اولویت‌های موضوعی منشور زنان در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳

اولویت های موضوعی برای آغاز فرایند تحقق منشور زنان در نشست شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد.

جلسه شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و زنان این شورا به ریاست فهیمه فرهمندپور، دبیر ستاد راهبری و نظارت خانواده و زنان و حضور اعضای این شورا و نمایندگان دستگاه‌های عضو در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

دستور کار این جلسه به تبادل‌نظر و بررسی فرایند بازخوانی و عملیاتی‌سازی منشور حقوق و مسئولیت‌های زنان در جمهوری اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی اختصاص داشت.

در این جلسه، ضمن تصویب اولویت‌های موضوعی برای آغاز فرایند تحقق منشور زنان، مقرر شد؛ جداول اولیه در ستاد خانواده و زنان، تهیه و نظرات نهایی اعضا در جهت تهیه یک بسته جامع و کاربردی در قالب اولویت‌های مصوب، ارائه و در نشست آتی مورد بررسی نهایی قرار گیرد.

فرهمندپور پیش‌تر به ضرورت توجه به منشور حقوق و مسئولیت‌های زنان در جمهوری اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی به عنوان مستند و پشتیبان اسناد، سیاست‌ها و مواد تقنینی مرتبط با زنان اشاره کرده است که تلاش ستاد خانواده و زنان شورای عالی برای یافتن راهکارهای عملیاتی تحقق این منشور است.

وی همچنین در خصوص منویات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر معظم‌له با بانوان به مناسبت روز زن گفته بود: رهبر معظم انقلاب، پیش از این در خصوص ورود بانوان در شورای فقهی توصیه کرده بودند ولی اولین بار بود که ایشان واژه تقلید بانوان را از مجتهد خانم مطرح کردند که این موضوع نقطه عطفی برای تحول اساسی در جریان فقه زنان به نظر می‌رسد.

بیش از ۵۱ درصد از متولدین ۹ ماهه امسال پسر هستند

مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد:

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

 مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: در ۹ ماهه اول امسال از تعداد نوزادان متولد شده ۵۱.۶ درصد نوزادان پسر و ۴۸.۴ درصد آنها دختر بوده است.

بر اساس این گزارش، در دنیا در بدو تولد تعداد موالید پسر از تعداد موالید دختر بیشتر است و این نسبت در سال های بعد به علت مرگ زیاد جنس ذکور، به تدریج کاهش می یابد تا این که در حدود ۲۰-۲۵ سالگی متعادل می‌شود و به ۱۰۰ می رسد.

در جمعیت‌شناسی رقم ۱۰۳ تا ۱۰۷ را رقم طبیعی قابل قبول نسبت ‌جنسی در بدو تولد می‌دانند؛ نسبت‌جنسی بدو تولد در نه ماهه سال ۱۴۰۳ برابر با ۱۰۶.۵ و در مدت مشابه سال قبل برابر با ۱۰۷.۶ بوده است.

این مرکز پیش از این اعلام کرد، تعداد ۲۸ هزار و ۷۲۸ ولادت یعنی حدود ۴ درصد از ولادت های ثبت شده در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ مربوط به چند قلوزایی است که استان های تهران با ۲ هزار و ۱۲۷ چندقلو، خوزستان با هزار و ۲۰۷ چندقلو و خراسان رضوی با هزار و ۱۸۶ چندقلو بیشترین تعداد چندقلوزایی را در کشور به خود اختصاص داده اند.

همچنین، در ۹ ماهه امسال تعداد ۷۳۴ هزار و ۲۴۹ ولادت در کشور به ثبت رسیده است که بیشترین تعداد ولادت ها مربوط به استان تهران با رقم ۸۹ هزار و ۳۲۵ نوزاد و کمترین آن مربوط به استان ایلام با رقم ۴ هزار و ۹۶۳ نوزاد بوده است.

آیین‌نامه دورکاری بانوان شاغل دارای فرزند خردسال به قوت خود باقی است

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

 سازمان اداری و استخدامی کشور از ابقای آیین‌نامه دورکاری و مرخصی بانوان شاغل دارای فرزند خردسال برای ایام تعطیلی مدارس ابتدایی و مهدهای کودک خبر داد.

بهناز موحدی معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری طی بخشنامه‌ای پاسخ سازمان اداری و استخدامی کشور به این معاونت رییس‌جمهور در خصوص امکان استفاده از مرخصی و دورکاری کارکنان دولت از جمله مادران شاغل را به مشاوران امور زنان و خانواده دستگاه‌های اجرایی و مدیران کل امور بانوان و خانواده استانداری‌های سراسر کشور ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: پیرو مطالبات و دغدغه مادران شاغل پیرامون نگهداری از فرزندانشان در ایام تعطیلی مهدکودک‌ها، مدارس ابتدایی و غیرحضوری شدن آموزش خردسالان در موارد اضطراری مانند آلودگی هوا، شرایط نامساعد جوی و….، امکان بهره‌مندی مادران شاغل از مرخصی یا دورکاری از سازمان اداری و استخدامی کشور استعلام شد که پاسخ این سازمان به این شرح است:

بر اساس تبصره بند یک تصویب‌نامه ۲۸ اسفند۱۴۰۱ هیأت وزیران، در راستای حمایت از خانواده و کاهش دغدغه والدینی که هر دو در دستگاه‌های اجرایی شاغل هستند و دارای فرزند در مقاطع پیش‌دبستانی و دبستان می‌باشند، دستگاه‌های اجرایی در تعامل با یکدیگر مکلفند با شناور شدن ساعت شروع به کار یکی از والدین موافقت نمایند.

کارکنان زن سرپرست خانوار دارای شرایط بالا نیز مشمول این حکم می‌باشند.

همچنین، مطابق ماده ۸۴ قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان دستگاه‌های اجرایی سالی ۳۰ روز حق استفاده از مرخصی استحقاقی را دارند که می‌توانند از این ظرفیت قانونی استفاده نمایند.

شایان ذکر اینکه آیین نامه دورکاری مصوب ۷ تیر ۱۳۷۹ هیأت وزیران نیز در خصوص مشاغلی که قابلیت دورکاری در آنها فراهم است، به لحاظ اجرایی به قوت خود باقی است.

پرداخت تسهیلات فرزندآوری در آستانه ۴۰ همت قرار گرفت

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

پرداخت تسهیلات فرزندآوری در ماههای اخیر سرعت گرفته به طوری که از ابتدای امسال تا ۲۵ دی ماه گذشته در مجموع ۳۹.۵ هزار میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.

بر اساس آمار بانک مرکزی از ابتدای سال تا ۲۵ دی ماه گذشته، در مجموع ۳۹.۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری پرداخت شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که جمع مبلغ پرداختی، ۳۸.۱ هزار میلیارد تومان بود، رشد ۴ درصدی داشته است.

البته باید توجه داشت که همچنین سقف تسهیلات هم افزایش قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته است.

پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که با تمهیدات بانک مرکزی، پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری از ابتدای سال تا بیستم دی ماه به بیش از ۲۱۷ هزار میلیارد تومان رسید. این تسهیلات را یک میلیون و ۶ هزار و ۷۱۸ نفر از متقاضیان از شبکه بانکی دریافت کردند. در این مدت بالغ بر ۱۷۹ همت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و بیش از ۳۸ همت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری پرداخت شد.

گفتنی است، براساس تکالیف قانون بودجه ۱۴۰۳ (جزء ۱و۲ بند (ث) تبصره ۱۳ قانون بودجه) پرداخت ۱۹۰ همت تسهیلات ازدواج و فرزند توسط شبکه بانکی برای سال جاری پیش بینی شده بود که تاکنون بیش از ۳۹ هزار میلیارد تومان بیشتر از تکالیف تعیین شده توسط شبکه بانکی اعطا شده است.

همچنین با تمهیدات پیش بینی شده از سوی بانک مرکزی و برداشت ۵۰ همت از ذخیره قانونی بانک ها و اختصاص آن برای پرداخت تسهیلات ازدواج وفرزندآوری، پرداخت این تسهیلات تا پایان سال جاری توسط شبکه بانکی به متقاضیان در صف ادامه خواهد داشت.

کدام فرزندان، محبوب والدین هستند؟

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

 یافته‌های یک پژوهش نشان می‌دهد والدین بدون آنکه متوجه باشند از میان فرزندان خود به کوچک‌ترها، دختران و سازگارترها لطف بیشتری دارند.

وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: پیوندی خاص میان خواهرها و برادرها وجود دارد که حاصل تجربیات مشترک، سنت‌های خانوادگی و اختلاف‌نظرهای گاه‌وبی‌گاه آن‌هاست؛ هر چند بسیاری از آن‌ها یک سؤال مشترک دارند: پدر و مادر چه کسی را بیش از همه دوست دارند؟

یافته‌های پژوهشگران دانشگاه بریگام یانگ (BYU) آمریکا به فهم این رقابت دیرینه کمک می‌کند و نشان می‌دهد والدین احتمالاً به طور ناخودآگاه بر اساس عواملی مانند ترتیب تولد، شخصیت و جنسیت از فرزندان خود حمایت کنند.

پژوهشی که به سرپرستی اَلِکس جِنسِن (Alex Jensen)، استاد دانشکده زندگی خانوادگی دانشگاه بریگام یانگ انجام شد، نشان داد خواهر و برادرهای کوچک‌تر معمولاً توجه و تشویق بیشتری از والدین دریافت می‌کنند. از سوی دیگر، به خواهر و برادرهای بزرگ‌تر معمولاً استقلال بیشتری داده می‌شود؛ زیرا در حین اینکه آن‌ها به بلوغ می‌رسند، کنترل‌گری والدین کاهش می‌یابد.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، والدین از دخترها اندکی بیش از پسرها حمایت می‌کنند. شخصیت فرزند نیز نقش زیادی در این میان ایفا می‌کند: والدین معمولاً با کودکانی که سازگار و مسئولیت‌پذیر هستند، صرف‌نظر از ترتیب تولد یا جنسیت آن‌ها رفتار مطلوب‌تری دارند.

جنسن گفت: بیشتر والدین احتمالاً با یکی از فرزندان خود راحت‌تر ارتباط برقرار می‌کنند که ممکن است به دلیل شخصیت، ترتیب تولد، جنسیت یا مسائلی دیگر مانند علایق مشترک باشد. وی به والدین توصیه کرد: مراقب الگوهای درون خود باشید. به نحوه واکنش فرزندانتان به رفتارهایی که ممکن است به عنوان جانبداری تلقی شود، توجه کنید.

این پژوهشگر توضیح داد: فهم این نکته مهم است که رقابت خواهر و برادری در این پژوهش مطرح نیست؛ بلکه کیفیت زندگی مطرح است.

پژوهش‌های دیگر وی نشان می‌دهد کودکانی که احساس می‌کنند والدینشان توجه کمتری به آن‌ها دارد، به احتمال زیاد سلامت روانی ضعیفی را تجربه می‌کنند و رفتارهای آن‌ها در خانه یا مدرسه مشکل ایجاد می‌کند.

وی گفت: حواستان به کارهایی باشد که ناعادلانه به نظر می‌رسند. اگر فرزندانتان فکر کنند اقدامی ناعادلانه است، شما را از آن آگاه می‌کنند. هنگامی که متوجه این موضوع شدید، به آن‌ها توجه کنید. در این صورت، یا آن‌ها اشتباه متوجه شده‌اند یا شما باید تغییراتی در نحوه تربیت فرزندان خود ایجاد کنید.

ناآگاهی زوجین یکی از مهمترین دلایل سقط جنین/توانایی ماماها برای منصرف کردن مادر از سقط

بررسی نقش ماماها در پیشگیری از سقط جنین در ایران؛

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

کارشناسان حوزه مامایی، در نشست پویش نفس به بررسی موضوع سقط جنین و نقش ماماها پرداختند و ناآگاهی زوجین از وضعیت جنین را از دلایل عمده سقط در کشور دانستند.

جمعی از کارشناسان مامایی در نشست خبری ستاد پویش نفس به بررسی موضوع سقط جنین پرداختند، عضو هیات علمی دانشگاه ارومیه در این خصوص اظهار داشت: سقط یک مسأله پیچیده و دارای ابعاد بسیاری است و تنها جنبه پزشکی ندارد، بلکه ابعاد مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی دارد و ماماها رسالت کمک به خانواده و دادن آگاهی را بر عهده دارند.

مرضیه ابراهیمی تعامل چهره به چهره را یکی از راههای کمک به خانواده ها عنوان کرد و گفت: فرزند کمتر زندگی بهتر به مسأله جمعیت آسیب وارد کرد، متاسفانه بسیاری از خانواده‌ها مانند زمان این شعار، گمان می کنند جنین از چهار ماه به بعد دارای روح می شود در حالیکه از ابتدای تشکیل نطفه، جنین یک انسان است.

وی با بیان اینکه بر خلاف تصور عموم مسأله اقتصادی در موضوع سقط در رتبه های بعدی قرار دارد، افزود: برخی خانواده ها با هزینه های کم داروی مورد نیاز را تهیه و به راحتی اقدام به قتل جنین می‌کنند.

کاهش سقط عمدی راهکار افزایش جمعیت

در ادامه استادیار گروه مامایی دانشگاه تبریز در این نشست‌ یکی از دغدغه‌های کشور را کاهش جمعیت عنوان کرد و گفت: کاهش سقط عمدی راهکاری برای افزایش جمعیت است.

جمیله ملکوتی با اشاره به برخی راهکارهای حفظ جنین، اظهار داشت: احترام به مادر باردار، عدم قضاوت مادر، بیان توانمندی های مادر، کمک گرفتن از اطرافیان مادر، بیان احساسات تثبیت کننده برای مادر از جمله راهکارها است.

وی با بیان اینکه یک ماما توانمندی این را دارد که مادر را از سقط منصرف کند، گفت: جنین و نطفه حرمت دارد و باید مادر شرایط رشد آن را فراهم کند و این نقش باید به مادران آگاهی رسانی شود.

ناآگاهی زوجین یکی از مهمترین دلایل سقط جنین/توانایی ماماها برای منصرف کردن مادر از سقط

سقط در کشور رو به افزایش است

همچنین رییس جمعیت مامایی کشور در این نشست با بیان اینکه آمار سقط در کشور در حال افزایش است، اظهار داشت: بر اساس برخی آمار موجود حدود ۵۰۰ هزار سقط در سال اتفاق می افتد و نمی توان آمار دقیق ارایه کرد.

ماریا صادقی با اشاره به مشکلاتی که در پی سقط برای مادران ایجاد می‌شود، گفت: در بسیاری موارد سقط به صورت غیر قانونی انجام می‌شود و مادر دچار عفونت و چسبندگی رحم و در نهایت ناباروری، می‌شود که این موضوعات باید به مادران اطلاع‌رسانی شود و آنها درباره سقط آگاهی داشته باشند.

وی گفت: یک ماما به عنوان بازوی سلامت جامعه اگر آگاهی رسانی به خانواده ها و مادر داشته باشد، می تواند از سقط جلوگیری کند.

وی با اشاره به اینکه سن بارداری باید در مادران مورد توجه باشد، افزود: یکی از نکاتی که به مادران اطلاع‌رسانی و آگاهی داده می شود این است که مادران نباید بارداری را به بعد از تحصیلات و .. موکول کنند چرا که ممکن است زمان مناسب را از دست بدهند.

صادقی افزود: پیشنهادی که دارم این است که جمعیت مامایی کشور باید ارتباط تنگاتنگی با پویش نفس داشته باشد و در سه شاخه این موضوع را با مشاوره ، خوشایند سازی بارداری و زایمان، تمایل مادران را از بارداری بالا ببرند و ترس مادر را از پروسه بارداری و زایمان ، از بین ببرند.

وی تاکید کرد: سقط آسیب بزرگی به کشور وارد می کند و خانواده با تهیه قرص از مبادی غیرقانونی، سقط را انجام می دهند و افسردگی و عذاب وجدان ، نصیب مادر می‌شود.

رئیس جمعیت مامایی کشور با بیان اینکه سازمان غذا و دارو بر روی داروهای ویژه سقط نظارت دارد گفت: بسیاری از داروها به طور غیر قانونی تهیه می‌شوند اما گاهی قلب جنین تشکیل نمی‌شود و یا پزشک متخصص تشخیص می دهد که باید ختم بارداری رخ دهد که انجام می‌شود.

به گفته وی ، باید شبکه ای بین پویش نفس و جمعیت مامایی کشور ایجاد شود و در شاخه های آموزش مشاوره و بعد خدماتی مادران حرکت کنند .

ناهید جهانی دکترای بهداشت باروری نیز بر نقش آموزش، تاکید کرد و اظهارداشت: دانشجویان به دلیل اینکه نگران موقعیت شغلی هستند به سراغ سقط می روند، اما باید توجه داشت که قانون جوانی جمعیت به این موضوع پرداخته شده و می توانند موقعیت های شغلی خود را حفظ کنند.

وی ادامه داد: جنین قابلیت حیات دارد و نمی توان هیچ کس را از ادامه حیات محدود کرد.

مریم مدبری عضو گروه سلامت باروری دانشگاه تهران نیز اظهار داشت: مطالعات انجام شده و خود مادران اعلام می کنند که برخی موارد با یک تلفن مادر هر داروی سقطی که بخواهد را از بازارهای غیر رسمی تهیه می‌کند .

به گفته وی، صنعتی شدن شهرها و کشورها بر روی تمایل فرزندآوری و هویت مادری تاثیر گذاشته است.

مدبری با تاکید بر نقش پدران در جلوگیری از سقط عمدی اظهار داشت: یکی از مسایل نقش پدران است و اینکه در برخی موارد پدران نقش خود را بر عهده نمی گیرند و مادر تمام مسئولیت ها فرزند پروری، مسئولیت های فرزند و حتی معیشت خانواده با مادر است و مادر خسته شده است و توان اینکه هم همسر باشد ، هم مادر و هم معیشت خانواده را تأمین کند، ندارد.

وی تاکید کرد: مادر در هر شرایطی اگر باردار شده باشد، حق ندارد که به حق حیات که نخستین حقی است که خداوند برای انسان قایل شده لطمه بزند .

وی بر نقش رسانه ها در آگاهی دهی به خانواده ها تاکید کرد و از رسانه ها خواست در  این خصوص کمک کننده باشند.

کشف مولکولی برای چربی‌سوزی بدون عضله‌سوزی

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایسنا

محققان موفق به شناسایی پروتئینی شده‌اند که چربی‌سوزی را بدون از دست دادن عضله ممکن می‌کند.

اگر شما از آن دسته از افراد هستید که داروی GLP-1 را برای کاهش وزن مصرف می‌کنید، ممکن است بدانید که در حالی که چربی بدن شما آب می‌شود، ماهیچه‌ها نیز تحلیل می‌روند و اگر اهل ورزش کردن و وزنه زدن نباشید، کاری در قبال این عضله‌سوزی نمی‌توانید انجام دهید.

به نقل از نیو اطلس، اکنون دانشمندان مؤسسه سالک(Salk) مولکولی را شناسایی کرده‌اند که به طور بالقوه می‌تواند برای کمک به این موضوع به کار آید. آنها دریافتند که پروتئینی به نام BCL6 وظیفه حفظ ساختار عضلانی را بر عهده دارد و با افزایش حضور آن می‌توان از تخریب بافت در حین کاهش وزن جلوگیری کرد.

پروفسور رونالد ایوانز(Ronald Evans)، مدیر آزمایشگاه بیان ژن در سالک می‌گوید: عضله فراوان‌ترین بافت بدن انسان است، بنابراین نگهداری از آن برای سلامت و کیفیت زندگی ما حیاتی است.

وی افزود: مطالعه ما نشان می‌دهد که چگونه بدن ما حفظ تمام این ماهیچه‌ها را با سطح تغذیه و انرژی ما هماهنگ می‌کند و ما با این بینش جدید می‌توانیم مداخلات درمانی را برای بیمارانی که عضله را به عنوان یک عارضه جانبی کاهش وزن، سن یا بیماری از دست می‌دهند، توسعه دهیم.

البته این کشف تنها برای کسانی که از داروهایی مانند GLP-1 استفاده می‌کنند، کاربرد ندارد و در حالی که کشف BCL6 از طریق مطالعه روی موش‌ها انجام شده است، محققان مطمئن هستند که این کشف به فیزیولوژی انسان نیز قابل ترجمه خواهد بود.

پژوهشگران با بررسی مکانیسم‌های درگیر در دوره‌های ناشتا ماندن یا روزه‌داری، یعنی زمانی که معده و مغز با هم ارتباط برقرار می‌کنند تا ترشح هورمون رشدی را که به سلول‌های عضلانی هدایت می‌شود، افزایش دهند، دریافتند که این واکنش زنجیره‌ای باعث کاهش سطح BCL6 می‌شود و اگر BCL6 تخلیه شود، اساساً منجر به ضعیف شدن و کوچک شدن ساختارهای بافت عضلانی می‌شود.

هنگامی که محققان سطح BCL6 را افزایش دادند، بافت ماهیچه‌ای در برابر این فرآیند مقاوم بود. بنابراین کاهش وزن در عوض از چربی ناشی می‌شود.

محققان در مطالعه روی موش‌ها دریافتند که بدون این تقویت BCL6، موش‌ها 40 درصد توده عضلانی کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند. عضله‌ای که آنها حفظ کردند نیز از نظر ساختاری ضعیف بود. سپس هنگامی که موش‌های سرکوب شده با پروتئین BCL6 تقویت شدند، از دست دادن عضلات و قدرت معکوس شد.

در موش‌های ناشتا نیز BCL6 در یک بازه زمانی کوتاه مانند یک شب، به طور قابل‌توجهی کاهش یافت.

هانتر وانگ(Hunter Wang)، محقق فوق دکترا در آزمایشگاه ایوانز و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما هیجان‌زده هستیم که نقش مهم BCL6 را در حفظ توده عضلانی آشکار کرده‌ایم. اینها یافته‌های بسیار شگفت‌انگیز و ویژه‌ای هستند که راه را برای بسیاری از اکتشافات جدید و نوآوری‌های درمانی بالقوه باز می‌کنند.

محققان بر این باورند که این کشف راه را برای توسعه یک تقویت کننده BCL6 هموار می‌کند که می‌تواند با داروی GLP-1 برای محافظت در برابر از دست دادن عضله تجویز شود. در همین حال، این تیم قصد دارد اثرات دوره‌های طولانی‌تر ناشتا ماندن و تأثیر آن بر بافت عضلانی را بررسی کند. همین نوع درمان با BCL6 این پتانسیل را دارد که به جمعیت گسترده‌تری مانند افراد مسن‌تر و کسانی که دارای شرایط تأثیرگذار بر عضله از جمله سرطان هستند، کمک کند.

این پژوهش در مجله National Academy of Sciences منتشر شده است.

رنگ امید به درمان در دنیای سرطان

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

سرطان با دنیایی از بیم و امید به آینده همراه است، مبتلایان وقتی با وضعیت ناخوشایند بیماری مواجه می‌شوند، خود را در انتهای مسیر زندگی می‌بینند، غافل از آنکه غربالگری و درمان به هنگام می‌تواند برای نجات آنها بسیار امیدوارکننده باشد.

سرطان واژه ترسناکی است که پیش از این شنیدن یا مطرح کردن آن نوعی دلهره و ترس را در میان مردم به وجود می آورد اما امروزه با گذشت زمان و ارتقای دانش پزشکی اکنون جای خود را به امید و امیدواری برای درمان داده است.

امروزه با گسترش شهرنشینی انواع سرطان ها در جهان سیر صعودی پیدا کرده که خود دلایل متعددی دارد، با توجه به آمار منتشر شده، سرطان با بیش از ۱۹ میلیون مورد جدید و بیش از ۱۰ میلیون مرگ و میر در سراسر جهان در سال ۲۰۲۰، یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان اعلام شده و به عبارتی تقریبا یک مورد از هر ۶ مرگ در دنیا به علت سرطان بوده است.

به اعتقاد متخصصان، شناخت راههای ابتلا، آگاهی بخشی به عموم و از همه مهمتر مراجعه به هنگام می تواند تا حدودی زیادی روند درمان سرطان را تسهیل کند که بارها بر این موضوع تاکید شده است.

بنا بر اهمیت این موضوع از یکم تا هفتم بهمن هر سال به هفته ملی مبارزه با سرطان با هدف حساس کردن جامعه نسبت به این مساله نامگذاری شده که این اقدام برای آگاهی بخشی و تغییر نگرش در مردم درخصوص بیماری سرطان صورت گرفته است.

سرطان دومین علل مرگ و میر در زنجان

کارشناس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه سرطان پس از بیماریهای قلب و عروق، دومین علت مرگ و میر در ایران است، گفت: بر اساس گزارش موسسه تحقیقات ملی سلامت، متأسفانه سالانه حدود ۱۳۰ هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند و حدود ۸۰ هزار نفر به دلیل ابتلا به این بیماری فوت می کنند.

مهناز حدادیان، افزود: به عبارت دیگر به طور متوسط روزانه در حدود ۲۰۰ نفر از هموطنان جان خود را به دلیل ابتلا به سرطان از دست می دهند

این کارشناس با بیان اینکه در استان زنجان طبق آخرین آمار، سرطان دومین علت مرگ و میر بر اثر بیماریها به شمار می رود، ادامه داد: پنج سرطان پستان، پوست، معده، روده بزرگ و پروستات از شایعترین سرطان ها در این استان است.

در استان زنجان طبق آخرین آمار، سرطان دومین علت مرگ و میر بر اثر بیماریهاست، پنج سرطان پستان، پوست، معده، روده بزرگ و پروستات از شایعترین سرطان ها در این استان به شمار می رود.وی با بیان اینکه بروز سرطان به دلیل پیر شدن جوامع در اکثر کشورهای دنیا در حال افزایش است، افزود:بر اساس روندی که برای انواع سرطانها مشاهده می شود، رتبه سرطانها از نظر بروز و مرگ و میر در یک دهه آینده تغییر خواهد کرد.

این کارشناس با بیان اینکه روز جهانی سرطان در چهارم فوریه هر سال با هدف افزایش آگاهی از عوامل خطر مرتبط جهت اتخاذ سبک زندگی سالم و نیز ارتقای مشارکت همگانی در پیشگیری، تشخیص زودهنگام و مدیریت این بیماری برگزار می شود، اضافه کرد: هم راستا با اهداف جهانی، این هفته در سال ۱۴۰۳ با هدف کلی پیشگیری از سرطان در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی با شعار «دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان» اجرا می شود.

حدادیان افزود: این هفته فرصتی برای تقویت آگاهی رسانی درباره سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران مبتلاست.

وی یادآور شد: آگاهی مردم به همراه اجرای برنامه های غربالگری و تشخیص زودهنگام می تواند به کاهش ابتلا و افزایش تاثیرات درمانی کمک کند.

سبک زندگی ناسالم از علل ابتلا به سرطان

کارشناس گروه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد:هر فردی، احتمال مشخصی برای ایجاد سرطان دارد، ترکیبی از ژن‌ها، سبک زندگی و عوامل محیطی احتمال ابتلا به سرطان را مشخص می‌کند.

حدادیان با تاکید بر اینکه هنوز عوامل دقیق سرطان مشخص نیست، اضافه کرد: عواملی وجود دارند که می‌توانند احتمال ابتلای سرطان را بیشتر کنند و به هر چیزی که احتمال ایجاد سرطان را بیشتر کند، عامل خطر سرطان می‌گوییم.

وی افزود: داشتن یک یا چند عامل خطر به این معنی نیست که فرد به سرطان مبتلا خواهد شد، بلکه به این معنی است که احتمال ابتلا به سرطان در او نسبت به فرد بدون آن عامل خطر، بیشتر است.

این کارشناس با تاکید بر اینکه افزایش سن بزرگترین عامل خطر ایجاد سرطان است، اظهار داشت: سرطان شایع است و بسیاری از ما اقوامی داریم که مبتلا به سرطان بوده‌اند، بسیاری از افراد نگران هستند که سابقه خانوادگی، احتمال ابتلای آنها به سرطان را به مراتب بیشتر کند البته کمتر از ۱۰ درصد موارد سرطان با سابقه خانوادگی قوی ابتلا به این بیماری همراه است.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات و الکل، استفاده از رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی و آلودگی هوا از عوامل خطر سرطان و سایر بیماری های غیرواگیر است، اضافه کرد: سیگار بیشترین سهم بروز سرطان را در کشور دارد.

با افزایش رواج مصرف قلیان و سیگار در بین زنان جوان ایرانی در دهه اخیر، نگرانی نسبت به افزایش بار ناشی از سرطان در زنها و مردان ایرانی وجود دارد.حدادیان با تاکید بر اینکه با افزایش رواج مصرف قلیان و سیگار در بین زنان جوان ایرانی در دهه اخیر، نگرانی مهمی نسبت به افزایش بار ناشی از سرطان در زنها و مردان ایرانی وجود دارد، افزود: اضافه وزن، رژیم غذایی نامناسب و نداشتن فعالیت بدنی از دیگر عوامل خطری است که بعد از مصرف دخانیات باعث بروز سرطانها در ایران می شود

به گفته این کارشناس، رژیم غذایی حاوی غذاهای فوری که دارای سطوح بالایی از قند، نمک، کالری، چربی و حتی برخی از اجزای سرطانزا مانند نیتریتها و نیتراتها هستند، خطر بروز سرطان را افزایش می دهند همچنین چاقی ناشی از سبک زندگی ناسالم و کم تحرکی با بروز برخی سرطانها مرتبط است.

وی اضافه کرد: برخی از عفونت های مزمن از جمله هلیکوباکتر پیلوری، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، ویروس هپاتیت بی و ویروس هپاتیت سی نیز می توانند از عوامل خطر سرطان باشد، همچنین ویروس های هپاتیت بی و سی و برخی از انواع HPV به ترتیب خطر ابتلا به سرطان کبد و دهانه رحم را افزایش می دهند.

این کارشناس با بیان اینکه بر اساس مطالعه انستیتو سرطان ایران، سالانه حدود ۳۴ درصد از سرطانها شامل تقریبا ۴۰ هزار بیمار با اجتناب از عوامل خطر قابل پیشگیری است، گفت: همچنین می توان از طریق تشخیص زودهنگام سرطان، درمان و مراقبت مناسب از بیماران مبتلا به سرطان بار این بیماری را کاهش داد

وی تاکید کرد: بسیاری از سرطان ها در صورت تشخیص زودهنگام و درمان مناسب شانس درمان بالایی دارد.

حدادیان با بیان اینکه مرگ و میر ناشی از سرطان زمانی کاهش می یابد که موارد به موقع شناسایی و درمان شود، خاطر نشان کرد: هنگامی که سرطان به موقع شناسایی شود، درمان پذیرتر است و احتمال بقای بیمار بیشتر و درمان کم هزینه‌تر می شود.

وی اضافه کرد: با تشخیص زودهنگام سرطان و اجتناب از تأخیر در مراقبت می توان پیشرفت های قابل توجهی در زندگی بیماران سرطانی ایجاد کرد، بنابراین باید برای غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت یا پایگاه سلامت مراجعه کرد.

رعایت سبک تغذیه سالم،راهکار پیشگیری از ابتلا به سرطان

سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سالیان اخیر تغییرات شگرفی از جمله در مصرف مواد غذایی و نوشیدنی، عادات فعالیت فیزیکی و زندگی شهرنشینی به وجود آمده است.

سعیده محمدی با بیان اینکه به طور کلی رژیم های غذایی با کالری بالاتر بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد، افزود:امروزه فعالیت فیزیکی افراد کاهش پیدا کرده و اغلب افراد تمایل به بی تحرکی دارند.

این مسوول با بیان اینکه همه این عوامل موجب افزایش وزن و چاقی در سطح جامعه شده است، گفت: این تغییرات با افزایش شیوع سرطان در جهان همراه بوده است، به طوری که میزان سرطان در جهان تا سال ۲۰۳۰ دو برابر خواهد شد.

وی اضافه کرد: حدود یک سوم مرگ و میر ناشی از سرطان که در حال وقوع در جهان است، به عوامل تغذیه ای، فعالیت فیزیکی و وضعیت روانی بیمار ارتباط دارد.

این کارشناس با تاکید بر اینکه افزایش مصرف غذاهایی با انرژی بالا که شامل مقادیر زیادی چربی، روغن و قند باشد باعث افزایش خطر ایجاد برخی از سرطان ها می شود، ادامه داد:چاقی و بالا بودن چربی بدن به عنوان علل احتمالی سرطان مری، پانکراس، کولورکتال، پستان، رحم، کلیه، کبد و ریه شناخته می شود.

افزایش مصرف غذاهایی با انرژی بالا که شامل مقادیر زیادی چربی، روغن و قند باشد باعث افزایش خطر ایجاد برخی از سرطان ها می شود ،چاقی و بالا بودن چربی بدن به عنوان علل احتمالی سرطان مری، پانکراس، کولورکتال، پستان، رحم، کلیه، کبد و ریه شناخته می شود.وی به عوامل ایجاد سرطان ها نیز اشاره کرد و گفت: استعداد ژنتیکی، عوامل محیطی مانند سیگار کشیدن، قرار گرفتن در معرض دود سیگار، آلودگی هوا، قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید و اجزای آلوده کنده رژیم غذایی مانند آفت کش ها و سم ها، نگهدارنده ها، افزودنی ها و رژیم های غنی از چربی، گوشت قرمز، غذاهای فرآیند شده، رژیم های عاری از سبزی ها و میوه ها و شیوه غلط زندگی و بی تحرکی می تواند در ایجاد انواع سرطان ها نقش مهمی داشته باشد.

محمدی به نقش رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان ها اشاره کرد و افزود: برخی از مواد غذایی ممکن است حاوی مواد پیشگیری کننده از انواع سرطان ها باشد.

وی با اشاره به اجزای اساسی رژیم غذایی در پیشگیری از سرطان ها، گفت: مواد آنتی اکسیدانی شامل سلنیم، کاروتنوئیدها، ویتامین سی و ای است که مانع از آسیب سلول ها و بافت ها می شود و می تواند از بروز تغییرات سلول های بدخیم جلوگیری کند و همچنین فیبر موجود در میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل نیز بسیار مفید است.

سرپرست واحد بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان به توصیه های لازم برای پیشگیری از سرطان نیز اشاره کرد و گفت:فعالیت فیزیکی و رژیم غذایی سالم نکاتی دارد که رعایت آنها تا حد قابل قبولی از بیماری پیشگیری می کند.

به گفته وی، ورزش علاوه بر حفظ شادابی و کمک به کاهش افسردگی از ابتلا به سرطان هم جلوگیری می کند و به طور کلی انجام ۳۰۰ دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط در هر هفته و ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت زیاد در هر هفته اثر حفاظتی علیه سرطان دارد که بهتر است در جلسات ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ای انجام شود.

وی، محدود کردن تماشای تلویزیون و کامپیوتر،استفاده از تردمیل یا دوچرخه به هنگام تماشای تلویزیون، استفاده از پله به جای آسانسور، مصرف سبزیجات، میوه ها با رنگ های متنوع به میزان پنج واحد در روز، محدود کردن مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و گوشت فرآوری شده( سوسیس و کالباس) و گوشت قرمز را از دیگر راههای پیشگیری ذکر کرد.

مراجعه حدود ۱۰۰ درصدی مبتلایان سرطان به انجمن مهرانه

مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان مهرانه استان زنجان بیان اینکه ۹۹ درصد بیماران مبتلا به سرطان در استان به این انجمن مراجعه می کنند، افزود: این موضوع نشان دهنده تأثیر اقدامات پیشگیرانه انجمن و اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی عمومی مردم در باره این بیماری است.

اصغر وثوق افزود:مهرانه با همت خیران و همکاری مردم در عرصه پیشگیری و درمان سرطان فعالیت می‌کند و توانسته است در کاهش آمار مبتلایان و بهبود کیفیت زندگی بیماران نقش بسزایی داشته باشد.

هم اکنون یک هزار و ۳۰۰ خیر با ۲۰ دفتر این انجمن همکاری و نظارت دارند، برخلاف سیر صعودی سرطان در جهان، شتاب این بیماری در استان کاهش یافته و با کارهای پیشگیرانه به سمت صفر شدن حرکت می‌کند.وی با بیان اینکه هم اکنون یک هزار و ۳۰۰ خیر با ۲۰ دفتر این انجمن همکاری و نظارت دارند، گفت: برخلاف سیر صعودی سرطان در جهان، شتاب این بیماری در استان کاهش یافته و با کارهای پیشگیرانه به سمت صفر شدن حرکت می‌کند.

به گفته وی،‌این مجموعه هزینه‌های بیماران مبتلا به سرطان را با کمک‌های مردمی تأمین کرده و در حوزه پیشگیری نیز گام‌های مؤثری برداشته است.

وثوق با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، تعداد یک هزار و ۱۲۴ پرونده جدید برای بیماران در انجمن تشکیل شد، اضافه کرد: تعداد پرونده ها در ۶ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه گذشته، روند کاهشی دارد.

وی با بیان اینکه هزینه انجمن برای تامین دارو در سال گذشته سه هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال ثبت شد، اضافه کرد: این میزان طی هشت ماهه امسال ۲ هزار و ۶۲۰ میلیارد ریال بود و طبیعی است که هزینه این بخش نسبت به سال گذشته تا پایان سال افزایشی باشد.

مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان مهرانه استان زنجان ادامه داد: طی سال ۱۴۰۱، ۲۱ هزار مورد خدمت در کلینیک انجمن به مراجعان داده شد که این رقم در سال گذشته ۳۳ هزار و ۶۰۰ مورد بود.

مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران مبتلا به سرطان مهرانه استان زنجان با بیان اینکه در زمینه ابتلا به سرطان، قشر بانوان بیش‌ترین آسیب‌پذیری را دارند، گفت: تاکنون تعداد دو هزار و ۱۰۰ مورد ابتلای بانوان در این انجمن ثبت شده است.

وی با بیان اینکه آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بیماری توسط خیران در شهرستان‌های زنجان ارائه شده است، گفت: کاهش مبتلایان در زنجان به برنامه‌های ورزشی، اطلاع‌رسانی و تلاش‌های مستمر مهرانه باز می‌گردد و این مجموعه اکنون به الگویی برای کشور تبدیل شده است.

برآیند:

پیش از این شنیدن یا مطرح کردن واژه سرطان نوعی دلهره و ترس را در میان مردم به وجود می آورد اما امروزه با گذشت زمان و ارتقای دانش پزشکی اکنون جای خود را به امید و امیدواری برای درمان داده است.

به گفته متخصصان، ورزش علاوه بر حفظ شادابی و کمک به کاهش افسردگی از ابتلا به سرطان هم جلوگیری می کند و به طور کلی انجام ۳۰۰ دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط در هر هفته و ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت زیاد در هر هفته اثر حفاظتی علیه سرطان دارد که بهتر است در جلسات ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ای انجام شود.

همچنین محدود کردن تماشای تلویزیون و کامپیوتر،استفاده از تردمیل یا دوچرخه به هنگام تماشای تلویزیون، استفاده از پله به جای آسانسور، مصرف سبزیجات، میوه ها با رنگ های متنوع به میزان پنج واحد در روز، محدود کردن مصرف نوشیدنی های شیرین شده با شکر و گوشت فرآوری شده( سوسیس و کالباس) و گوشت قرمز از دیگر راههای پیشگیری از سرطان است.

این احساسات را نباید سرکوب کنیم

مرور احساسات مفیدی که با سرکوب، دشمن ما می‌شوند

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

احساساتی مثل غم، خشم، حسرت، ترس و اضطراب بخش طبیعی زندگی هستند، اما سرکوب آن‌ها می‌تواند عواقب منفی داشته باشد. در این گزارش به بررسی اثرات منفی سرکوب این احساسات می‌پردازیم.

«مادرش به شدت بیمار شده و شرایط روحی‌اش به هم ریخته. هر بار که به خانه‌ مادرش می‌رود، به‌وضوح غم را در چشم‌هایش می‌بینم. او همیشه سعی می‌کند جلوی اشکهایش را بگیرد و حتی وقتی صحبت از وضعیت مادرش می‌شود، سعی می‌کند لبخند بزند و خودش را کنترل کند. اما این کنترل دائم و سرکوب غم باعث شده که حالش بدتر شود.»

گریه نشانه ضعف است، حسرت مخرب است، و خشم اشتباه است. اینطور که معلوم است ما نباید هیچ حسی داشته باشیم! ما در تمامی زندگی در حال پنهان کردن احساسات مان هستیم؛ پنهان کردن احساساتی که واقعی هستند و بعد تعجب می‌کنیم که چرا استرس زیادی داریم؟

چه اتفاقی میفتد اگر خودمان را رها کنیم؟ اگر در مقابل احساسات مان مقاومت نکنیم و هراحساسی را با آغوش باز بپذیریم. چرا تجربه احساساتی را که تماما طبیعی هستند را اشتباه می‌دانیم؟پنج حس طبیعی وجود دارد و برای درک آنها نیاز به یک نقشه داریم.

سرکوب غم یعنی افسردگی

غم، یکی از اولین احساساتی است که ما انسانها تجربه می‌کنیم، به‌ویژه در مواقع از دست دادن عزیزان، شکست‌ها یا تغییرات بزرگ در زندگی. اگرچه احساس غم می‌تواند در ابتدا دردناک باشد، اما سرکوب آن می‌تواند مشکلات بزرگ‌تری مانند افسردگی ایجاد کند. هنگامی که غم سرکوب شود تبدیل به افسردگی می شود؛ شما غم و اندوه را کنترل می‌کنید و افسردگی شما را کنترل می‌کند.

وقتی غم را بپذیریم و اجازه دهیم که جریان پیدا کند، به بدن و ذهن خود این امکان را می‌دهیم تا از بار روانی آن رها شوند. غم وقتی سرکوب می‌شود، می‌تواند در قالب افکار منفی، اضطراب یا حتی بیماری‌های جسمی بروز پیدا کند. برای مثال، زمانی که یک فرد از دست دادن یک عزیز را تجربه می‌کند و نمی‌تواند یا نمی‌خواهد آن را ابراز کند، این سرکوب احساسات ممکن است باعث بروز مشکلات روانی و جسمی در او شود. اجازه دادن به خود برای تجربه و پردازش غم، نه تنها به فرد کمک می‌کند، بلکه فرصتی برای رشد عاطفی هم به وجود می‌آورد.

سرکوب خشم و احساس تندخویی

خشم یک واکنش طبیعی به بی‌عدالتی‌ها، ناملایمات یا رفتارهای آزاردهنده است. وقتی کسی احساس می‌کند که حقوقش نقض شده یا به او ظلم شده، به طور طبیعی خشمگین می‌شود اما هنگامی که خشم سرکوب شود تبدیل به عصبانیت و تندخویی می شود و به این ترتیب شما خشم را سرکوب می‌کنید، عصبانیت شما را کنترل می‌کند.

مدیریت درست خشم و استفاده از آن به عنوان یک ابزار برای تغییر وضعیت یا دفاع از حقوق فردی می‌تواند راه‌حل خوبی باشد. افراد می‌توانند از روش‌هایی مانند مدیتیشن، گفتگو و ورزش برای کنترل خشم خود استفاده کنند. همچنین سرکوب خشم باعث می‌شود که این احساس به‌طور ناخودآگاه تبدیل به اضطراب یا افسردگی شود.

ترس؛ اجازه بدهید راه خودش را پیدا کند

ترس‌های ما غرایز محافظت‌کننده ما هستند، ما نیاز داریم با آنها روبه‌رو شویم و ابرازش کنیم. اما گاهی اوقات این ترس‌ها به امری غیرضروری تبدیل می‌شوند و زندگی فرد را محدود می‌کنند. اگرچه ترس به‌طور طبیعی ناخوشایند است، اما سرکوب آن باعث ایجاد مشکلات بزرگتری مانند اختلالات اضطرابی یا پنیک می‌شود. پذیرش ترس و تلاش برای شجاعت در مواجهه با آن، به انسان این امکان را می‌دهد که به تدریج از دایره امن خود بیرون بیاید و فرصتهای جدید را تجربه کند. به‌جای اینکه ترس را از خود دور کنیم، باید یاد بگیریم که با آن روبه‌رو شویم و از آن برای رشد شخصی استفاده کنیم.

سرکوب حسرت یعنی سلام به حسادت

حسرت حسی است که همیشه باعث صعود و ترقی ما می‌شود و معمولا موقع دیدن موفقیت افراد به آدم الهام می‌شود؛ حسی کاملا طبیعی که وقتی سرکوب شود به حسادت تبدیل می‌شود و به این ترتیب شما حسرت را سرکوب می‌کنید و حسادت شما را کنترل می‌کند.

به جای اینکه فرد با حسرت خود روبه‌رو شود و از آن برای رشد فردی خود استفاده کند، ممکن است به خود بگوید که «من هیچ وقت نمی‌توانم به موفقیت‌های دیگران برسم» و این نگرش منفی می‌تواند به افسردگی، نارضایتی و سرخوردگی تبدیل شود.

اضطراب: وقتشه که بشناسیمش

اضطراب یکی از رایج‌ترین احساساتی است که در دنیای امروز افراد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اضطراب معمولاً به دلیل نگرانی از آینده یا عدم اطمینان در مورد اتفاقات آینده ایجاد می‌شود. این احساس می‌تواند به‌طور موقت مفید باشد، زیرا انسان را مجبور به آمادگی و دقت در کارها می‌کند. اما اگر اضطراب به مدت طولانی ادامه پیدا کند و یا سرکوب شود، می‌تواند به مشکلات جدی‌تری مانند اختلال اضطراب فراگیر یا حملات پنیک تبدیل شود. مواجهه با اضطراب و پذیرش آن به‌عنوان یک واکنش طبیعی به تغییرات می‌تواند به فرد کمک کند تا بر ترس‌ها غلبه کرده و با اعتماد به نفس بیشتری تصمیمات خود را بگیرد. بهترین راه برای مقابله با اضطراب، شناختن منابع آن و یادگیری تکنیک‌های آرام‌سازی است.

حرف آخر

به گزارش وب گاه تبیان، سرکوب احساساتی مانند غم، خشم، ترس و اضطراب نه تنها نمی‌تواند ما را از مشکلات موجود رها کند، بلکه این احساسات را در ما انباشته کرده و در نهایت باعث بروز اختلالات روانی و جسمی می‌شود. به‌جای سرکوب، باید یاد بگیریم که این احساسات را بپذیریم و با آن‌ها به‌طور سالم روبه‌رو شویم. وقتی این احساسات را بشناسیم و به آن‌ها اجازه بدهیم که در مسیر طبیعی خود جریان پیدا کنند، می‌توانیم از آن‌ها به‌عنوان فرصتی برای رشد و بهبود استفاده کنیم.

کودک را  درگیر این مسائل پولی نکن!

ارسال شده در ۶ بهمن ۱۴۰۳، توسط ایرنا

گاهی برخی از والدین از روی ناآگاهی یا حتی برای اینکه به بچه‌ها بگویند پول راحت به دست نمی‌آید، آن‌ها را در جریان تمام فعالیت‌های مالی خود و خانه قرار می‌دهند، در حالیکه درک چنین مسائل پیچیده‌ای از توانایی کودک خارج است.

کارشناسان معتقدند که ضرورت ندارد والدین کودک خود را در جریان تمامی مراحل و روند کسب درآمد قرار دهند ، زیرا این مهم برای آنان  سخت و سنگین بوده و می توان عواقبی برای کودک به همراه داشته باشد.

۱. من ۱۵ تومن حقوق می‌گیرم!

نیازی نیست میزان درامد خود را با کودک به اشتراک بگذارید و از وضعیت حساب بانکی تان به او گزارش دهید. اینکه کودک خود را درگیر چنین مسائل پیچیده‌ای کنید راه‌حل مناسبی برای منصرف کردن او از خواسته‌هایش نیست.

۲. حقوق من از بابات بیشتره!

اگر به عنوان پدر و مادر هر دو شاغل هستید، فرزندتان را در جریان میزان درامد خود قرار ندهید چرا که ممکن است درامد را معیار ارزیابی در نظر بگیرد و والدی که درامد بیشتری دارد در ذهش پررنگ‌تر شود.

۳. درس بخون، هزینه دانشگاه زیاده!

حرف زدن دائمی از مخارج آینده و دانشگاه باعث می‌شود که کودک خود و مخارج آینده‌اش را بار بزرگی بداند که از به دوش کشیدن آن اجتناب می‌کنید. به جای مکالمه‌های دائما منفی و ترساندن او از آینده، او را به سمت برنامه‌ریزی درباره آینده سوق دهید.

۴. گرون خریدما!

اگر هر بار که برای فرزندتان یا هر فرد دیگری هدیه می‌خرید قیمت آن را یادآوری کنید، لذت هدیه گرفتن و هدیه دادن را از او سلب می‌کنید. همچنین این کار باعث می‌شود که کودک ارزش هدیه را در قیمت آن ببیند در حالیکه بعضی هدیه‌ها ارزش معنوی دارد.

۵. عمو خیلی بدحسابه!

کودک را درگیر طلب و بدهی‌های خانوادگی تان نکنید. مثلا اینکه به برادرتان پولی قرض داده‌اید اما در تسویه کردن آن بدقول شده است، ارتباطی به کودک ندارد و گفتن چنین مسائلی باعث می‌شود نسبت به عمویش بدبین شود.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!