ماه: تیر ۱۴۰۱
کباب ژاپنی
مواد لازم:
گوشت فیله یا راسته گوسفندی ۱۵۰ گرم
سیر له شده ۴ حبه
پیاز متوسط ساطوری شده ۱ عدد
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل ۱ قاشق چایخوری
شیره انگور ۱ قاشق غذاخوری
سویا سس ۱ قاشق غذاخوری
پودر خردل ۱ قاشق چایخوری
روش پخت:
ابتدا چربی های اضافی گوشت را بگیرید و سپس آن ها را به صورت نوارهای یک سانتیمتری برش بزنید.
پیاز را ساطوری خرد کنید و سیر را له کنید، سپس با روغن مایع، پودر زنجبیل، پودر خردل، سویا سس و شیره انگور را به گوشت اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید تا تکه های گوشت کاملا به مواد آغشته شوند.
روی در آن سلفون بکشید و اجازه بدهید گوشت حدودا به مدت نیم ساعت در دمای محیط استراحت کند تا مزه دار شود.
پس از نیم ساعت، گوشت ها را از سس خارج کنید و سیر و پیازهای آن را جدا کنید.
گوشت ها را به سیخ بکشید زغال را روشن کنید و پس از آن گوشت ها را بپزید دقت کنید آتش زغال یکنواخت باشد و سیخ ها را دائم بچرخانید و باد بزنید. دقت کنید گوشت ها نسوزند و کاملا پخته شوند.
گسترش ارتباطات و تعاملات در حوزه زنان و خانواده در دولت سیزدهم
مدیرکل امور بینالملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری مطرح کرد:
مدیر کل امور بینالملل معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در دولت سیزدهم این معاونت تلاشهای زیادی برای توسعه فعالیتهای خود دارد و به همین منظور سعی در گسترش ارتباطات و تعاملات خود با کنشگری فعال و خلاق در موضوع زنان و خانواده کرده است.
خدیجه کریمی درباره فعالیتهای بینالمللی معاونت امور زنان و خانواده افزود: با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، این ادارهکل ارائه گزارشات موضوعی و دوره ای، پاسخ به شبهات و پرسشهای گزارشگران بین المللی و نظایر آن را در برنامه خود دارد.
وی درباره ماموریت و فعالیتهای اداره کل بین الملل معاونت زنان و خانواده اظهار داشت: ادارهکل بینالملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان بازوی اجرایی و ویترین جهانی برای انعکاس پیشرفت وضعیت زنان و خانواده کشور و با هدف توسعه همکاریهای بینالمللی در عرصههای مختلف منطقهای و جهانی و نیز تاثیرگذاری در موضوعات و مسائل روز زنان در جهان، دامنه گستردهای از تبادلات و تعاملات بین المللی را در دستور کار خود دارد.
کریمی ادامه داد: مدیریت، تنظیم و اجرای برنامههای کارگروه توانمندسازی اقتصادی اتحادیه کشورهای اقیانوس هند (آیورا) به مدت دو سال، برگزاری جلسه با گزارشگر ویژه تحریم سازمان ملل متحد در موضوع «انعکاس تاثیرات سوء تحریمهای یک جانبه بر وضعیت زنان و خانواده در ایران» و تنظیم و پیگیری اجرایی سازی تفاهمنامههای همکاری با کشورهای ترکیه، نیجر، آفریقای جنوبی از فعالیتهای معاونت زنان و خانواده است.
وی خاطرنشان کرد: برنامهریزی، هماهنگی و اجرای فاز بین الملل اولین دور از جایزه جهانی «بانوی خردمند»، برگزاری اولین همایش ملی «توانمندسازی زنان در برابر تغییرات اقلیمی، چالشهاها، برنامهها و راهکارها»، دیدار و تعامل دو جانبه با مقامات بیش از ۳۰ کشور جهان و ایراد سخنرانی در نشست برخط سازمان توسعه زنان (WDO) با موضوع «نقش سیاستهای خانواده محور در توانمندسازی زنان و دختران در خانواده» با همکاری کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی (OIC) در قاهره از دیگر برنامههای این معاونت به شمار میرود.
وی ایراد سخنرانی با موضوع «ارتقای نقش و صدای زنان در مقابله با قاچاق انسان و قاچاق مهاجرین در آسیا و خاورمیانه» به همت بخش اقدام جهانی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم (UNODC) علیه قاچاق انسان و قاچاق مهاجران (GLO.ACT) در وین اتریش، ایراد سخنرانی با موضوع “جایگاه زن در اسلام و ایران” در وبینار جایگاه زن در جامعه و خانواده به همت رایزنی جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین را از جمله فعالیتها بیان کرد.
دانشکده زن و خانواده در دانشگاه تهران راهاندازی میشود
دانشکده زنان و خانواده براساس تفاهمنامه همکاری دانشگاه تهران و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این دانشگاه تاسیس میشود.
تفاهمنامه همکاری دانشگاه تهران و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به امضای سید محمد مقیمی رییس دانشگاه و انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور رسید.
مشارکت در راهاندازی دانشکده زن و خانواده در دانشگاه تهران، تعریف طرح های کاربردی و توسعهای با محوریت قراردادهای پژوهش کاربردی، حمایت از ظرفیتهای پایاننامههای کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان دانشگاه تهران جهت طرح های کاربردی و فراهم کردن امکان بهرهبرداری از مراکز و تجهیزات آموزشی و پژوهشی، مؤسسات و آزمایشگاهها و استفاده از منابع علمی و کتابخانههای متعلق به طرفین ازجمله محورهای همکاری مشترک دانشگاه تهران و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری است.
همافزایی در توسعه دورههای آموزشی مهارت محور، همکاری و مشارکت در برگزاری دورههای کارآموزی، نشستهای تخصصی و همایشهای علمی؛ اجرای طرحهای ارزشآفرین در راستای جوانی جمعیت، استفاده از ظرفیت فرصت مطالعاتی اعضای هیأت علمی با موضوعات مرتبط با پژوهشهای مورد نیاز معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و ایجاد بانک اطلاعاتی مسایل، مشکلات و توانمندیهای زنان فارغالتحصیل دانشگاهی از دیگر محورهای این تفاهمنامه است.
دانشکده زن و خانواده در دانشگاه تهران راهاندازی میشود
مقیمی رییس دانشگاه تهران در مراسم امضای این تفاهمنامه همکاری با ابراز امیدواری نسبت به آغاز فعالیت مشترک مرکز مطالعات زنان و خانواده این دانشگاه با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: یکی از زمینههایی که مورد دغدغه طرفین بوده و امیدواریم به نتایج خوبی برسد، تأسیس دانشکده زنان و خانواده دانشگاه تهران با حمایت این معاونت است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، خزعلی معاون رییسجمهور در امور زنان و خانواده نیز با بیان اینکه مسایل زنان جزو مسایل درجه یک کشور است، اظهار داشت: با توجه به تعداد بالای زنان در میان فارغالتحصیلان دانشگاهی و همچنین اعضای هیأت علمی دانشگاهها، انتظار میرود در مدیریتها استفاده بهتری از آنها شود.
فاطمه یزدیان رییس مرکز مطالعات زنان خانواده دانشگاه تهران هم در این مراسم از ایجاد کارگروه تدوین رشتهها و محتوای آموزشی دانشکده زن و خانواده در دانشگاه تهران در آینده نزدیک خبر داد.
خزعلی: دولت سیزدهم عزم جدی برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار دارد
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت، رییس جمهور مردمی همت جدی برای اجرای برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار دارد.
انسیه خزعلی در سلسله نشستهای بررسی وضعیت زن و خانواده تحت عنوان «زنی برای زمان» در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران افزود: برخی زنان سرپرست خانوار وضعیت مناسبی ندارند و زنان بدسرپرست وضعیت نامناسب تری دارند و برخی سرپرستان آنها نه تنها از آنان حمایت نمیکنند که مشکلات آنان را دوچندان میکنند.
وی خاطرنشان کرد: آمار غیررسمی حاکی از آن است که نزدیک به ۶ میلیون زن سرپرست خانوار داریم و این در حالیست که پیشتر و اوایل برنامه ششم این بانوان سه میلیون نفر بودهاند و در این مدت برخی زنان خود سرپرست هم به این افراد اضافه شدهاند.
خزعلی با بیان اینکه رییس جمهور مردمی همت جدی برای اجرای برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار دارد، تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه تدوین برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به عهده معاونت زنان و خانواده گذاشته شده که تا اواخر دولت دوازدهم چنین چیزی به سرانجام نرسید این برنامه باید در هیات وزیران تصویب می شد و سپس به تصویب مجلس می رسید که در روزهای آخر از مجلس خواسته شده بود که نسبت به حذف مرحله آخر موافقت کند که مجلس چنین کاری نمیکند.
معاون رییس جمهور اضافه کرد: دولت سیزدهم ضمن تشکیل کارگروهی تخصصی طی چند ماه برنامه جامعی را تدوین و به هیات دولت تقدیم کرد. در این برنامه برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار چهار مقوله آموزش، مشاوره، اشتغال و حمایتهای رفاهی دیده شده و ۱۴ گام برای آن پیش بینی شده است.
شناسایی کارآفرینان برای اشتغال بکار زنان سرپرست خانوار
وی ادامه داد: کارآفرینانی که زنان سرپرست خانوار را تحت پوشش قرار دهند، شناسایی کردیم و قرار است تا چهار سال این زنان را حمایت کنند و کار را دنبال میکنیم و تاکید داریم که باید کارآفرین زن باشد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه حتی اگر زن سرپرست خانوار به دلیل کهولت سن یا دیگر مشکلات توان فعالیت نداشت و دچار مشکل بود از فرزند آن زن استفاده شود، اظهار داشت: این برنامه جامع با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش و دیگر نهادها و وزارتخانهها است تا این بانوان و فرزندان آنان حمایت شوند.
تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار
خزعلی با بیان اینکه یکی از مشکلات زنان سرپرست خانوار نبود ضامن برای تسهیلات اشتغالزایی است، گفت: به همین منظور و برای ضمانت تسهیلات زنان سرپرست خانوار در ستاد ملی زن و خانواده صندوق ضمانت زنان سرپرست خانوار با ۵۰ میلیارد تومان تودیع به تصویب رسید و قرار است این تسهیلات به ۱۰۰ میلیارد تومان برسد.
وی ادامه داد: امیدواریم این زنان حمایت شده و مشکل ضمانت تسهیلات آنان حل شود که البته معتقدیم با تشکیل این صندوق، مشکل ضمانت تسهیلات این بانوان در حال حل شدن است.
معاون رییس جمهور افزود: البته معتقدم مشکل زنان سرپرست خانوار در حوزه اشتغال در این دولت انجام شود کار بسیار بزرگی است.
خزعلی ادامه داد: یکی از کارهایی که تلاش کردیم انجام دهیم این است که معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری قوانین را به عمل نزدیک کند، سیاستگذاری، هماهنگی، برنامهریزی و نظارت را انجام دهد اگر اینها را نداشته باشد در حد شعار و تشریفاتی است اما این برنامه را نداریم و سعی کردیم در بسیاری از استانها اعتبارات ویژه بانوان تخصیص داده شود و این برای اولین بار در دولت انجام شده است و برای اشتغال، کارآفرینی و مهارتآموزی بانوان چنین برنامههایی داریم.
وی افزود: همچنین تسهیلات دهه شصتی برای روستاییان با همکاری معاونت روستایی انجام شد تا پس از وام ازدواج، تسهیلات مسکن هم اعطا شود تا باعث مهاجرت معکوس به روستاها شود چون ازدواج در روستاها بسیار کمتر است برای این موضوع برنامهریزی شده است.
معاون رییس جمهور همچنین از دیگر اقدامات دولت مردمی در حوزه خانواده را اعطای خانه به خانوادههای دارای چهار قلو عنوان کرد و گفت: سال ۱۴۰۰ حدود ۲۶ چهار قلو داشتیم و ما راه حمایت از این خانوادهها را تسهیل کردیم که قانون اهدای مسکن به این افراد اجرا شود چون۹۵ درصد آنها پدران بیمار و کارگر بودند.
وی ادامه داد: ۱۴ گروه در این معاونت از جمله گروه زنان، ورزش، نخبگان و دیگر گروهها را تشکیل دادیم و دوست داریم در این دولت مردمی کار به وسیله خود مردم انجام شود.
خزعلی اضافه کرد: نشستهایی با رییس قوه قضاییه، با معاونت ها و مدیران کل و گروههای حقوقی دستگاه قضا برای مشکلات بانوان در حوزه حقوقی داشتیم تا در قالب لایحه این مشکلات حل شود و برای موضوع حضانت فرزندان کارگروهی در این معاونت تشکیل دادیم و کارگروه ها به نتایج خوبی دست یافتتد.
وی گفت: درباره افراد بیهویت در برخی استانهای کشور مانند یزد و سیستان و بلوچستان آمارهایی وجود دارد برای این موضوع هم کارگروههایی تشکیل شده تا مشکلات آنها حل شود.
توجه به ساختار مشاوران امور بانوان در دستگاهها و استان ها
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به موضوع توجه به ساختار مشاوران امور بانوان در دستگاهها و استان ها در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: دولت یازدهم در سال ۹۲ جایگاه مشاوران پست مدیریتی از آنها را گرفت و به یک پست انشایی تبدیل شد این در حالیست که مشاوران امور زن و خانواده باید در سطح معاون وزیر یا مدیرکل به آنها پست داده شود و در شوراها نظر آنها اعمال شود و مساله زنان و خانواده نیز توسط این افراد رصد شود.
وی افزود: سند جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در دولت قبل به سرانجام نرسید و به دلیل عدم تصویب در چند سال متوالی نتوانست تخصیص اعتبار مصوب را بگیرد و اکنون در پایان برنامه ششم تعداد این زنان دو برابر شده است.
خزعلی خاطرنشان کرد: در ستاد ملی زن و خانواده این موضوع در حضور رئیس جمهور مطرح و مورد تصویب قرار گرفته است که به این جایگاه آنان ارزش داده شود و در جایگاهی با قدرت تصمیم گیری دیده شوند.
وی افزود: برای موضوع عدالت جنسیتی به تمام دستگاهها نامه زده شد که برای این موضوع چه کارهایی انجام داده ایم و برای ارتقای ساختار نیز به ۳۰ دستگاه نامه زدهایم اما پنج دستگاه جواب دادند، بنابراین باید توجه داشت که نظارت دقیق و هفتگی و ماهانه انجام پذیرد در پایان سال معاونت تلاش می کند اخذ اعتبار برای امور بانوان در استان های مختلف همراه با نظارت دقیق هزینه کرد آن نیز حساسیت به خرج داده میشود.
نگاه انقلاب به زن محدود و محصور نیست/تعداد کم زنان در مجلس جای بحث دارد
عضو فراکسیون زنان مجلس:
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز انقلاب به زن نگاه نامناسبی ندارد، گفت: نگاه انقلاب به گونه ای نیست که زن را محدود و محصور کرده باشد، زن بودن ما بسیار ارزشمند است.
فاطمه مقصودی روز دوشنبه در سلسله نشستهای بررسی وضعیت زن و خانواده تحت عنوان «زنی برای زمان» در محل باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران افزود: برخی جوامع زن بودن را به ابتذال می کشند و سرمایه زن بودن را تنها مبانی ظاهری او می بینند برای همین زن به جایی نمیرسد و افسرده میشود، محدود و محصور می شوند و این جایگاه زن نیست.
مقصودی با بیان اینکه در عرفان، سیاستمداری، عرصه اقتصادی و اجتماعی زنان توانمند زیادی داریم، ادامه داد: نگاه انقلاب به زن این است که او جایگاه والایی دارد، نه اینکه برخی جایگاه زنان و این مساله را به حاشیه میبرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: از دیدگاه اسلام جایگاه زن مقدس است. عمق وجود زن پیچیدهتر از آن است که بخواهیم به راحتی بشناسیم، برخی نگاه جزئی دارند، در جامعه اسلامی نگاه به زن جایگاه خوبی دارد اما هنوز مردان جامعه ما این مساله را به خوبی متوجه نشدهاند.
مقصودی اضافه کرد: در جوامع غربی زن را به عنوان عروسک و ابزار و کالای مصرفی نگاه می کنند ما باید خودمان فرهنگسازی کنیم و ما با رفتار، باور و افکارمان جایگاه زن را نشان دهیم چون نقش و جایگاه زن در اسلام و ایران بسیار والاست.
نیازمند زن تراز انقلاب هستیم
وی اظهار داشت: در رابطه با مقام و جایگاه زن در عالم هستی، در دین مبین اسلام، در جمهوری اسلامی ایران و در منظومه فکری امام راحل و مقام معظم رهبری یک جایگاه تعریف شده و ارزشمند است.
مقصودی با بیان اینکه در خلقت انسان خداوند جز در ظاهر و جنسیت تفاوتی قائل نشده است، تصریح کرد: در جامعه اسلامی مسلما از لحاظ وظایفی که برعهده همه مسئولان است، پاسخگو خواهیم بود و اینکه یک چهره ای از جمهوری اسلامی و انقلاب ترسیم کرده اند که جایگاه زن در شان و در مقام زن نیست و رفتارشان با زنان چنین و چنان است، چون قلم در کف دشمن است.
این نماینده مجلس ادامه داد: مقام معظم رهبری از الگوی زن تعریفی دارند و به این مساله پرداخته اند و فرمودهاند که ما زنی می خواهیم هم اسلامی و هم ایرانی باشد، هم به سنتها احترام بگذارد و هم به تجدد بپردازد، یعنی تلفیقی از زن امروز، گذشته و آینده، زنی که تراز انقلاب اسلامی باشد و هم در همسرداری، خانهداری و هم فعالیتهای اجتماعی و اینکه پایبند به اصول دین و اسلام باشد.
وی ادامه داد: چنین زنی در ایران تبلور و نمود پیدا کرده است و آنان در هشت سال دفاع مقدس نقش آفرینی و پشتیبانی کردند؛ اگر چنین زنانی نبودند مردان غیور نمود پیدا نمیکردند. چه در بحث های اقتصادی و اجتماعی زنان در عرصه هستند.
درصد کم زنان در مجلس جای بحث دارد
وی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی تنها ۱۷ زن در مجلس فعالیت دارند و درصد کم زنان در مجلس جای بحث دارد، اظهارداشت: اینکه تعداد زنان کم است باید موشکافی کرد که آیا مردسالاری در جامعه است یا اینکه زنان باید با مردان قوی تر باشند و با آنان مقابله کنیم، یا اینکه زنان خودشان را در جایگاه بالا نمی دانند و وارد این عرصه نمی شوند.
وی معتقد است که حضور زنان در این عرصهها کاری سخت است و در واقع در یک گرداب و نقدهای سیاسی خودشان را قرار میدهند و اما در این کشمکش ها زنان قدرتمند می شوند و باورشان قوی تر می شود، البته زن می تواند و هر سختی و مانعی که جلوی راه آنهاست باعث می شود آنها قوی تر شوند و استقامت آنان بیشتر شود.
مقصودی ادامه داد: اگر به گذشته برگردیم متوجه میشویم که قدرت بانوان بیشتر شده و باورها تغییر کرده است ما نماینده زنان در مجلس هستیم آنجایی که باید اهداف سیاسی و اجتماعی ما حکم کند باید نگاه به قوانین تصویبی باشد که این قوانین برای زنان ما چه فوایدی یا آسیبهایی دارد.
ریلگذاری برای ورود بیدغدغه زنان به جامعه داشته باشیم
وی اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که ما زنان داریم بحث های اقتصادی است و بیشتر بانوان سرپرست خانوار، بدسرپرست، بی سرپرست و بانوانی هستند که قانون باید از این افراد حمایت کنند و باید سعی و تلاش ما و فراکسیون بانوان این باشد که ریل گذاری برای ورود زنان بدون دغدغه به جامعه داشته باشیم.
مقصودی در رابطه با لایحه خشونت علیه زنان نیز اظهارداشت: به عنوان یکی از لوایحی است که دنبال آن هستیم و در کمیسیون کارهایی روی آن انجام شده چکش کاری شده و معتقدم باید روی آن کار شود تا در صحن علنی مجلس مطرح شود تا این لایحه وارد صحن نشود، نمیتوانیم برای آن کاری اساسی انجام دهیم.
وی در رابطه با اینکه باید خودمان را به اینگونه قوانین بهروز کنیم، اظهارداشت: قانون جمعیت در مجلس تصویب شد و معتقدیم بانوان باید فرزندآوری و یک زندگی راحت داشته باشند در حالی که اکنون به سمت جمعیت سالمند پیش میرویم؛ اینها همه مشکلاتی دارد که ما سعی کردیم یکسری از موانع را سر راه برداریم، برای بانوان شاغل موانعی را برداریم و برای فرزند دوم و سوم یکسری مزایا مانند ماشین، خانه و زمین داده شود و یکسری مزایای جدید برای این بانوان در نظر داریم.
وی افزود: مادر بهتر است فرزند خودش را مهرورزی کند یا سگ و گربه را ؟ بچه اینقدر ارزشمند است که عمر وجان برایش هدیه کند. به نظرمان ازدواج بهتر است اما ما نمی توانیم به زنان بگوییم ازدواج کنند.
پیگیری چند موضوع در حوزه زنان در مجلس
وی با بیان اینکه ما دنبال زن تراز انقلاب هستیم و زن الگوی سوم را الگوی زنان خود قرار دهیم، گفت: یکی از نمایندگان در مجلس در رابطه با ازدواج زنان صحبت کرد که برخورد شدید بانوان را به همراه داشت، مورد شماتت همه نمایندگان زن قرار گرفت و اظهار نظری سخیف از خودشان داشت و معتقدیم گفتن آن در رسانهها کار غلطی است.
وی افزود: در مجلس چند مطلب را پیگیری میکنیم در حوزه انتخابیه دنبال پیاده شدن آن هستیم و بحث بیمه زنان خانهدار، زنان بیسرپرست و بدسرپرست یکی از مطالبات ما بوده و ایجاد بسترهای شغلی برای بانوان و رفع تبعیض برای بانوان در دستگاههای مختلف و ارتقای جایگاه قانونی بانوان از دیگر برنامههای ماست.
مقصودی ادامه داد: در حال حاضر در کشور زن معاون وزیر و زن وزیر نداریم؛ به همین دلیل از دولت خواستیم که حضور زنان پررنگ باشند، چون زن توانمند و انقلابی کم نداریم پس باید از این افراد استفاده شود و زمانی که جمهوری اسلامی را متهم می کنند که طرفدار بانوان نیست و چون در معرض نگاه جهانیان هستیم باید این را اثبات کنیم و این اهداف را دنبال کردیم، اما اینکه چقدر تحقق پیدا کرده است باید این را در خروجی کارها ببینیم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: زن تراز انقلاب اسلامی این است که اهداف انقلاب مدنظرش باشد و فعالیتهای سیاسی خود را ترک نکند و در راستای اهداف انقلاب باشد.
به اهداف خود در حوزه بانوان نرسیدهایم
عضو فراکسیون بانوان مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس یک مجموعه ۳۰۰ نفری است حجم طرحها، لایحه و نیازهای امروز جامعه و مشکلاتی هم هست ما هنوز به طرح هایی که مدنظر همه بانوان است نرسیده ایم و این یک نقص است و این کوتاهی ماست؛ طرحهای زیادی در مجلس وجود دارد.
وی ادامه داد: امروز همه ما باید از واقعیتهای جهان آگاه شویم و اینکه کجا کم گذاشتیم که نخبگان می روند؛ مسئولان باید به این موضوع توجه کنند ما باید هرچه زودتر فکری برای آن داشته باشیم.
قانون جوانی جمعیت نیازمند فرهنگسازی است
وی درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز گفت: یکی از راهکارها برای فرهنگسازی فرزندآوری بحث رسانهها است که این را ترویج کنند اما هر کدام از ما باید تفکر و تامل داشته باشیم فرهنگ از ما شروع می شود ما در مسیر فرهنگ دچار تهاجم فرهنگی شدید شدیم و باید دنبال خنثی شدن آن باشیم اما در تلویزیون اشاعه فرهنگ آن طرفی ها را دارد اینجا متاسف می شویم و یک فرزند و پدرش نمیتوانند با هم یک برنامه را ببینند.
مقصودی اظهار داشت: دستگاههای نظارتی برای اجرای قانون باید ورود کنند و به وظایف خودشان عمل کنند و این فرهنگ سازی چیزی نیست که به عنوان فرمول یا نسخه ارائه دهیم چرا که کار سخت و پیچیدهای است.
وی درباره اینکه قانون جوانی جمعیت جامع و کامل نیست و تا زمانی که اجرا نشود، نمی توانیم نقایص آن را به دست آورد، گفت: این قانون کمک می کند اما چون هنوز به اجرا درنیامده، نمیتوانیم مزیتهای آن را ببینیم و باید فرصت داد چون این قانون ۷۰ اصل، ماده و تبصره دارد؛ باید دولت حمایت کند دستگاهها همکاری کنند و اعتبار برای آن داشته باشیم، چون هزینههای زیادی برای دولت دارد.
مقصودی در پاسخ به برخی مشکلات و مسائل مطرح شده نیز گفت: ما نمایندگان از این وضعیت مردم خجالت میکشیم وضعیت اقتصادی اصلا مناسب نیست و من دغدغه شما را با فراکسیون زنان مطرح میکنم و درمانی برای دغدغههای زنان جامعه باید داشته باشیم. البته همه زنان به بلوغ سیاسی، اجتماعی و فرهنگی رسیدهاند و نباید بگذاریم دشمن ایرادات را به طعنه به ما بگوید.
وی ادامه داد: در حوزه اشتغال، کارآفرینی و حمایت از زنان با مشاغل خانگی و بیمه زنان خانهدار برنامههای خوبی داریم و کارهایی هم انجام شده است و امیدواریم با کمک همه و برنامهریزی دقیق از این بحرانها عبور کنیم.
“یامینپور” رییس ستاد ملی هفته ازدواج شد
«وحید یامینپور» از سوی وزیر ورزش و جوانان به عنوان رییس ستاد ملی گرامیداشت هفته ازدواج منصوب شد.
در حکم سید حمید سجادی خطاب به وحید یامینپور معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان آمده است: با گرامیداشت اول ذیحجه سالروز پیوند آسمانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، نظر به اهمیت ازدواج جوانان و لزوم فراهم آوردن زمینه ازدواج آگاهانه، آسان و پایدار و به منظور نهادینه نمودن فرهنگ ازدواج آسان جوانان و معرفی الگوهای موفق به موجب این ابلاغ به عنوان رئیس ستاد ملی گرامیداشت هفته ازدواج منصوب میشوید.
وزیر ورزش و جوانان در این حکم افزود: انتظار میرود ضمن تشکیل ستاد مزبور با سیاستگذاری و برنامه ریزی مناسب و موثر نسبت به تقویت نقش و کارکردهای نهادهای اجتماعی و همچنین ایجاد همگرایی و انسجام ملی در امر ازدواج جوانان و ترویج الگوی ازدواج ایرانی اسلامی، زمینه برگزاری باشکوه بزرگداشت هفته ازدواج را در سراسر کشور فراهم آورید.
سجادی خاطرنشان کرد: موفقیت و توفیق روزافزون جنابعالی را در ظل توجهات حضرت ولی عصر(عج) و منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) از درگاه خداوند متعال خواستارم.
خطر ناباروری با رژیمهای لاغری فوری
این روزها تناسباندام تبدیل به یک دغدغه برای زنان جوان شده است اما گاهی خوشاندامی و کاهش وزن با رژیم های خودسرانه می تواند شما را برای همیشه از مادر شدن محروم کند.
ناباروری اغلب در کوتاهمدت یا بلندمدت افراد را دچار مشکل میکند و آنان را در معرض فشارهای خانوادگی و اجتماعی قرار میدهد. بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی ۱۵ درصد کل زوجهای جهان نوعی از ناباروری را در طول زندگی خود تجربه میکنند، عددی که در ایران به ۲۲ درصد هم میرسد. طبق آمارها، در ایران حدود ۴ میلیون زوج نابارور وجود دارد. گروهی از زوجهای نابارور کنونی، نابارور ثانویه هستند؛ یعنی آنها زوج های باروری بودهاند که بنا به دلایلی همچون سبک زندگی، تغذیه، تأخیر در فرزند آوری و … قدرت باروری خود را از دستدادهاند اما یکی از سؤالات رایج این است که آیا ورزش و کاهش وزن می تواند شانس باروری را کاهش یا افزایش دهد؟
برای پاسخ به این سؤال به سراغ دکتر آتوسا کریمی، متخصص زنان و زایمان، فلوشیپ درمان ناباروری و عضو هیات علمی مرکز درمان ناباروری ابنسینا رفتیم و درباره تأثیر ورزش در باروری و ناباروری با ایشان به گفتوگو پرداختیم.
ورزش شانس باروری را افزایش میدهد
تحقیقات نشان میدهد که حدود ۱۲ درصد از ناباروریها به دلیل وجود چربی بیشازحد و اضافهوزن است. دکتر کریمی با اشاره به این موضوع یکی از روشهای افزایش شانس باروری را ورزش و کاهش وزن می داند: کسانی که ورزش میکنند معمولاً سبک زندگی سالمتری خواهند داشت و اندازه شاخص توده بدنیشان در اندازه ایدهال تنظیم میشود لذا احتمال اینکه دچار چاقی مفرط شوند، بسیار پایین است.شاخص توده بدنی اینگونه به دست میآید که وزن(برحسب کیلو گرم )را تقسیمبر مجذور قد (برحسب متر) فرد میکنند و اگر شاخص توده بدنی عددی مابین ۵ /۱۸تا ۹/۲۴ باشد، وزن فرد ایدهآل است اما شاخص توده بدنی از ۲۵ تا۹/۲۹ اضافهوزن، ۳۰ تا ۹/۳۴چاقی و شاخص توده بدنی بالای ۳۵ چاقی مفرط بهحساب میآید. از طرف دیگر، کسانی که ورزش میکنند تمایلشان به مصرف دخانیات کمتر میشود و از اینجهت، افراد سالمتری هستند وخون رسانی به همه اندام های آنان از جمله دستگاه تولید مثل بیشتر می باشد و در نتیجه شانس باروری در این افراد بیشتر است. همچنین زنان چاقی که تصمیم به اقدام برای بارداری دارند با ورزش میتوانند شانس باروری را افزایش دهند زیرا چربی، اطراف تخمدانها و لگن را فرا میگیرد و با ایجاد اختلال در سوخت وساز قند خون واختلال کارکرد هورمون های جنسی سبب کاهش تخم گذاری وکاهش باروری میگردد. همچنین درصورت نیاز به انجام روشهای پیشرفته کمک باروری مانند IVF و میکرواینجکشن دسترسی به تخمدانها درحین عمل، مشکل خواهد بود؛ از طرفی، خانمهای چاق برای درمان ناباوری به دوز داروهای بیشتری نیاز دارند و همین مسئله باعث افزایش هزینه دارو، پاسخدهی کمتر و جراحی سختتر خواهد شد.
لاغری مفرط منجر به ناباروری میشود
به گفته کریمی همانطور که چاقی و شاخص بدنی بالای ۲۵ احتمال باروری را کاهش میدهد، لاغری مفرط و شاخص توده بدنی پایینتر از ۵/۱۸ نیز میتواند منجر به ناباروری شود.
این فلوشیپ درمان ناباروری میگوید: زمانی که وزن و بافت چربی خانمها از یک حدی کمتر میشود، بهصورت فیزیولوژیک تخمکگذاری و خونریزیهای ماهانه متوقف میشود و بهصورت موقت ناباروری اتفاق میافتد که اگر در این مرحله، فرد به پزشک مراجعه نکند و زیر نظر متخصص تغذیه وزنش را اصلاح نکند، ممکن است ناباروری طولانیمدت و حتی غیرقابلبرگشت شود. بنابراین، افراد باید خودشان را در محدوده وزنی مناسب (شاخص توده بدنی ۵/۱۸ تا۹/۲۴) نگهدارند. همچنین کسانی که در شاخص توده بدنی نرمال قرار دارند، با ورزش میتوانند شانس باروری را افزایش دهند و در صورت باروری، دوران بارداری بهتر و سالمتری را سپری کنند.
تأثیر ورزش در کاهش عوارض بارداری خانمهای چاق
کریمی میگوید عوارض بارداری در خانمهایی که اضافهوزن دارند بیشتر است: زنان چاق حتی در صورت بارداری عوارضی مانند سقط جنین،افزایش فشارخون یا مسمومیت حاملگی، لخته شدن خون درریه ها واندامها و… بیشتر از بانوانی تست که وزن نرمال دارند. ورزش کمک میکند تا خونرسانی به همه اندامها واز جمله تخمدانهاورحم افزایش یابدواحتمال پذیرش بافت پوششی رحم برای لانه گزینی جنین بیشتر شود. همچنین با خونرسانی بهتر به تخمدانها، فولیکولها و تخمکهای باکیفیت بهتری تولید میشود.
ورزش چه زمانی شانس باروری را کاهش میدهد؟
کریمی در پاسخ به این سؤال میگوید: ما برحسب شرایط بیماران در برخی مقاطع به آنها توصیه میکنیم که از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنند. بهعنوانمثال، خانمهایی که تحت درمان IVF قرار دارند به دلیل مصرف داروهای تحریک تخمکگذاری تزریقی که سبب رشد فولیکول ها در تخمدان می گردد باید از انجام ورزشهای سنگین مثل دراز و نشست، حرکات ژیمناستیک و تردمیل با سرعت زیاد خودداری کنند زیرا احتمال دارد به تخمدانها ضربه بخورد یا تخمدانها در اثر حرکات شدید دچار پیچخوردگی(تورشن) شوند که این مسئله باعث میشود خونرسانی تخمدان دچار مشکل شود اما پیادهروی با سرعت ملایم برای این بانوان نهتنها مشکلی ندارد بلکه به بهبود شرایط نیز کمک خواهد کرد؛ بنابراین تا زمانی که بیماری در سیکل IVF قرار نگرفته و داروهای تزریقی هورمونی دریافت نکرده، محدودیتی برای انجام ورزش ندارد.
همچنین بانوانی که برای آنان انتقال جنین انجام شده است، در دوره پس از انتقال جنین از ورزش های سنگین خودداری کنند اما پیاده روی سبک وکوتاه مدت منعی ندارد. بانوان باردار در طول دوره بارداری برای نوع ومدت زمان حرکات ورزشی مناسب باید حتما با متخصص زنان مشورت کنند به عنوان مثال بانوان بارداری که جفت در بخش پایینی رحم قرار گرفته است باید از فعالیت های بدنی سنگین خودداری کنند وپزشک درمورد محدوده فعالیت مجاز، برحسب سن بارداری وشرایط بیمارتصمیم گیری خواهد کرد.
تحت نظر متخصص تغذیه رژیم بگیرید
این روزها کاهش وزن و تناسباندام به دغدغهای برای زنان جوان تبدیلشده است. ازآنجاییکه حین بارداری وزن بدن مادر افزایش مییابد، برخی زنان قبل از باردارشدن اقدام به کاهش وزن میکنند؛ دکتر کریمی دراینباره میگوید: در صورت اضافه وزن وچاقی کاهش وزن قبل از اقدام به بارداری پیشنهاد میشود، به ویژه زنانی که دچار تنبلی تخمدان ( تخمدان پلی کیستیک )ودارای اضافه وزن هستند حتماً قبل از بارداری باید وزنشان را کاهش دهند زیرا چربی زیاد در بدن این افراد باعث افزایش مقاومت به انسولین واختلال در سوخت وساز قند وچربی خون وهورمون های جنسی می شود و به ناباروری دامن میزند. با کاهش وزن، مقاومت به انسولین کاهش می یابد وسوخت وساز قند وچربی وکارکرد هورمون ها تنظیم می گردد وسرانجام خونریزیهای ماهانه منظم شده و تخمکگذاریها آغاز میشود به طوری که برخیاز افراد که دارای تخمدان های پلی کیستیک هستند پس از کاهش وزن، خودبهخود باردار میشوند اما دقت کنید که کاهش وزن حتماً باید تحت نظر متخصص تغذیه انجام شود و رژیمهای خودسرانه و فوری ممنوع است زیرا برخی افراد بدون توجه به نیازهای بدن، برای کاهش وزن تنها از یک ماده غذایی استفاده میکنند و خودشان را از مواد غذایی دیگر محروم میکنند که این امر بهمرورزمان باعث کمبود ویتامینها و املاح شده و مشکلاتی مانند ریزش مو، چروک شدن پوست، آسیب به ارگانهای داخلی و تشدید ناباروری را به دنبال خواهد داشت.
این فلوشیپ نازایی تأکید میکند: چنانچه افراد زیر نظر متخصص تغذیه اقدام به کاهش وزن نمایند، میتوانند مقدار مناسب و درعینحال متنوعی از مواد غذایی و ویتامینها را دریافت کنند و وزنشان را در مدتزمان مناسب با رژیم علمی کاهش دهند. همچنین این نوع کاهش وزن کمک میکند تا سلامتی مو و پوست افراد حفظ شود و در عین حال شانس باروری را افزایش میدهد.
اشتغالزایی برای مادران سابقهدار و زندانی
بروز مشکلات بسیار برای خانواده هایی که زنان آن ها به دلایل مختلف محکوم به حبس می شوند، سبب شد تا طرح بسیار موفق و سازنده ای از سوی قوه قضائیه با عنوان طرح “زندانی با رای باز” اجرا شود تا زنان، جایگاه همسری و مادری خود را همچنان حفظ کنند، شغلی برای خودکفایی داشته باشند و از انگی که در انتظارشان است، محفوظ بمانند.
معصومه نیکنام: هر فردی در زندگی اش ممکن است در اثر سهل انگاری یا نداشتن اطلاع و آموزش دچار گرفتاری شود و از فرزندانش دور شود و چه دوری بدتر از این، مثل همان خانمی که با داشتن ۲ فرزند و بخاطر اعتماد بی جا به دوستش به ۲ سال حبس محکوم شد. خانمی که برای خودش کارآفرین بود و برای بانوانی چون خودش اشتغالزایی کرده بود اما در اثر سهل انگاری و اعتماد، کلید گاو صندوق را در اختیار دوستش قرار می دهد و آن دوست از این اعتماد سوء استفاده کرده و چک هایش را با مبالغ بالا خرج می کند و وقتی از او شکایت می شود و نمی تواند بدهی هایش را پرداخت کند برایش ۲ سال محکومیت در نظر گرفته می شود و در اثر این اتفاق همسرش سکته می کند و فرزندانش نمی توانند ادامه تحصیل دهند. می گویند در بند دیگری خانمی فرهنگی به حبس محکوم شده است. این معلم ضمانت وام فردی را کرده بود و وام گیرنده قسط هایش را نه تنها پرداخت نکرد بلکه متواری هم شد و از آن جایی که این بانوی فرهنگی توان پرداخت اقساط را نداشت به یک سال حبس محکوم شد، کدام یک از این بانوان، شایسته این هستند که انگ سابقه دار را یک عمر یدک کشیده و از فرزندان خود دور باشند؟ این در حالی است که بروز مشکلات بسیار برای خانواده هایی که زنان آن ها به دلایل مختلف محکوم به حبس می شوند، سبب شد تا طرح بسیار موفق و سازنده ای از سوی قوه قضائیه با عنوان طرح “زندانی با رای باز” اجرا شود تا زنان، جایگاه همسری و مادری خود را همچنان حفظ کرده و از انگی که در انتظارشان است، محفوظ بمانند.
اولین موسسه ای که با همکاری قوه قضائیه و سازمان زندان ها در اجرای این طرح ورود کرد و اکنون ۲ سال از فعالیت آن می گذرد موسسه حامیان اندیشه رشاد است و قرار است این فعالیت اجتماعی و فرهنگی در سراسر کشور با حمایت از زنان زندانی در جهت حفظ کیان خانواده در سراسر کشور توسعه یابد براین اساس به سراغ “مهوش صابری” مدیرعامل این موسسه آمده ایم، بانوی خیری که می گوید، فرد توانمند و ثروتمندی نیست بلکه تسهیل گر اجتماعی است و در ارتباط با خیرین، مسئولان نهادهای دولتی و غیر دولتی، قوه قضائیه، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، فرمانداری، استانداری، شهرداری و آموزش و پرورش توانسته از افراد آسیب دیده حمایت کند و گوش شنوایی برای آن ها باشد. اینکه چگونه طرح سازنده “زندانی با رای باز” در تهران و در موسسه حامیان اندیشه رشاد برای نخستین بار اجرا شد با مهوش صابری به گفت و گو نشستیم.
حمایت از افراد آسیب دیده تا زنان زندانی
این بانوی خیر و تسهیل گر اجتماعی در مورد علاقه اش به امور خیر می گوید: حدود ۲۸ سال است که در زمینه آسیب های اجتماعی و کار خیر فعالیت دارم، شروع به کارم هم از کمیته امداد امام خمینی (ره) بود چون کارمند کمیته امداد بودم و در بخش آموزش خانواده فعالیت داشتم. علاقمند بودم با خانواده هایی که به نوعی دچار مشکل و آسیب شده بودند، صحبت کنم، در نهایت با تعدادی از دوستان به این نتیجه رسیدم تا موسسه خیریه ای ثبت کنم براین اساس شروع کارم با افراد آسیب دیده بود، این افراد از طریق بهزیستی یا کمیته امداد معرفی می شدند چند سال به این روال گذشت تا اینکه طرح ساماندهی خانواده های بی سرپناه شهر تهران از سوی سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران به بنده پیشنهاد شد و قبول کردم و ۱۱ سال در عمق خانواده های آسیب دیده شهر تهران فرو رفتم به این صورت که وقتی یک فردی بی خانمان می شد باید به فرد بی خانمان اشتغال و فرزندان بازمانده از تحصیل آن ها توجه می کردم تا خانواده متلاشی نشود هدف این بود تا تحکیم خانواده حفظ شود. پدر برای ترک به مراکز ترک اعتیاد فرستاده می شد اگر مادر خانواده نیز اعتیاد داشت به این مراکز هدایت می شد با آموزش و پرورش ارتباط داشتیم تا فرزندان آن ها از تحصیل باز نمانند در این راستا معلمانی که نذر فرهنگی داشتند بسیار کمک می کردند. در طرح اسکان خانواده ها بی سرپرست شهر تهران خیلی موفق عمل کردیم چرا که یکسری از خیران شهر تهران را شناسایی کردیم با کمک برخی از مشاوران املاک خانواده ها را از بی خانمانی نجات دادیم و کمکشان کردیم تا به روال عادی زندگی برگردند و جزئی از جامعه ای باشند که در کنار فرزندان خود زندگی کنند مثلا اگر مادری از مراکز ترک اعتیاد بیرون می آمد، کمکش می کردیم تا فرزندش را از بهزیستی بگیرد و اشتغال پایداری داشته باشد تا بتوانند به زندگی خود ادامه دهد. »
گامی بلند به سوی توانمند سازی
صابری در طول فعالیت های خیرخواهانه خود به اجرای طرح دیگری اشاره می کند، طرحی به که توانمندسازی افراد بهبودیافته از اعتیاد توجه داشت. “هر فرد معتادی که از سطح جامعه جمع آوری و غربالگری و به مراکز ترک اعتیاد فرستاده می شود در نهایت به حال خود رها می شد یعنی یک فرد یک سال به مراکز ترک اعتیاد می رفت و خارج می شد بدون اینکه مهارت و توانمندی داشته باشد براین اساس باسازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران صحبت شد از آن جایی که این سازمان، مراکزی با عنوان “بهاران” داشت که مدتی تعطیل شده بود، آمدیم یکی از این مراکز را در اختیار گرفتیم و با کسب مجوز از سازمان فنی و حرفه ای توانستیم در آن جا ۱۵۰ نفر از معتادان بهبود یافته را آموزش دهیم و بعد از اخذ مدرک، وام اشتغال دریافت کرده و و شغل پایدار برای خودشان ایجاد کنند، براین اساس ۱۲ شغل براساس علاقه و پیشینه افراد تعریف شد. برای کمک از خیرین از کسی وجه نقد دریافت نمی کنیم و نیاز عمده مددجویان اعم از تامین مسکن، درمان، لوازم ضروری منزل یا آموزش و حرفه آموزی را مطرح کرده و خیرین وجوه خود را به حساب خانواده واریز می کنند.
این زنان هم حق زندگی دارند
صابری در مورد اجرای به اجرای طرح پرونده های باز می رسد اینکه برای اجرای این طرح چه شرایط و مراحلی را سپری کرده تا این طرح به مرحله اجرا درآمد. ” یکی از مشکلاتی که ما اینجا داشتیم این بود که قبل از اینکه این مرکز توانبخشی برای زنان زندانی راه اندازی شود یک سری از بانوان سرپرست خانوار در این مرکز مشغول به کار بودند که ترمه تولید می کردند زمانی که متوجه شدند تفاهمنامنه ای امضا شده و قرار است بانوان زندانی به این جا بیایند، انصراف و استعفا دادند و رفتند، دلیل شان این بود که اگر خانواده مان بفهمند با زنان سابقه دار کار می کنیم، دچار مشکل می شویم چون اینها سابقه دارند، می خواهم اعلام کنم که این خانم ها هم حق زندگی دارند چون ناخواسته دچار این آسیب شدند، شاید من و شما حین رانندگی یا درگیری کوچیک مشکلی برایمان ایجاد شود که مجبور شویم یک سال یا دو سال حبس بکشیم، هیچ وقت نباید خود را مستثنی بدانیم، این اتفاق هر آن ممکن است برای ما نیز پیش بیاید.»
گناه فرزندان، مادران و پدران زندانی چیست؟
مساله دیگر این است که این خانم یا آقای زندانی، فرزندانی دارند، گناه این فرزندان چیست که جامعه به آن ها چنین نگاهی دارد؟ گاه دیده شده که یک زن زندانی، محکومیتش را طی کرده و آمده بیرون اما متاسفانه برخی از مشاوران املاک به آن ها خانه اجاره نداده اند، آن ها باید چه کار کنند؟ همه باید با هم کمک کنیم تا این مشکل حل شود، این مشکل هم به دست من و شما حل می شود، فکر نمی کنم به دست افراد دیگه ای حل شود این جایگاهی است که خدا در اختیار من و شما گذاشته اگر بخوهیم می توانیم این مشکلات را حل کنیم.
چگونگی اجرای طرح پرونده های باز
صابری در مورد اجرای طرح پرونده های باز برای نخستین بار در شهر تهران و چگونگی اجرای آن می گوید: حدود ۲ سال گذشته بود که با مراجعه به زندان زنان شهرری با مدیریت آن جا آشنا شدم و طرحی را به عنوان زندانی رای باز مطرح کردند از این موضوع اطلاع و شناختی نداشتم، مدیر این مرکز این طرح را با همکاری قوه قضائیه در اصفهان اجرا کرده و موفقیت آمیز بود، گفتند شما حاضرید این کار را در تهران اجرا کنید، بدون توجه به مشکلات کار، گفتم بله و قبول کردم، یک نگرانی و دغدغه داشتم آن هم برای مادرانی که فرزندانی داشتند که بیرون این مجموعه بودند و بنا به دلایلی دچار آسیب شده بودند، نگرانی من آن زمانی اتفاق افتاد که فکر می کردم، مادر خانواده زندان است، پدر هم محکومیت داشت، سرنوشت فرزندان آن ها چه می شود؟ وقتی که توضیح خواستم، گفتند برخی از این بچه ها توسط خانواده پدری یا مادری و برخی در مراکز نگهداری شبه خانواده بهزیستی نگهداری می شوند، پیش خود فکر کردم، اگر چنین مرکزی راه اندازی شود بچه ها تک والدین هم باشند، خوب است، حداقل مادر خانواده بتواند کنار فرزندان خود باشد. این موضوع و اینکه آیا موسسه ما می تواند این طرح را اجرا کند مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت در نهایت موافقت شد تا این موسسه این طرح را برای نخستین بار در تهران اجرا کند براین اساس تفاهمنامه ای امضا شد.
انجمن حمایت از زندانیان، زنان زندانی که مشمول طرح رای باز می شدند را به موسسه ما معرفی می کرد. ارتباط خوبی گرفتیم در ابتدا ۲۵ بانوی زندانی به ما معرفی شد. مادرانی بودند که دارای فرزندان خردسال بوده یا دختران جوانی بودند که برای نخستین بار مرتکب خلاف عمد یا غیر عمد شده بودند، با وورد آن ها به موسسه ابتدا یک دوره مشاوره را طی کردند تا ببینیم از نظر روحی وروانی چگونه هستند یا از نظر جسمی مشکلی دارند یا نه؟ دو یا هفته صحبت شد تا علاقمندی آن ها مورد بررسی قرار گیرد، مربی ها آموزش اولیه را به آن ها ارائه کردند، تعدادی در خیاطی و بخشی در مونتاژ به کار گرفته شدند و همزمان خانمی اعلام کرد که توانایی این را دارد تا مثل ما کارآفرینی کند. این خانم در ابتدا با یک نفر کارش را شروع کرد و اکنون ۱۷ نفر را مشغول به کار کرده، کار آفرین دیگری نیز چند روز پیش آمد و قرار شده تا دو یا سه نفر از زندانیان را مشغول به کار کند. این افراد وقتی از مجوعه خارج شوند وارد بازار کار شده و می توانند در جامعه جایگاه قبلی خود را پیدا کنند به این شکل دچار آسیب نمی شوند به دیگران هم آسیب نمی رسانند.
گذران دوران محکومیت و ادامه روال عادی زندگی
صابری می گوید بانوان زندانی در این موسسه علاوه بر اینکه کار می کنند، دوران محکومیت خود را نیز می گذرانند و در حق فرزندان خود نیز مادری می کنند. ” این خانم ها از ساعت ۸ تا ۴ بعد از ظهر در این موسسه کار می کنند در ایام تعطیل در منزل و در کنار خانواده شان هستند، تمام هم و غم دوستان ما در انجمن حمایت زندانیان، سازمان زندان ها و قوه قضائیه این بود که مادر یا همسر کنار خانوادش باشد و بنیاد خانواده حفظ شود و بعد از ساعت اداری به خانواده بروند.
چه تعهدی وجود دارد؟
از خانم صابری می پرسیم چه تضمینی وجود دارد که این خانم ها بعد از پایان ساعت کاری به خانه برگردند و دوران محکومیت خود را با آرامش بگذرانند، در پاسخ می گوید: خودشان سند گذاشتند و ما هم ضمانت کردیم که به مرکز باز می گردند تا دوران محکومتیشان سپری شود. این طور نیست که چون زندانی هستند، حقوق نمی گیرند بلکه همچون افرادی که دارای حقوق و مزایا هستند آن ها هم دارای حقوق و مزایا هستند، هر چه کار کنند به حساب خودشان واریز می شود تا دوران محکومیت آن ها سپری شود.
اشتغال پایدار برای زنان سابقه دار
صابری می گوید: اکنون در این موسسه حدود ۶۰ نفر از زنان زندانی مشغول به کار هستند و تا کنون ۱۹۰ نفر به این مرکز آمده و رفته اند، تعدادی از آن ها آزاد شدند و دورادور با ما در ارتباط هستند برای آن ها در بیرون از این مرکز ایجاد اشتغال کردیم آن هم با تعهدی که خودمان دادیم و اعلام کردیم این افراد مورد اعتماد هستند و می توانند در مجموعه های دیگر مشغول به کار شوند.
افراد با سوء پیشینه را می پذیریم
مدیرعامل موسسه حامیان اندیشه رشاد از زنان و مردانی که سوء پیشینه دارند، می خواهد که نگران داشتن اشتغال پایدار نباشند چرا که این موسسه از آن ها در این راستا حمایت می کند. ” دوستانی که از زندان آزاد می شوند، چه در کارگاه های ما بودند یا نبودند می توانند برای حرفه آموزی یا ایجاد اشتغال به ما مراجعه کنند، این موسسه بسترش را برای آن ها فراهم می کند و مانند یک فرد آزاد و رها می توانند در جامعه کار کنند و به زندگی خود ادامه دهند. “
یک درخواست از مسئولان
مدیرعامل موسسه حامیان اندیشه رشاد از مسئولان می خواهد کمک کنند تا این موسسه روی پای خود بیاستد تا این زنان بتوانند در کنار فرزندان خود زندگی کنند و فرزندان از داشتن مادر محروم نشوند. می گوید: طرح زندانی با رای باز، طرح موفقی بوده اما مشکل فعلی ما، مشکل فضا است که اگر مشکل فضا را نداشتم مطمئنا تعداد بیسشتری از بانوان را به این مرکز آورده و ایجاد اشتغال می کردیم تا در کنار خانواده های خود دوران محکومیت خود را سپری کنند، یکی از دغدغه های من نداشتن فضا است، تجهیزات دارم اما فضا ندارم، دغدغه دارم هر لحظه جایم را از من بگیرند این مساله سبب شده تا نتوانم به راحتی کارم را ادامه دهم این دغدغه خیلی اذیتم می کند براین اساس دنبال فضایی هستم تا تعداد بیشتری از بانوان زندانی را به این جا بیاورم، می دانم این طرح موفق بوده و موفقت تر هم خواهد بود چون هیچ یک از این خانم ها حاضر نیستند کاری را انجام دهند که برگردند به زندان همین که شب در کنار هسمر و فرزندان خود هستند برای آن ها بسیار خوشایند است براین اساس از مسئولان درخواست دارم به من به عنوان پیمانکار یا کارفرما یا کسی که تعریفی از کار دارد، نگاه نکنند، من به عنوان فردی که دغدغه اجتماعی دارم، درخواست دارم، کمکم کنند بستر را فراهم کنند تا من بیشتر به این افراد کمک کنم و زنان بیشتری را به این مرکز آورده تا در کنار جایگزینی حبس، شغل یافته و همچنان در کنار فرزندان خود باشند.
طرح زندانی با رای باز، طرحی کارشناسی شده و هدفمند است، طرحی که کمک می کند تا فرزندان خانواده های آسیب دیده، کمتر دچار آسیب شوند و آن زنانی که بنا به دلایلی اعم از عمد یا غیرعمد دچار خطا و خلافی شدند، بتوانند به زندگی باز گردند و به فرزندان خود زندگی دوباره ای ببخشند. بیایید این کانون را همچنان گرم نگه داریم، کانون خانواده ای که گسیخته شده را بار دیگر پیوند بزنیم.
سرطان پستان هنگام خواب شبانه در بدن پیشروی میکند
نتایج یک پژوهش نشان میدهد؛
نتایج پژوهش جدیدی که در “مؤسسه فناوری فدرال زوریخ” انجام شده است، نشان میدهد احتمال پیشروی سرطان پستان هنگام خواب شبانه بیشتر است.
پژوهش جدیدی نشان میدهد که سلولهای سرطان پستان عمدتاً در شب و هنگام خواب گسترش مییابند و به سایر قسمتهای بدن میرسند. بدین ترتیب، این فرآیند آن طور که پیشتر تصور میشد، به طور مداوم طی روز رخ نمیدهد.
پژوهشگران هشدار دادند که این نتایج بدان معنا نیست که افراد مبتلا به سرطان باید از خوابیدن خودداری کنند تا از گسترش سرطان جلوگیری شود. پژوهشهای پیشین نشان دادهاند که اختلال در خواب میتواند پیشروی سرطان پستان را بدتر کند، اما یک پژوهش جدید نشان میدهد که در نظر گرفتن بهترین زمان از روز برای درمان سرطان میتواند درمان را مؤثرتر کند.
“نیکولا استو” (Nicola Aceto)، پژوهشگر “مؤسسه فناوری فدرال زوریخ” (ETH Zurich) و از اعضای این گروه پژوهشی، گفت: بیشتر درمانهای سرطان، به منظور هدف قرار دادن سلولهای تومور در یک زمان خاص طراحی نشدهاند. درمانهای ارائهشده با این تصور عمومی انجام میشوند که تومور وجود دارد و باید سعی داشت تا در هر زمانی به آن حمله کرد. اکنون بهتر از پیش میدانیم که در زمانهای مختلف چه اتفاقی میافتد و درمان باید بهتر انجام شود.
“استو” و همکارانش پیش از این، پژوهش دیگری را در مورد سرطان پستان قابل متاستاز انجام داده بودند که طی آن، روند غیرمنتظرهای را تشخیص دادند. این پژوهش نشان داد که “سلولهای توموری در گردش” (CTCs) شرکتکنندگان، یعنی سلولهای ناشی از تومورهای مهاجم، بیشتر هنگام شب تکثیر میشوند.
سرطان پستان هنگام خواب شبانه در بدن پیشروی میکند
پژوهشگران تصمیم گرفتند که در مورد ۳۰ زن مبتلا به سرطان پستان، از جمله ۹ زن مبتلا به نوع متاستاتیک سرطان که تحت درمان نبودند، تحقیقات بیشتری انجام دهند. دانشمندان در ساعات ۱۰ و چهار صبح، نمونههای خون را جمعآوری کردند.
تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که ۷۸ درصد از کل سلولهای توموری در گردش، در نمونههای شبانه یافت شدهاند؛ یعنی زمانی که زنان در خواب بودند.
سپس پژوهشگران، آزمایشهای خون مشابهی را روی موشهایی انجام دادند که چهار نوع مختلف سرطان پستان به آنها القا شده بود. آنها دریافتند که با توجه به نوع سرطان، بین ۸۷ تا ۹۹ درصد از سلولهای توموری در گردش، از نمونههای گرفتهشده طی دوره خواب حیوانات به دست آمدهاند. علاوه بر این، سلولهای توموری در گردش به دست آمده از موشهای خواب، بیشتر از موشهای بیدار بودند. این بدان معناست که احتمال تشکیل شدن تومور جدید بیشتر بود.
“استو” گفت: اگرچه این نتایج در ابتدا شگفتانگیز بودند، اما یافتههای ما در واقع منطقی هستند. سیستم ایمنی بدن به شدت تحت تاثیر چرخه خواب و بیداری بدن قرار دارد که به عنوان ریتم شبانهروزی شناخته میشود. با وجود این، به طور کلی تصور میشد که تومورهای سرطانی از این ریتم شبانهروزی تبعیت نمیکنند.
یافتههای جدید، این تصور غلط را تصحیح میکنند، اما بسیاری از پرسشها را نیز بیپاسخ میگذارند. “استو” افزود: ریتم خاصی وجود دارد که هنگام خواب به بیشترین اوج خود میرسد. در هر حال، ما نمیدانیم که دقیقا کدام لحظه از خواب در این میان مؤثر است و این که آیا خوابیدن بیشتر و کمتر به این امر کمک میکند یا خیر.
این پژوهش در مجله “Nature” به چاپ رسید.
اینترنت ویژه کودکان تا دو هفته آینده رونمایی میشود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که به منظور رفع دغدغههای فرهنگی والدین، اینترنت ویژه کودکان تا دو هفته آینده در دسترس قرار میگیرد.
عیسی زارعپور درباره جزئیات جدید برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایمنسازی فضای مجازی و ارائه سرویسهای ویژه کودکان اظهار کرد: وزارت ارتباطات به زودی اینترنت ویژه کودکان و نوجوانان را در اختیار خانوادههای ایرانی قرار میدهد.
وی افزود: این سرویس، اینترنت کاملاً ایمن و بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی طراحی شده است. وزارت ارتباطات مطابق با مصوبه شورای عالی فضای مجازی مکلف به ایجاد محیط سالم و ایمن برای کودکان در فضای مجازی است. در همین راستا سرویسهای ویژهای در آینده نزدیک رونمایی میشود تا خانوادهها با خیالی آسوده اجازه حضور کودکان خود را فضای مجازی را بدهند.
اینترنت ویژه کودکان تا دو هفته آینده رونمایی می شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: فضای مجازی در ایران سالها رها بوده و اکنون دغدغه کاربران نسبت به گذشته تغییر کرده و به دلیل همین تغییر ذائقه کاربران اصلاح ساختارهای فضای مجازی با سختهای زیادی مواجه است. با این حال وزارت ارتباطات بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی و وظیفه شرعی و قانونی این سازمان زیرساخت ایمنسازی اینترنت را آماده کرده است.
زارعپور در مورد شیوه استفاده از سرویس فضای مجازی ویژه کودکان ادامه داد: کاربران میتوانند از طریق کد یواساسدی(USSD) و نرمافزارهای مدیریت سیمکارت از اینترنت کودک استفاده کنند. با فعالسازی این سرویس محدودیتهایی برای دسترسی کودکان اعمال میشود تا این دسته از کاربران در معرض محتواهای نامناسب قرار نگیرند. امکان تغییر شیوه دسترسی به حالت بزرگسال در هر لحظه فراهم است و والدین هر زمان که بخواهند میتوانند از سرویس بزرگسالان استفاده کنند. این سرویس ظرف یک یا دو هفته آینده رونمایی میشود.