یازده پیشنهاد جذاب و راحت برای تغذیه دانش آموزان

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

با شروع مدارس اکثر کودکان ۷ سال به بالا حداقل ۶ ساعت در روز به مدرسه می‌روند و نیمی از کالری روزانه خود را در مدرسه مصرف می کنند. تغذیه دانش آموزان در مدرسه بخشی از مدل تغذیه کل کودکان جامعه است و می تواند به شکل گیری رفتارهای تغذیه سالم مادام العمر کمک کند.

هنوز یک هفته‌ به شروع سال تحصیلی جدید مانده اما دغدغه صبحانه و میان وعده تغذیه کودکان ذهنم را درگیر کرده است. تغذیه‌ای که بارها از تلویزیون و کارشناسان تغذیه شنیده‌ایم که تاثیر مستقیمی بر روند رشد و سطح تحصیلی دانش‌آموزان دارد. ای کاش مدارس سیاست ها و شیوه هایی را برای ایجاد یک محیط تغذیه‌ای سالم با غذاها و نوشیدنی‌های مغذی، سالم و جذاب برای دانش آموزان اجرا می‌کردند. به دور و برم که نگاه میکنم میبینم این فقط نظر من نیست و دغدغه بسیاری از خانواده ها است. در اینجا نظر برخی از خانواده‌ها در این خصوص را بیان می‌کنیم تا بلکه دست‌اندرکاری آن را بخواند و به این نظرات جامع عمل بپوشاند.

تشویق به تغذیه سالم

هدی مادر دو دانش آموز، معتقد است مدارس باید دانش‌آموزان را تشویق کنند تا در وعده ‌غذایی خود از غلات کامل، شیر، میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنند توجه مدارس به کیفیت کلی رژیم غذایی کودکان در سلامت آنها تاثیر مستقیمی دارد.

فراهم کردن بسته تغذیه سالم برای مناطق محروم

محسن که پدر سه دانش آموز است با ابراز نگرانی درخصوص تغذیه دانش آموزان خانواده‌های کم درآمد گفت: «هر مدرسه نیازمند استراتژی متناسب با آن منطقه است. برای مثال در برخی از مناطق با توجه به وضعیت زندگی، نیاز به شناسایی دانش‌آموزانی است که توانایی فراهم کردن تغذیه مناسب برای میان وعده را ندارند. بدین صورت می‌توان به نحوی که سایر دانش آموزان متوجه نشوند امکان دریافت بسته‌های میان وعده سالم را برای آنها فراهم کرد.»

بوفه‌هایی با تغذیه سالم

مهسا  مادر یک دانش‌آموز درخصوص نوع غذاهای بوفه مدارس گفت: «متاسفانه توجه به مواد غذایی که در بوفه‌ها به فروش می‌رسد، بسیار کم است. اقلام بوفه‌ها باید از استاندارهای تغذیه‌ای کودکان که شامل محدودیت‌هایی در چربی، شکر، سدیم و کالری است، مطابقت داشته باشد. با توجه به اینکه بچه‌ها به خصوص در سنین پایین از خوردن میان وعده‌هایی که از منزل آورده‌اند، خودداری میکنند و تمایل دارند با انتخاب خود از بوفه مدرسه تغذیه بخرند، فروش غذاهای خانگی مانند لقه‌های مقرون به صرفه نان و پنیر، تخم مرغ، کوکو و امثال آن که ممکن است در خانه نخورند اما با انتخاب خود از بوفه بخرند برای آنها بسیار مفید است.»

نظر چند پدر و مادر و پدر را که گوش کردم دیدم چقدر دل نگرانی‌ها مشابه است. مادرم میگوید: «این که چیزی نیست. آن زمان که تو هم به مدرسه میرفتی من هم همین مشکلات را داشتم. مطمئن باش که مادران ما هم با چنین مشکلاتی مواجه بودند، چندین بار با مدیر مدرسه در این خصوص صحبت کردم اما به نتیجه‌ای نرسیدم.

استاندار سازی سیاست‌های تغذیه مدارس

چقدر خوب میشد سیاستهای تغذیه مدارس استاندارد سازی می‌شد و بجای فروش اسنک‌های کارخانه‌ای به سمت فروش لقمه‌های خانگی، میوه‌های فصل و تنقلات سالم می‌رفت. با توجه به نقش مهمی که رژیم غذایی در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و حمایت از سلامتی ایفا می‌کند، باید مدارس به طور ایده‌آل به دانش‌آموزان آموزش تغذیه سالم ‌دهند و معلمان و والدین را در فعالیت‌های آموزش تغذیه مشارکت ‌دهند. آموزش تغذیه سالم می‌تواند به دانش‌آموزان بیاموزد که تشخیص دهید که چگونه رژیم غذایی سالم بر رفاه عاطفی تأثیر می‌گذارد و چگونه احساسات ممکن است بر عادات غذایی تأثیر بگذارد.

همان قدر که آموزش کسرها مهم است آموزش تغذیه سالم نیز مهم است این آموزش میتواند از طریق یک کلاس آموزش بهداشت به تنهایی و یا حتی بدون کلاس آموزشی از طریق فروش مواد غذایی سالم در بوفه انجام شود. در اینجا ما قصد داریم چند نمونه از غذاهای سالم و مقرون به صرفه که می‌توانید همراه کودکان خود کنید و یا در بوفه مدارس ارائه شود را به شما معرفی کنیم.

تغذیه‌های سالم برای زنگ تفریح

از مزرعه تا مدرسه

یکی از در دسترس‌ترین و لذیذترین تغذیه ها برای زنگ تفریح  میوه و سبزیجات فصل است. ویتامین، فیبر و مواد معدنی موجود در میوه ها میتواند به راحتی انرژی مورد نیاز دانش آموز را فراهم کرده و در عین حال جلوی اضافه وزن آنها را بگیرد. مدارس به راحتی میتوانند این میوه ها را در بسته های یک نفره به صورت تمیز بسته بندی کرده و در اختیار دانش آموزان قرار دهند. یک عدد هویج پوست کنده، یک تکه بلال بخارپز شده، سیب زمینی آب پز، یک تکه کرفس در کنار میوه ‎های فصل، میان وعده‌ای جذاب و در عین حال اقتصادی برای کودکان است.

میوه‎ خشک

فیبر، پروتئین، روی، آهن، انواع ویتامین و مواد معدنی در کنار طعم و بافت بی‌نظیر باعث شده که بچه ها عاشق میوه خشک باشند حتما نیاز نیست این میوه‌ها را از بیرون تهیه کنید. در فصل تابستان آفتاب و در فصل زمستان بخاری و شوفاژ به شما کمک میکند تا میوه‌های خشکی سالم و بدون هیچ نگهدارنده‌ای درست کنید تا کودکانتان در کنار لذت بردن از خوردن این میوه ها از فوایدی چون بهبود سیستم گوارش، تقویت استخوان و سلامت چشم ها، تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت حافظه بهره‌مند شوند. لواشک‌های تمیز خانگی، آلبالوی خشک، توت و گردو، نخودچی کشمش، عناب و انوع میوه خشک خوراکی هایی هستند که بچه ها نمیتوانند از آنها بگذرند. مدارس می‌توانند با بسته بندی این‌ها در بسته های کوچک تک نفره آنها را در بوفه به فروش برسانند.

آجیل

اسیدهای چرب موجود درمغزها و دانه‌ها منبعی غنی برای میان وعده دانش آموزان است که حافظه را تقویت کرده و تمرکز را بالا میبرد.

لقمه‌های سالم مامان ساز

نان و پنیر و..

هر وقت اسم زنگ تفریح می‌آید طعم لقمه نان و پنیر در ذهن همه تداعی میشود. لقمه ای که هر روز در کنار گردو یا گوجه یا سبزی یا خیار طعمی متفاوت میگیرد. لقمه ای که به راستی سالم و مقوی است و تهیه آن چه در خانه و چه در بوفه مدرسه آسان و در عین حال مقوی است.

کره و عسل و مربا

لقمه کره و عسل یا کره و مربا سرشار از انرژی است و میتواند همچون دوپینگی بچه‌ها را برای ادامه درس و زنگ بعد آماده کند. میتوان با توجه به سلیقه دانش آموز از کره با طعمهای مختلف و همچنین مربا با طعم‌های مختلف استفاده کرد.

لقمه تخم مرغ

تخم مرغ یکی از مواد سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز بدن است که به رشد دانش‌آموزان کمک میکند. میتوان تخم مرغ را با توجه به سلیقه دانش آموز به صورت آبپز، املت، نیمرو، خاگینه و… لقمه گرفت. جا دادن این مواد غذایی مفید در لیست موجودیهای بوفه در کنار اقتصادی بودن کمک بسیاری به سلامت دانش‌آموزان می‌کند.

نوشیدنیهای سالم و طبیعی

به کودکان خود بیاموزید آب سالم‌ترین نوشیدنی است که بدن به آن نیاز دارد. اما پس از آب مسلما شیر یکی از بهترین نوشیدنیها برای زنگ تفریح است اما در کنار آن آب میوه‎ها نیز بسیار مفید هستند. آب میوه برای دانش‌آموزان بخصوص برای کودکانی که علاقه چندانی به خوردن میوه ندارند یک میان وعده مفید و مقوی است. شما به راحتی میتوانید در منزل از میوه های فصل یک اسموتی خنک و سالم برای زنگ تفریح مهیا کنید. برای مقوی تر کردن آن میتوانید به اسموتی کمی شیر اضافه کنیدمانند؛ شیر عسل، شیر کاکائو، شیر قهوه، شیر موز، شیر هویج، شیر توت فرنگی، شیر طالبی، شیر انبه، شیر پسته، شیر نارگیل و … یا به تنهایی یک اسموتی میوه‌ای مقوی درست کنید. درست کردن این اسموتی های رنگارنگ در بوفه مدرسه نیز کار بسیار آسان و در عین حال جذاب برای دانش‌آموزان است.

کیک و بیسکوییت خانگی

کیک و بیسکوییت یکی از پاهای ثابت زنگ تفریح است. چه بهتر که در خانه تهیه شده و بدون مواد نگهدارنده و افزودنی باشد. شما میتوانید با یک کیک گردو و هویج، پای سیب، کیک کشمشی، کیک کدو حلوایی و انواع اقسام دیگر زنگ تفریح مفرحی برای کودک خود بسازید و با مشارکت دادن کودک خود در پخت کیک لذت خوردن آن را دو چندان کنید. بهتر است در بوفه مدارس نیز کیکهای خانگی به فروش برسد. در این راستا مدارس میتواند از مادرانی که تبحری در شیرینی پزی دارند کمک گرفته و در کنار فروش کیکی سالم و مقوی در مدرسه به اقتصاد خانواده ها نیز کمک کند.

انواع ساندویچ‌های خانگی

ساندویچ یکی از جذاب‌ترین میان‌وعده ها برای زنگ تفریح است. بهتر است بجای استفاده از سوسیس و کالباسهای کارخانه‌ای از انواع کوکوها، کتلت، شنیسل‌های خانگی، الویه و … استفاده کرد. فروش این ساندویچ‌ها در بوفه نیز در کنار آموزش تغذیه سالم به دانش‌آموزان مقرون به صرفه بوده و خیال خانواده ها را از تغذیه سالم موجود در مدرسه راحت می‌کند.

هله هوله خانگی

هرچقدر برای کودکان غذاهای رنگارنگ و تغذیه‌های خوشمزه و مفید بگذارید، بازهم بچه ها عاشق هله و هوله هستند. چه بهتر که هله و هوله‌ها را هم در خانه درست کنیم. پاپکورن و چیپس های خانگی در صدر جدول هله هوله ای مورد علاقه بچه ها است که به راحتی میتوان در خانه تهیه کرد. علاوه بر این خوردن گندمک و برنجک و شاهدانه و … برای کودکان بسیار لذت و بخش و مفید بوده و درست کردن آن در خانه نیز آسان و مقرون به صرفه است. تهیه این هله هوله ها نیز به صورت بهداشتی در مدارس بسیار عالی بوده و برای بچه ها دیدن درست شدن آن و خوردن آن نیز بسیار لذتبخش است.

آش و سوپ

در فصلهای گرم سال بدن غذاهای گرم و آبکی مانند؛ انواع سوپ، انواع آش، عدسی، خوراک لوبیا، فرنی و … می‌طلبد که حتما باید گرم سرو شود. این غذاها را میتواند از شب قبل تهیه کرده و پس از گرم کردن در بوفه بفروش برسد. مدارس می‌توانند از مادران داوطلب برای تهیه این غذاها کمک بگیرند.

پیشنهاد می‌شود که مدارس در خصوص نوع تغذیه سالم حتما آموزشهایی را به دانش‌آموزان و اولیا بدهد و در جلسات گروه اولیا و مربیان از خانواده ها برای تهیه مواد غذایی سالم و مغذی برای بوفه مدرسه کمک بگیرد.

معلمان و کارکنان مدرسه یکی از بزرگترین الگوهای دانش‌آموزان هستند. تبعیت آنها از الگوهای تغذیه سالم و مصرف غذاها و نوشیدنیهای سالم در برابر چشم دانش‌آموزان میتواند انگیزه مهمی برای انتخاب درست آنها باشد.

نان لقمه‌ای آلمانی؛ نانی تابه‌ای برای میان وعده

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

نان لقمه ای آلمانی یا نان برلینر (Berliner) که با نام برلینر کنپل (Berliner Knüppel) هم شناخته می‌شود، نوعی نان توپی است که با انواع مربا، کرم کاستارد، شکلات، خامه، پنیر یا حتی با گوشت چرخ کرده پر می‌شود. نان لقمه ای آلمانی از نظر طعم و ساختار شباهت زیادی با دونات دارد، برای درست کردن آن نیازی به فر ندارید و می‌تواند به عنوان یک نان تابه‌ای گزینه خوبی برای میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها باشد. اگر شما هم به درست کردن انواع نان‌ میان پر علاقه دارید، در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی و فوت و فن‌های آن را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه نان لقمه ای آلمانی

آرد قنادی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

 تخم مرغ: ۱ عدد

روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری

نمک: نصف قاشق چای‌خوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

خمیر مایه: ۱ قاشق غذاخوری

آب گرم: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

روغن سرخ کردنی: به مقدار کافی

مواد دلخواه برای پر کردن نان: به مقدار لازم

دارچین، پودر قند،  مغز پسته یا مغز گردو: برای تزیین نان لقمه آلمانی

مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: ۱۰ دقیقه

مجموع زمان لازم برای استراحت خمیر در بازه‌های گوناگون: حدود یک ساعت و نیم

مدت زمان لازم برای تهیه نان لقمه ای آلمانی: ۲۰ دقیقه

میزان کالری موجود در هر ۳۰ گرم نان لقمه ای آلمانی: ۸۰ کیلوکالری

مراحل طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی

مراحل طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی را دنبال کرده و این نان خوشمزه را با انواع فیلینگ‌ها برای پک خوراکی میان وعده مدرسه و زنگ تفریح فرزندتان بگذارید.

مرحله اول: خمیر مایه را به عمل آورید

در اولین مرحله از طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی، شکر و خمیرمایه را در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. حالا، آب گرم با دمای تقریبی ۴۰ درجه سانتی‌گراد را نیز به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. توجه داشته باشید، اصلا نباید از آب داغ استفاده کنید. در غیر این صورت، خمیر مایه شما کاملا از بین می‌رود. سپس، درب ظرف را ببندید و حدود ۱۰ دقیقه منتظر بمانید تا خمیر مایه به عمل آید.

مرحله دوم: مایه اولیه نان لقمه‌ای را درست کنید

پس از گذشت این مدت، خمیر مایه شما شروع به پف کردن و حباب زدن می‌کند. حالا، وقت آن است که نمک، تخم مرغ و روغن مایع را نیز به خمیر مایه اضافه کنید. این ترکیب را با همزن به خوبی هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شوند و تخم مرغ حالت لختگی خودش را کاملا از دست بدهد.

مرحله سوم: نیمی از آرد را اضافه کنید

حالا، آرد را ۳ مرتبه الک کنید. سپس، نیمی از آرد الک شده را به مایه اولیه نان لقمه‌ای اضافه کرده و این ترکیب را با کمک لیسک فولد کنید. فولد کردن به این معناست که ترکیبات را به آرامی و به صورت دورانی در جهت عقربه‌های ساعت هم بزنید و در حین انجام این کار، محتویات زیرین کاسه را به سمت بالا هدایت کنید. سپس درب کاسه را ببندید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر شما اندکی پف کند.

مرحله چهارم: باقی آرد را اضافه کنید

پس از گذشت این مدت، باقی آرد را به تدریج داخل کاسه بریزید. در حین افزودن آرد، خمیر را به آرامی فولد کنید. با توجه به متفاوت بودن آبخور آردهای گوناگون، ممکن است نیازی نباشد همه آرد را به ترکیبات اضافه کنید. بنابراین، روند افزودن آرد باید کاملا کنترل شده و تدریجی باشد. به محض آن که متوجه شدید، خمیرتان نرم و یکدست شده و از انسجام کافی برخوردار است، باقی آرد را کنار بگذارید.

مرحله پنجم: خمیر نان را استراحت دهید

در این مرحله از طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی، دوباره درب کاسه را ببندید. کاسه حاوی خمیر نان لقمه‌ای را در مکان گرمی قرار دهید و حدود یک ساعت منتظر بمانید تا خمیر کاملا استراحت کند. در طول این مدت، حجم خمیر باید ۲ برابر شود.

مرحله ششم: خمیر نان لقمه‌ای آلمانی را چانه‌گیری کنید

حالا، سطح کارتان را آردپاشی کرده و خمیر پف کرده را روی سطح آردپاشی شده بگذارید. ابتدا، پف خمیر را بگیرید. سپس، خمیر نان برلینر را به چانه‌های کوچک در ابعاد دلخواه تقسیم کنید. روی چانه‌ها را با کیسه فریزر یا دستمال پارچه‌ای نم‌دار بپوشانید. حدود ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا باز هم خمیر استراحت کند.

مرحله هفتم: نان لقمه ای آلمانی را در تابه سرخ کنید

پس از استراحت نهایی خمیر، نوبت به طبخ نان لقمه ای آلمانی می‌رسد. برای این منظور، تابه مناسبی را همراه با مقداری روغن مایع روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از داغ شدن روغن، چانه‌های خمیر را در روغن بگذارید. در طول سرخ شدن چانه‌ها، حتما به صورت مداوم با قاشق روی خمیرها روغن بریزید تا نان لقمه‌ای شما پف کند و همه سطوح آن به طور همزمان برشته شود.

مرحله آخر: نان لقمه آلمانی را سرو کنید

پس از سرخ شدن نان‌ها، آن‌ها را از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی خود را از دست بدهند. سپس، داخل نان‌ها را با فیلینگ دلخواه پر کنید. در صورت تمایل، می‌توانید نان لقمه ای آلمانی را در مخلوط پودر قند (طرز تهیه پودر قند) و دارچین بغلتانید و پس از تزیین با پودر پسته یا مغز گردوی خرد شده، سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی

در طرز تهیه نان لقمه ای آلمانی برای به عمل آوردن خمیر مایه به جای آب می‌توانید از مقداری شیر گرم استفاده کنید.

برای پر کردن نان لقمه آلمانی می‌توانید گوشت چرخ کرده را مثل مایه ماکارونی درست کنید و نان را با آن پر کنید.

توجه داشته باشید، هر چقدر زمان استراحت خمیر نان برلینر بیشتر باشد، پف آن هم بیشتر خواهد شد.

در طرز تهیه نان برلینر، به جای خمیر مایه و آب می‌توانید از ماست و بیکینگ پودر استفاده کنید.

ارزش غذایی نان لقمه ای آلمانی به عنوان میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها

نان لقمه‌ای آلمانی با استفاده از مواد مغذی و متنوعی مانند تخم مرغ و آرد تهیه می‌شود. همچنین، برای پر کردن این نان می‌توانید مثل شیرینی دونات از مواد گوناگونی مانند کرم پنیری،  خامه فرم گرفته،  انواع مربا و مارمالاد و بسیاری ترکیبات مفید دیگر مثل انواع گوشت استفاده کنید.

تخم مرغ حاوی ویتامین‌های ارزشمندی مانند D، E و B۱۲ است. همچنین، تخم مرغ منبع غنی پروتئین، اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب، اسید فولیک و مواد معدنی متنوعی مانند مس، روی، سلنیوم، کلسیم و آهن است. همه این مواد مغذی به بهبود رشد و نمو کودکان کمک می‌کنند.

از سوی دیگر، آرد گندم سرشار از کربوهیدرات، پروتئین، فیبر و مواد مغذی متنوعی مانند سلنیوم، منگنز، فسفر، مس و اسید فولیک است. مجموعه این مواد علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا از فواید زیادی برخوردارند و می‌توانند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی و افزایش انرژی کودکان در مدرسه و مهدکودک کمک کنند.

بنابراین، نان لقمه ای آلمانی می‌تواند گزینه مناسبی برای میان وعده مدرسه و زنگ تفریح بچه‌ها باشد.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن نان لقمه ای آلمانی

آیا می‌توانیم نان لقمه‌ای آلمانی را به جای تابه در فر درست کنیم؟

بله. در این صورت، باید دمای فر را روی ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و اجازه دهید گرم شود. سپس، چانه‌های خمیر نان لقمه‌ای آلمانی را ابتدا با فویل بپوشانید و برای ۲۰ دقیقه در فر بگذارید. سپس، فویل را از روی چانه‌ها بردارید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه دیگر در فر باقی بمانند تا سطح آن‌ها کاملا طلایی شود.

داخل نان لقمه ای آلمانی را با چه موادی پر کنیم؟

شما می‌توانید داخل نان لقمه ای آلمانی را با مواد متنوعی مانند انواع مارمالاد، انواع مربا، خامه شکلاتی، خامه فرم گرفته قنادی، کرم پنیری، گاناش شکلاتی یا حتی با گوشت چرخ کرده سرخ شده پر کنید. برای این مورد اخیر، می‌توانید گوشت چرخ کرده را درست مانند مایه ماکارونی درست کنید و در میان نان برلینر بگذارید.

چالش‌های مادران شاغل؛ دوگانه شغل و فرزند

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳، توسط ایرنا

درعصرحاضر، مادران شاغل با دو مسئولیت روبه‌رو هستند: یکی در محل کار و دیگری در خانه. این وضعیت، بار سنگینی را بر دوش آنها می‌گذارد و بر کیفیت پیوند عاطفی آنها با فرزندان تأثیر می‌گذارد. فاطمه شجاعی، فعال حوزه زنان و خانواده، معتقد است که برای مقابله با این چالش‌ها، باید جهت‌گیری‌ها برای استقلال اقتصادی زنان به صورت بنیادی تغییر کند.

در دنیای امروز، صدای زنگ هشدار تلفن‌های همراه زودتر از طلوع خورشید شنیده می‌شود. خیابان‌ها پر از مادرانی است که با عجله بچه‌هایشان را به مدرسه می‌رسانند و سپس به سوی محل کار خود می‌روند. مادر بودن دیگر تنها به خانه و آشپزخانه محدود نمی‌شود. مادران شاغل نقش‌هایی چندگانه را بر عهده دارند؛ از مدیر پروژه در محل کار گرفته تا مربی، مشاور و همدم در خانه. اما پشت این ظاهر هماهنگ، چالش‌ها و دغدغه‌های بسیاری پنهان است که زندگی آنها و فرزندانشان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

برای فرزندان، بعضی روزها انتظار کشیدن برای بازگشت مادر، شبیه به لحظاتی بی‌پایان است. سوالاتی که در ذهن بچه‌ها می‌چرخد: «چرا مامان مثل بقیه مادران در خانه نیست؟»، «آیا کار مامان مهم‌تر از من است؟» از سوی دیگر، مادران با این حس مداوم مواجه هستند که آیا توانسته‌اند بین کار و خانه تعادل ایجاد کنند؟ آیا فرزندانشان به اندازه کافی از توجه و عشق بهره‌مند می‌شوند؟

در این میان، مسئله تأثیر شاغل بودن مادران بر تربیت و رشد عاطفی فرزندان به یکی از موضوعات بحث‌برانگیز تبدیل شده است. در جامعه‌ای که حضور زنان در محیط‌های کاری گسترده‌تر از گذشته شده، برخی معتقدند که شاغل بودن مادران ممکن است زمان کمتری برای ارتباط عاطفی و تربیتی با فرزندان فراهم کند و به‌طور بالقوه بر رشد عاطفی، تربیتی و روان‌شناختی آنها تأثیر منفی بگذارد. از سوی دیگر، برخی تحقیقات نشان داده‌اند که شاغل بودن مادران می‌تواند الگوهای مثبتی از استقلال، مسئولیت‌پذیری و موفقیت را به فرزندان منتقل کند. در این زمینه، فاطمه شجاعی، پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده به ارائه توضیحاتی می‌پردازد.

استقلال اقتصادی زنان؛ انتخابی آگاهانه یا تحمیلی؟

فاطمه شجاعی، پژوهشگر و فعال حوزه زنان و خانواده  در رابطه با تأثیر اشتغال زنان بر تربیت و رشد عاطفی فرزندان معتقد است که استقلال اقتصادی حقی مسلم برای هر زن است، حقی که با نقش مادری از بین نمی رود. او می‌گوید: «ما باید مسیر درست را طی کنیم؛ به جای اینکه زن‌ها را به فعالیت در بازار کار تشویق کنیم، ساز و کار اجرایی و عملیاتی برای حقوق مالی زنان در ایام زوجیت، حق ارث زنان و… در نظر بگیریم. این ساز و کار مبتنی بر فرهنگ و ارزش‌های جامعه و قوانین کشور به زنان کمک می‌کند تا در کنار دستیابی به استقلال اقتصادی و رشد و توسعه فردی، نقش‌های جنسیتی مانند مادری و همسری را به خوبی ایفا کنند و همزمان به فعالیت‌های اجتماعی، سیاسی و سایر عرصه‌ها نیز بپردازند.»

شجاعی تأکید می‌کند که اشتغال تمام وقت، مخصوصاً برای مادران، در برخی موارد می‌تواند چالشی برای تربیت فرزندان ایجاد کند، چرا که شغل تمام وقت زمان زیادی را از مادران می‌گیرد. با این حال، او به اشتغال به عنوان یک تحمیل اجتماعی نیز اشاره دارد و می‌گوید: «در بسیاری از موارد، اشتغال به جای اینکه یک انتخاب برای زنان باشد، به عنوان راهی برای کسب استقلال مالی به زنان تحمیل می‌شود. این مسئله زنانی را که می‌خواهند با حفظ حق استقلال مالی به امور خانواده و فرزندان خود نیز بپردازند، بر سر دو راهی انتخاب سخت قرار می دهد، اغلب زنان یا دچار فشار نقشی هستند یا با انتخاب یکی از این دو و محرومیت از حق دیگر مواجه می باشند.»

او معتقد است که اشتغال زنان نباید به عنوان یک الزام در زندگی آن‌ها تلقی شود، بلکه باید به عنوان یک انتخاب آزاد و آگاهانه در نظر گرفته شود؛ انتخابی که بر اساس علاقه، فرصت و شرایط فردی باشد، نه تنها برای کسب درآمد و تأمین هزینه‌های زندگی. البته، این موضوع در مورد زنانی که خودسرپرست یا سرپرست خانوار هستند، شرایط متفاوتی دارد.

این فعال حوزه زنان همچنین به بحث تربیت فرزندان در بستر خانواده‌های شاغل می‌پردازد و اظهار می‌کند: «برخی معتقدند شاغل بودن مادران باعث افزایش اعتماد به نفس و استقلال فرزندان می‌شود و برخی دیگر به مشکلات عاطفی و تربیتی اشاره دارند. اما اگر به نظم و چینش نقش‌ها در خانواده از منظر اسلام برگردیم، خواهیم دید که مسئولیت مراقبت از فرزندان، تر و خشک کردن آنان و انجام امور منزل به شکلی که امروز رایج است، لزوماً بر عهده مادران نبوده و این نقش‌ها به «نظام دایگی» سپرده می‌شد. نکته مهمی که نباید مورد غفلت قرار بگیرد و نقش تعیین کننده‌ای در نظم خانواده و سبک زندگی دارد، قوانینی حمایتی برای تقویت نقش «قوامیت مردان» در خانواده استما نیاز به سازوکارهای قانونی و فرهنگی داریم که استقلال اقتصادی زنان را تضمین کند، به گونه‌ای که این استقلال در چارچوب نقشی که مردان در خانواده به عنوان قوام دارند، قرار گیرد.

شجاعی تأکید می‌کند که زنان باید آزادی انتخاب داشته باشند؛ اینکه بخواهند شاغل باشند(شغل به معنای حضور در ساعات معین در محل کار و کسب درآمد) یا به خانه‌داری بپردازند، نباید اجباری یا تحمیلی باشد. او می‌گوید: «اینکه یک زن بخواهد شغلی داشته باشد و درآمدی کسب کند، یا خانه‌دار باشد و به امور خانواده و فرزندان بپردازد، و درکنار آن فعالیت اجتماعی، سیاسی یا فرهنگی داشته باشد انتخاب خود اوست و نباید با نادیده گرفتن حقوق مالی زن خصوصاً در ایام زوجیت، زنی مجبور به انتخاب شغلی برای تامین مالی خود باشد.

در دنیای امروز، بسیاری از مادران علاوه بر مسئولیت‌های خانوادگی، وظایف شغلی نیز بر عهده دارند. این مسئله، زمان آنها را برای تعامل با فرزندانشان محدود کرده و ممکن است به چالش‌هایی در برقراری ارتباط عاطفی منجر شود. با این وجود، کیفیت رابطه میان مادران شاغل و فرزندان، تنها به میزان زمان سپری‌شده با یکدیگر بستگی ندارد، بلکه به نحوه استفاده از این زمان و ایجاد تعاملات مثبت و سازنده مرتبط است. با توجه به فشارهای ناشی از کار و خانه، یافتن راهکارهایی برای تقویت پیوند عاطفی میان مادران و فرزندان حتی در زمان محدود، امری ضروری به شمار می‌رود. شجاعی در این خصوص معتقد است که مادران برای بهره‌برداری بهتر از زمان محدود خود با فرزندان، نیازمند رشد فردی و توانمندسازی هستند. این پژوهشگر توضیح می‌دهد: «مادری که خسته از کار روزانه به خانه می‌رسد، به سختی می‌تواند مهر و محبت و ارزش‌های فرهنگی را به فرزند خود منتقل کند. برای اینکه یک زن بتواند این نقش را به خوبی ایفا کند، باید ابتدا رشد فردی داشته باشد.

به گفته شجاعی، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی مانند افزایش طلاق، کاهش سن اعتیاد و مفاسد اخلاقی ریشه در بر هم ریختن و جابه‌جایی نقش های جنسیتی و تحمیل نقش‌ها و مسئولیت‌های مردانه به زنان است. او افزود:  «زنان وارد عرصه‌های اجتماعی شدند تا با مشارکت و همکاری در موقعیت‌های مختلف جامعه نقش‌آفرینی کنند و جامعه و کشور از توانمندی‌ها و استعدادهای آنان بهره‌مند شود. اما این تحول در شرایطی رخ داد که هیچ زیرساخت مناسبی برای حمایت از نقش‌های منحصربه‌فرد و بنیادین زنان در خانواده، مانند مادری و همسری، فراهم نشده بود و این روند همچنان ادامه دارد. نتیجه آن، آسیب‌های اجتماعی ناشی از این فقدان و جابه‌جایی نقش‌هاست که فشارهای سنگین و جبران‌ناپذیری را بر خانواده‌ها تحمیل کرده است.

شجاعی بر ضرورت فراهم نمودن زیرساخت‌های فرهنگی و قانونی برای حمایت از نقش‌های جنسیتی زنان و مردان تأکید می‌کند و خاطرنشان می‌کند که بدون این زیرساخت‌ها، نه تنها زنان بلکه کل خانواده و نهایتاً جامعه تحت‌تأثیر آسیب‌های جدی قرار خواهد گرفت.

یادگیری زبان دوم؛ کلید موفقیت کودکان در آینده

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

متخصصان حوزه کودک معتقدند، یادگیری زبان دوم نه‌تنها به توسعه مهارت‌های زبانی کودکان کمک می‌کند، بلکه می‌تواند تأثیر مثبتی روی توانایی‌های شناختی، اجتماعی و فرهنگی آن‌ها داشته باشد، کودکان دو زبانه دارای توانایی‌های حل مسئله بهتر، خلاقیت بیشتر و دیدگاه‌های گسترده‌تری نسبت به جهان پیرامون خود هستند.

به نقل از ایمنا، یادگیری زبان دوم در کودکان یکی از موضوعات جذاب و پیچیده در حوزه زبان‌شناسی و روان‌شناسی است، چراکه کودکان به‌دلیل انعطاف‌پذیری ذهنی و توانایی‌های شناختی بالا قادر هستند، زبان دوم را با سرعت و دقت بیشتری نسبت به بزرگسالان فرا گیرند، این فرایند به‌طور معمول با بازی‌ها، آهنگ‌ها و ارتباطات روزمره آغاز می‌شود که به کودکان کمک می‌کند تا به‌طور طبیعی زبان جدید را فرا گیرند.

محیط زبانی یکی از عوامل مهم در یادگیری زبان دوم است، کودکانی که در محیطی دو زبانه زندگی و رشد پیدا می‌کنند، به‌طور معمول توانایی بیشتری در یادگیری و استفاده از هر دو زبان دارند و این کودکان از طریق تعامل با والدین، دوستان و معلمان خود مهارت‌های زبانی خود را تقویت می‌کنند، همچنین قرار گرفتن در معرض فرهنگ‌های مختلف می‌تواند به توسعه مهارت‌های اجتماعی و شناختی کودکان کمک کند.

علاوه‌بر تأثیری که محیط زندگی بر یادگیری زبان دوم دارد، روش‌های آموزشی نیز در این زمینه نقش بسزایی ایفا می‌کند، برای مثال استفاده از روش‌های تعاملی و بازی‌محور می‌تواند انگیزه کودکان را برای یادگیری افزایش دهد و معلمان و والدین می‌توانند با ایجاد فضایی مثبت و حمایت‌کننده، کودکان را تشویق به استفاده از زبان دوم کنند، همچنین استفاده از تکنولوژی و منابع چندرسانه‌ای می‌تواند فرایند یادگیری را جذاب‌تر و مؤثرتر کند.

یادگیری زبان دوم در کودکان نه‌تنها به توسعه مهارت‌های زبانی آن‌ها کمک می‌کند، بلکه می‌تواند تأثیرات مثبتی روی توانایی‌های شناختی، اجتماعی و فرهنگی آن‌ها داشته باشد، کودکان دو زبانه به‌طور معمول دارای توانایی‌های حل مسئله بهتر، خلاقیت بیشتر و دیدگاه‌های گسترده‌تری نسبت به جهان پیرامون خود هستند، در همین راستا گفت‌وگویی با نفیسه گلرنگ، مشاور کودک و عضو سازمان نظام روانشناسی کشور داشتیم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

دوران طلایی برای یادگیری زبان دوم چه سنی است؟

 تناقض‌های زیادی برای تعیین سن یادگیری زبان دوم در کودکان وجود دارد و تمام پژوهشگران در این زمینه توافق نظر ندارند، چراکه کودکان شرایط یکسانی در زیست خود نداشته‌اند، اما مطالعات نشان می‌دهد کودکان در سن سه سالگی توانایی فراگیری زبان دوم را دارد و هرچه کودک زودتر از چهار سالگی به فراگیری زبان دوم بپردازد، بیشتر می‌تواند بر آن زبان مسلط شود و هرچه زودتر با زبان دوم آشنا شود، شانس بیشتری برای آموزش مؤثر و مداوم دارد، همچنین بعضی از بررسی‌ها حاکی بر آن است که زبان‌آموزی کودکان پیش از هفت سالگی، عاملی بر ایجاد مهارت در تکلم زبان دوم و لهجه است و با افزایش سن و گذر از سن ۱۰ سالگی، توانایی کودک در صحبت کردن به زبان دوم کاهش پیدا می‌کند.

کودکان می‌توانند علاوه‌بر زبان مادری به‌صورت هم‌زمان زبان دوم را فرا گیرند، اما این مورد برای تمام کودکان صدق نمی‌کند و کودکانی که دچار تأخیر در رشد زبان و گفتار هستند، در صورت مواجهه با زبان دیگر در کسب مهارت گفتار و زبان دچار مشکلات بیشتری می‌شوند و این مسئله منجر به تشدید تأخیر در تکلم کودک می‌شود، چراکه بر زبان اول تسلط کافی ندارد و دچار سردرگمی می‌شود، بنابراین فراگیری زبان دوم در دوران کودکی برای کودکانی مؤثر است که زبان مادری را به‌صورت کامل فرا گرفته باشند.

عوامل مؤثر بر یادگیری زبان دوم چیست؟

 دسترسی به مراکز آموزشی معتبر، فیلم‌های دو زبانه مناسب کودکان، محیط آرام و بی‌دغدغه برای تمرکز کودک و همراهی و همیاری والدین از عوامل مؤثر بر افزایش اثربخشی فراگیری زبان دوم در کودکان است، همچنین ایجاد محیطی آرام در خانواده تأثیر بسزایی در فراگیری زبان دوم دارد، علاوه‌بر آن شرایط محیط اجتماعی باید به‌گونه‌ای باشد که کودکان امکان برگزاری کلاس‌های آموزشی معتبر و امکان مکالمه و تمرین زبان دوم را داشته باشد و بتوانند از مربیان متخصص در حوزه آموزش زبان دوم بهره‌مند شوند.

یادگیری زبان دوم بر رشد ذهنی و شناختی کودکان چه تأثیری دارد؟

 با توجه به اینکه بهترین سن فراگیری زبان دوم برای کودکان حدود ۱۰ سالگی یعنی دوران ابتدایی بیان شده است، فواید آن شامل بهبود مهارت‌های شناختی، افزایش خلاقیت، انعطاف‌پذیری ذهنی و تسهیل در فراگیری زبان‌های بعدی است، این یادگیری به افزایش آگاهی کودکان نسبت به فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های متفاوت نیز کمک می‌کند و کودکانی که زبان دوم می‌آموزند در حل مشکلات مؤثرتر و خلاق هستند.

یادگیری زبان دوم موجب پرورش و تقویت توانایی‌های ذهنی و شناختی کودک می‌شود و با تمرین مداوم مغز برای یادگیری الگوها و قواعد جدید، توانایی تمرکز و توجه کودکان افزایش پیدا می‌کند، با توجه به پژوهش‌های انجام شده کودکان دو زبانه در انجام آزمون هوش عملکرد بهتری داشتند و این نشانه‌ای بر بالا رفتن توانایی ذهن کودکان است.

تأثیر یادگیری زبان دوم در بهبود مهارت‌های تحصیلی و تقویت مهارت‌های اجتماعی کودکان چیست؟

 از مزایای آموزش زبان دوم می‌توان به این مسئله اشاره کرد که به موفقیت کودک در اجرای برنامه‌های مدرسه و مهارت‌های حل مسئله کمک می‌کند و موجب می‌شود در آینده تحصیلی و شغلی خود مؤثرتر از دیگران عمل کند، نتایج تحقیقات انجام شده نشان‌دهنده آن است که کودکان مسلط به زبان‌های دیگر نشانه‌هایی از افزایش خلاقیت و انعطاف‌پذیری ذهنی را در خود نشان می‌دهند و هرچه کودک در سنین پایین‌تری زبان دوم را فرا گیرند، نسبت به سنین بالاتر تأثیر این زبان بر رشد ذهنی و شناختی فرد، بیشتر خواهد بود.

افراد چندزبانه توانایی ارتباط با افراد از کشورهای دیگر را دارند و همین امر سبب پیشرفت در اقتصاد، سیاست، تجارت، علوم پزشکی، مهندسی و دیگر حوزه‌های مربوطه می‌شود، یادگیری زبان دوم به کودکان کمک می‌کند تا با فرهنگ‌ها و دیدگاه‌های متفاوت آشنا شوند و همین امر موجب تقویت مهارت‌های ارتباطی و افزایش همدلی در کودکان می‌شود.

چه روش‌هایی برای آموزش زبان دوم به کودکان توصیه می‌شود؟

 شرکت کردن در کلاس‌های مراکز آموزشی معتبر، استفاده از محتواهای تولید شده مجازی و کتاب‌های که به زبان‌های مختلف تدوین و منتشر شده‌اند، آموزش از طریق نرم‌افزارهای آموزش تعاملی و استفاده از ترانه‌ها و موسیقی‌های دوزبانه روش‌های مؤثری برای آموزش زبان دوم به کودکان است، همچنین قابل توجه است که طبق تحقیقات انجام شده در رابطه با تأثیر یادگیری زبان دوم بر عملکردهای مغزی، دو زبانه بودن موجب هشیار شدن مغز می‌شود.

چالش‌های مسیر یادگیری زبان دوم چیست و چگونه می‌توان این چالش‌ها را مدیریت کرد؟

 کمبود منابع چالش بزرگی در مقابل آموزش زبان است و والدین و معلمان با محدودیت‌هایی در زمینه زمان و منابع لازم برای آموزش زبان دوم به کودکان روبه‌رو هستند، همچنین هزینه‌های یادگیری زبان دوم همچون هزینه‌های کلاس آموزشی، کتاب و محتواهای آموزشی در دسترس نیز از چالش‌های یادگیری زبان دوم برای خانواده‌ها است.

علاوه‌بر آن میزان علاقه و یادگیری کودکان به یادگیری زبان دوم باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا روش یادگیری کودکان با یکدیگر متفاوت است و توجه نکردن به این موضوع و سوق دادن کودک به یادگیری زبان از روشی که مناسب او نیست، می‌تواند چالش‌برانگیز و مانع بزرگی در مسیر یادگیری زبان دوم باشد، بنابراین معلمان باید آموزش‌هایی تعاملی و گروهی را برنامه‌ریزی کنند و سعی داشته باشند محتوای آموزشی را با ترانه‌های جذاب یا بازی‌های کودکانه ادغام کنند تا آموزش مؤثر و باکیفیت‌تری داشته باشند.

توجه به علاقه کودکان، استفاده از منابع گوناگون آموزشی همچون کتاب، فیلم و ایجاد تعامل مثبت با منابع آموزش مجازی و اینترنتی، تشویق کودکان به یادگیری و سوق دادن آن‌ها به تلاش مستمر و مداوم نیز بر مدیریت چالش‌های یادگیری زبان دوم در کودکان مؤثر هستند.

آموکسی سیلین پرفروش‌ترین دارو در بازار دارویی کشور

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از بین دارو‌های پرفروش از نظر تعداد آموکسی‌سیلین در رتبه اول در ۶ ماه گذشته قرار دارد.

سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به آمار پرفروش‌ترین داروهای بازار دارویی کشور در ۶ ماهه گذشته، اظهار کرد: پس از آموکسی‌سلین، داروهایی همچون ivig، سرم تزریقی، استامینوفن، آزیترومایسین، سفکسیم، آموکسی کلاو، کلوپیدوگرل، آدالیمومب تزریقی، انسولین آسپارت، واکسن آنفولانز(۴ ظرفیتی) و سفازولین تزریقی به ترتیب ۱۰ داروی پرفروش از لحاظ ریالی بوده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در فهرست ۱۰ موردی داروهای پرفروش چهار مورد آن مربوط به آنتی بیوتیک‌هاست، نشان می دهد که باید در حوزه تجویز همچنین مصرف خودسرانه این دارو اقدامات فرهنگی بیشتری صورت گیرد.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: از بین داروهای پرفروش از نظر تعداد نیز، همچنان آموکسی‌سیلین در رتبه اول و قرص‌های سرماخوردگی بزرگسالان، متفورمین، استامینوفن کدئین، فاموتیدین، لووتیروکسین، آسپیرین، لوزارتان، (استامینوفن، کافئین، ایپوپروفن) و قرص پنتوپرازول به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

کسب مقام سومی مسابقات کشوری کارگری توسط تیم بدمینتون دختران هرمزگان با حضور دختران جناحی

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

تیم بدمینتون دختران استان هرمزگان با حضور سه ورزشکار از جناح و یک ورزشکار از بندرعباس موفق شد به همراه استان خراسان شمالی مقام سوم مسابقات کشوری کارگری بانوان که با حضور نمایندگان دوازده استان در جزیره کیش برگزار شد را کسب کند.

این مسابقات تحت عنوان جام وحدت در سه رشته مختلف تنیس، بدمینتون و شطرنج برگزار شد و مقام اول رشته بدمینتون را استان مرکزی و مقام دوم را استان اصفهان بدست آوردند.

تیم هرمزگان به مربیگری آمنه زارعی، سرپرستی فاطمه پیروزه و با حضور بازیکنانی چون درنا قائدیان، ساناز چنگال‌خوش، نورا بوزن از جناح و مریم هاشمی‌پور از بندرعباس در رشته بدمینتون در این مسابقات شرکت کرد.

تاریخ سازی بانوی ایرانی در مسابقات تالو قهرمانی آسیا

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

زهرا کیانی نماینده تالو زنان کشورمان نخستین طلای انفرادی تاریخ تالو ایران در پیکارهای قهرمانی آسیا را به دست آورد.

در روز دوم پیکارهای بخش تالو مسابقات ووشو قهرمانی آسیا به صورت رسمی در ماکائو آغاز شده، زهرا کیانی نماینده کشورمان در فرم “جین‌شو” به مصاف “حریفان خود رفت.

کیانی دارنده مدال نقره بازی‌های آسیایی، در این فرم با کسب نمره ۹.۶۸۶ ضمن ایستادن در رتبه نخست به مدال طلای این بخش دست یابد. این نخستین مدال کاروان ووشو ایران در مسابقات قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ است.

مدال طلای زهرا کیانی نخستین مدال طلای تاریخ بخش تالو “انفرادی” کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا است.

ورزشکارانی‌ از هنگ‌کنگ و ویتنام به ترتیب با نمرات ۹.۶۸۶ و ۹.۶۸۳ به ترتیب دوم و سوم شدند.

مسابقات آسیایی سبک شوتوکان IkD

مسابقات آسیایی سبک شوتوکان IkD

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

دختران هرمزگان در مسابقات آسیایی شوتوکان IkD قدرت نمایی کردند.

چهارمین دوره مسابقات آسیایی سبک شوتوکان IkD جام نقش جهان، در بخش بانوان با حضور ۱۷ استان و ۵ کشور خارجی نپال، عراق، افغانستان ،پاکستان و تاجیکستان در سه بخش کاتا انفرادی ،کاتای تیمی و کومیته به میزبانی شهرستان نجف آباد اصفهان در محل دانشگاه آزاد اسلامی سالن پوریای ولی برگزار شد.

در پایان این رقابت ها در رده بین المللی، تیم هرمزگان با اقتدار بر سکوی نخست ایستاد. تیم فارس مقام نایب قهرمانی را از آن خود کرد و تیم افغانستان و مرکزی عنوان سومی این دوره از رقابت ها را کسب نمودند.

در رده بندی جشنواره ای ویژه کمربندهای رنگی تیم اصفهان مقام اول، تیم چهارمحال و بختیاری مقام دوم و تیم های همدان و قم مشترکا مقام سوم را کسب کردند.

کاپ اخلاق به استان یزد تعلق گرفت.

این دوره از مسابقات را ۹۰ داور جهانی ،آسیایی و ملی قضاوت نمودند. مهدی صابری رئیس سبک شوتوکان IkD استان هرمزگان گفت : تیم منتخب هرمزگان متشکل از تیم های فجر بندرلنگه و بندربستانه به مربیگری فریده مضیئی صاحب ۱۱ مدال طلا ، ۱۲ مدال نقره ، ۴۰ مدال برنز برنز ، تیم های امام حسین (ع) و تختی نژاد از بندرعباس به مربیگری مرجانه پری زاده ۳ مدال طلا ، ۶ مدال نقره ،۲۱ مدال برنز ، تیم های فجر ب بندرلنگه، مروارید بندرکنگ، بندرحمیران و بندرچارک به مربیگری سمیه تکمار ۴ مدال طلا، ۸ مدال نقره ، ۲۷ مدال برنز ، تیم نارمیلا مروارید بندرلنگه به مربیگری مهرنوش کریمی زاده ۲ مدال طلا ، ۲ مدال نقره ، ۳ مدال مدال برنز و تیم مرواید جنوب از بندرعباس به مربیگری آذر حمزه ای یک مدال طلا و یک مدال نقره و تیم دیاکو از بندرعباس به مربیگری فاطمه حیدری یک مدال نقره و ۳ مدال برنز در مجموع با کسب ۲۱ مدال طلا موفق شدند با اقتدار بر بام کاراته آسیا سبک شوتوکان IkD بایستد و برگ زرینی بر افتخارات ورزش کاراته هرمزگان بیافزاید.

مرجانه پری زاده تنها داور آسیایی سبک شوتوکان IkD کشور ، فاطمه حیدری ، الهه ماندگاری ، سمانه زرگری ، کوثر اسکندری و سوسن دهقانی در این تورنمنت قضاوت نمودند. در مسابقات کاتا شیفته حدادی ، فاطمه غلامی ، ریحانه کهنوی ، پانته آ جوان ، آیسا غلامزاده ، سما جیلی و ریحان ملاح کنگی مدال طلا گرفتند. در کاتا تیمی جوانان شیفته حدادی ، فاطمه شهابی ، ریحانه کهنوی، نونهالان فرناز دهقان ،مریم دین دوست ، سارا دین دوست به مدال طلا دست یافتند. در کومیته مبینا جعفری ، مهلا پیروی ، النا جمشیدی ، مهشید سپاهی ، فرناز دهقان ، آیه عاشوری ، ستایش ایاره ، لیلیا خضری پور ، پریا ملوئی زاده ، عسل جهانگیری ، فاطمه رونما و هانیه دودمان مدال طلا بر گردن آویختند‌. در کاتا مبینا جعفری ، بنیتا کهنوی ، یکتا دهقان ، رها جلالی بخوانی ، ریحانه سادات پذیرش ، زهرا سادات پذیرش ، دلینا اخشابی ، آیدا دست پیما ، مرجان بهمن نوئی ، نگین نیک منش ، نفس فلاحی، آیسل حسینا ، رمیصا عبدالله زاده و عایشه زارعی ، در کومیته محیا شیرپور ، سدنا احمدی برنطین ، مطهره نعمتی ، سارا دین دوست ، دنیا محمودی ، مریم دریس موسی زاده ، آنا حاجبی ، صوفیا واحدی ، سارا بحرپیما، مها مهجورباشی ، پانته آ جوان ، ملودی مرتضائی ، آیسا غلامزاده ، اسرا ربیعی ، نیوشا پورکورستانی ، دنیا سرکوه نشین و آیناز عقیلی زاده مدال نقره گرفتند.

در کاتا هلن کهن، صفیه شفاهی ، سارا دین دوست، فرناز دهقان ، زینب چراهی، حمیرا چراهی ، منال قریشی ، دیانا محمودی ، دنیا محمودی ، فاطمه شکور، آنا حاجبی ، فاطمه زهرا خانه زر ، صوفیا واحدی ، سارا بحرپیما ، ستایش ایاره ، سیده سلما موسوی بحرانی ، سیده زهرا حسینی ، ملودی مرتضائی ، لیلیا خضری پور ، زهرا نظر نژاد ، سلما سنگر زاده ، نازگل میر حسن ، اسرا ربیعی ، فاطمه دباغ ، فهمیه ملاح کنگی ، عسل جهانگیری ، آیلین خشنودی ، هانیه دودمان ، نیوشا پورکورستانی ، فرحانه بحری نژاد ، مریم نوروی ، فریما کیانی فرد ، میلکا نظری ، یاسمین حیدری ، سما ملوئی زاده ، فاطمه شهابی و آیناز عقیلی زاده مدال برنز گرفتند.

در کاتا تیمی جوانان مبینا جعفری ، مبینا رنجبر مینابی ، سیده سلما موسوی بحرانی ، جوانان نیایش عوض زاده ، ستایش شهاب پور ، پانیذ یاوری ، در کومیته دینا صابری ، فهمیه ملاح کنگی مبینا پیروی ، هلیا بهادر مظفری ، بنیتا کهنوی ، هلن کهن ، عفاف شوبت ، زینب اسماعیلی ، صفیه شفاهی ، یکتا دهقان ، خلود مهدوی ، زینب چراهی ، حمیرا چراهی ، منال قریشی ، فاطمه شکور ، فاطمه زهرا خانه زر ، آیلین عامری صفات ، نفیسه بدری ، شادی شکفته توسروندانی ، سیده زهرا حسینی ، ریحانه سادات پذیرش ، زهرا سادات پذیرش ، دلینا اخشابی ، نیایش عوض زاده ، زهرا نظر نژاد ، سلما سنگر زاده ، نازگل میر حسن ، آیدا دست پیما ، فاطمه دباغ ، مهنا فروزنده ، آندیا زارعی فرد ، سدنا حقیقی فرد ، مرجان بهمن نوئی ، نگین نیک منش ، نفس فلاحی ، آیلین خشنودی ، آیدا شیرپور ، آیسل حسینا ، فرحانه بحری نژاد ، مریم نوروی ، رمیصا عبدالله زاده ، حنا کریمیان ، فریما کیانی فرد ، سما جیلی ، ریحان ملاح کنگی ، میلکا نظری ، یاسمین حیدری ، بهار بحرانی ، هایده نجیبی ، عایشه زارعی و نسیم بدری مدال برنز گرفتند.

سنجش سلامت ۹۹ درصد نوآموزان بدو ورود به دبستان

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی خبر داد:

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت‌: مدارس استثنایی در اجرای طرح مهر همسو با مدارس عادی آماده بازگشایی هستند.

«حجت الله الماسی»، رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: مدارس استثنایی کاملا همسو با مدارس عادی در حوزه تامین نیروی انسانی، فضا، توانمندسازی و آمادگی‌های روانی در بخش همکاران و خانواده اقداماتی انجام دادند و  اقدامات خاص‌تری صورت گرفته؛ به‌عنوان مثال در تابستان تقریبا ۲۵۰۰ نفر از همکاران در دوره‌های تخصصی توانمندسازی شرکت کردند.

وی افزود: معلمان جدیدالاستخدام را نیز در دوره بدو استخدام شرکت دادیم و جلسات ویژه توانمندسازی مدیران را نیز برگزار کردیم؛ درخصوص تامین معلم برای مدارس استثنایی که تقریبا ۴ هزار نفر کمبود داشتیم اکنون با تلاش همکاران سازمان آموزش‌وپرورش استثنایی و همکاران استان‌ها، دغدغه بسیار کمی در این خصوص داریم و انشاءالله با شروع سال تحصیلی مدارس و کلاس‌های درس، معلم مربوطه در همه گروه‌های معلولیت را خواهند داشت.

این مقام مسئول ادامه داد: در‌خصوص آماده‌سازی فضا‌ها و شاداب‌سازی آنها نیز مانند مدارس عادی عمل کرده‌ایم و برگزاری نشست‌هایی را با خانواده‌ها پیشنهاد داده‌ایم که با شروع سال تحصیلی در استان‌ها برگزار شود و سعی داریم مشارکت خانواده را به بالاترین سطح برسانیم.

الماسی به مهمترین اقدام صورت‌گرفته توسط سازمان مدارس استثنایی در‌خصوص پروژه مهر اشاره کرد و گفت: مهمترین اقدام سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای پروژه مهر، غربالگری و سنجش پیش از ورود نوآموزان شش ساله است که تقریبا ۹۹ درصد غربالگری‌ها انجام شده است.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در پایان اضافه کرد: در ۳۰ خرداد‌ماه سنجش‌ها به اتمام رسیده است و نتایج به دست آمده از آن، در حال تحلیل و بررسی است تا بتوانیم از آن داده‌ها برای تربیت بهتر دانش‌آموزان استفاده کنیم؛ بطور کلی مدارس استثنایی کشور برای شروع سال تحصیلی جدید آماده حضور دانش‌آموزان هستند.

فائزه هاشمی آزاد شد

ارسال شده در ۷ مهر ۱۴۰۳

وکیل مدافع فائزه هاشمی از آزادی مشروط موکلش خبر داد.

محمدحسین آقاسی در این باره گفت: پیش از این با آزادی مشروط خانم فائزه هاشمی رفسنجانی مخالفت صورت گرفته بود ولی امروز، رای دادگاه تجدیدنظر به ما ابلاغ شد که بنا بر آن، با آزادی مشروط  فائزه هاشمی موافقت صورت گرفت و او امروز عصر از زندان آزاد شد.

وی افزود: محکومیت موکلم سه سال بود که حدود دو سال از محکومیتش را گذرانده است و امروز با آزادی مشروط نه “آزادی قطعی” از زندان آزاد شد.

براساس این گزارش، از پرونده های قضایی سال ۱۴۰۱ مربوط به فائزه هاشمی رفسنجانی دختر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی بود. او پنجم مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. طبق اعلام دادستان تهران، پس از طی روال قانونی، کیفرخواست پرونده این فرد به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و توهین به مقدسات صادر و به دادگاه ارجاع شد.

طبق اعلام ستایشی سخنگوی سابق دستگاه قضا، مشارالیه در دو پرونده محکومیت دارد. یکی از آن پرونده‌ها اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و پرونده دیگر توهین به مقدسات است. متهم در پرونده نخست به ۱۵ ماه حبس تعزیری و در پرونده دوم به ۳۷ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!