عوارض منفی سقط جنین بر سلامتی مادر

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

به گفته رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران با افزایش سن حاملگی عوارض ناشی از سقط جنین افزایش پیدا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم – صدیقه حنطوش زاده، رئیس پژوهشکده سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سقط های بدون دلیل برای مادر خطرناک هستند و بار روانی منفی زیادی دارد. صدمات سقط های القایی برای مادر زیاد است و تا مدت ها گریبانگیر مادر خواهد بود.

صدیقه حنطوش زاده گفت:« سلامت مادر برای یک متخصص اولویت زیادی دارد. سقط جنین سبب بروز عفونت و خونریزی خواهد شد. با افزایش سن حاملگی عوارض ناشی از سقط جنین افزایش پیدا می کند.»

در ادامه مراسم، سودابه کاظمی، متخصص زنان و زایمان گفت:« آمار سقط جنین بالا است و در این خصوص باید فرهنگ سازی شود و مشاوره های لازم به مادران داده شود. جنین روح دارد و سقط جنین مشکلات زیادی را برای مادر ایجاد خواهد کرد. بچه ۱۲ هفته ای مانند یک انسان کامل بوده و دارای حیات است.»

سودابه کاظمی بیان کرد: در قانون جوانی جمعیت قوانین سختگیرانه ای برای فروشندگان غیر مجاز داروی سقط جنین در نظر گرفته شده است.

این متخصص زنان و زایمان تصریح کرد:« زنان جوان حاملگی را به دلیل مشغله شغلی و دیگر مسائل به تاخیر می اندازند. حاملگی در سنین جوانی بهتر از سنین بالاتر است. حاملگی در سن بالاتر عوارض احتمالی بیشتری خواهد داشت.»

بازماندگی تحصیلی بیش از یک میلیون کودک در ایران؛ هرمزگان در فهرست استان‌ها

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

طبق گزارشات وزارت آموزش و پرورش ایران و همچنین دفتر یونیسف در تهران، بیش از یک میلیون کودک در ایران از تحصیل بازمانده‌اند. بر اساس آخرین گزارش‌ها استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و خوزستان بیشترین نرخ ترک تحصیل را دارند. طبق برآوردها، سیستان و بلوچستان با بالاترین نرخ ترک تحصیل در میان استان‌های کشور مواجه است.

«محمدمهدی سیدناصری» حقوق‌دان و پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان درباره عوامل ترک تحصیل کودکان اظهار کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان در تمام مقاطع تحصیلی افزایش یافته است. در این سال تحصیلی نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی با افزایش ۰.۲۵ واحد درصدی به ۱.۲ درصد رسیده است.

ترک تحصیل در مقطع ابتدایی موجب افزایش بی‌سوادی در آینده ایران می‌شود و بسیار نگران‌کننده است. افزایش میزان ترک تحصیل با افزایش نرخ فقر و تورم و مشکلات اقتصادی در سال‌های گذشته رابطه تنگاتنگی دارد. وی در ادامه گفت: ترک تحصیل کودکان در ایران یک مسئله پیچیده و چندبعدی است که هم از منظر حقوقی و هم از نظر اجتماعی و اقتصادی نیازمند توجه جدی است. به‌ویژه در سال‌های اخیر با افزایش بحران‌های اقتصادی پدیده ترک تحصیل کودکان در ایران روند رو به رشدی را تجربه کرده است. سؤال بسیار مهم این است که تعهدات دولت در قبال حق آموزش برابر کودکان چیست؟

این مدرس دانشگاه با اشاره به اظهارات اخیر معاون آموزش ابتدایی وزیر محترم آموزش و پرورش مبنی بر اینکه ۱۶۴ هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم که از این میان برخی بیماری صعب‌العلاج دارند، تصریح کرد: بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان یکی از معضلات همیشگی در نظام آموزشی دولت‌هاست و بر این اساس آموزش و پرورش هر کشوری مطابق با سیاست‌ها و شرایط خود برای کاهش تعداد بازماندگان از تحصیل تلاش می‌کند. مطابق با مقررات آموزش و پرورش عمومی و رایگان مقرر شده است که هر کودک باید سواد بیاموزد و والدین حق ندارند کودکان و نوجوانان را از نعمت سوادآموزی و خواندن و نوشتن و فراگیری علوم و فنون محروم کنند و همچنین حق ندارند اطفال را تا سنین معینی به کار بگمارند و از آنان به‌عنوان کارگر و حتی کارآموز استفاده کنند.

طبق آمار سازمان ملل، ۱۸ درصد دختران ایرانی قبل از رسیدن به ۱۸ سالگی ازدواج می‌کنند

این استاد دانشگاه در تشریح دلایل فرهنگی ترک تحصیل کودکان گفت: عامل نخست نگرش‌های فرهنگی منفی به تحصیل دختران است. در برخی مناطق کشور، به‌ویژه در روستا‌ها و مناطق مرزی، باور‌های فرهنگی موجب کاهش اهمیت تحصیل دختران می‌شود. در این مناطق، تربیت دختران برای ازدواج و مسئولیت‌های خانه‌داری، به جای تحصیل و کار حرفه‌ای در اولویت قرار دارد. عامل دوم ازدواج‌های زودهنگام است. در برخی از مناطق ایران، به‌ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان و خوزستان، دختران در سنین پایین‌تر از ۱۸ سال به ازدواج ترغیب می‌شوند. این امر باعث قطع تحصیل آنها می‌شود.

طبق آمار سازمان ملل، ۱۸ درصد دختران ایرانی قبل از رسیدن به ۱۸سالگی ازدواج می‌کنند که خود عامل اصلی ترک تحصیل است. عامل بعدی نگرش‌های سنتی به تحصیل برای پسران است. در برخی خانواده‌ها، به ویژه در مناطق محروم، تحصیل پسران از اهمیت بیشتری برخوردار است و دختران ممکن است به دلیل مسئولیت‌های خانه‌داری یا کارکردن برای تأمین درآمد خانواده، از تحصیل باز بمانند.

بیش از یک میلیون کودک در ایران از تحصیل بازمانده‌اند

سید ناصری در ادامه با اشاره به جدیدترین آمار از تعداد کودکانی که مدرسه و تحصیل را ترک کردند، گفت: طبق گزارشات وزارت آموزش و پرورش ایران و همچنین دفتر یونیسف در تهران، بیش از یک میلیون کودک در ایران از تحصیل بازمانده‌اند. بر اساس آخرین گزارش‌ها استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و خوزستان بیشترین نرخ ترک تحصیل را دارند. طبق برآوردها، سیستان و بلوچستان با بالاترین نرخ ترک تحصیل در میان استان‌های کشور مواجه است.

این پژوهشگر حقوق کودک در تحلیل خود از آسیب‌های اجتماعی که کودکان بازمانده از تحصیل در معرض آن قرار دارند، گفت: کودکان بازمانده از تحصیل در معرض طیف وسیعی از آسیب‌های اجتماعی هستند که می‌توان به استثمار اقتصادی، بزهکاری و جرائم اجتماعی، ازدواج زودهنگام، افزایش فقر و نابرابری اجتماعی اشاره کرد.

وی با اشاره به آسیب استثمار اقتصادی گفت: این کودکان به‌ویژه در محیط‌های غیررسمی وارد کار‌هایی می‌شوند که ممکن است با استثمار نیروی کار همراه باشد. این کار‌ها اغلب در شرایط دشوار و بدون نظارت‌های قانونی انجام می‌شوند. او افزود: از طرفی برخی از کودکان بازمانده از تحصیل به دلیل فقدان سرگرمی و نبود مسیر مناسب برای رشد و پیشرفت، به سمت رفتار‌های ضداجتماعی و بزهکاری سوق داده می‌شوند. این امر ممکن است به دزدی، خشونت، اعتیاد و سایر جرائم اجتماعی منتهی شود.

پرداخت هزینه پرستاری به مادران دارای فرزندان ۳ قلو و بالاتر

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی از طرح هزینه پرستاری به مادران دارای فرزندان ۳ قلو و بالاتر خبر داد و گفت: امسال برای خانواده‌هایی که فرزندان ۳ قلو و بالاتر دارند طرح هزینه پرستاری به مادران در دستور کار قرار گرفته که در ۶ ماه دوم سال چندین نفر از مادران برای اولین‌بار تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند و با جذب اعتبار بیشتر، تعداد بیشتری از خانواده‌ها جذب خواهند شد.

مهری‌سادات موسوی با اشاره به نقش زنان در جامعه‌پذیری و تربیت اجتماعی اظهار کرد: باید به برخی افراد جامعه توجه ویژه‌تری شود تا بتوانند زندگی سالم‌تری داشته باشند. در سازمان بهزیستی، گروه‌های مختلفی از مادران تحت پوشش قرار دارند. برخی از حمایت‌ها، مالی است و در بخش زنان سرپرست خانوار علاوه بر حمایت از مادران، از فرزندان آنها نیز حمایت می‌شود.

وی با بیان اینکه حمایت از فرزندان مادرانی که تحت پوشش سازمان هستند تا ۱۸ سالگی ادامه دارد، افزود: امسال برای خانواده‌هایی که فرزندان ۳ قلو و بالاتر دارند طرح هزینه پرستاری به مادران در دستور کار قرار گرفته که در ۶ ماه دوم سال چندین نفر از مادران برای اولین‌بار تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند که با جذب اعتبار بیشتر تعداد بیشتری از خانواده‌ها جذب خواهند شد.

موسوی با بیان اینکه حمایت‌ها تا سن ۶ سالگی فرزندان است، خاطرنشان کرد: به دنبال آن هستیم که بتوانیم حمایت‌ها را تا سن ۱۸ سالگی ادامه دهیم. مدیریت جدید از داوطلبان و اقدامات اجتماع‌محور استقبال می‌کند تا ظرفیت‌های مردمی را بتوان به کار گرفت. در این صورت هم‌افزایی در این حوزه شکل خواهد گرفت و در سال‌های آینده نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در سازمان بهزیستی بیشتر خواهد شد. امروز نیز نقش مردم در سازمان پر رنگ است اما استفاده از ظرفیت داوطلبان با سازمان‌های مردم‌نهاد تفاوت دارد.

معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی که در برنامه‌ای رادیویی سخن می‌گفت، با تاکید بر اینکه سازمان بهزیستی همواره به دنبال افزایش اعتبار متناسب با تورم بوده است، گفت: در چند سال اخیر مستمری افراد تحت پوشش افزایش چشمگیری داشته اما تورم بسیار زیاد بوده است.

به گفته وی، رویکرد سازمان از سال گذشته به سمتی رفته که بخشی از فعالیت‌ها در قالب سلامت اجتماعی اجرایی شود. پرونده سلامت اجتماعی به مثبت زندگی پیش خواهد رفت. فارغ از تحصیلات، بانوان باید یک مهارت را بلد باشند که قطعاً در آینده به کار آنها خواهد آمد. تمرکز صرف به درس نمی‌تواند نیازها را برطرف کند؛ لذا باید مهارت‌های مختلف را فراگرفت تا زندگی نیز آرامش بیشتری داشته باشد.

سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور رخ می‌دهد/به ازای هر یک هفته، عوارض سقط ۲ تا ۳ درصد بیشتر می‌شود

در پویش نفس مطرح شد

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

صدیقه حنطوش‌زاده، رئیس پژوهشکده سلامت خانواده ذبا هشدار درباره خطرات پزشکی و عوارض روحی سقط جنین، تأکید کرد که این اقدام نه تنها سلامت مادران را تهدید می‌کند، بلکه می‌تواند منجر به گسترش خشونت در جامعه شود.

صدیقه حنطوش‌زاده؛ رئیس پژوهشکده سلامت خانواده، در نشست خبری پویش نفس (نجات فرزندان از سقط جنین) اظهار کرد: سقط‌های عمدی و بدون دلیل می‌توانند خشونت و بی‌رحمی را در جامعه گسترش دهند و سلامت مادر را تهدید کنند. وی افزود: «نباید فراموش کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند برای حیات دیگر انسان‌ها تصمیم بگیرد». بسیاری از مادرانی که اقدام به سقط جنین می‌کنند، بعد‌ها دچار پشیمانی می‌شوند. برخی از آنها تصور می‌کنند جنین‌های ۸ هفته‌ای انسان نیستند؛ در حالی که از دیدگاه علوم فلسفی و دینی، هر موجودی که حیات دارد، حق زندگی نیز دارد.

عوارض سقط جنین: خطرات و پیامد‌های پزشکی

وی در ادامه درباره عوارض سقط جنین توضیح داد: «سقط‌های القایی با دارو یا ابزار جراحی خطراتی نظیر تب، عفونت و خونریزی را به همراه دارند». حنطوش‌زاده همچنین خاطرنشان کرد که به ازای هر یک هفته افزایش سن جنین، عوارض سقط جنین ۲ تا ۳ درصد بیشتر می‌شود. حتی در مواردی که سن جنین کمتر از پنج هفته است، این خطرات وجود دارد، اما با افزایش سن بارداری، احتمال عفونت و خونریزی بیشتر می‌شود. وی همچنین افزود: «سقط جنین می‌تواند در آینده مشکلاتی نظیر چسبندگی رحم و اختلالات رحمی را برای مادرانی که قصد بارداری مجدد دارند، ایجاد کند».

واقعیت‌های نگران‌کننده در خصوص سقط جنین در کشور‌های مختلف

حنطوش‌زاده در ادامه به مقایسه آمار سقط جنین در کشور‌های مختلف پرداخت و گفت: «۳۰ درصد از مردم آمریکا از انجام غربالگری جنین خودداری می‌کنند». اما او تأکید کرد که مطالعات در برخی کشور‌ها نشان داده‌اند که عدم انجام غربالگری، لزوماً منجر به افزایش موارد سندرم داون نمی‌شود.

آمار سقط جنین و مشکلات نظارت در ایران

در این نشست، سودابه کاظمی؛ رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان، در پاسخ به سوالی درباره آمار سقط جنین در ایران اظهار داشت: «سالانه حدود ۵۰۰ هزار مورد سقط جنین در کشور رخ می‌دهد». وی با اشاره به اینکه بسیاری از این موارد غیرقانونی بوده و به‌صورت تخمینی ارائه می‌شود، افزود: «این آمار عمدتاً بر اساس مشاوره‌های پزشکان و سوابق سقط جنین مادران به‌دست می‌آید».

ضرورت نظارت و آگاهی‌بخشی

کاظمی در ادامه تاکید کرد که نظارت بر سقط جنین در کشور ضعیف است. وی با اشاره به وجود دارو‌های سقط جنین در بازار آزاد، تصریح کرد: «در حالی که دسترسی به دارو‌های سقط جنین در بیمارستان‌ها محدود است، این دارو‌ها به راحتی در بازار آزاد در دسترس هستند». رئیس انجمن متخصصان زنان و زایمان، جلوگیری از فعالیت افرادی که مروج سقط جنین هستند و تأمین مشاوره‌های پیشگیرانه برای خانواده‌ها را ضروری دانست.

سقط جنین به‌عنوان یک صنعت و چالش‌های اجتماعی

کاظمی افزود: «سقط جنین در بسیاری از جوامع دنیا همچنان ناپسند است». به گفته او، این مسئله اکنون از مرحله تراژدی و مافیا گذشته و به یک صنعت تبدیل شده است. «با چند کلیک در اینترنت، می‌توان به قرص‌های سقط جنین دسترسی پیدا کرد». او همچنین تأکید کرد که برای مقابله با این وضعیت، باید هماهنگی بیشتری میان قوه قضائیه و دانشگاه‌ها وجود داشته باشد تا با افرادی که در این زمینه فعالیت دارند، برخورد جدی شود.

عوارض سقط جنین در سنین بالا

کاظمی با اشاره به پایین بودن نرخ موالید در استان گیلان، افزود: «بسیاری از زنان به دلایل شغلی یا تحصیلی، حاملگی خود را به تأخیر می‌اندازند». وی توضیح داد که بارداری در سن ۲۵ سالگی بسیار راحت‌تر از ۳۸ سالگی است. همچنین، ناباروری در سنین بالا درمان دشوارتری خواهد داشت و در بیشتر موارد، فرد تا زمانی که به بارداری اقدام نکند، از وجود ناباروری خود آگاه نمی‌شود.

عواقب جسمی و روحی سقط جنین

در ادامه، متخصصان زنان و زایمان درباره عوارض جسمی و روحی سقط جنین هشدار دادند. راضیه اکبری، یکی از متخصصان زنان و زایمان، بیان کرد: «زیباترین صحنه‌ای که متخصصان زنان در حوزه نازایی می‌توانند تجربه کنند، شنیدن صدای قلب جنین از مادرانی است که سال‌ها در انتظار فرزند بوده‌اند». وی همچنین تأکید کرد که عوارض روحی ناشی از سقط جنین می‌تواند برای مادران بسیار خطرناک باشد و بسیاری از مادرانی که تجربه سقط جنین داشته‌اند، حتی سال‌ها پس از این اقدام، ابراز پشیمانی می‌کنند.

نقش مشاوره در پیشگیری از سقط جنین

زهرا طاولی، رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، در ادامه نشست، به نقش مشاوره پیشگیرانه در کاهش میزان سقط جنین اشاره کرد و گفت: «اگرچه مسائل اقتصادی ممکن است مادران را به سقط جنین تشویق کند، اما تجربه نشان داده که وقتی مادران به‌خوبی مشاوره دریافت می‌کنند، در بسیاری از موارد از این تصمیم منصرف می‌شوند». وی افزود که بسته پیشگیری از سقط جنین توسط وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است و در این راستا، ۳۰۰ مرکز “نفس” در سراسر کشور فعالیت می‌کنند.

در نهایت، متخصصان بر لزوم آگاهی‌رسانی به مادران و زوجین درباره خطرات سقط جنین و ارائه مشاوره‌های پیشگیرانه تأکید کردند تا از تصمیمات نادرست و پیامد‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری شود.

ژاله علو درگذشت

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون امروز دوشنبه ۳ دی ماه در سن ۹۷ سالگی درگذشت.

روابط عمومی معاونت هنری، در پاسخ به پیگیری ایسنا این خبر را تایید کرد.

این هنرمند ساعاتی قبل در یکی از بیمارستان‌های تهران از دنیا رفت.

ژاله علو سال ۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانواده‌ای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدرش گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقه‌مند بود دخترش با ادبیات کشور آشنا شود به همین دلیل از هفت سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش می‌خوانده و او را تشویق می‌کرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود.

او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و اعلام برنامه می‌کرد.

او از سال ۲۷ به طور جدی‌تری کار خود را در رادیو ادامه داد. اولین نمایش رادیویی‌اش با پرویز خطیبی بود و بعد از آن با مهدی قاسمی، نصرت الله محتشم، عزیز الله حاتمی هم همکاری کرد. در همکاری با محتشم برنامه «داستان شب» را پایه‌ریزی کردند.

علو از اولین داستان شب با محتشم کار کرد و پای ثابت نمایش رادیویی شد.

با وجود برنامه‌هایی مانند «داستان شب» و نمایش‌های رادیویی، کار رادیو رونق گرفت و او نیز این فضای گرم را خانه خود دید و در کارهای رادیویی پرشماری حضور پیدا کرد.

بیوگرافی ژاله علو به نقل از دانشنامه سینمای ایران بدین شرح است:

محل تولد: تهران

نام اصلی شوکت علو.

همسر سابق نصرت الله محتشم بازیگر سینما و تئاتر

فارغ التحصیل دانشسرای مقدماتی تهران (۱۳۲۶) و فارغ التحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران (۱۳۲۹). فعالیت در تئاتر (۱۳۲۷) اجرای نمایش در تئاتر فردوسی و دهقان.

گوینده رادیو و فعالیت در دوبله از سال ۱۳۳۱ با فیلم مادر اسماعیل کوشان به جای عصمت دلکش و بازیگرانی مانند سوفیا لورن جینالولو ،برجیدا گلوریا سوانسون و آلیدا والی دوبله کارتونهای ،پینوکیو گربه های اشرافی سیندرلا زیبای خفته و سفید برفی و هفت کوتوله . سرپرستی و گویندگی فیلم و مجموعه های تلویزیونی جادوگر شهر زمرد، دور از خانه، سویینی زن اتمی و…

عمده نمایش‌ها: ماری مادلن، شعله، لبخند، مرموز، تلافی،آغا محمدخان قاجار،جاسوسه، توپاز، دزد ناشی، سرباز فداکار، شاه صفی، مهمانان سمج.

مجموعه‌های تلویزیونی: امیرکبیر ،گرگ ها، گالش‌های مادر بزرگ ، بخش چهار جراحی وزیر مختار، روزی روزگاری، آوای فاخته، بی بی یون، سنگ و شیشه، همسران، این خانه دور است، سرزمین من و نقابداران زیر چتر خورشید، بگذار آفتاب برآید، روزهای زندگی، تفنگ سر پر، آی آدم ها، روشن تر از خاموشی.

شروع فعالیت در سینما با بازی در فیلم طوفان زندگی (علی دریابیگی، ۱۳۲۷).

و بازی در فیلم‌های چون: «طوفان زندگی» علی دریابیگی (۱۳۲۷)، «زندانی» امیر اسماعیل کوشان (۱۳۲۷)، «واریته بهار» (پرویز خطیبی (۱۳۲۸)، «افسونگر» (اسماعیل کوشان (۱۳۳۱)، «آغا محمدخان قاجار» (نصرت الله محتشم، (۱۳۳۳)، «عروس دجله» (نصرت الله محتشم (۱۳۳۳)، «ماجرای زندگی» (نصرت الله محتشم (۱۳۳۳) «اتهام» (شاپور یاسمی، ۱۳۳۵)، «یعقوب لیث» (علی ،کسمایی (۱۳۳۶)، «بیژن و منیژه» (منوچهر زمانی، ۱۳۳۷)، «طلسم شکسته» (سیامک یاسمی، ۱۳۳۷)، «بی ستاره ها» (خسرو پرویزی ۱۳۳۸)، «پیمان دوستی» (مهدی رییس فیروز ۱۳۳۹)، «صفر علی» (سعید نیوندی (۱۳۳۹)، «دندان افعی» اسماعیل کوشان (۱۳۴۰)، «طلای سفید» (جمشید شیبانی ۱۳۴۱)، «نوذری» (ژرژ لیچنسکی ۱۳۴۱)، «گذشت بزرگ» (ناصر ملک مطیعی ۱۳۴۶)، «پنجره» (جلال مقدم، ۱۳۴۹)، «شیرین و فرهاد» (اسماعیل کوشان ۱۳۴۹)، «طوقی» (علی حاتمی ۱۳۴۹)، «لیلی و مجنون» (سیامک یاسمی، ۱۳۴۹)، «پل» (خسرو پرویزی ۱۳۵۰)، «داش آکل» (مسعود کیمیایی، ۱۳۵۰)، اتل متل توتوله(ایرج قادری، ۱۳۵۱)، قلندر (علی حاتمی ۱۳۵۱)، غریب (غلامرضا سرکوب ۱۳۵۲)، صدای صحرا (نادر ابراهیمی ۱۳۵۴) ، واسطه ها (حسن محمدزاده ۱۳۵۶)، زمان از دست رفته (پوران درخشنده، ۱۳۶۸) پرواز را به خاطر بسپار (حمید رخشانی ۱۳۷۱)، جنگ نفت کش ها (محمدرضا بزرگ نیا ۱۳۷۲)، آدم برفی (داود میرباقری ۱۳۷۲)، پری (داریوش مهرجویی ۱۳۷۳)، روز واقعه (شهرام اسدی ۱۳۷۳)، طالع سعد (زهرا مهستی بدیعی ۱۳۷۴)، زن امروز (مجید قاری زاده ۱۳۷۵)، سلطان (مسعود کیمیایی ۱۳۷۵)، مسافر ری (داود میرباقری ۱۳۷۹) و مهمان مامان داریوش مهرجویی (۱۳۸۲)، مجبوریم (رضا درمیشیان سال ۱۳۹۷) و فصل ماهی سفید (قربان نجفی ۱۳۹۸).

پرداخت وام مشاغل خانگی سرعت می‌گیرد

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳، توسط ایسنا

بر اساس اعلام وزارت کار روند پرداخت تسهیلات اندک مشاغل خانگی باید اصلاح و با سرعت بیشتری دنبال شود.

در حالی که صاحبان مشاغل خانگی می توانند برای راه اندازی کسب و کار خود از تسهیلات مشاغل خانگی با سود کم بهره مند شوند اما بسیاری از متقاضیان دریافت این تسهیلات نسبت به عدم ارائه تسهیلات در برخی شعب بانک و ناچیز بودن آن اظهار گلایه دارند.

توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعه‌ های مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار می‌رود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل می‌دهند.از نگاه کارشناسان ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینه‌های بهره برداری از ویژگی‌ها و مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی است.

در همین راستا، اخیرا احمد میدری _ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم شتاب بخشی در پرداخت وام مشاغل خانگی تاکید کرده و گفته است: روند تسهیلات ناچیز مشاغل خانگی با سیستم اداری وثیقه و ضامن باید اصلاح شود.

آنطور که وی گفته دریافت تسهیلات و نبود ضامن بانکی از دغدغه‌های اصلی متقاضیان مشاغل خانگی است.

وزیر کار این نوید را داده که در راستای توسعه مشاغل خانگی اقدامات خوبی صورت گیرد.

مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردار است و این مساله باعث شده تا روز به روز به تعداد علاقمندان این مدل از کسب و کار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصتهای شغلی و سرمایه‌گذاری بیشتر شود.

پیش از این با ابلاغ بانک مرکزی،‌ بانکها ملزم شدند مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی را با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت کنند.

هم اکنون متقاضیان راه‌اندازی کسب و کارهای خانگی می‌توانند در رشته‌های مصوب مشاغل خانگی در رشته‌های صنایع دستی، فرهنگی و هنری، امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی، تولیدات گیاهی و کشاورزی به فعالیت بپردازند.

میزان پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی برای مشاغل مستقل و فردی ۱۵۰ میلیون تومان و مشاغل خانگی پشتیبان تا ۴ میلیارد تومان است که با نرخ سود ۴ درصد پرداخت می‌شود.

طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال در هرمزگان

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

دکتر اصغر زائری با اعلام این خبر گفت: طرح واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال با هدف پیشگیری از بیماری و حفظ دستاوردهای بهداشتی و تقویت سیستم بهداشتی، طبق روال هر ساله در استان هرمزگان اجرا می شود.

زائری رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس امروز گفت: با توجه به انتقال ویروس فلج اطفال و بومی بودن این بیماری در کشورهای همسایه ایران (پاکستان و افغانستان)، همچنین تردد اتباع از این کشورها به استان هرمزگان باعث شده است اجرای طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از اهمیت ویژه ای برخوردار شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس خاطرنشان کرد: این طرح در دو نوبت مرحله اول در تاریخ های ۱۵ الی ۱۷ دی ماه و مرحله دوم در تاریخ های ۲۷ الی ۲۹ بهمن ماه برای کودکان زیر ۵ سال (متولدین ۱۵ دی ماه ۱۳۹۸ به بعد) اجرا خواهد شد.

دکتر زائری از همشهریان عزیز خواست تا با تیم های سلامت که به درب منازلشان (بهمراه کارت شناسایی معتبر) مراجعه می کنند، همکاری لازم را داشته باشند.

آنفلوآنزا در راس ویروس‌های در گردش کشور

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳، توسط ایسنا

نتایج ویروس‌های تنفسی شناسایی شده (۲۱ پاتوژن تنفسی) تا آذر ماه حاکی از آن است که در ماه مذکور، ویرس آنفلوانزا با ۲۱ درصد در راس ویروس‌های در گردش قرار داشته است.

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی،  دیده‌وری مولتی پلکس (۲۱ پاتوژن تنفسی)  در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی از مرداد ماه سال ۱۴۰۲ شروع شده و در آذر ماه سال جاری، تعداد ۱۱۹ نمونه از نظر ۲۱ پاتوژن تنفسی، تحت آزمایش قرار گرفت.

نتایج نشان دهنده آن است که ویروس‌های آنفلوانزا با ۲۱ درصد، رینو ویروس‌ها با ۱۱.۸ درصدو SARS-CoV۲ با ۶.۷ درصد در راس ویروس‌های در گردش قرار دارند.

رشته المپیکی که در ایران فدراسیون ندارد!

ملی‌پوش راگبی زنان: آقای وزیر یک بار حرف ما را بشنوند

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

ملی‌پوش راگبی زنان ایران از وزیر ورزش درخواست کرد یک بار به صحبت‌های جامعه این رشته المپیکی گوش دهد و به احیای راگبی کمک کند.

ستایش شجاعی ملی‌پوش راگبی زنان ایران در مورد برگزاری مسابقات راگبی سونز ایران به ایسنا گفت: سطح مسابقات زنان در شیراز بسیار بالا بود. دلیل این موفقیت، برگزاری اردوهای آمادگی طی سه ماه گذشته بود که نقش مهمی در ارتقای آمادگی بازیکنان ملی ایفا کرد. این مسابقات چالش‌های جذاب و رقابت‌های بسیار خوبی را به همراه داشت و روند رو به رشد راگبی زنان را به وضوح نشان داد. البته ما همچنان باید کار کنیم تا به شرایط بهتری برسیم.

ملی‌پوش راگبی زنان در مورد منحل شدن فدراسیون راگبی گفت: راگبی یکی از پنج رشته مهم و پرطرفدار جهان است اما متأسفانه گاهی تصمیمات سلیقه‌ای مسئولانی که در رأس ورزش قرار می‌گیرند، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به این رشته وارد می‌کند. در حالی که در تمام دنیا، توجه اصلی به رشته‌های المپیکی است و این رشته در بازیهای آسیایی نیز مدال دارد، فکر می‌کنم تنها رشته المپیکی هستیم که در ایران فدراسیون ندارد. انحلال فدراسیون راگبی ایران ضربه‌ای بزرگ به ورزشکارانی وارد کرده که سال‌ها برای پیشرفت این رشته تلاش کرده‌اند. این وضعیت باعث دلسردی بسیاری از ورزشکاران و علاقه‌مندان به این رشته شده است.

او در ادامه اظهار کرد: وزیر ورزش را فردی مستقل، کارشناس و اهل فن توصیف می‌کنند، بنابراین ما جامعه راگبی ایران از وزیر ورزش می‌خواهیم به این موضوع ورود کنند و با بازگرداندن راگبی به جایگاه واقعی خود به عنوان یک فدراسیون مستقل، زمینه توسعه این رشته را فراهم سازند. از وزیر ورزش درخواست داریم یک بار به حرفهای جامعه راگبی گوش دهند و این رشته مهم و المپیکی که در ایران رو به پیشرفت بود را مجددا احیا کنند.

ملی‌پوش راگبی همچنین گفت: سال گذشته تیم ملی زنان ایران برای نخستین بار در تاریخ به مدال برنز آسیا ترافی رسید که به واسطه پیشرفت راگبی ایران، آقای میرمهدی حسینی به عنوان شخصیت سال آسیا انتخاب شد اما پاسخ این پیشرفت متاسفانه منحل کردن فدراسیون راگبی بود. اخیرا نیز ایشان به عنوان رئیس یکی از کمیته های راگبی آسیا انتخاب شده است. در واقع کنفدراسیون آسیا هم توانایی ایران را باور دارد اما در داخل کشور کم لطفی می‌شود. با توجه به تلاش‌های مداوم آقای حسینی در سال‌های اخیر برای حفظ و احیای راگبی، که با تمام مشکلات به تنهایی جنگیده است، از وزیر محترم ورزش انتظار داریم توجه ویژه‌ای به این رشته المپیکی و مهم داشته باشند.

او در مورد مسابقات پیش روی تیم ملی راگبی زنان ایران گفت: قرار بود دو ماه قبل به مسابقات آسیایی اعزام شویم، اما متأسفانه به دلیل محدودیت‌ها و لغو پروازهای خارجی نتوانستیم به نپال اعزام شویم. وقتی در فرودگاه حضور داشتیم پرواز ما لغو شد و نتوانستیم به مسابقات آسیا ترافی برویم. با این حال، برای این مسابقات زحمات زیادی کشیده بودیم و اطمینان داشتیم که در صورت شرکت، با توجه به آمادگی تیم، می‌توانستیم مدال بهتری نسبت به دوره‌های گذشته کسب کنیم.

شجاعی در پایان گفت: در حال حاضر منتظر اعلام برنامه‌های مسابقات آسیایی هستیم. به طور معمول، این برنامه‌ها در ماه اول میلادی از سوی کنفدراسیون آسیا اعلام می‌شود و سازمان راگبی کشور ما نیز بر اساس آن برنامه‌ریزی می‌کند. بنده هم یاد گرفتم بعنوان یک بازیکن و ورزشکار حرفه‌ای فقط کار خودم را مطابق برنامه اعلام شده انجام بدهم.

۱۰ جمله‌ای که به احساسات و عواطف کودک آسیب جدی می‌زند

ارسال شده در ۸ دی ۱۴۰۳

کاش اصلا به دنیا نمی‌آمدی! گفتن این جمله بسیار آسیب زننده است و می‌تواند عمیقا بر حس ارزشمند بودن فرزند تاثیر بگذارد. آن‌ها احساس خواهند کرد که مقبول نیستند و دوست داشته نمی‌شوند و جراحات عاطفی عمیق و ماندگاری به همراه خواهد داشت.

کلمات تاثیری قدرتمند بر کودکان دارند. گاه به عنوان والد زمانیکه استرس دارید یا ناامیدی می‌کنید ممکن است چیزی بیان کنید که به شدت به عواطف و احساسات فرزندتان صدمه بزند. مراقب حرف‌هایتان باشید تا فرزندتان از نظر عاطفی احساس امنیت کند.

همیشه به همه چیز گند می‌زنی!

استفاده از «همیشه» این را القا می‌کند که فرزندتان هرگز نمی‌تواند کاری را درست انجام دهد. این رفتار باعث می‌شود آن‌ها از کارهای جدید یا ریسک‌پذیری گریزان شوند چون می‌ترسند بخاطر اشتباهاتشان مواخذه شوند.

صد بار باید اینو بهت گوش زد کنم؟

این جمله سرخوردگی و ناامیدی را القا می‌کند. باعث می‌شود کودک احساس کند ناتوان است و چیزی برای تلاش کردن ندارد.

گریه نکن! خوب میشی!

اگر به بچه بگویید گریه‌اش را متوقف کند، احساسات و عواطف‌اش را نادیده گرفته‌اید.  این واکنش باعث می‌شود آن‌ها برای باین احساسات‌ و عواطفشان احساس شرم کنند و باعث می شود بجای ابراز احساسات، آن‌ها را پنهان کنند.

برای من نمایش بازی نکن!

این جمله باعث تحقیر شدن بچه و عواطف و احساسات‌اش می‌شود. این عبارت القا کننده این است که احساسات تو بی‌ارزش هستند و هیچ کسی هم نمی‌تواند مشکلاتت را درک کند. این واکنش باعث می‌شود کودک احساس تنهایی کند.

چرا نمی‌تونی مثل خواهر ـ برادرت باشی؟

این جمله بچه‌تان را با خواهر و برادرهایش به مقایسه می‌کشاند و احساس نقصان و ناکافی بودن در آن‌ها ایجاد خواهد کرد. همچنین می‌تواند باعث ایجاد حس حسادت و دست کم گرفتن بچه شود چون فکر می‌کنند به اندازه خواهر برادرشان خوب نیستند.

همه کار برات کردم!

این جمله باعث می‌شود کودک احساس گناه و مدیون شدن کند و القا کننده این است که نیازهایشان یک بار مسولیت اضافی است و باعث ایجاد شرم و خجالت نسبت به خودشان و والدین‌شان خواهد شد.

کاش اصلا به دنیا نمی‌آمدی!

گفتن این جمله بسیار آسیب زننده است و می‌تواند عمیقا بر حس ارزشمند بودن فرزند تاثیر بگذارد. آن‌ها احساس خواهند کرد که مقبول نیستند و دوست داشته نمی‌شوند و جراحات عاطفی عمیق و ماندگاری به همراه خواهد داشت.

اینو نخور چاق میشی!

این جمله باعث می‌شود بچه با تصویری از هویت و جسم خود احساس ناخوشایندی داشته باشد. باعث می‌شود بچه بیشتر از غذا بترسد تا از انتخاب‌های خوب در تغذیه و به اضطراب در خوردن منتهی خواهد شد.

خوبی اما می‌تونی بهتر باشی!

با این وجود که تشویق فرزند برای بهتر شدن خوب است اما این جمله به عنوان یک انتقاد تلقی می‌شود. باعث می شود فرزند احساس کند که تلاش‌هایش کافی نبوده و در طول زمان بر اعتماد به نفس‌اش تاثیر منفی بگذارد.

تو خونه من زندگی می‌کنی پس باید قوانین من رو اجرا کنی!

با این که وجود قانون و مقررات در هر خانه‌ای لازم است، اما این عبارت باعث می شود فرزندتان احساس بی قدرتی و کینه‌توزی و لج‌بازی کند تا اینکه آن‌ را به عنوان یک همکاری و فهم جمعی خانواده تلقی کند.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!