هر سه دقیقه یک نفر مبتلا به کرونا در استان

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

در سومین روز از اردیبهشت ماه با فوت یک نفر دیگر بر اثر کرونا در هرمزگان، شمار کل جان باختگان این بیماری در استان به هزار و 99 نفر رسید.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در ارتباط زنده اینترنتی با خبر ساعت ۲۰ شبکه خلیج فارس گفت: فوتی ها یک مرد 75 ساله از بندرعباس بود.

دکتر فاطمه نوروزیان با بیان اینکه اکنون در مجموع 461 نفر در بیمارستان های استان تحت مراقبتند افزود: از مجموع بستری ها، 70 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال 20 نفر از آن‌ها وخیم است.

وی گفت: آمار بستری ها در این هفته نسبت به هفته قبل افزایش 7 درصدی دارد.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه آمار مراجعین سرپایی نیز افزایش داشته افزود : مبتلایان به کرونا در بسیاری از شهرستان های استان همچنان روند افزایشی دارد ، این آمار در بندرعباس، قشم، میناب، بستک، بشاگرد جاسک و بوموسی روند بیشتری به نسبت دیگر شهرستان های استان دارد.

دکتر نوروزیان به سرعت بالای انتشار ویروس کرونا هم اشاره کرد و گفت: در دو هفته اخیر هر سه دقیقه یک نفر به کرونا مبتلا شده است و در روز 30 فروردین نیز با شناسایی ۶۴۱ بیمار تست مثبت، رکورد بیشترین مورد مثبت شناسایی شده از ابتدای اپیدمی تا کنون در استان، در یک روز نیز شکسته شد و به ثبت رسید.

وی ابراز امیدواری کرد که با اعمال دقیق تر محدودیت ها و همچنین همکاری بیشتر مردم در رعایت شیوه نامه های بهداشتی، در روزهای آینده شاهد مهار روند رو به رشد این بیماری در استان باشیم.

درخشش جودو کاران دختران جناحی شهرستان بستک در مسابقات انتخابی استان

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

رئیس اداره ورزش و جونان بستک گفت : مسابقه انتخابی جودو استان به میزبانی شهر بندرعباس برگزار شد که چهار ورزشکار از شهرستان بستک در وزن منهای 57سارا افروز مقام اول و لادن یوسف پور مقام دوم ،وزن منهای 78شیما حبشی نژاد مقام اول و وزن منهای 48 مریم عبدی مقام دوم که با درخشش در این رقابتها جواز حضور در مسابقات کشوری را به دست آوردند.

یوسف برلس ضمن تشکر از عدنان آرمان رئیس هیات جودو شهرستان گفت : جودو کاران جناحی با مربیگری سرکار خانم آمنه زارعی در این مسابقات حضور داشتند.

گفتنی است مسابقات کشوری به میزبانی یزد و اوایل تیرماه برگزار خواهد شد.

پکاره

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

پکاره پکوره یا پاکوره یک پیش غذای هندی و خوشمزه است که میان حوزه خلیج فارس هم جایگاه خوبی دارد به نظرم امتحان کنید عاشقش می شوید.

مواد لازم:

 آرد نخود خام نصف پیمانه

 آرد سفید نصف پیمانه

 آب نصف پیمانه

 تخم گشنیز پودر شده ۱ قاشق چایخوری

نمک و ادویه به مقدار لازم

فلفل سبز تند به مقدار لازم

خمیر مایع               ۱ قاشق غذاخوری

سبزی تازه (گشنیز،تره،شوید،ترپیاز) یک مشت

پیازکوچک               ۱ عدد

 طرز تهیه:

سبزی ها و پیازها را ریز ریز خرد کنید. اندازه ی یک مشت سبزی برای این مقدار کافی است. نصف استکان آب را با خمیر مایع و آرد نخود و آرد سفید را به وسیله قاشق هم بزنید و بعد سبزی تازه خرد شده را اضافه کنید اگر غذاهای تند دوست دارید به آن فلفل سبز تند بزنید. اگر دوست ندارید فلفل سیاه بزنید . نمک و ادویه فراموش نشود.

مایعی که بدست می آید باید غلظت آن کمی از ماست بیشتر باشد که وقتی با قاشق می ریزید راحت از قاشق سرازیر شود. آرد و آب را کنار دستتان بگذارید اگر غلیظ تر بود آب اضافه کنید اگر شل بود آرد نخود اضافه کنید.

به مدت یک ساعت و نیم در جای گرم بگذارید تا خوب پف کند. سپس در روغن فراوان سرخ کنید.

اگر روغن زیاد باشد خوب پف می کند و اگر روغن کم باشد شبیه کتلت و کوکو می شود.

نکته: اگر در هنگام سرخ کردن از هم می پاشید به آن یک قاشق آرد سفید اضافه کنید.

از سوی وزیر آموزش و پرورش؛ نحوه برگزاری امتحانات پایانی دانش آموزان اعلام شد

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

وزیر آموزش و پرورش، نحوه ارزشیابی و برگزاری امتحانات پایان سال دانش آموزان در پایه‌های مختلف تحصیلی را تشریح کرد.

محسن حاجی میرزایی در برنامه گفتگوی وزیر با خانواده بزرگ آموزش و پرورش که از کانال ویژه «گفتگو با شما» در شبکه شاد پخش شد، با بیان اینکه بیش از ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار پیام از معلمان، دانش آموزان و خانواده‌ها به دست ما رسیده است و شش میلیون کاربر این پیام را ارسال کرده‌اند، گفت: همکارانم پیام‌ها را دسته بندی کرده‌اند و بر اساس بیشترین فراوانی به این پیام‌ها پاسخ می‌دهم.

وی افزود: مهم‌ترین دغدغه در پیام‌های رسیده، امتحانات آخر سال است و بیش از ۳۰ درصد سوالات و ابهامات و درخواست‌ها به این موضوع مربوط می‌شود. بر اساس پیش بینی‌ها و هماهنگی‌هایی که به عمل آوردیم قرار ما این است که امتحانات را بعد از عید فطر یعنی از ۲۷ اردیبهشت آغاز کنیم. تلاش می‌کنیم امتحانات حداکثر تا قبل از ۲۸ خرداد که زمان برگزاری انتخابات است به پایان رسیده باشد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به این ترتیب ۲۷ اردیبهشت زمان پایان آموزش‌ها برای دوره آموزش برای متوسطه و آخر اردیبهشت زمان پایان آموزش برای ابتدایی‌ها است، گفت: امتحانات به دو صورت حضوری و غیرحضوری است. اصرار داریم که امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری برگزار شوند. این سوال مطرح شده است که “چرا در چنین شرایطی روی امتحانات حضوری تکیه می‌شود؟ ” ما به طور قطع بدون هماهنگی با ستاد ملی کرونا و رعایت ملاحظات، سفارش‌ها و پروتکل‌های بهداشتی کاری انجام نخواهیم داد.

وی ادامه داد: این کار زمانی انجام می‌شود که با مسئولین بهداشت هماهنگ شده باشد و از این جهت نگرانی وجود ندارد. اما این کار به خاطر شما دانش آموزان است زیرا امتحانات این دو پایه امتحانات تأثیرگذاری است و در آینده شغلی و تحصیلی‌تان اثرگذار است و اگر غیرحضوری باشد احتمال تضعیف حقوق شما وجود دارد و نگرانی‌هایی پیرامون همسانی نمره دهی و سنجش تحصیلی دانش آموزان ایجاد می‌شود. باید امتحانات یکسانی برگزار و مطمئن باشیم حق هیچ دانش آموزی تضعیف نمی‌شود.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه اگر در زمان اعلام شده از سوی ستاد کرونا اجازه برگزاری امتحانات حضوری داده نشود، ممکن است امتحانات به تأخیر بیفتد اما مصر هستیم حضوری باشد، گفت: برای سایر پایه‌ها اگر اجازه برگزاری حضوری امتحان وجود نداشت، ارزشیابی‌ها غیرحضوری خواهد بود و اختیار را به شورای مدرسه داده‌ایم و می‌تواند از روش‌های مختلفی برای سنجش پیشرفت دانش آموزان استفاده کند. معلم مهمترین عامل ارزشیابی است و مهم این است به ارزیابی دقیقی از وضعیت تحصیلی دانش آموزان خودش برسد. هنوز بیش از سه هفته به پایان سال تحصیلی باقی مانده و امیدوارم به سمت آرامش بیشتر و مهار کرونا پیش برویم و شرایط شهرهای ما به وضعیت مناسب‌تری برسد.

وی درباره حذفیات امتحانات نیز توضیح داد که حذفیات کتب درسی را برای تمام پایه‌های تحصیلی در شرایط وضعیت قرمز، نارنجی و آبی در ابتدای سال تحصیلی مشخص کردیم. از مناطق و مدیران می‌خواهم اطلاعات را در اختیار دانش آموزان قرار دهند. حذفیات روی سایت مرکز سنجش وزارتخانه و سازمان پژوهش قرار دارد. امیدواریم پایان خوشی برای این سال تحصیلی داشته باشیم که با سختی‌های بسیاری همراه بود و تجربه‌های نویی را پشت سر گذاشتیم و با مشکلات و تنگناهای بسیاری روبه رو شدیم. همه ما تلاش کردیم این کاستی‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه قریب به ۳۰ درصد پیام‌های رسیده به دست ما درباره مشکلات آموزش در فضای مجازی است، گفت: یک دغدغه این است که یادگیری در فضای مجازی به خوبی اتفاق نمی‌افتد. ما این را قبول داریم. از دانش آموزان و معلمان می‌خواهم تلاش بیشتری داشته باشند. خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته است و محتواهای مناسبی تولید شده و در دسترس است. از عدم پوشش اینترنت گلایه شده است. درست است که پوشش اینترنت سراسری نیست، هرچند پهنای باند و پوشش روز به روز بهبود می‌یابد.

وی ادامه داد: درباره رایگان بودن استفاده از اینترنت نیز باید گفت که کار در شبکه شاد رایگان است؛ از طریق هر کدام از اپراتورها وارد شوند. هیچیک از اپراتورها حق ندارند بابت خدمات در شاد پولی بگیرند و نمی‌گیرند. اگر خطایی رخ داده حتماً منعکس کنند، پیگیری می‌شود.

حاجی میرزایی با اشاره به اینکه یکی دیگر از دغدغه‌ها برگزاری کلاس حضوری است تصریح کرد: اکنون شرایط کشور دشوار است و ما به هفته‌های آخر سال رسیدیم و به نظر نمی‌رسد مجالی برای برگزاری کلاس حضوری وجود داشته باشد. علاقه مند بودیم دوره حضوری کوتاهی برای جبران برگزار کنیم اما شرایط، شرایط مناسبی نیست و پیش بینی نمی‌کنیم امسال کلاس حضوری داشته باشیم. ولی امیدواریم سال آینده کلاس‌ها حضوری باشد.

وزیر آموزش و پرورش همچنین در پاسخ به پرسشی درباره استخدام در آموزش و پرورش گفت: درباره مشمولان قانون تعیین تکلیف که باید تبدیل وضعیت می‌شدند اقدامات لازم صورت گرفته و تا کنون بیش از دو سوم مشمولان در گروه‌های چهارگانه معلمان حق التدریس، خرید خدمات، نهضتی و مربیان پیش دبستانی تعیین وضعیت شده‌اند و یک سوم باقی مانده تا آخر بهار ۱۴۰۰ تعیین وضعیت خواهند شد.

وی افزود: همه کسانی که علاقه مند به استخدام در آموزش و پرورش هستند می‌توانند از طریق مسیرهای موجود اقدام کنند. یک روش استخدام، شرکت در کنکور سراسری و انتخاب دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است و افراد از روزی که پذیرفته شوند استخدام می‌شوند. مسیر دوم ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان است که از میان فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها به اندازه نیازی که داریم با برگزاری آزمون استخدامی نیرو جذب می‌کنیم. برای کسانی که با آموزش و پرورش همکاری داشته‌اند این آمادگی را داریم که سن شرکت در آزمون را به میزان سال‌هایی که با همکاری داشته‌اند افزایش دهیم تا بتوانند از امکان استخدام برخوردار شوند.

وزیر آموزش و پرورش همچنین اعلام کرد که حق التدریس همکاران را آخر سال گذشته تسویه کردیم و ۱۵ روز شهریور تا آخر اسفند محاسبه و پرداخت شد.

حاجی میرزایی با تاکید بر اینکه مکرر اعلام کردیم در مدارس دولتی دریافت پول وجه قانونی ندارد و امری داوطلبانه است، گفت: مدرسه حق ندارد اولیا را مجبور کند و اگر این کار را انجام دهد تخلف است.

وی درباره طرح رتبه بندی معلمان نیز گفت: قول داده بودیم که تا قبل از پایان سال لایحه را تحویل مجلس دهیم که این امر محقق شد و در دولت تصویب و تقدیم مجلس شد. اکنون در مراحل بررسی و تصمیم‌گیری در مجلس است و وقتی در مجلس تصویب شود اجرا می‌شود. بودجه‌اش را پیش بینی کردیم و از اول فروردین قابل اجراست. امید است این وعده هم به سرعت به نتیجه برسد و سریع‌تر وضعیت رتبه بندی هم روشن و قطعی شود.

جزئیاتی تازه از قتل دختر ۱۳ ساله جیرفتی

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط همشهری / ایسنا

چند روز پس از قتل دردناک مبینا ۱۳ ساله در روستای سعیدآباد ایلخانی در حوالی جیرفت، یکی از بستگان او جزئیات تازه‌ای از این جنایت هولناک را فاش کرد.

جنایتی در روستای سعیدآباد ایلخانی رقم خورد که مردم روستا را شوکه کرد. آن روز دختر ۱۳ ساله‌ای به نام «مبینا زمانی» که در خانه‌شان تنها بود، توسط یکی از اهالی روستا به قتل رسید و وقتی پلیس وارد ماجرا شد، در کمتر از ۲۴ ساعت توانست عامل این جنایت را شناسایی و دستگیر کند.

اما انگیزه قاتل از ارتکاب این جنایت چه بود و دختر تیزهوش روستا چطور به قتل رسید؟

«ایوب امیری»، یکی از بستگان مبینا می‌گوید: روزی که مبینا به قتل رسید، پدر و مادرش برای انجام کارهای ثبت‌نام او در مدرسه تیزهوشان و همچنین کارهای بیمه به جیرفت رفته بودند. مبینا به همراه دو برادرش که از خودش کوچک‌تر هستند در خانه تنها بودند اما بچه‌ها آنقدر بازیگوشی و سر و صدا می‌کردند که او از عهده مراقبت از آنها برنمی‌آمد. برای همین با مادرش تماس گرفت و گفت که بچه‌ها را به خانه پدربزرگش می‌برد.

امیری ادامه می‌دهد: خانه پدربزرگ مبینا فاصله زیادی تا خانه آنها نداشت. او بچه‌ها را می‌برد و ظاهرا فراموش می‌کند که در خانه را ببندد. دقایقی بعد وقتی بچه‌ها را تحویل پدربزرگش می‌دهد به خانه برمی‌گردد. وارد که می‌شود مردی را می‌بیند که برای سرقت وارد خانه شده است. این مرد یکی از اهالی روستا بود که همه روستا او را می‌شناسند؛ مرد جوانی که مدتی قبل از همسرش جدا شده بود و در اتاقی در خانه پدرش زندگی می‌کرد. این مرد در اعترافاتش گفته که آن روز در حال عبور از کوچه بوده که می‌بیند در خانه باز است و وارد که می‌شود، می‌فهمد کسی داخل خانه نیست. برای همین وارد خانه می‌شود که دست به سرقت بزند اما زمانی که داخل آشپزخانه سرگرم بازکردن کپسول گاز بوده، مبینا سر می‌رسد. سارق با دیدن او و از ترس اینکه وی همسایه‌ها را خبر کند، به طرفش حمله کرده و گلویش را می‌گیرد و سرش را به اوپن آشپزخانه می‌کوبد و به قتل می‌رساند و پس از آن هم از خانه فرار می‌کند.

جسدی در خانه

دختر ۱۳ ساله به قتل رسیده بود اما کسی از این جنایت خبر نداشت. هنوز ظهر نشده بود که کارهای اداری پدر و مادر مبینا در جیرفت تمام شد و پدر او که مردی باغدار و صاحب یک گلخانه نیز هست، به سمت گلخانه‌اش رفت و مادر راهی خانه شد. او اما وقتی به خانه رسید، با دیدن دری که باز بود و وضعیت آشفته داخل خانه نگران شد و زمانی که خودش را به پذیرایی رساند جسد بی‌جان دخترش را دید که روی زمین افتاده بود.

مادر مبینا وحشتزده و فریادزنان از همسایه‌ها کمک خواست و ماجرا به اورژانس گزارش شد اما دیگر دیر شده بود. با به دست آمدن شواهدی که نشان می‌دهد دختر نوجوان به قتل رسیده است، ماجرا به پلیس گزارش شد و تیمی از کارآگاهان جنایی جیرفت راهی محل حادثه شدند.

رسید رازگشا

امیری می‌گوید: زمانی که مأموران در حال بررسی برای پیدا کردن ردی از عامل جنایت بودند، یک رسید بانکی پیدا کردند که به‌ نظر می‌رسید از جیب قاتل افتاده بود. تاریخ رسید نشان می‌داد که او دقایقی قبل از جنایت از مغازه‌ای خرید کرده است. مأموران راهی مغازه شدند و با بررسی دوربین‌های مداربسته، تصویر قاتل را به‌ دست آوردند. صاحب مغازه با دیدن تصویر، قاتل را شناخت و مأموران پلیس در کمتر از ۲۴ ساعت موفق شدند این مرد را دستگیر کنند.

وی ادامه می‌دهد: در خبرگزاری‌ها اعلام شده بود که این مرد به ‌خاطر اختلاف با پدر و مادر مبینا دست به این جنایت زده است اما این مسئله صحت ندارد. قاتل هیچ اختلافی با این خانواده نداشته و حتی شایعاتی مبنی بر اینکه وی دچار بیماری روحی و روانی است نیز کذب است. او به قصد سرقت وارد خانه شده بود اما با دیدن مبینا و از ترس دستگیری او را به قتل رساند و جنایتی که وی مرتکب شد، نه‌تنها پدر و مادر مبینا، بلکه همه مردم روستا را عزادار کرده است. احساسات عمومی مردم روستا جریحه‌دار شده و پدربزرگ مبینا که وابستگی زیادی به او داشت حالش خوب نیست و می‌گوید که تنها چیزی که آرامش می‌کند قصاص قاتل است. حتی مردم روستا نیز از ما می‌خواهند که هرگز از این جنایت هولناک نگذریم و همه ما خواهان آن هستیم که این پرونده به‌طور ویژه رسیدگی شود و قاتل هر چه زودتر به مجازات برسد.

ورود محموله بانک سلولی تولید واکسن”اسپوتنیک‌ وی” به کشور/دسترسی به این واکسن‌ تا پایان بهار

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط ایسنا

سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد: تا پایان بهار اولین سری واکسن اسپوتنیک وی، تولید مشترک‌ ایران و روسیه در دسترس قرار می‌گیرد.

دکتر کیانوش جهانپور در صفحه توییترش نوشت: “محموله بانک سلولی برای تولید واکسن اسپوتنیک ‌V امروز وارد کشور شد و بزودی تولید این واکسن در شرکت اکتوورکو آغاز خواهد شد. با آغاز مراحل کشت و تولید، اولین سری واکسن تا پایان بهار در دسترس قرار می گیرد.”

گفتنی است که پیش از این هم وزیر بهداشت از راه اندازی تولید مشترک واکسن کرونا اسپوتنیک-وی روسیه در استان البرز تا ۲ هفته آینده خبر داد.

گیاه نعناع و فواید مصرف آن در ماه مبارک رمضان

پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اعلام کرد؛

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط ایسنا

خواص گیاه نعناع Menta از روزگـاران قـدیم شـناخته شده و امـروزه هـم از عصـاره، بـرگ و اسـانس آن در طـب سنتی و در صنایع غذایی (به عنوان یک عامل طعم دهنـده ) و نیز در ساخت مواد آرایشی استفاده می‌شود. بیشـترین ماده موثر در اسانس نعنـاع منتـول نـام دارد.

مهندس سارا قزلباش، کارشناس این پژوهشکده با اشاره به اینکه درماه مبارک رمضان بدن به دلیل شرایط متفاوت با ایام دیگر با کمبود آب مواجه است و جبران این کمبود ، با برخی سبزیجات مانند نعناع گزینه ی مناسبی است، اظهار کرد: نعناع یکی از بهترین گیاهان دارویی برای روزه داران است.

وی عنوان کرد: در ماه مبارک رمضان به علّت تغذیه‌ی نادرست و کم تحرکی، اکثر افراد دچار یبوست می گردند. نعناع فیبر فراوانی دارد به همین دلیل یبوست را بهبود می بخشد. همچنین پوست صورت، در ماه رمضان به علّت کم آبی بدن، خواب ناکافی و تغذیه ی نادرست، دچار خشکی و آکنه می شود. نعناع، در کاهش التهاب پوست موثر است.

قزلباش خاطرنشان کرد: در طـب سـنتی از نعنـاع بـه عنـوان مقـوی معده، بادشکن، ضد درد، ضد تشـنج، آرام کننـده اعصـاب استفاده می‌شود. همچنین تحقیقات نشان داده است که اسانس نعناع از طریق کـاهش اسپاسـم عضـلات صـاف گـوارش منجـر بـه کـاهش درد در ناحیـه شـکم مـی شـود .

این کارشناس پژوهشکده افزود: عصاره آبی گیاه نعناع دارای خواص ضد دردی و ضد التهابی است و می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی ضد دردی و ضد التهابی باشد. همچنین روغن نعناع اثر ضد باکتریای قوی داشته که می توان اثر آن را با اثر آنتی بیوتیک جنتامایسین برابر دانست .

وی تاکید کرد: این گیاه سرشار از بتاکاروتین و ویتامین C است و در بهبود آکنه و نرمی پوست موثر واقع می‌شود. همچنین خاصیت ادرارآور دارد و با به کارانداختن کلیه ها، سموم را از بدن دفع می کند.

پرونده تجاوز پدر به دختر ۱۷ ماهه اش و زخم کهنه «لایحه حمایت از زنان»

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط ایسنا

خرداد ۹۹ بود که خبر قتل دختر نوجوان گیلانی با داس و به دست پدرش منتشر شد و اکنون در حالی که هنوز یک سال هم از آن حادثه نمی‌گذرد؛ خبر دلخراش فوت دختر یک و نیم ساله تهرانی به علت آزار جنسی از سوی پدر بار دیگر ضعف قوانین حمایت از زنان و دختران این سرزمین را با صدای بلند گوشزد می کند.

مسئله پدری و عهده‌داری سرپرستی فرزندان، مسئولیتی خطیر است و در این سرزمین پدران شریف و حامی خانواده کم نیستند که گاهی حتی برای فرزندانشان از جان خود نیز می گذرند اما متاسفانه در این میان مردانی نیز هستند که به تعبیر معصومه ابتکار ، تنها نام پدر را یدک می‌کشد.

پس از انتشار خبر قتل رومینا به دست پدرش بود که معصومه ابتکار از تنظیم لایحه‌ای مجزا با عنوان “تشدید مجازات پدر و جد پدری مرتکب قتل فرزند” خبر داد. لایحه‌ای که طبق آخرین اخبار معاونت زنان همچنان در کمیسیون لوایح دولت قرار دارد و هنوز به تصویب دولت نرسیده است.

صرف نظر از اینکه سرنوشت لایحه “تشدید مجازات پدر و جد پدری مرتکب قتل فرزند” همچنان مشخص نیست که بتواند بخشی از زخم مادر دختر یک و نیم ساله را التیام بخشد؛ نوع قتل دختر ۱۷ ماهه با قتل رومینای ۱۴ ساله تفاوتی دارد که تامل بیشتری را می‌طلبد. دختر ۱۷ ماهه نه تنها به قتل رسید بلکه علت این قتل تعرض پدرش به او بود. تعرضی که برای آن مجازات‌هایی در لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت” مصوب دولت در نظر گرفته شده است.

بیش از سه ماه است که لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت” در دولت تصویب و به مجلس ارسال شده است اما به گفته ابتکار پس از ۱۰۶ روز همچنان اعلام وصول نشده است وی بعد از قتل کودک ۱۷ ماهه بعد از تعرض پدرش در حساب توییتری خود نسبت به این حادثه واکنش نشان داد و با بیان اینکه «از قوه قضائیه انتظار می‌رود با سرعت و قاطعیت به جنایت کسی که نام پدر را یدک می‌کشد رسیدگی کند تا به اشد مجازات برسد»، نوشت: «برای چندمین بار هم از مجلس محترم می‌خواهم لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت را  که ۱۰۶ روز است به مجلس ارسال شده تصویب کند. گرچه هنوز اعلام وصول هم نکردند».

این در حالیست که پس از توییت معصومه ابتکار در واکنش به مرگ دختر ۱۷ ماهه و درخواستش از مجلس برای تصویب لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت”؛ رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در توییتی نوشت: «خانم ابتکار فراموش کرده لایحه کرامت زنان سال‌ها در دولت‌شان معطل شد و اخیراً پس از پیگیری جدی نمایندگان، به مجلس رسید. ‏اما مشکل، فقط فقدان قانون نیست؛ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان موجود است. مشکل سیاسی کردن وقایع اجتماعی‌ است که حتی از پیکر کودک ۱۷ماهه برای موج سواری سیاسی نمی‌گذرید».

پیش‌تر ابتکار به ضرورت تصویب این لایحه به علت تکرار چنین وقایعی برای دختران و پسران اشاره کرده بود و گفته بود که معاون اول رئیس جمهوری دستور تسریع در روند این لایحه را داده است.

به گفته وی سوءبرداشت‌هایی باعث شده عده‌ای از لفظ “مالکیت” استفاده کنند و تصوری ایجاد شود که گویی پدر چنین حقی را دارد که فرزند خود را به قتل برسانند.

همچنین به گفته شهناز سجادی، دستیار ویژه حقوق شهروندی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، بین جرم قتل نفس آن هم قتل فرزند و مجازات قاتل به حبس به حداکثر  ۱۰ سال، تناسب عادلانه و موجهی وجود ندارد. از طرفی باعث جری تر شدن مرتکبین و طراحان چنین قتل هایی می‌شود.

سجادی به ایسنا گفته بود: مصلحت عمومی و سیاست کیفری و عدالت ایجاب می‌کند که در میزان مجازات تعزیزی پدران معاف از مجازات قصاص بازنگری صورت گیرد لذا معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری پیشنهاد تشدید مجازات تعزیری درجه یک به حبس حداقل ۲۵ سال با اعمال جرائم و برخی محرومیت‌های اجتماعی را مطرح کرد.

 مجازات پدر متجاوز به «کودک ۱۷ ماهه» چیست؟

مونیکا نادی یک فعال حقوق کودک در گفت‌وگو با ایسنا، در واکنش به خبر مرگ دختر ۱۷ ماهه بر اثر آزار توسط پدرش، ابعاد حقوقی این موضوع را مورد بررسی قرار داد و گفت: افرادی که قرار است پدر و مادر شوند در معرض تست‌های سلامت روان و آموزش قرار نمی‌گیرند، به آنها مهارت‌های فرزندپروری آموخته نمی‌شود و به همین دلیل ممکن است صلاحیت پدر و مادر شدن و قدرت نگهداری از فرزند را نداشته باشند.

وی با اشاره به انتشار خبر مرگ دختر ۱۷ ماهه بر اثر آزار توسط پدرش بیان کرد: کسی که مرتکب آزار جنسی می‌شود، در سلامت روان او تهدیدات جدی وجود دارد و زمانی که این آزار جنسی نسبت به اعضای خانواده اتفاق می‌افتد و پدری نسبت به فرزندش چنین رفتاری دارد، نمونه بارز خشونت و بی‌اخلاقی است که البته سابقه مشکلات اجتماعی در هدایت فرد به این سمت و سو بی تاثیر نیست.

نادی در ادامه به موضوع «فرزندپروری» و «صلاحیت پدر و مادر شدن» اشاره کرد و گفت: افرادی که قرار است پدر و مادر شوند در معرض تست‌های سلامت روان و آموزش قرار نمی‌گیرند، به آنها مهارت‌های فرزندپروری آموخته نمی‌شود و به همین دلیل ممکن است افرادی پدر و مادر شوند که صلاحیت پدر و مادر شدن و قدرت نگهداری از فرزند را نداشته باشند. بهتر است در تبلیغات رشد و افزایش فرزندآوری به این موضوع توجه و بسترهای لازم برای آن ایجاد شود تا شاهد چنین اتفاقاتی در این سطح نباشیم.

این فعال حقوق کودک در ادامه با اشاره به قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان یادآور شد: در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، باید کودکان در معرض خطر شناسایی شوند و اگر کودکی از فاکتورهای پرخطر برخوردار است و ممکن است علیه او وقوع جرم رخ دهد، قانون، نهادهای حمایتی را ملزم به ورود کرده است. در این موردی که اتفاق افتاده نمی‌دانم که چقدر عوامل پرخطر در خانواده وجود داشته و آیا کودک در معرض خطر بوده یا تحت تاثیر عدم تعادل روانی و فقدان سلامت روانی پدر این اتفاق ناگهان رخ داده؟، اما قطعا می‌توانیم ریشه‌های آن را ببینیم که وجود داشته است.

نادی بیان کرد: به هرحال جرائمی که نسبت به این کودک اتفاق افتاده دارای دو بعد است؛ اول بحث قتل و کشته شدن و دوم بحث آزار جنسی است که نسبت به او رخ داده؛ باید بررسی شود که این آزار جنسی در چه حد و حدودی بوده است؟ اگر این آزار جنسی در حد زنا باشد و به دلیل اینکه دختر جزء محارم پدر بوده، زنا با محارم و بالاترین نوع جرم جنسی است و مجازات اعدام برای او وجود دارد (اگر زنا با محارم ثابت شود).

وی افزود: اما اگر زنا با محارم نباشد، در هر حدی که مرتکب جرم جنسی شده باشد برای پدر مجازات وجود دارد. در خصوص قتل نیز، قتل فرزند توسط پدر مجازات قصاص ندارد، بلکه دیه و حبس مجازاتی است که قانون مجازات اسلامی برای او تعیین کرده و در قانون حمایت از کودکان و نوجوانان نیز باتوجه به اینکه در قانون مجازات اسلامی این مورد تعیین شده، به آن قانون سپرده شده و مجازات قصاص وجود ندارد.

این فعال حقوق کودک معتقد است: صرف نظر از اینکه این عمل مشتمل بر زنا با محارم و قتل بوده یا نبوده و صرف نظر از مجازاتی که درنهایت برای این فرد حکم قانونی به آن داده می‌شود، مهم این است که چرا باید چنین اتفاقاتی رخ دهد و چقدر قوانین ما نقش پیشگیرانه را بازی کردند؟، چقدر اجتماع ما در اینکه فردی مرتکب این عمل شود نقش داشته است؟، شخصی که مرتکب این عمل شده در کنار اینکه مرتکب این جنایت شده خودش می‌تواند قربانی یکسری حواشی و مشکلات و آسیب‌های جنسی که به خودش وارد شده در جامعه باشد؛ یعنی در اتفاق فجیعی که در این حد دلخراش رخ می‌دهد باید وضعیت جامعه را ارزیابی کنیم.

مجازاتهای تعیین شده برای حمایت از زنان در لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت

طبق تعریف ارائه شده از “زن” درلایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت”، تمامی زنان و دختران تبعه ایران در داخل یا خارج و زنان و دختران غیر ایرانی که در قلمرو جمهوری اسلامی ایران حضور یا سکونت داشته باشند مشمول حمایت‌های این لایحه می‌شوند.

همچنین هر رفتار اعم از فعل یا ترک فعل که به جهت جنسیت یا موقعیت آسیب پذیر یا نوع رابطه مرتکب، بر زن واقع شود و موجب ورود آسیب یا ضرر به جسم یا روان یا شخصیت، حیثیت و یا محدودیت یا محرومیت از حقوق و آزادی‌های قانونی وی شود؛ خشونت محسوب می‌شود.

طبق ماده ۲۹ لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت”، اعمال مجازات‌های موضوع این قانون مانع اجرای مجازات‌های حدود، قصاص و دیات نخواهد بود و در صورتی که در سایر قوانین برای مرتکب مجازات شدیدتری مقرر شده باشد، مرتکب به همان مجازات محکوم می‌شود.

همچنین مطابق با ماده ۳۶ این لایحه، هرگاه کسی به عنف یا اکراه با زنی رابطه نامشروع مادون زنا برقدار کند، به شلاق تعزیری تا ۹۹ ضربه و محرومیت از حقوق اجتماعی درجه شش محکوم می‌شود.

مطابق با ماده ۴۴ این لایحه، چنانچه هر یک از جرایم موضوع فصل “جرایم و مجازات‌ها” این لایحه نسبت به زنان آسیب پذیر همانند زنان زیر ۱۸ سال، باردار، شیرده، بیمار، سالمند، کم توان ذهنی یا جسمی، حسی و روانی، بی‌خانمان و آواره ارتکاب یابد؛ حسب مورد مرتکب به بیش از میانگین حداقل و حداکثر مجازات مقرر قانونی و تا حداکثر آن محکوم می‌شود.

از سوی دیگر مطابق با ماده ۴۶ لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان ور برابر خشونت”، در جرایم تعزیری درجه شش، هفت و هشت موضوع این قانون در صورتی که مرتکب پدر، مادر یا شوهر زن باشد دادگاه می‌تواند با لحاظ شرایط فردی و خانوادگی مجرم و بزه‌دیده، در مرتبه اول مرتکب را به جای مجازات‌های فوق به یکی از مجازات‌های تکمیلی متناسب محکوم کند.

البته باید یادآور شد که مطابق با ماده ۹ قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۹۹ نیز، اگر بی‌توجهی و سهل‌انگاری اشخاص غیر از والدین نسبت به اطفال و نوجوانان منجر به فوت طفل یا نوجوان شود؛ مجازاتش حسب مورد به حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی است و اگر منجر به آزار جنسی ناشی از بی توجهی و سهل انگاری شدید و مستمر شود؛ مجازات آن حسب مورد یکی از مجازات‌های درجه هشت قانون مجازات اسلامی است.

همچنین در تبصره همین ماده آورده شده است که هرگاه بی‌توجهی و سهل‌انگاری والدین منجر به نتایج موضوع این ماده نظیر فوت طفل یا نوجوان و آزار جنسی ناشی از بی‌توجهی و سهل انگاری شدید و مستمر شود؛ حسب مورد به مجازات تا حداقل مندرج در بندهای فوق محکوم می‌شوند.

مطابق با ماده۱۰ این قانون نیز، هرکسی که نسبت به طفل یا نوجوان مرتکب آزار یا سوءاستفاده جنسی شود، در صورتی که مشمول مجازات حد نباشد با درنظرگرفتن شرایطی مانند وضعیت بزه دیده؛ برای آزار جنسی تماسی توسط محارم یا با عنف به مجازات حبس درجه پنج قانون مجازات اسلامی، سایر آزارهای جنسی تماسی به مجازات حبس درجه شش قانون مجازات اسلامی، آزار جنسی غیرتماسی توسط محارم یا با عنف به یکی از مجازات‌های درجه هفت قانون مجازات اسلامی و سایر آزارهای جنسی غیرتماسی به یکی از مجازاتهای درجه هشت قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شود.

اشرف گرامی‌زادگان، مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری نیز به ایسنا گفته بود که فصل چهارم این لایحه به مجازاتها اختصاص دارد و قضات بر مبنای جنسیت، موقعیت آسیب پذیر یا نوع رابطه با بررسی پرونده حکم صادر خواهند کرد. این مجازات ها فقط جزای نقدی نیستند و حبس درجه ای را نیز در پی دارند. از این رو دادگاه مورد به مورد، هر پرونده ای را بررسی می کند لذا باید به متون و دلایل موجود در پرونده برای تعیین مجازات توجه کرد و حتی برخی موارد اگر مشمول تعریف جنایت عمدی شود قصاص و در غیر این صورت به مجازاتهای دیگر محکوم می‌شود.

فارغ از اینکه تصویب لایحه “حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت” در دولت و ارسالش به مجلس با چه مشکلاتی مواجه بود که اکنون پس از حدود هشت سال به مجلس رسیده است؛ نکته حائز اهمیت اینجاست که اکنون نیازمند توجه مجلس برای رفع این ضعف قانونی هستیم و انتظار می‌رود نمایندگان مجلس شورای اسلامی _ولو با داشتن انتقاداتی نسبت به لایحه_  سریعتر آن را مورد رسیدگی و بررسی قرار داده و تصویب کنند.

تاکید دبیر کل سازمان ملل بر دسترسی برابر دختران به فرصت‌های علمی

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط ایرنا

دبیر کل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات برای دختران، خواستار دسترسی برابر زنان جوان و دختران به فرصت‌ها در علم، فناوری ، مهندسی و ریاضی شد.

پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان ملل متحد، در پیام آنتونیو گوترش آمده است: در دوران کووید ۱۹ فناوری های اطلاعات و ارتباطات ارزشمند هستند. این فناوری‌ها به ما کمک کرده اند تا با هم ارتباط داشته باشیم و ارائه خدمات مهم و کسب و کارمان را ادامه دهیم. در عین حال نیمی از جهان برخط نیست و ارتباط ندارد و  بیشتر آنانی که کمبود دسترسی به فناوری دیجیتال دارند زنان و دختران در کشورهای در حال توسعه هستند.

در این پیام تصریح شده است: آخرین ارقام اتحادیه بین المللی مخابرات نشان دهنده ۱۷ درصد شکاف جنسیتی در بهره برداری اینترنت جهانی است، این اختلاف در کشورهای کمتر توسعه یافته بیشتر است، در بعضی از مناطق، شکاف جنسیتی بیشتر می شود که موجب تقویت نابرابری های جنسیتی به وسیله عدم ارائه فرصت‌های دسترسی به آموزش، یافتن شغل هایی با حقوق بهتر و آغاز کسب و کارهای جدید برای زنان و دختران می‌شود.

ارائه این فناوری‌ها به همگان بخش مهمی از بهبودی جوامع و اقتصادهای قوی تر و همچنین حل بسیاری از چالش‌های مطرح جهان را شامل می‌شود.

هدف روز بین المللی فناوری  اطلاعات و ارتباطات برای دختران، الهام بخشیدن به پویشی جهانی برای افزایش حضور زنان و دختران در فناوری استف امروز اجازه دهید تعهد به آرمان دسترسی برابر زنان جوان و دختران به فرصت ها د رعلم، فناوری، مهندسی و ریاضی را تجدید کنیم.

پدر شیطان صفت نوزاد ۱۷ ماهه در تهران ایرانی نیست! / او جنون دارد؟!

ارسال شده در ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰، توسط رکنا

عامل تجاوز به کودک ۱۷ ماهه افغانی و روانی بود.

پزشکی قانونی جنون فرد متجاوز را تأیید نموده و به گفته پلیس آگاهی تهران این خانواده اصلا ایرانی نبودند بلکه از مهاجران افغان بوده که در منطقه شهر ری سکونت دارند.

یک منبع آگاه در پلیس آگاهی تهران خبری که در رسانه های داخلی و خارجی از تجاوز پدر به دختر ۱۷ ماهه منتشر گشت مربوط به یکی از مهاجران افغانستانی ساکن ایران بوده که فرد روانی بوده است.

بنابراین گزارش، پزشکی قانونی جنون فرد متجاوز را تأیید نموده و به گفته پلیس آگاهی تهران این خانواده اصلا ایرانی نبودند بلکه از مهاجران افغان بوده که در منطقه شهر ری سکونت دارند.

پدر این خانواده دچار اختلالات روانی بوده و به همین دلیل اقدام به این کار کرده است.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!