ها طعم زغالی و دودی بگیرند

سس چیکن یاکیتوری چیست؟

ماده اصلی سس چیکن یاکیتوری، سس سویا، سرکه سیب و شکر قهوه‌ای است که به این ترکیب، نشاسته، فلفل سیاه، نمک، سیر و پیازچه هم اضافه می‌شود.

سس چیکن یاکیتوری را کی اضافه کنیم؟

برای درست کردن چیکن یاکیتوری ژاپنی، تکه‌های مرغ در سس مزه‌دار می‌شود و در زمان سرو هم روی کباب‌ها، سس مالیده می‌شود. می‌توانید سس را در کنار چیکن یاکیتوری، سرو کنید.

چه عواملی سقط جنین را در کشور به مرز بحران رسانده است؟

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، توسط ایرنا

 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چهار عاملی که سقط جنین را در کشورمان به مرز بحران رسانده است؛ اعلام کرد.

وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خلاء اطلاعاتی را به عنوان نخستین عاملی که سقط جنین را به مرز بحران رسانده اعلام کرد همچنین دسترسی آسان به داروهای سقط جنین، عدم وجود نظارت دقیق بر عملکرد ماماها و پزشکان حوزه زنان و زایمان و سقط‌های قانونی یا درمانی که منشا عقلی و پزشکی محکمی ندارند را به عنوان دلایل دیگر وضعیت کنونی عنوان کرد.

وزارت بهداشت اعلام کرد: متاسفانه مادران اطلاعات دقیقی از پیامدهای وخیم جسمی و روحی و ابعاد شرعی سقط جنین ندارند و بسیاری از مادرانی که مرتکب این جنایت می‌شوند حتی از جنایت بودن آن بی‌اطلاع هستند.

وزارت بهداشت همچنین درباره دسترسی آسان به داروهای سقط جنین تاکید کرد این داروها در زمان حاضر به راحتی قابل تهیه هستند بدون اینکه افراد از عوارض مصرف آن مطلع باشند.

ضرورت نظارت دقیق بر عملکرد ماماها

وزارت بهداشت در خصوص عدم وجود نظارت دقیق بر عملکرد ماماها اعلام کرد با توجه به شرایط خطیری که کشور به لحاظ جمعیتی پیدا کرده؛ لازم است دستگاه قضایی مجازات این افراد را با شدت مضاعفی پیگیری کند.

همچنین وزارت بهداشت اعلام کرد به دلیل ورود روش‌های جدید غربالگری جنین به روند مراقبت‌های بارداری این امر نقش قابل توجهی در بالا رفتن تجویزهای پزشکی سقط داشته است.

رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان دی ماه ۱۴۰۳ گفت: سالانه ۵۰۰ هزار مورد سقط جنین در کشور رخ می‌دهد و این موضوع فارغ از مذهب و فرهنگ به عنوان یک مسأله انسانی در اغلب جوامع دنیا ممنوع و امری ناپسند است.

سلامت کودکان، قربانی تغییرات اقلیمی

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، توسط ایرنا

 تصور کنید کودکی را که در میان گرد و غبار توفان‌های فزاینده، سرفه‌های خشک امانش را بریده است. او تنها یکی از میلیون‌ها کودکی‌ست که سلامت‌شان، قربانی بی‌صدای تغییرات اقلیمی شده است. بحرانی جهانی که نه تنها جسم نحیفشان را می‌آزارد، بلکه سایه‌ای سنگین بر روان لطیف‌شان می‌افکند و حقوق اولیه‌شان را به تاراج می‌برد.

تغییرات اقلیمی یک بحران جهانی است که تاثیرات مخرب و جبران ناپذیری بر سلامت جسمانی و روانی کودکان می گذارد. این تغییرات بسیاری از حقوق ابتدایی کودکان مانند؛ حق بر حیات، حق بر سلامت، حق بر داشتن محیط زیست سالم و حق بر غذا را نقض می کند. این در حالی است که دولت ها مکلف به تامین بهترین شرایط برای رشد کودکان هستند.

تغییرات اقلیمی که ناشی از فعالیت‌های انسانی و آلودگی‌های زیست محیطی، گرمای هوا و افزایش گازهای گلخانه‌ای در جو زمین است از آن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های قرن بیست و یکم نام برده می شود. این تغییرات پیامدهای جبران‌ناپذیری در زمینه سلامت عمومی، امنیت غذایی و حقوق بشر به همراه داشته است. این بحران علاوه بر آنکه تهدیدی عظیم برای محیط زیست تلقی می شود، تاثیرات شگرفی بر سلامت و رفاه تمام بشریت از جمله نسل‌های آینده می گذارد.

در این میان کودکان نیز به‌عنوان گروهی حساس و آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی، نیازمند توجه ویژه‌ای هستند تا حق بر سلامت آنها نقض نشود.  در این خصوص با دکتر محمدمهدی سیدناصری، حقوقدان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان به گفت وگو پرداختیم.

تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی بر کودکان

دکتر سید ناصری در خصوص تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی بر کودکان گفت: تغییرات اقلیمی همچون آتش‌سوزی جنگل‌ها که موجب گرمای شدید می‌شود و یا آلودگی هوا که تنفس سالم را از بین می برد، باعث می شود کودکان در معرض خطر بالایی برای ابتلا به بیماری‌های مزمن و یا حتی مرگ قرار بگیرند. در دماهای بالا خطر گرمازدگی نیز وجود دارد که می تواند باعث آسیب به مغز و اندام‌های کودکان شود و یا آسم و ذات‌الریه در کودکانی که در این محیط‌ها زندگی می کنند، پدیدار گردد. در این میان آلودگی هوا به ریه کودکان نیز آسیب وارد می کند و مانع از توسعه و رشد مغز شده و بر سیستم ایمنی و سلامت روان کودکان نیز تاثیر می گذارد.

وی در ادامه افزود: احساساتی چون ناامنی، اضطراب و افسردگی ناشی از بلایای طبیعی یا نگرانی در مورد آینده کره زمین می تواند کیفیت و آرامش زندگی کودکان را تحت تاثیر قرار دهد و حق بر داشتن روانی سالم از این کودکان سلب شود. این بحران از لحظه جنینی تا زمان بزرگسالی فرد، به سلامت جسمانی و روانی حمله می کند و این موضوع بر روی کودکان تمام نقاط دنیا، حتی کشورهای پیشرفته و با درآمد بالا نیز تاثیر می گذارد این درحالی است که جامعه جهانی نیز به اندازه کافی برای حفاظت از آنها اقدام نمی کند.

بیماری ‌هایی که جان کودکان را در سنین پایین به خطر میندازد، به دلیل تخریب محیط زیست و تغییرات اقلیمی در حال گسترش هستند

این استاد دانشگاه ادامه داد: بیماری ‌هایی که جان کودکان را در سنین پایین به خطر میندازد، به دلیل تخریب محیط زیست و تغییرات اقلیمی در حال گسترش هستند و حق بر حیات و سلامت کودکان را که از بنیادین‌ترین حقوق هستند نقض می‌کنند. در کنار آن، سوءتغذیه نیز مشکلی جدی است که به دلیل افزایش دما و یا بارش‌های خیلی کم یا خیلی زیاد و تغییر در محصولات کشاورزی، پدیدار می گردد. همچنین امکان تحصیل و آموزش برای تعداد زیادی از کودکان درگیر با بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی، از بین میرود که یونیسف تعداد این دسته از کودکان را ۴۰ میلیون نفر در هر سال برآورد کرده است.

بنابر گزارش یونیسف بیش از ۵۰۰ میلیون کودک در مناطقی زندگی می‌کنند که درگیر سیل هستند و حدودا ۱۶۰ میلیون کودک در مناطقی سکونت دارند که خشکسالی‌های شدید جریان دارد و انتظار میرود تا سال ۲۰۴۰ میلادی، حدودا ۲۵ میلیون کودک درگیر با سوء تغذیه باشند که تمام این تخمین‌ها حاکی از خطرات تغییرات اقلیمی است و لزوم توجه به این مسئله را بیش از پیش  محرز می‌سازد.

تغییرات آب و هوایی و دفاع از حقوق کودکان در برابر آن

حق بر سلامت در ماده ۲۴ کنوانسیون حقوق کودک به رسمیت شناخته شده است، این کنوانسیون یکی از مهم‌ترین اسناد بین‌المللی در زمینه حمایت از حقوق کودکان است. تغییرات اقلیمی در وهله اول حق بر حیات  در ماده ۶ کنوانسیون حقوق کودک و حق بر سلامت را به خطر می‌اندازد. در وهله دوم، حق برخورداری از استانداردهای مناسب زندگی، حق تفریح، بازی و سرگرمی و حق بر آموزش که به ترتیب در مواد ۲۷ و ۳۱ و ۲۴ کنوانسیون حقوق کودک مورد حمایت قرار گرفته را تهدید می‌کند. در این راستا یونیسف نیز از تهدید زندگی و سلامت کودکان به واسطه تغییرات اقلیمی غافل نمانده و آن را خطری جدی علیه بقا و رشد کودکان دانسته است.

وظیفه دولت ها برای محافظت از کودکان در برابر تغییرات اقلیمی

حال که آسیب‌ها و عوارضی که تغییرات اقلیمی بر سلامت جسمانی و روانی کودکان می‌گذارند را به میان آوردیم و با حقوق کودکان در برابر این تغییرات آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که با وظایف دولتها برای محافظت از کودکان در برابر تغییرات اقلیمی آشنا شویم.

دولت‌ها موظف هستند تا محیطی پاک و سالم را برای زندگی و رشد کودکان فراهم آورند و تحقق حقوقشان را تضمین کنند

این  استاد دانشگاه در این خصوص معتقد است: بحران تغییرات اقلیمی یک وضعیت اضطراری جهانی و یک بحران حقوق کودک است که نیازهای بشردوستانه در تمامی زمینه‌ها را طلب می‌کند، زیرا کودکان حق ذاتی داشتن محیطی پاک را دارند تا در دنیایی رشد کنند که به دلیل تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست، خطرناک و کشنده نباشد. دولت‌ها در این زمینه تکالیفی دارند و موظف هستند تا محیطی پاک و سالم را برای زندگی و رشد کودکان فراهم آورند و تحقق حقوقشان را تضمین کنند. این یک مسئولیت جمعی است و نیازمند همکاری دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی با یکدیگر هستند.

برمبنای کنوانسیون حقوق کودک، دولت‌ها موظفند تا از حقوق کودکان در برابر هرگونه تهدید محافظت کنند. بنابراین لازم است تا دولت‌ها اقدامات زیر را انجام دهند:

آموزش و بالا بردن سطح آگاهی عمومی – ابتدا باید از طریق آموزش، آگاهی عمومی درباره تاثیرات مخرب تغییرات اقلیمی را ارتقاء بخشند و عموم مردم را در رابطه با آسیب‌های جبران ناپذیر این بحران، آگاه کنند و آموزش‌های لازم برای مقابله با این معضل را ارائه کنند تا این مسئله در مرکز توجه قرار گیرد و نادیده گرفته نشود.

محیط زیست پاک – محیط زیستی پاک را به جهت حمایت و احترام به حقوق کودکان فراهم آورند.

ایجاد زیر ساختهای مناسب – از طریق ایجاد زیرساخت‌های مناسب، آب آشامیدنی سالم و غذای کافی و مناسب را برای کودکان تامین کنند که این مسئله نیازمند سرمایه‌گذاری صحیح است تا زیرساخت‌های مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی شکل بگیرد که شامل سیستم‌های اجتماعی و آموزشی نیز باشد تا بتوان به نیازهای خاص کودکان نیز پاسخ داد.

حمایت روانی از کودکان – دولتها باید حمایت روانی لازم را به عمل آورد و خدمات مشاوره‌ای و حمایتی برای کودکانی که تحت تاثیر بحران‌های محیط زیستی قرار گرفته‌اند و همچنین خانواده‌هایشان، فراهم آورند.

سخن پایانی

تاثیرات تغییرات اقلیمی بر کودکان، به‌عنوان قشر آسیب‌پذیر جامعه، ابعادی فراتر از یک بحران زیست‌محیطی دارد و مستقیماً حقوق بنیادین آنها را تهدید می‌کند. از منظر حقوق بین‌الملل، دولت‌ها براساس کنوانسیون حقوق کودک و سایر اسناد بین‌المللی موظفند محیطی سالم و پایدار را برای رشد کودکان فراهم کنند.

با این‌حال، شواهد نشان می‌دهد که اقدامات جهانی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و کاهش اثرات آن بر کودکان ناکافی بوده و در بسیاری از موارد، سیاست‌های اقتصادی و صنعتی بر منافع محیط‌زیستی و حقوق بشر اولویت یافته‌اند.

برای حل این بحران جهانی، همکاری بین‌المللی، اصلاح سیاست‌های صنعتی و کشاورزی، و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک، گام‌هایی حیاتی در جهت تحقق حقوق کودکان و حفظ کره زمین برای نسل‌های آینده محسوب می‌شود. در نهایت، تغییرات اقلیمی نه‌تنها یک بحران محیط‌زیستی، بلکه بحرانی در حوزه حقوق بشر است که اگر فوراً مورد توجه قرار نگیرد، می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری برای آینده بشریت، به‌ویژه کودکان، به همراه داشته باشد. اقدام فوری و قاطع در این زمینه نه‌تنها یک ضرورت زیست‌محیطی بلکه یک مسئولیت اخلاقی و حقوقی است که بر عهده دولت‌ها، سازمان‌های بین‌المللی و تمامی جوامع بشری قرار دارد.

آدامس، حاوی هزاران ذره میکروپلاستیک در بزاق دهان

بر اساس یافته‌های یک تحقیق جدید؛

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، توسط ایرنا

آیا شما هم فهرستی از منابع میکروپلاستیک‌هایی که وارد زندگی روزمره می‌شوند، در ذهن دارید؟ تحقیقات تازه نشان می‌دهد که باید آدامس را نیز به این فهرست اضافه کنید.

بر اساس نتایج یک مطالعه‌ آزمایشی جدید، جویدن تنها یک عدد آدامس می‌تواند صدها تا هزاران ذره میکروپلاستیک را وارد بزاق دهان کند.

این مطالعه در حال حاضر در مرحله بازنگری دقیق یا «داوری همتا» است و قرار است در نشست دوسالانه‌ی انجمن شیمی آمریکا در سن دیگو ارائه شود. نویسندگان امیدوارند پس از تکمیل بررسی‌های این مرحله، گزارشی از یافته‌های تحقیق یاد شده در مجله‌ «مواد خطرناک» منتشر شود.

دکتر سانجی موهانتی، نویسنده ارشد این تحقیق و دانشیار دانشکده مهندسی ساموئلی در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «هدف ما ترساندن کسی نیست. دانشمندان هنوز نمی‌دانند که آیا میکروپلاستیک‌ها برای ما مضر هستند یا خیر. هیچ آزمایش انسانی در این زمینه انجام نشده است. اما می‌دانیم که در زندگی روزمره در معرض پلاستیک‌ها قرار داریم و این همان چیزی است که ما قصد بررسی آن را داشتیم.

میکروپلاستیک‌ها چیستند

میکروپلاستیک‌ها ذرات پلیمری هستند که اندازه آنها از کمتر از ۵ میلی‌متر تا ۱ میکرومتر (یک‌بیست‌وپنج‌هزارم اینچ) متغیر است. ذرات کوچک‌تر از این حد، نانوپلاستیک‌ها نامیده می‌شوند که در مقیاس میلیاردم متر اندازه‌گیری می‌شوند.

پلیمرها ترکیبات شیمیایی با زنجیره‌های بلند از واحدهای مولکولی تکراری (مونومرها) هستند که به دوام و انعطاف‌پذیری شناخته می‌شوند. بیشتر پلاستیک‌ها، پلیمرهای مصنوعی هستند، در حالی که پلیمرهای طبیعی شامل موادی مانند سلولز گیاهی می‌شوند. نویسندگان این مطالعه توضیح می‌دهند که آدامس معمولاً حاوی پلیمرهای مصنوعی یا طبیعی است تا بافت، کشسانی و ماندگاری طعم بهتری داشته باشد

میکروپلاستیک‌ها چگونه وارد بدن می‌شوند؟

بر اساس پژوهش‌های پیشین، میکروپلاستیک‌ها از طریق بلعیدن و استنشاق وارد بدن می‌شوند؛ دانشمندان پیش‌تر وجود ذراتی از آنها را در بخش‌های مختلف بدن مانند خون، ریه‌ها، جفت، مغز و بیضه‌ها شناسایی کرده‌اند. به همین دلیل، نویسندگان این مطالعه تصمیم گرفتند منابع دیگر ورود میکروپلاستیک‌ها و غلظت آنها را بررسی کنند.

دکتر سانجی موهانتی در ایمیلی که برای سی‌ان‌ان ارسال شده، نوشت: «آدامس را انتخاب کردیم زیرا تنها خوراکی‌ است که در آن از پلیمر پلاستیکی به عنوان ماده‌ تشکیل‌دهنده استفاده می‌شود. سایر غذاها به دلیل فرآوری و بسته‌بندی به میکروپلاستیک آلوده می‌شوند.

نویسنده ارشد این تحقیق و دانشیار دانشکده مهندسی ساموئلی در دانشگاه کالیفرنیا افزود: «این مطالعه اولین پژوهشی است که میکروپلاستیک‌های موجود در آدامس‌های تجاری را بررسی و مقایسه کرده است.»

روش جداسازی میکروپلاستیک‌ها از آدامس

براساس این گزارش که در یورونیوز منتشر شده است : یافته‌های این تیم پژوهشی بر پایه آزمایش روی ۱۰ نوع آدامس محبوب در آمریکا بدست آمده است. نیمی از نمونه‌ها حاوی پلیمرهای مصنوعی و نیمی دیگر از مواد طبیعی ساخته شده بودند.

برچسب‌های روی محصولات و وب‌سایت‌های تولیدکنندگان اغلب ترکیبات اصلی و پایه آدامس یا فرآیند تولید آن را فاش نمی‌کنند. این عدم شفافیت باعث شده است که محققان نتوانند به طور دقیق منشأ میکروپلاستیک‌های موجود در آدامس‌های آزمایش‌شده را شناسایی کنند. مصرف‌کنندگان نیز راهی برای اطلاع از ترکیبات کامل آدامس‌هایی که می‌خرند، ندارند.

در این آزمایش، یک داوطلب هر آدامس را به مدت ۴ دقیقه می‌جوید و هر ۳۰ ثانیه، محققان نمونه بزاق او را در لوله‌های سانتریفیوژ جمع‌آوری می‌کردند. سپس شرکت‌کننده دهان خود را ۳ تا ۵ بار با آب بسیار خالص شست‌وشو می‌داد تا اطمینان حاصل شود که تمام میکروپلاستیک‌های باقی‌مانده در دهان جمع‌آوری شده‌اند. این فرآیند برای هر آدامس ۷ بار تکرار شد.

در برخی موارد، آدامس‌ها تا ۲۰ دقیقه جویده می‌شدند و بزاق هر ۲ دقیقه جمع‌آوری می‌شد تا رابطه بین زمان جویدن و تعداد میکروپلاستیک‌های آزادشده بررسی شود.

تحلیل داده‌ها نشان داد که تنها ۱ گرم آدامس به‌طور متوسط حدود ۱۰۰ ذره میکروپلاستیک آزاد می‌کند، در حالی که برخی آدامس‌ها تا ۶۳۷ ذره میکروپلاستیک در هر گرم نیز منتشر می‌کنند. این در حالیست که وزن یک عدد آدامس معمولی می‌تواند بین ۱ تا چند گرم باشد.

نکته جالب این بود که ۹۴ درصد میکروپلاستیک‌ها در ۸ دقیقه اول جویدن آدامس آزاد می‌شوند. علاوه بر این، تفاوت معناداری بین آدامس‌های مصنوعی و طبیعی مشاهده نشد؛ به نحوی که آدامس‌های مصنوعی حاوی ۱۰۴ ذره میکروپلاستیک در هر گرم بودند و آدامس‌های طبیعی ۹۶ ذره میکروپلاستیک در هر گرم داشتند

هر دو نوع نیز عمدتاً چهار نوع پلیمر مصنوعی آزاد می‌کردند: پلی‌اولفین‌ها، پلی‌ترفتالات‌ها (یا پلی‌اتیلن ترفتالات)، پلی‌آکریل‌آمیدها و پلی‌استایرن‌ها.

دکتر تاشا استویبر، دانشمند ارشد گروه کاری محیط زیست (یک سازمان غیرانتفاعی سلامت محیطی) که در این تحقیق مشارکت نداشته، در ایمیل خود اشاره کرد که این پلیمرها همان پلاستیک‌های مورد استفاده در محصولات مصرفی روزمره هستند.

واکنش‌ها به یافته‌های تحقیق: آیا باید نگران میکروپلاستیک‌های موجود در آدامس بود؟

دکتر دیوید جونز، پژوهشگر موسسه محیط زیست و علوم زندگی در دانشگاه پورتسموث انگلستان که وی نیز در تحقیق یاد شده مشارکت نداشته، می گوید: «اینکه میکروپلاستیک‌ها آزاد می‌شوند، چندان غیرمنتظره نیست. اگر هر نوع پلاستیکی را تحت فشار قرار دهیم، چه با حرارت، اصطکاک، نور خورشید، آب دریا یا در این مورد، جویدن شدید، می‌دانیم که میکروپلاستیک‌ها از آن ماده آزاد خواهند شد.

آقای جونز که بنیانگذار و مدیرعامل سازمان خیریه حفاظت از اقیانوس است، می‌افزاید: «ما سالانه حدود ۲۵۰ هزار ذره پلاستیک را بدون آنکه متوجه شویم، استنشاق می‌کنیم و یا می‌بلعیم…اما حالا حداقل داده‌های معتبری داریم و این نقطه شروع خوبی برای تحقیقات بیشتر است.»

انجمن ملی شیرینی‌پزی‌ها در آمریکا که اعضای آن شامل تولیدکنندگان و فروشندگان آدامس نیز می‌شوند، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آدامس بیش از ۱۰۰ سال است که به‌صورت ایمن مصرف می‌شود. ایمنی مواد غذایی اولویت اصلی شرکت‌های شیرینی‌سازی آمریکاست و اعضای ما تنها از مواد تأییدشده توسط سازمان غذا و دارو استفاده می‌کنند.»

سوالات بی‌پاسخ درباره میکروپلاستیک‌های آدامس

اندازه ذرات: میانگین اندازه میکروپلاستیک‌های آزادشده از آدامس ۸۲.۶ میکرومتر (معادل ضخامت کاغذ یا قطر برخی موهای انسان) بود. اما ابزارهای شیمیایی مورد استفاده در این مطالعه قادر به شناسایی ذرات کوچک‌تر از ۲۰ میکرومتر نبودند. دکتر لئوناردو تراسانده، مدیر مرکز تحقیقات مخاطرات محیطی دانشگاه نیویورک، هشدار داد که این محدودیت ممکن است به دست‌کم‌گرفتن تعداد واقعی میکروپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها منجر شود.

منشأ پلیمرها در آدامس‌های طبیعی: یافتن پلیمرهای مصنوعی در آدامس‌های طبیعی سوال‌برانگیز است. محققان حدس می‌زنند پلی‌اولفین‌ها که معمولا در بسته‌بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرند از همین طریق وارد آدامس شده باشند. دکتر الیور جونز، استاد شیمی در دانشگاه استرالیا نیز به احتمال وجود آلودگی آزمایشگاهی یا خطای اندازه‌گیری اشاره کرد.

پلیمرهای غیرمنتظره: برخی پلیمرهای شناسایی‌شده (مانند پلی‌ترفتالات‌ها که معمولاً در بطری‌های آب یافت می‌شوند) عموماً در ترکیب آدامس‌های مصنوعی گزارش نشده‌اند. این تناقض نیاز به بررسی بیشتر دارد.

موضع سازمان‌های نظارتی

دکتر دیوید جونز از دانشگاه پورتسموث خاطرنشان کرد که به زعم برخی نهادهای تنظیم کننده مقررات «از آنجا که شواهدی مبنی بر آسیب‌زایی میکروپلاستیک‌ها وجود ندارد، نیازی به نگرانی نیست.

اما او این دیدگاه را اشتباه خواند و تأکید کرد: «ما باید رویکرد احتیاطی داشته باشیم و فرض کنیم که این ذرات مضر هستند. باید روی تحقیقاتی سرمایه‌گذاری کنیم که تأثیرات آن‌ها بر سلامت را بررسی کند تا بتوانیم از هم‌اکنون راه‌های کاهش پیامدها را بیابیم.»

چگونه بدون استرس و تعویق، کارهایمان را انجام دهیم؟

ارسال شده در ۳۰ فروردین ۱۴۰۴، توسط ایرنا

 آیا شما هم جزو کسانی هستید که کارهایشان را دائماً به تعویق می‌اندازند؟ اهمال‌کاری، یک عادت مخرب است که می‌تواند بر بهره‌وری و سلامت روان شما تاثیر منفی بگذارد. اما نگران نباشید، راهکارهایی برای غلبه بر این مشکل وجود دارد.

بدون شک همه ما زمان هایی گرفتار پشت گوش انداختن کارها می شویم و بعد هم برای انجام ندادن آنها هزار و یک بهانه می آوریم . اما زمانی این خیلی بد و مخرب می شود و حتی زندگی کاری و شخصی ما را نابود می کند که دچار بیماری مزمن پشت گوش انداختن کارها شویم و به یک عادت برای مان تبدیل شود بدون اینکه خودمان حواس مان باشد .در این شرایط برای انجام هر کاری میگوییم بعدا آن کار را انجام می دهم ، از شنبه شروع میکنم ، بعد از عید شروع میکنم و…

تحقیقات نشان می‌دهد که حدود ۲۰ درصد از بزرگسالان، اهمال‌کار مزمن هستند. این افراد به طور مداوم کارهای خود را به تعویق می‌اندازند و از این بابت دچار استرس و اضطراب می‌شوند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، نگران نباشید، راهکارهایی برای تغییر این وضعیت وجود دارد.

 اهمال‌کاری، به تعویق انداختن کارهای مهم و جایگزین کردن آن‌ها با فعالیت‌های کم‌اهمیت‌تر است. این عادت مخرب می‌تواند منجر به استرس، اضطراب، کاهش بهره‌وری و احساس گناه شود. بسیاری از افراد با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به دنبال راهی برای غلبه بر آن هستند.

اما چرا ما کارها را به تعویق می‌اندازیم؟و چگونه می‌توانیم این عادت را ترک کنیم؟ دکتر فوشیا سیرویس، استاد روان‌شناسی اجتماعی و سلامت در دانشگاه دورهام انگلستان، می‌گوید: «اهمال‌کاری درواقع راهی برای مدیریت احساسات منفی است. زمانی که یک کار باعث ایجاد اضطراب یا احساسات ناخوشایند می‌شود، ما به جای مواجه شدن با آن از انجامش طفره می‌رویم تا موقتاً از استرس آن خلاص شویم.»

به همین دلیل، غلبه بر اهمال‌کاری باید با بررسی ریشه‌ی آن شروع شود. برخی از افراد برای فرار از ترس از شکست یا کمال‌گرا بودن کارها را عقب می‌اندازند. برخی دیگر به دلیل مشکلات روانی مانند افسردگی یا اختلالاتی مانند «ADHD» دچار این مشکل هستند.

راه غلبه بر اهمال‌کاری یک مسیر خطی و ساده نیست و لازم نیست که همه‌چیز را از همان اول کامل انجام بدهید. اما با استفاده از استراتژی‌های صحیح، بهره‌وری و کیفیت زندگی بهبود خواهد یافت.

چگونه چرخه اهمال‌کاری را بشکنیم؟

شکستن چرخه اهمال‌کاری به یک رویکرد چندجانبه نیاز دارد که شامل تغییر عادت‌ها، اصلاح نگرش، به‌کارگیری تکنیک‌های مؤثر و در برخی موارد دریافت کمک حرفه‌ای است. در ادامه، راهکارهای کلیدی‌ای که می‌توانند به کاهش اهمال‌کاری کمک کنند توضیح داده شده‌اند:

۱. انگیزه‌های خود را تغییر دهید و از تشویق‌های مثبت استفاده کنید

بسیاری از افراد برای انجام کارها خود را سرزنش کرده و بر ترس از شکست یا از دست دادن فرصت‌ها تکیه می‌کنند.

این نوع انگیزه‌های منفی ممکن است در کوتاه‌مدت اثر داشته باشند، اما در بلندمدت منجر به فرسودگی و کاهش اعتمادبه‌نفس می‌شوند.

پس از تکمیل یک کار دشوار می‌توانید با تماشای یک اپیزود سریال به خودتان پاداش بدهید.

برای ایجاد انگیزه مثبت، می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد:

– ایجاد پیوند بین کارها و فعالیت‌های لذت‌بخش: مثلاً گوش دادن به موسیقی هنگام انجام کارهای روزمره یا همراه کردن فعالیت‌های کسل‌کننده با یک سرگرمی کوچک

– تعیین پاداش‌های کوچک برای خود: مثلاً پس از تکمیل یک کار دشوار، داشتن یک استراحت کوتاه، تماشای یک اپیزود از سریال موردعلاقه یا خوردن یک خوراکی دلخواه

– تقسیم کارهای بزرگ به بخش‌های کوچک‌تر: به جای تمرکز بر روی کل پروژه، بخش‌های کوچکی را مشخص کنید که انجامشان آسان‌تر باشد

– ایجاد محیطی که کار کردن را دلپذیرتر کند: استفاده از نور مناسب، نظم دادن به محیط کار و حذف عوامل حواس‌پرتی

۲. با کمک یک مشاور یا درمانگر علل اصلی اهمال‌کاری را شناسایی کنید

گاهی اوقات اهمال‌کاری به مشکلات عمیق‌تری مانند اضطراب، افسردگی یا اختلال کم‌توجهی و بیش‌فعالی (ADHD) مرتبط است. در این موارد کمک گرفتن از یک متخصص روان‌شناسی می‌تواند بسیار مفید باشد.

۳. یک برنامه منظم برای کارها و وظایف خود تنظیم کنید

داشتن یک برنامه مشخص برای انجام کارها می‌تواند از سردرگمی و تعویق وظایف جلوگیری کند. در این زمینه چند روش کاربردی وجود دارد:

– نوشتن برنامه روزانه در ابتدای روز یا هفته: داشتن یک فهرست از کارهای مهم روزانه می‌تواند به نظم‌بخشی و کاهش استرس کمک کند.

– تقسیم وظایف به گام‌های کوچک‌تر و مشخص: به جای نوشتن «پایان پروژه»، جزئیات هر مرحله را یادداشت کنید، مثل «نوشتن مقدمه»، «بررسی منابع» یا «ویرایش نهایی».

– استفاده از اپلیکیشن‌های مدیریت کار: برنامه‌هایی مانند Todoist ، Notion ، Routinery و Trello می‌توانند به اولویت‌بندی و سازماندهی کارها کمک کنند

۴. از قانون دو دقیقه برای شروع استفاده کنید

قانون دو دقیقه می‌گوید: اگر انجام یک کار کمتر از دو دقیقه طول می‌کشد، آن را فوراً انجام دهید. این روش برای غلبه بر مقاومت ذهنی بسیار مؤثر است. اغلب شروع کردن یک کار سخت‌ترین مرحله آن است، اما وقتی اولین گام برداشته شد، ادامه دادن آسان‌تر می‌شود.

نمونه‌های کاربردی این بخش می‌تواند پاسخ دادن به یک ایمیل ساده، مرتب کردن میز کار، خواندن یک صفحه از یک کتاب آموزشی و یا نوشتن اولین جمله از یک مقاله یا گزارش باشد.

۵. تکنیک پومودورو را امتحان کنید

یکی از روش‌های مؤثر برای مدیریت زمان، تکنیک پومودورو است که بر تمرکز در بازه‌های زمانی کوتاه و استراحت‌های منظم تأکید دارد.

در این روش فرد با استفاده از یک تایمر به ازای هر ۲۰ دقیقه فعالیت کاری و فکری، ۵ دقیقه استراحت برای خود درنظر می‌گیرد. این روش که می‌تواند در محیط‌های دانشگاهی، محل‌های کار یا حتی در خانه انجام شود به جلوگیری از فرسودگی ذهنی کمک کرده و بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

۶. از فهرست کارهای طولانی پرهیز کنید و اولویت‌بندی کنید

یک فهرست بلند از کارهایی که باید انجام شوند، می‌تواند باعث ایجاد احساس سنگینی و استرس شود. برای کاهش این فشار ابتدا فقط سه کار مهم روزانه را بنویسید و پس از تکمیل آن‌ها، کارهای جدید اضافه کنید.

همچنین می‌توانید از «ماتریس آیزنهاور» برای اولویت‌بندی استفاده کنید:

– کارهای مهم و فوری را بلافاصله انجام دهید.

– کارهای مهم ولی غیر فوری را برای زمانی دیگر برنامه‌ریزی کنید.

– کارهای فوری ولی غیر مهم را به دیگران واگذار کنید.

– کارهای غیر فوری و غیر مهم را حذف کنید.

۷. از حمایت اجتماعی بهره بگیرید

داشتن همراه یا شخصی که شما را برای انجام وظایف تشویق کند می‌تواند تأثیر مثبتی داشته باشد:

– از یک دوست یا همکار بخواهید که در مورد پیشرفت کارهایتان پیگیری کند.

-در کنار کسی که روی پروژه خود کار می‌کند کار کنید تا انگیزه بیشتری داشته باشید.

-از ویدیوهای «مطالعه با من» یا «کار با من» در یوتیوب استفاده کنید تا احساس کنید که در یک محیط کاری قرار دارید

۸. مراقبت از سلامت جسمی را در اولویت قرار دهید

خواب کافی، تغذیه مناسب و ورزش نقش مهمی در افزایش سطح انرژی، تمرکز و کاهش استرس دارند. برخی از اقدامات مؤثر:

– داشتن خواب منظم (۷ تا ۸ ساعت در شب)

– مصرف غذاهای مغذی، به‌ویژه پروتئین و مواد غذایی حاوی امگا۳ که برای سلامت مغز مفید هستند

– انجام ورزش منظم برای کاهش استرس و افزایش تمرکز

۹. از تکنیک‌های ذهن‌آگاهی (مدیتیشن) استفاده کنید

مدیتیشن و تمرینات تنفس عمیق می‌توانند به کاهش استرس و افزایش تمرکز کمک کنند. برخی از روش‌های مفید:

– تمرین تنفس ۴-۷-۸: نفس را به مدت ۴ ثانیه بکشید، ۷ ثانیه نگه دارید و ۸ ثانیه بازدم کنید.

-مدیتیشن هدایت‌شده: استفاده از اپلیکیشن‌هایی مانند Calm یا Headspace.

– حرکات کششی و یوگا: کمک به بهبود گردش خون و کاهش تنش عضلانی.

در مجموع مهم این است که روش‌های مختلف را امتحان کرده و آنچه برای شما بهتر عمل می‌کند را پیدا کنید.

اهمال‌کاری قابل غلبه است، اما نیاز به تمرین و صبوری دارد. با برداشتن گام‌های کوچک و تدریجی می‌توان این عادت را تغییر داد و به فردی منظم‌تر و کارآمدتر تبدیل شد.

اعضای بدن گردشگر مرگ مغزی شده در کیش اهدا شد

ارسال شده در ۲۳ فروردین ۱۴۰۴

با موافقت خانواده، اهدای اعضای بدن ریحانه مهد آرا، گردشگر جوان، فرصت زندگی برای بیماران نیازمند پیوند عضو فراهم کرد.

ریحانه مهد آرا نام گردشگر جوان و راکب موتور شارژی است که ۱۱ فروردین ماه بر اثر سانحه سقوط و برخورد با صخره‌ها با وضعیت آسیب دیدگی شدید سر و جمجه به بیمارستان کیش منتقل شد.

به گفته سرپرست بیمارستان کیش، با وجود اینکه مصدوم در لحظات اولیه نیز نبض نداشته و دچار مرگ مغزی شده بود بازهم تیم اورژانس و اتاق عمل بیمارستان کیش همه تلاش خود را برای حفظ جان این جوان به کار بستند.

جاودان سیرت افزود: با وجود همه تلاش‌های انجام شده به دلیل شدت جراحات وارده به سر، مصدوم دچار مرگ مغزی شد.

در پی این حادثه ناگوار، خانواده ریحانه مهدآرا که باوجود شرایط سخت و دشواری که به دلیل ازدست دادن تنها فرزندشان با آن مواجه بودند برای زندگی بخشیدن به انسان‌های دیگر، موافقت خود را برای پیوند اعضا اعلام کردند و ریحانه ۲۸ ساله ناجی چند انسان دیگر شد.

با هماهنگی‌های انجام شده توسط بیمارستان کیش و حضور پزشک اهدای عضو از مرکز اهدای عضو شیراز، کبد و کلیه‌های ریحانه، برای اهدا به بیماران نیازمند پیوند اعضا به شیراز منتقل شد تا نام ریحانه مهدآرا به عنوان جان آفرین، ماندگار شود.

بهبود عملکرد ورزشکاران با “آب چغندر!”

چگونه یک نوشیدنی طبیعی استقامت شما را بالا می‌برد؟

ارسال شده در ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، توسط ایسنا

ورزشکاران همیشه به دنبال راه‌هایی برای بهتر کردن عملکرد خود هستند. محققان در یک مطالعه جالب آب چغندر را که سرشار از نیترات است، برای بهبود توان بدنی ورزشکاران معرفی کرده اند.

ورزشکاران حرفه‌ای دائم در حال رقابت‌اند و حتی یک پیشرفت کوچک در عملکردشان می‌تواند نتیجه را تغییر دهد. به همین دلیل، استفاده از مکمل‌های غذایی در دنیای ورزش بسیار رایج شده است. این مکمل‌ها موادی هستند که به‌طور قانونی به ورزشکاران کمک می‌کنند تا توان بدنی، استقامت یا حتی تمرکز خود را بالا ببرند. یکی از این مکمل‌ها که اخیراً مورد توجه قرار گرفته، آب چغندر قرمز است. این نوشیدنی به‌خاطر داشتن نیترات، ماده‌ای طبیعی که در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می‌شود، محبوب شده است. نیتریک اکسید به بهتر شدن جریان خون، کارایی عضلات و کاهش خستگی کمک می‌کند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که نیترات می‌تواند زمان خستگی در تمرین‌های سخت را تا حد قابل‌توجهی به تأخیر بیندازد. به همین دلیل، ورزشکاران از آب چغندر برای بهتر شدن عملکرد، ریکاوری سریع‌تر و حتی تقویت ذهن خود استفاده می‌کنند.

نیاز به تحقیق درباره آب چغندر از آن‌جا می‌آید که این ماده در دسته مکمل‌های برتر دنیا قرار گرفته و پشتوانه علمی قوی دارد. نیتریک اکسید که از نیترات موجود در آب چغندر به‌دست می‌آید، در بدن نقش‌های مهمی مثل باز کردن رگ‌ها، تنظیم قند خون و کمک به انقباض عضلات دارد. اما چون این ماده خیلی سریع در بدن از بین می‌رود، باید مدام تولید شود. بدن ما دو راه برای تولید آن دارد: یکی با کمک اکسیژن و دیگری از طریق نیترات موجود در غذاها مثل چغندر. این موضوع باعث شده دانشمندان بخواهند بیشتر درباره اثر آب چغندر بر ورزشکاران بدانند.

عرفان برجیسیان از گروه فیزیولوژی ورزش دانشکده تربیت‌بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تهران، همراه با همکارش از همین دانشگاه، پژوهشی درباره تأثیر آب چغندر بر ورزشکاران انجام داده‌اند. آن‌ها با نگاهی به روند علمی این موضوع، به بررسی این پرداختند که چگونه این نوشیدنی در دنیای ورزش مورد توجه قرار گرفته و چه اثراتی بر بدن ورزشکاران دارد. این دو محقق تلاش کردند با تحلیل داده‌های علمی موجود، تصویر روشنی از کاربرد آب چغندر در ورزش ارائه دهند.

برای انجام این پژوهش، بیش از ۳۰۰ مقاله علمی بررسی شد. محققان از روش علم‌سنجی استفاده کردند که یک راه استاندارد برای تحلیل روند تحقیقات است. در این روش، مقالات بر اساس نویسنده‌ها، نشریه‌ها و ارجاعاتشان دسته‌بندی و مطالعه شدند تا مشخص شود این موضوع چطور در دنیای علم رشد کرده است. این کار با ابزارهای آماری و نرم‌افزارهای مخصوص انجام شد تا الگوهای مهم شناسایی شوند.

بررسی‌ها نشان دادند که تعداد مقالات درباره آب چغندر و ورزش در سال‌های اخیر به‌طور چشمگیری زیاد شده است. کشورهای انگلستان و آمریکا در این زمینه پیشتاز بوده‌اند. همچنین، تحقیقات به سه دسته اصلی تقسیم شدند: تأثیر آب چغندر بر بیماری‌های قلبی و عروقی، اثر آن بر فشار خون و نقش آن در افزایش توان ورزشی، به‌ویژه استقامت. مطالعات جدید بیشتر روی فواید آب چغندر برای قلب و استقامت ورزشکاران تمرکز کرده‌اند.

نتایج این پژوهش که در فصلنامه «پژوهش‌های فیزیولوژی و مدیریت در ورزش» وابسته به جهاد دانشگاهی، منتشر شده‌اند، تأیید کردند که آب چغندر به‌خاطر نیتراتش می‌تواند عملکرد ورزشی را بهتر کند. به‌خصوص در ورزش‌های استقامتی، این مکمل توانسته خستگی را کمتر و کارایی را بیشتر کند. از طرف دیگر، اثرات مثبت آن بر کاهش مشکلات قلبی و عروقی هم دیده شده که برای ورزشکاران و حتی افراد عادی مهم است.

یکی از نکات جالب این پژوهش، آن بود که شرکت‌های تولیدکننده آب چغندر، به‌ویژه در انگلستان، با پژوهش‌ها ارتباط نزدیکی دارند. مثلاً بسیاری از مطالعات در انگلیس از محصول یک شرکت خاص استفاده کرده‌اند. این نشان می‌دهد که صنعت و علم در این زمینه با هم همکاری می‌کنند. همچنین، تحقیقات جدید به سمت بررسی اثرات آب چغندر روی استقامت و بیماری‌های قلبی رفته و پیشنهاد شده که در آینده، موضوعاتی مثل تأثیر آن بر رژیم غذایی یا ورزش‌های تیمی بیشتر بررسی شود.

با وجود این‌که آب چغندر هنوز به‌طور کامل شناخته نشده، اما به‌سرعت در میان ورزشکاران محبوب شده است. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این ماده می‌تواند به ریکاوری بعد از تمرین و کاهش آسیب عضلانی هم کمک کند، ولی این موضوعات هنوز به‌خوبی بررسی نشده‌اند. محققان پیشنهاد می‌کنند که مطالعات بعدی روی این زمینه‌ها تمرکز کنند تا فواید بیشتری از این مکمل کشف شود.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!