کیک کرمدار آلمانی

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

مواد لازم

تخم مرغ ۳ عدد

پودر شکر دو سوم پیمانه

وانیل‏  یک دوم قاشق چای خوری

رنده پوست پرتقال یا لیمو یک دوم قاشق چای خوری

روغن مایع یک دوم پیمانه

شیر یک دوم پیمانه

ماست‏۱  قاشق غذا خوری سرپر

آرد۲  پیمانه

بیکینگ پودر۱  قاشق چای خوری

مواد لازم کرم

شیر ۳ پیمانه

شکر یک دوم پیمانه

تخم مرغ (زرده)۱ عدد

آرد۲  قاشق غذا خوری

نشاسته ذرت۱ قاشق غذا خوری

وانیل‏ یک هشتم قاشق چای خوری

کره ۲۰ گرم

پودر قند (برای تزئین) به مقدار لازم

طرز تهیه :

شکر و تخم مرغ ها و وانیل را ۵ دقیقه با همزن بزنید رنده پوست لیمو و روعن مایع را افزوده درحدمخلوط شدن باهمزن بزنید.شیر و ماست را در لیوان باقاشق مخلوط کرده به سایر مواد افزوده باهمزن بزنیدتا مخلوط شوند

آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط و ۳ بار الک کنید کم کم به خمیر افزوده و با لیسک در یک جهت مخلوط کنید.(فولد کردن)تا خمیر یکدستی حاصل شود.مایه کیک را در قالب مناسب که از قبل چرب و ارد پاشی شده بریزید و در فراز قبل گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه به مدت تقریبی ۴۰ تا ۵۰ درجه قرار دهید.

برای کرم میانی تمام مواد به جز کره را با هم مخلوط کرده باهمزن دستی خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس روی حرارت متوسط قرار داده مرتب هم بزنید تا غلیظ شود تقریبا به غلظت فرنی بعداز خاموش کردن کره را افزوده و هم بزنید.

اجازه دهید کاملا خنک شود و بعد ازاینکه کیک را برش زدید برای لای کیک استفاده کنید میتوانید برای مرطوب شدن لایه کیک سه قاشق شیر یا شربت یا چای شیرین سرد روی کیک بریزید و بعد کرم بزنید. نوش جان

سایر نکات کیک کرمدار آلمانی

این کیک معمولا در قالب گرد تهیه و برای تزیین روی آن از پودر قند استفاده می شود .

رنده پوست پرتقال و ماست قابل حذف است

جزییات فوت شش کودک به دلیل آنفلوانزا در قم

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

دکتر مجید محبی با اشاره به فوت شش کودک در هفته گذشته در قم گفت: این کودکان در سنین و با بیماری های مختلف در مرکز تخصصی کودکان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بستری بودند.

سرپرست معاونت درمان علوم پزشکی قم بیان کرد: ۶ کودک فوت شده در قم دارای بیماری های مختلف بودند ️

دکتر مجید محبی سرپرست معاون درمان این دانشگاه با اشاره به فوت شش کودک در هفته گذشته در قم گفت: این کودکان در سنین و با بیماری های مختلف در مرکز تخصصی کودکان حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها بستری بودند. ️

وی افزود: این فوتی ها دارای بیماری با علائمی نظیر تشنج های مکرر، سرطان خون و کم خونی شدید، نارسایی حاد کبدی و شوک سپتیک و دو نفر هم با علائم تنفسی بودند.

محبی اظهارکرد: در هفته گذشته ۳ هزار کودک با علائم بیماری های تنفسی و ویروسی به مرکز درمانی حضرت معصومه (س) مراجعه کردند. تاکنون تست کرونای هیچ یک از کودکان بیمار و این شش کودک فوت شده، مثبت گزارش نشده است.

وی گفت: در فصل زمستان شاهد شیوع بیماری های ویروسی و تنفسی در بین کودکان هستیم و خانواده ها باید مراقب سلامتی کودکان خود باشند و از حضور در تجمعات غیر ضروری خودداری کنند

مشاهده اولین موارد ابتلا به زیر سویه‌های اُمیکرون در ایران

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱، توسط ایرنا

سخنگوی وزارت بهداشت از مشاهده نخستین موارد ابتلا به زیر سویه‌های جدید اومیکرون در کشور خبر داد.

پدرام پاک آیین گفت: سه مورد ابتلا به زیر سویه های جدید اومیکرون که در بسیاری کشورهای جهان شایع است، در کشورمان مشاهده شد.

پاک آیین افزود: از این سه مورد، دو نمونه مربوط به زیرسویه BQ1 و یک مورد مربوط به زیرسویه XBB است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: این نمونه ها در آزمایشگاه مرجع دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تشخیص داده شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، پاک آیین اضافه کرد: با توجه به سرعت انتقال بالای این زیر سویه ها در روزهای آینده شاهد افزایش آمار ابتلا به  این زیر سویه‌های جدید خواهیم بود.

چندی پیش سخنگوی وزارت بهداشت گفته بود: با توجه به روند افزایش مبتلایان به کرونا در جهان، احتمال ورود موج جدیدی از کرونا با زیرسویه‌های جدید امیکرون به کشور در زمستان امسال وجود دارد.

نیک آیین افزود: با این همه، کرونا در ایران و هیچ جای دنیا تمام نشده است؛ کرونا در ایران وجود دارد و با همکاری مردم و مدیریت تأمین واکسن روند کاهشی را طی کرده که همکاری مردم، رعایت مسائل بهداشتی و تزریق ۱۵۶ میلیون دز واکسن در کشور از دلایل آن است.

پاک‌آیین ادامه داد: وزارت بهداشت از مردم تقاضا دارد سالانه یک بار واکسن کرونا را تزریق کنند و اگر فردی امسال، واکسن کرونا را تزریق نکرده است حتما به این کار اقدام کند همچنین مطابق آخرین مصوبه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا، به همه افراد بالای ۱۸ سال که دارای بیماری زمینه‌ای بوده و ۶ ماه از آخرین واکسن آنها گذشته، توصیه اکید می‌شود هر چه سریعتر نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: میزان مراجعه روزانه برای واکسیناسیون کمتر از پنج هزار نفر و ناکافی است و از رسانه‌ها و مردم می‌خواهیم موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند.

وی گفت: بنا به توصیه متخصصان، لازم است افرادی که علائم سرماخوردگی یا بیماری‌های تنفسی دارند، حتما از ماسک استفاده کنند و به سایر افراد نیز توصیه می‌شود، دست کم در فضاهای بسته و متراکم ماسک بزنند.

شاخص‌ترین علائم ابتلا به جهش جدید کرونا را بشناسید

این سویه در مدت زمان کوتاهی به سویه غالب در جهان تبدیل شد و جای واریانت دلتا را گرفت. از آن زمان تاکنون جهش‌هایی در امیکرون اتفاق افتاده و علاوه بر سویه اصلی که امیکرون BA.۱ نام دارد، امیکرون BA.۲ و BA.۳ هم به وجود آمده است. زیرسویه امیکرون BA.۲ مسری‌تر از BA.۱ است و این سازمان در ماه مارس(اسفند) اعلام کرد که این زیرسویه در جهان غالب شده است. انگار قرار است حالا حالاها اسم‌های متفاوت و سرایت‌های بیشتری از این ویروس را شاهد باشیم؛در این گزارش به سویه XE، تازه‌ترین جهش ویروس کرونا می‌پردازیم:

طبق آخرین اخبار منتشر شده از سمت سخنگوی وزارت بهداشت اولین موارد ابتلا به دو زیر سویه جدید XBB و BQ.1 دیروز به تاریخ ۷ دی ۱۴۹۱ در کشور مشاهده شد.

در حال حاضر دو زیر سویه جدید از اومیکرون تحت عنوان XBB و BQ.1 شناسایی شده اند. طبق شواهد زیر سویه های جدید از لحاظ میزان جهش و فرار از سیستم ایمنی تفاوت زیادی با اجداد اومیکرون خود ندارند. از آن جایی که واکسن های موجود در برابر تمامی سویه ها از جمله اومیکرون، موثر هستند و این نکته که دو زیر سویه XBB و BQ.1 نیز جزء انواع زیر سویه های اومیکرون طبقه بندی می شوند، در صورتی که واکسیناسیون کووید خود را تکمیل کرده اید، موردی برای نگرانی وجود ندارد.

اگر جزء افرادی هستید که هنوز دوز بوستر خود را دریافت نکرده اید. حتما نسبت به تزریق آن اقدام نمایید.

زیر سویه XBB

زیر سویه XBB ترکیبی از دو زیر سویه BA.2.10.1 و BA.2.75 امیکرون است. شیوع زیر سویه XBB 1.3% تخمین زده شده است و تاکنون در 35 کشور شناسایی شده است. طبق مطالعات، شدت بیماری زیر سویه XBB افزایش نداشته است، اما احتمال عفونت مجدد با این زیر سویه نسبت به باقی سویه ها بیشتر می باشد. به عبارت دیگر، با یک بار ابتلا به این زیر سویه احتمال ابتلای مجدد به آن همچنان وجود دارد. تاکنون گزارشی از فرار زیر سویه XBB از پاسخ سیستم ایمنی وجود نداشته است و در صورتی که قبلا به امیکرون مبتلا شده باشید، با توجه سلول های ایمنی آشنا با امیکرون و آنتی بادی های تولید شده توسط آن ها، دوره بیماری سختی نخواهید داشت.

آیا موج جدیدی از کرونا در راه است؟

اینکه زیرسویه XBB توانایی ایجاد موج جدیدی از بیماری در جامعه داشته باشد، رابطه مستقیمی با میزان ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون عمومی، ابتلای طبیعی به امیکرون و همچنین میزان رعایت اصول بهداشتی در مکان های عمومی دارد. در صورتی که درصد بالایی از جامعه واکسینه شده باشند و همچنین تا حدی ایمنی جمعی ناشی از ابتلای طبیعی نیز در جامعه وجود داشته باشد، احتمال به وجود آمدن موج جدید کاهش می یابد.

زیر سویه BQ.1

زیرسویهBQ.1 یا BQ.1.1، نوع جهش یافته زیر سویه BA.5 است که  در آن، اسپایک (SPIKE) ویروس دچار تغییر شده است. میزان شیوع این زیر سویه 6 درصد و تاکنون در 65 کشور دنیا گزارش شده است. هنوز اطلاعاتی از شدت بیماری زایی و یا میزان فرار این زیر سویه از سیستم ایمنی موجود نیست. اما سرعت بالای شیوع این زیر سویه نشان از قدرت سرایت بالاتر BQ.1.1 و نیاز به زیر نظر گرفتن رفتار این ویروس دارد. میزان ابتلای مجدد در این زیر سویه نیز بالاتر است.

طبق مطالعات، اگرچه ممکن است کارایی واکسن ها نسبت به ابتلا به این زیر سویه کمی کاهش یافته باشد اما همچنان در برابر بیماری شدید و همچنین پیشگیری از مرگ و میر ناشی از ابتلا بسیار موثر هستند. بنابراین تاکید می شود در صورتی که هنوز واکسن دریافت نکرده اید و یا دوز بوستر خود را تکمیل نکرده اید، نسبت به تزریق آن اقدام نمایید.

 آیا سویه جدید کرونا خطرناک است؟

میزان مرگ و میر سویه های اومیکرون از جملهBQ.1 و XBB نسبت به باقی سویه های کووید نوزده پایین تر بوده و حدود 0.4 درصد است. البته این موضوع به معنای عدم احتیاط و عدم نیاز به واکسن نیست. حتما در نظر داشته باشید که همه سویه ها و زیر سویه های کووید نوزده می تواند سبب مرگ و میر شود و در صورت بروز علائم، حتما آن را جدی بگیرید.

آیا سویه جدید کرونا درگیری ریه دارد؟

دقت داشته باشید که سلول های ریه از اهداف اصلی تمامی سویه های ویروس کرونا است. بنابراین امکان درگیری ریه، در تمامی انواع ویروس کرونا از جمله زیر سویه های جدید XBB و BQ.1.1 وجود دارد.

زیر سویه های جدید کرونا چه علائمی دارد؟

طبق گزارشات CDC، افرادی که دچار سویه XBB می شوند، علائمی همچون تب، سرفه، درد عضلانی، سردرد، گلودرد، آبریزش بینی، خستگی، حالت تهوع و اسهال را تجربه می کنند. از بین علائم اشاره شده، حالت تهوع و استفراغ با احتمال پایین تری بروز می یابد. به طور کلی علائم خفیف بوده، اما همچنان احتمال درگیری ریه ها وجود دارد.

تمام برندهای دارویی تحت پوشش طرح دارویار قرار می‌گیرند

مدیرعامل بیمه سلامت:

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱، توسط ایسنا

مدیرعامل بیمه سلامت با اشاره به اینکه خوشبختانه بعضی از برندها که در فاز اولیه وارد طرح دارویار نشده بودند با هماهنگی با سازمان غذا و دارو اسامی آن‌ها را هم دریافت کردیم، گفت: به نظر تا پایان هفته آن برندها هم تحت پوشش و ارز دارو را دریافت می‌کنند.

محمدمهدی ناصحی در این باره اظهار کرد: بعضی از برندها که در فاز اولیه وارد طرح دارویار نشده بودند، خوشبختانه با هماهنگی که با سازمان غذا و دارو داشتیم، اسامی‌شان را دریافت کردیم و به نظر تا پایان هفته آن برندها هم تحت پوشش و ارز دارو را دریافت می‌کنند.

وی توضیح داد: برخی از برندها در لیست ارسالی سازمان غذا و دارو به بیمه‌ها نیامده بود. آنها دریافت شده و در سامانه اعمال می‌کنیم تا همه برندهای موجود در کشور نیز بتوانند از ارز دارو استفاده کنند.

نرخ سزارین در ایران ۳ برابر استاندارد جهانی!

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱، توسط ایسنا

مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه طبق استاندارد جهانی، نرخ سزارین در هر کشور نباید بیش از ۲۵ درصد کل زایمان‌ها باشد، گفت: غالب زایمان‌ها در ایران تا ۳۵ سال قبل از نوع طبیعی بود اما به تدریج با توسعه زندگی شهری و درد بسیار زیاد زایمان طبیعی، نرخ سزارین بالا رفت.

دکتر انیسیان، مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی اظهارکرد: طبق استاندارد جهانی، نرخ سزارین در هر کشور نباید بیش از ۲۵ درصد کل زایمان‌ها باشد. زایمان یک فرآیند کاملاً طبیعی است و به جز موارد ضروری که جان مادر و نوزاد در خطر باشد نباید در فرآیند زایمان طبیعی مداخله کرد.

مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی با اشاره به چرایی کاهش نرخ زایمان طبیعی در کشور گفت: غالب زایمان‌ها در ایران تا ۳۵ سال قبل از نوع طبیعی بود اما به تدریج با توسعه زندگی شهری و درد بسیار زیاد زایمان طبیعی، نرخ سزارین بالا رفت.

انیسیان ادامه داد: سیاست‌های تعرفه‌ای، افزایش ریسک‌پذیری متخصصان زنان به سمت سزارین و این نگرانی و تصور که زایمان طبیعی باعث آسیب به اندام‌های لگنی و افتادگی مثانه می‌شود باعث شد رغبت عمومی به سمت سزارین بیشتر شود.

وی با بیان اینکه عوارض زایمان طبیعی در ایران بالاست که این مسئله باید مدیریت شود گفت: این در حالیست که سزارین تمام عوارض یک عمل جراحی اعم از عوارض بیهوشی، چسبندگی ارگان‌های داخل شکم و خونریزی را دارد درصورتیکه زایمان طبیعی یک فرآیند فیزیولوژیک و ارجح است.

مدیرکل اقتصاد و درمان سازمان نظام پزشکی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، از ضعف ساختار آموزش مامایی در کشور انتقاد و اظهار کرد: ساختار آموزش پزشکی به سمت سزارین است که بخشی از علت آن ناشی از قوانین کشورمان است.

در ادامه، دکتر صابر جباری- رئیس اداره جوانی وزارت بهداشت با بیان اینکه نرخ سزارین در ایران سه برابر استاندارد جهانی است، گفت: نرخ ایده‌آل جهانی سزارین ۱۵ درصد و نهایتاً ۲۵ درصد است، اما نرخ سزارین در ایران به ۵۵ درصد می‌رسد.

وی افزود: زایمان یک پدیده طبیعی و فیزیولوژیک است و به سلامت مادر و کودک نیز کمک زیادی می‌کند اما طی این سال‌ها به دلیل تغییر فرهنگ عمومی در سبک زندگی مردم و نظام سلامت متأسفانه درخواست سزارین‌های القایی مادران افزایش پیدا کرده است که یک آفت بزرگ برای نظام سلامت کشور محسوب می‌شود.

رئیس اداره جوانی وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر کشورهای پیشرفته زایمان طبیعی را ترویج و تبلیغ می‌کنند، اظهار کرد: متأسفانه آمار سزارین اول (شکم اول) در ایران بسیار بالاست و همین موضوع، دستاویزی برای انجام سزارین‌های بعدی شده است.

جباری خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی در قانون «جوانی جمعیت»، وزارت بهداشت را مکلف کرده که میزان سزارین را سالانه ۵ درصد کاهش و زایمان طبیعی را افزایش دهد تا جایی که به استاندارد جهانی برسد.

وی با بیان اینکه بیشتر مادران ایران از مزایا و معایب زایمان طبیعی و سزارین آگاه نیستند، گفت: سیاست‌گذاری صحیح در این زمینه، اصلاح نظام تعرفه گذاری و اعتباربخشی بیمارستان‌های خصوصی است که می‌تواند آمار سزارین را کاهش دهد.

رئیس اداره جوانی وزارت بهداشت، فرهنگ‌سازی عمومی در راستای آگاهی‌سازی مردم در این خصوص را ضروری خواند و افزود: با زایمان طبیعی امکان شیردهی زودتر به کودک فراهم می‌شود و مدت بستری کوتاهی هم در بیمارستان دارد و عوارض آن به مراتب کمتر است

دستور ویژه فرمانده کل انتظامی کشور برای رسیدگی به پرونده فوت دختر اهل بستک

پس از حادثه دلخراش اصابت گلوله به دختر بستکی در جریان تعقیب و گریز پلیس؛

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

فرمانده کل انتظامی کشور دستور ویژه ای را در خصوص رسیدگی و پیگیری پرونده فوت یکی از سرنشینان خودرو که در جریان تیراندازی و تعقیب و گریز پلیس در شهر بستک استان هرمزگان مورد اصابت قرار گرفته بود صادر کرد.

سردار ” حسین اشتری” ضمن تسلیت به خانواده محترم مرحومه دستور ویژه ای را در خصوص رسیدگی و پیگیری فوری فوت دخترخانم اهل بستک که دیروز در جریان تیراندازی و تعقیب و گریز خودرو مشکوک در شهرستان بستک هرمزگان رخ داد، صادر و طی آن بازرسی کل فراجا را مأمور رسیدگی به این پرونده کرده است.

در این دستور تأکید شده است در صورت احراز قصور یا تخلف در این حادثه مسببین آن، بدون هیچ گونه اغماضی برخورد قانونی خواهد شد.

ایران رتبه ۱۵۵ جهان با نرخ تولد ۱.۶۹ درصد نوزاد را دارد

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

شاخص میزان باروری کل کشور در زمان محدودی کاهش شدیدی داشته و کمتر از ۲.۱ درصد متوسط نرخ جایگزینی جمعیت کشور است و رتبه ۱۵۵ جهان را با نرخ تولد ۱.۶۹ درصد نوزاد داریم.

بهمن نقی‌پور رئیس قرارگاه تعالی سلامت و جمعیت آذربایجان شرقی ظهر پنجشنبه در نشست علمی مبانی بیولوژیک اصلاح ساختار جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار داشت: جوانی جمعیت موضوع بسیار مهمی است که امیدواریم با توجه به فرصت محدود چند سال آینده بتوانیم از بحران پیری جمعیت و فقدان نیروی کار و جمعیت جوان در کشور جلوگیری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بحران پیری جمعیت عاملی است که در آینده زمینه ساز بحران‌های متعدد در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و دیگر حوزه ها خواهد شد و باید با انجام اقدامات عملی و فوری از این اتفاق نگران کننده پیشگیری و برای ارتقا سلامت جامعه تلاش کنیم.

سیر نزولی نرخ باروری در کشور و آذربایجان شرقی

دبیر قرارگاه تعالی سلامت و جمعیت آذربایجان شرقی و معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این نشست علمی اظهار داشت: شاخص میزان باروری کل کشور در زمان محدودی کاهش شدیدی داشته و کمتر از ۲.۱ درصد متوسط نرخ جایگزینی جمعیت کشور است و رتبه ۱۵۵ جهان را با نرخ تولد ۱.۶۹ درصد نوزاد داریم.

حسین حقایی با اشاره به اینکه جزو هشت استان کشور به لحاظ میزان باروری پایین هستیم، افزود: سال ۱۳۶۵ نرخ رشد جمعیت کشور ۳.۹ درصد بوده مه این میزان در سال ۹۸ کمتر به یک درصد کاهش یافته و در حالی که جمعیت سالمند بالای ۶۴ سال کشور در سال ۱۴۰۰ عدد ۱۰.۴ درصد را نشان می داد، طبق پیش بینی ها بر اساس روند فعلی برای سال ۱۴۳۰ این درصد به بیش از ۲۶ درصد خواهد رسید در حالی که این میانگین در سطح جهانی هفت درصد است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز تصریح کرد: طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ و بر اساس شاخص های سالخوردگی، آذربایجان شرقی چهارمین استان کشور از لحاظ نسبت بالای جمعیت ۶۵ سال به ۱۵ سال بوده و روند رشد طبیعی جمعیتی استان از سال ۹۶ نسبت به شاخص کشوری کاهش محسوسی داشته و نرخ باروری استان نیز ۱.۶۲ درصد است.

وی گفت: با توجه به این آمار و ارقام و اعلام این حوزه به عنوان یک آسیب جدی اجتماعی از سوی مقام معظم رهبریدر اوایل دهه ۹۰ شمسی، سال ۱۴۰۰ قانون جوانی جمعیت تصویب و به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد و از فروردین امسال که اولین جلسه قرارگاه تعالی سلامت و جوانی جمعیت استان تشکیل شده، اقدامات متعددی در این زمینه با همکاری ستاد جمعیت استانداری صورت پذیرفته است.

حقایی مطالبه اجرای قانون جوانی جمعیت از ادارات و دستگاه ها، تدوین بوم بحران جمعیت استان، تولید و توزیع بسته های آموزشی در حوزه جمعیت، انجام برنامه های اطلاع رسانی متعدد، استفاده از شبکه ها و بسترهای مختلف دانشگاه و شبکه های مجازی برای آموزش و اطلاع رسانی مردم، پرداخت پاداش ازدواج و فرزندآوری به کارکنان علوم پزشکی را از جمله این اقدامات برشمرد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل کمیته استانی مشاورین حین ازدواج، ارایه خدمات به زوجین نابارور و پوشش بیمه ای را بخش دیگری از اقدامات قرارگاه تعالی سلامت و جمعیت استان عنوان و تصریح کرد: طبق ارزیابی کشوری در خصوص اجرای قانون جوانی جمعیت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز و آذربایجان شرقی رتبه سوم کشور را کسب کرده اند.

روزانه کمتر از ۵ هزار نفر به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند

سخنگوی وزارت بهداشت:

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

سخنگوی وزارت بهداشت، با اشاره به افزایش احتمال ورود موج جدید کرونا به کشور، از کاهش میزان مراجعات مردم به مراکز واکسیناسیون، ابراز نگرانی کرد.

«پدرام پاک آئین»،سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در حالی که در ماه گذشته، ۱۳ روز آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور به صفر رسید، آمریکا، فرانسه و آلمان فوتی‌های سه رقمی را تجربه کردند؛ به طوری که در فاصله ۱۴ تا ۲۰ آذر، آمار مبتلایان به سویه های جدید کرونا به نام‌های BQ1 و BA5 با سهم متفاوت از هر سویه در آمریکا مجموعاً ۵۰ درصد، در ژاپن ۱۳ درصد، در کره جنوبی ۱۳ درصد، در فرانسه ۵ درصد و در برزیل ۳ درصد نسبت به هفته پیش تر از آن افزایش داشت.

وی افزود: همچنین در کشورهای افغانستان، آفریقای جنوبی، آذربایجان، آرژانتین و برزیل روند افزایشی از آمار مبتلایان به کرونا دیده شده است.

پاک آئین با اشاره به روند نزولی ابتلاء به کرونا در کشورهای ایران و هند، گفت: در کشورهای ترکیه و روسیه آمار تعداد مبتلایان نسبت به هفته‌های گذشته، روندی یکسان داشته و ثابت باقی مانده است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: معمولاً یک ماه پس از شیوع سویه‌های جدید کرونا در اروپا این سویه ها در ایران مشاهده می‌شد، اما هنوز سویه جدید BQ1 در ایران مشاهده نشده است.

وی تصریح کرد: با این همه کرونا در ایران و هیچ جای دنیا تمام نشده؛ کرونا در ایران وجود دارد و با همکاری مردم و مدیریت تأمین واکسن روند کاهشی را طی کرده که همکاری مردم، رعایت مسائل بهداشتی و انجام ۱۵۶ میلیون دوز واکسیناسیون در کشور از دلایل آن است.

پاک آئین اظهار داشت: وزارت بهداشت از مردم تقاضا دارد سالانه یک بار واکسن کرونا را تزریق کنند و اگر فردی امسال، واکسن کرونا را تزریق نکرده حتماً به این کار اقدام کند. همچنین مطابق آخرین مصوبه کمیته ملی واکسیناسیون کرونا، به تمامی افراد بالای ۱۸ سال که دارای بیماری زمینه‌ای بوده و ۶ ماه از آخرین واکسن آنها گذشته، توصیه اکید می‌شود هر چه سریع‌تر نسبت به تزریق دوز یادآور اقدام کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: متأسفانه میزان مراجعه روزانه برای واکسیناسیون کمتر از ۵۰۰۰ نفر و ناکافی است و از رسانه‌ها و مردم می‌خواهیم موضوع واکسیناسیون را جدی بگیرند. بنا به توصیه متخصصان، لازم است افرادی که علائم سرماخوردگی یا بیماری‌های تنفسی دارند، حتماً از ماسک استفاده کنند و به سایر افراد نیز توصیه می‌شود، دست کم در فضاهای بسته و متراکم ماسک بزنند.

موارد مثبت کرونا در هرمزگان کمتر از ۲ درصد است

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان:

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: موارد مثبت بیماری کرونا در استان زیر ۲ درصد است.

 غلامعلی جاودان افزود: از اوایل مهر فوتی ناشی از کرونا و موارد مثبت بستری هم از ۲۵ آذر در استان ثبت نشد.

وی گفت: با توجه به سویه‌های جدیدی که در کشور‌های آسیانه شرقی مشاهده شده است رعایت نکات بهداشتی و واکسیناسیون توصیه می‌شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: اکنون در همه مراکز جامع سلامت در هرمزگان واکسن کرونا تزریق می‌شود.

جاودان گفت: گروه‌های سنی ۵ سال به بالا باید پس از ۶ ماه مرحله سوم و چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند.

اکنون ۱۲ شهرستان هرمزگان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد و فقط شهرستان جاسک در وضعیت زرد است.

ابلاغیه‌ای برای تزریق دوز پنجم واکسن کرونا نداشته‌ایم/ مردم حتماً دوز ۳ و ۴ را در فواصل مشخص تزریق کنند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:

ارسال شده در ۱۰ دی ۱۴۰۱

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ابلاغیه‌ای برای تزریق دوز پنجم واکسن کرونا نداشته‌ایم اما افرادی که دوز دوم یا سوم را زده‌اند، حتما نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

«فاطمه نوروزیان»، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: مراکز بهداشتی دارای ذخیره‌ای از واکسن کرونا هستند و مردم عزیزمان هر وقت بخواهند می‌توانند در ساعات کاری این مراکز به آنها مراجعه و واکسن دریافت کنند.

به گفته وی، برای دوز پنجم واکسن کرونا هنوز ابلاغیه‌ای نیامده است اما مردم حتماً دوز ۳ و ۴ را در فواصل مشخص تزریق کنند.

نوروزیان عنوان کرد: دوز چهارم یا یادآور اول را جدی بگیرید که تأثیر بسیاری در کاهش عوارض ناشی از ابتلاء به کرونا بخصوص در واریانت‌های جدید آن دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان توصیه کرد: اگر احساس سرماخوردگی و بیماری تنفسی دارید قرنطینه را جدی بگیرید تا دیگر اعضای خانواده و اجتماع به بیماری مبتلا نشوند.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!