ماه: بهمن ۱۳۹۹
اولین عمل جراحی تعویض مفصل زانو در بیمارستان رستمانی پارسیان انجام شد
اولین عمل جراحی تعویض مفصل زانو در بیمارستان رستمانی پارسیان انجام شد
دکتر علی اکبری، رئیس بیمارستان رستمانی پارسیان و متخصص بیهوشی بیمارستان گفت: اولین عمل جراحی تعویض مفصل زانو توسط دکتر رحمان خنشا، متخصص ارتوپدی در این بیمارستان انجام شد.
دکتر اکبری عنوان کرد: بیمار، خانم ۶۵ ساله ای بود که به دلیل سائیدگی شدید زانو و درد زیاد قادر به راه رفتن نبود و تحت عمل جراحی تعویض زانو قرار گرفت و در حال حاضر حال عمومی بیمار خوب می باشد.
دکتر اکبری افزود: در یک ماه اخیر یک مفصل لگن نیز توسط متخصص ارتوپد این بیمارستان تعویض شده است.
برگزاری مجازی جشنواره غذاهای سنتی و صنایع دستی در ایام الله دهه فجر در شهرستان بستک
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان بستک با توجه به شیوع ویروس کرونا از برگزاری جشنواره صنتعگران صنایع دستی و خانه های صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی در سطح شهرستان بستک بصورت مجازی خبر داد.
شرکت کنندگان در این جشنواره به پخت و پز غذاهای سنتی و محلی و صنایع دستی پرداخته، و تصاویر هنرمندی آنان بصورت عکس در فضای مجازی انتشار می یابد.
هدف از برگزاری جشنواره غذاهای سنتی و محلی و صنایع دستی آشنایی با غذاهای سنتی و بومی و صنایع دستی، و همچنین سعی در احیای بیشتر آن می باشد.
سان شاین
مواد لازم
بستنی طعم و مقدار دلخواه
پودر ژله (حداقل دو رنگ) ۲ بسته
آب جوش ۲ پیمانه
آب سرد ۲ پیمانه
مغز گردو، پسته، بادام به مقدار دلخواه
انواع میوه (موز، توت فرنگی و…) به مقدار دلخواه
خامه فرم گرفته یا صبحانه برای تزیین
سس شکلات، ترافل رنگی و… برای تزیین
سان شاین یا sunshine یک دسر هیجان انگیز است که در کافی شاپ ها به شدت طرفدار دارد. در واقع دسری رنگارنگ که از لایه های بستنی و ژله تهیه می شود و درست کردن آن خیلی آسان و ظاهری قشنگ و طعمی عالی دارد که همه را مجذوب خود می کند.
طرز تهیه:
مرحله اول:
ابتدا پودر ژله ها را در دو ظرف جداگانه بریزید. یک لیوان آب جوش و یک لیوان آب سرد به هر ظرف ژله اضافه کنید. میتوانید برای بهتر حل شدن پودر ژله ها از روش بن ماری کمک بگیرید. (ظرف را روی بخار کتری یا سماور و … قرار دهید تا ژله راحت تر مخلوط شود.)
مرحله دوم:
ژله ها را در یخچال بگذارید تا حدوداً سه الی چهار ساعت دیگر آماده شوند. سپس آن ها را از یخچال خارج کنید. به کمک یک چنگال ژله ها را خرد و ریز کنید. میتوانید ژله ها را به شکل مکعبی (مثل روش تهیه ژله موزاییکی) برش بزنید.
مرحله سوم:
لیوان های پایه بلند با اندازه مناسب بردارید. مقداری از ژله های خرد شده را در لیوان ها بریزید. سپس به هر لیوان مقداری بستنی اضافه کنید.
مرحله چهارم:
مقدار باقی مانده ژله را روی بستنی ها بریزید. مقداری مغز گردو، پسته و بادام اضافه کرده و دوباره به سان شاین مقداری بستنی اضافه کنید. این کار را تا حدی که لیوان پر شود، ادامه دهید.
مرحله آخر:
به میزان دلخواه میوه های خرد شده را اضافه کنید. حالا کمی خامه فرم گرفته روی لیوان ها قرار دهید. برای تزیین سان شاین میتوانید از شکلات چیپسی، شوکورول، ترافل رنگی، سس شکلات، اسمارتیز، بیسکویت، پشمک و … استفاده کنید.
نکات کلیدی تهیه سان شاین
– در تهیه سان شاین میتوان به جز روش گفته شده، از روش دیگری هم استفاده کرد. برای مثال، میتوانید ژله های خرد شده را به همراه بستنی و انواع شربت یا آبمیوه های دلخواه، در مخلوط کن بریزید. با این روش بستنی به طعم ها و رنگ های دلخواه خودتان خواهید داشت.
– سان شاین توت فرنگی و سان شاین شکلاتی محبوب ترین نوع سان شاین کافی شاپ هستند. شما میتوانید برای تهیه ی آن ها از بستنی ها و ژله ها به طعم های توت فرنگی و شکلات استفاده کنید.
– در صورت تمایل میتوانید موز یا هر میوه دلخواه دیگری را با بستنی در میکسر بریزید. در صورتی که به میوه تازه مناسب برای این دسر دسترسی ندارید، مربا هم میتواند گزینه خوبی باشد.
– ترتیب قرار دادن لایه ها به سلیقه ی خودتان بستگی دارد. هر طور که تمایل دارید میتوانید بستنی، میوه و ژله ها را روی هم قرار دهید.
پیام نور قشم در رتبه دوم جشنواره ملی محیط زیست قرار گرفت
جمیله زارعپیرحاجی نماینده دانشگاه پیام نور قشم جایگاه دوم مسابقات پایان نامههای جشنواره ملی حوزه آموزش محیط زیست کشور را از آن خود کرد.
سیده حدیث موسوی از کسبه رتبه دوم مسابقات پایان نامههای حوزه آموزش محیط زیست کشور توسط «جمیله زارعپیرحاجی» نماینده دانشگاه پیام نور مرکز بین الملل قشم خبر داد.
وی افزود: ایجاد بستری مناسب برای طرح ایدههای خلاقانه دانشجویان، آشنایان صاحب صنایع و دستگاههای مرتبط با این ایدهها با استفاده از توانمندیهای فارغ التحصیلان از جمله اهداف کرسی یونسکو در آموزش محیطزیست دانشگاه پیام نور است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه پیام نور قشم تصریح کرد: نماینده پیام نور قشم در مسابقات ارائه سه دقیقهای تبیین دستاوردهای پژوهشی دانشجویان دکتری دومین جشنواره و چهامین همایش ملی آموزش محیط زیست به صورت بر خط در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد رتبه دوم را کسب کرد.
موسوی ادامه داد: یکی از اهداف این مسابقه، تشویق و کمک به رشد مهارتهای ارتباطی علمی و زبانی دانشجویان است که شرکت کنندگان باید دستاوردهای پژوهشی خود را به صورت فشرده در سه دقیقه برای مخاطبان غیرمتخصص و ناآشنا بیان کنند.
وی اضافه کرد: این برنامه نخستین بار در سال ۲۰۰۸ از سوی دانشگاه کوئیزلند تدوین و برگزار شد و با توجه به استقبالی که از آن صورت گرفت، در سال ۲۰۱۳ در فهرست برنامههای یونیورسیتاس۲۱ نیز قرار گرفت و دانشگاههایی از سراسر دنیا در اجرای آن به مشارکت پرداختند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه پیام نور قشم خاطرنشان کرد: میتوان گفت امروزه دانشگاه پیام نور متولی و پرچمدار آموزش محیط زیست یونسکو در ایران است و کسب این رتبه توسط کارکنان پیام نور قشم بسیار حائز اهمیت است.
لایحه حمایت از زنان با اعمال سلایق شخصی کارایی ندارد
حقوقدان و وکیل دادگستری گفت: باید پیش از قانونی شدن لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، تکلیف اعمال سلایق و نگرشهای شخصی روشن شود زیرا به صرف تصویب چنین لوایح، تحول اساسی در احقاق حقوق زنان ایجاد نمیشود.
عبدالصمد خرمشاهی در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ، با ابراز خرسندی از اینکه لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت پس از چند سال کش و قوس، در راه رسیدن به سرانجام است، اظهار داشت: قوانین و لوایح اینچنینی تا حدودی می تواند به کمک زنان بیاید و حقوق اجتماعی و شهروندی آنان را تضمین کند.
وی درباره چرایی محدود بودن تضمین حقوق زنان در این لایحه خاطرنشان کرد: در مورد کودکان، قانون جامع و مانع حمایت از حقوق کودکان وجود دارد پس چرا هنوز با معضل کودک آزاری، کودکان کار و خیابانی روبه رو هستیم، مگر در مورد مواد مخدر قانون اعدام وجود ندارد اما چرا همچنان جرم درصد بالایی از زندانیان کشور با مواد مخدر گره خورده است؟
این حقوقدان تاکید کرد: در مورد لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت هم وضع به همین منوال خواهد بود مگر اینکه فرهنگ، نوع نگاه به زنان، رفتار مردان نسبت به زنان و سایر قوانین در خصوص حقوق زنان و نگرش به آن ها در جامعه تحول اساسی پیدا کند. در غیر اینصورت و به طور قطع به این لوایح نمی توان خوش بین بود.
باورهای سنتی و عرفی مانع اجرای صحیح لایحه می شوند
خرمشاهی در بخشی دیگر از این گفت وگو با بیان اینکه معنای واژه تعرض به زنان شامل متلک ساده تا تجاوز به عنف است، تصریح کرد: همواره این تعرض به انحای مختلف وجود داشته و دارد اما دست اندازها و موانع زیادی وجود دارد که زنان نمی توانند آنگونه که باید و شاید این قضیه را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنند.
وی توضیح داد: محدودیت های اخلاقی یا ترس از بین رفتن آبرو و حیثیت و مسایلی این چنینی باعث شده که مردان متجری شوند بنابراین قبل از نیاز به قوانین اینچنینی و لوکس، به این نیاز داریم که از راه ها و راهکارهای مختلف موانع پیش رو در جهت احقاق حق زن در جامعه رفع شود.
لایحه نیاز به راهکارهای عملی برای تضمین حقوق زنان دارد
این وکیل دادگستری گفت: در مورد مسایلی که در فقه جزایی اسلام یا احکام لایتغیر اسلام ریشه دارد بحثی نیست اما در خصوص مباحث حقوق جزایی راهکار تعدیل یا تغییر شرایط وجود دارد همچون موضوع دیه که شاهد بودیم به نوعی تعدیل و از صندوقی مابه التفاوت دیه زن و مرد تامین می شود.
خرمشاهی ادامه داد: در مورد این لایحه هم نیاز به راه و روش هایی داریم که به صورت عملی حقوق زنان را تضمین کند اما متاسفانه در آن ضمانت اجرایی آنچنانی نمی بینم ولو قوانین پیشرفته هم باشد.
باید از ورود سلایق شخصی به اجرای این لایحه ممانعت به عمل آید
این حقوقدان با تاکید بر اینکه باید هم نوع نگاه جامعه به زنان و هم به رعایت عملی حقوق آنان تغییر کند، افزود: این نیاز به آموزش همگانی دارد که رسانه ها بیشتر در این مورد سهم دارد.
وی در بخشی دیگر از این گفت وگو با ابراز تاسف از اعمال سلایق و نگرش های شخصی به حقوق زنان یادآور شد: نمونه این اعمال سلیقه ها، مربوط به موضوع دوچرخه سواری زنان می شود در حالیکه در قانون ممانعتی بر آن نیست و زن همانند مرد حق دارد با رعایت مسایل شرعی از امکانات ورزشی و شهری به شکل متعارف بهره مند شود.
خرمشاهی تصریح کرد: پس باید پیش از قانونی شدن لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت، تکلیف این اعمال سلایق و نگرش های شخصی روشن شود در غیر این صورت با صرف تصویب اینگونه لوایح نباید خوش بین بود که تحول اساسی در احقاق حقوق زنان ایجاد شود.
افزایش مجازات ها، تاثیری بر فرهنگ سازی ندارد
وی در مورد مجازات هایی که در لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت برای مجرم تعیین شده هم یادآور شد: صرف تعیین مجازات های حداکثری تاثیر آنچنانی ندارد به عنوان مثال درباره اسیدپاشی، مجازات قانونی را تشدید کردند یا در مورد بحث مواد مخدر که مجازات اعدام برای آن تعیین شده اما جواب نداده زیرا فرهنگ در این رابطه تغییر نکرده است.
خرمشاهی ادامه داد: افزایش مجازات ها تاثیری بر فرهنگ سازی ندارد. بنابراین نیاز به تصویب و وضع قوانین، دستورالعمل ها یا آیین نامه هایی داریم که در کنار فرهنگ سازی حرکت کنند و افراد ملزم به رعایت این حقوق در خصوص زنان باشد در غیر این صورت در حد توصیه باقی می ماند.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ۱۴ دی ماه در توئیتی از تصویب لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در دولت خبر داد و نوشت: حاصل تلاش دهها حقوقدان، قاضی، مدیر و مقامات قوای مجریه و قضاییه تقدیم به زنان شایسته و صبور ایرانی.
وی تاکید کرد: لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت امروز پس از صدها نفر ساعت کارشناسی، در دولت تصویب شد.
لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت در راستای تحقق اصول و آرمان های قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در جهت حفظ کرامت و منزلت زنان، حمایت از زنان در برابر اقسام مختلف رفتارهای خشونت آمیز، پیش بینی تدابیر، اقدامات، خدمات و توانمندی سازی های لازم برای حمایت از زنان در برابر خشونت، تعیین تکالیف دستگاه ها و نهادهای متولی امر مبارزه با خشونت علیه زنان، تمهید ساختار منسجم برای هماهنگی و نظارت بر فعالیت های دستگاه های اجرایی در این زمینه، جرم انگاری اشکال جدید مزاحمت و تعدی به حقوق زنان و تعیین ضمانت اجراهای مناسب برای آن و تنقیح و انسجام قوانین مختلف و پراکنده در این زمینه توسط معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و تایید قوه قضاییه به رشته تحریر درآمد و با ورود به مجلس شورای اسلامی می رود تا به شکل قانون چتر حمایتی خود را بر سر زنان بگسترد.
این لایحه شامل ۵۷ ماده و پنج فصل است که اصطلاحاتی همچون کرامت، حمایت، زن یعنی تمامی زنان و دختران تبعه ایران در داخل یا خارج و زنان و دختران غیر ایرانی که در قلمروی جمهوری اسلامی ایران حضور یا سکونت داشته باشند، خشونت و کارگروه ملی در آن مندرج شده است.
در سه فصل نخست این لایحه به تعیین تکالیف دستگاه ها و نهادهای متولی امر مبارزه با خشونت علیه زنان و تمهید ساختار منسجم برای هماهنگی و نظارت بر فعالیت های دستگاه های اجرایی در این زمینه اشاره شده که ۲۷ ماده از این لایحه را شامل می شود.
فصل چهارم و پنجم به بیان جرایم و مجازات ها و آیین های دادرسی پرداخته که با ضمانت اجرایی که دارد می تواند از بار آسیب ها و خشونت ها بکاهد.
کابینه بایدن ، رکورددار وزیران زن در آمریکا
شبکه ای بی سی نیوز نوشت در صورتی که کابینه بایدن مورد تایید قرار بگیرد، رکورد حضور زنان در یک دولت در تاریخ آمریکا شکسته خواهد شد.
به گزارش ای بی سی نیوز، روز مراسم تحلیف بایدن در هفته گذشته تاریخی بود زیرا برای اولین بار کاملا هریس اولین زن و شهروند رنگین پوست آمریکایی به عنوان معاون رئیس جمهوری انتخاب شد.
براساس این گزارش، علاوه بر کاملا هریس اگر همه نامزدهای کابینه بایدن تأیید شوند، هریس تنها کسی نخواهد بود که رکورد دار در دولت ایالات متحده خواهد بود.
به نوشته ای بی سی نیوز، دوازده تن از نامزدهای کابینه بایدن و مشاوران وی زن هستند که از میان آنان هشت نفر رنگین پوست هستند.
در صورت تایید تمام نامزدهای زن بایدن، وی رکورد دولت بیل کلینتون رییس جمهوری اسبق آمریک که دارای ۹ زن در کابینه خود بود را خواهد شکست.
علاوه براین، “جانت یلن” که روز جمعه به اتفاق آرا در کمیته مالی سنا مورد تایید قرار گرفت، به عنوان اولین وزیر زن خزانه داری ایالات متحده معرفی شد.
جانِت لوییز یلن به انگلیسی: Janet Louise Yellen (زاده ۱۳ اوت ۱۹۴۶)، اقتصاددان آمریکایی، پروفسور بازنشسته دانشگاه برکلی است که ریاست فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) را از ۳ فوریه ۲۰۱۴ تا ۳ فوریه ۲۰۱۸میلادی بر عهده داشت.
یلن اولین زن در تاریخ ۱۰۰ ساله تأسیس بانک مرکزی آمریکا است که عهدهدار سمت ریاست بانک مرکزی این کشور میشود. وی از سال ۲۰۱۰ نایب رئیس هیات مدیره فدرال رزرو بود.
ابتکار: رویکرد برنامهای توام با عدالت جنسیتی در دولت دوازدهم شکل گرفت
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز خرسندی از اینکه در دولت دوازدهم تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نماند و به مرحله اجرا و عمل رسید، گفت: نگاه برنامهای و برنامهریزی توام با عدالت جنسیتی در دولت دوازدهم شکل گرفت.
معصومه در نشست خبری که به مناسبت هفته مقام زن ضمن تبریک دهه فجر و سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) افزود: ماهیت انقلاب یک ماهیت رهایی بخش بود و همین ماهیت و نگاه و توجه ویژه به موضوع زن باعث نامگذاری این روز و هفته به مقام زن شد.
وی با ابراز خرسندی از اینکه تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نمانده و به مرحله اجرا و عمل رسیده است، تاکید کرد: معاونت امور زنان و خانواده همواره پذیرای نقد و پیشنهادات و نظرات بوده و تلاش می کند همگام و همراه با تقاضای زنان گام بردارد.
رییس بزرگداشت هفته مقام زن با تاکید بر اینکه تلاش معاونت در جهت اطلاع رسانی از عملکردها و فعالیت های حوزه زنان بوده است، خاطرنشان کرد: این هفته، آخرین هفته بزرگداشت مقام زن در دولت دوازدهم خواهد بود پس فرصتی است که بخشی از دستاوردهای دولت دوازدهم در موضوع زنان و خانواده را بیان کنیم.
وی در تشریح عملکرد معاونت امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم تصریح کرد: نگاه برنامه ای و برنامه ریزی توام با عدالت جنسیتی در دولت دوازدهم شکل گرفت که در این راستا با همکاری ۳۱ استان اکنون ۳۱ سند ارتقای وضعیت زنان تدوین و ابلاغ شد که با رونمایی از سایت رصد و پایش به ارزیابی این سند در هر استان پرداخته ایم که خوشبختانه تا کنون گزارش ها رضایت بخش است.
ابتکار با بیان اینکه هر چند کمبودها هنوز هست اما در بهبود شاخص ها اقدامات موثری صورت گرفته، تاکید کرد: همه فعالیت ها برنامه محور است و رصد و پایش این شاخص ها در سامانه الکترونیکی یا داشبوردی که در اختیار داریم در سطح استانی و ستادی در هشت محور صورت خواهد گرفت.
معاون رییس جمهوری یادآور شد: با شاخص های عدالت جنسیتی که سال گذشته تصویب و ابلاغ شد به سیاست های خانواده محور دست یافتیم که در جلسه آتی ستاد زن و خانواده تصویب خواهد شد.
دولت دوستدار خانواده است
ابتکار با تاکید بر اینکه دولت از جنبه فرهنگی، رفاهی، امنیتی، حقوقی و غیره دوستدار خانواده است، خاطرنشان کرد: معاونت امور زنان در مجموع موافقتنامه ها و کسب حمایت های مالی و در جهت تحقق عدالت جنسیتی و شاخص های خانواده، همکاری بین بخشی با ۲۵ دستگاه در دولت و ۲۰ دستگاه در سطوح غیردولتی و بانک ها داشته است. این هم افزایی باعث شده تا هم دستگاه های دیگر پای کار بیایند و همه تفاهمنامه ها در مرحله اجرایی شدن قرار گیرند.
وی افزود: همینطور در بخش غیر دولتی همکاری خوبی با سازمان های مردم نهاد داشتیم تا آنجا که این سازمان ها در برنامه ها و سیاست ها نظر می دهند و در رصد و پایش شاخص ها کمک می کنند که بنا داریم این همکاری ها را توسعه دهیم.
معاون رییس جمهوری در مورد عملکرد متقابل معاون امور زنان با سازمان های مردم نهاد هم توضیح داد: معاونت هم تلاش کرده با برگزاری دوره آموزشی، ۲۲۰۰ نفر از نمایندگان سازمان های مردم نهاد را آموزش دهد تا برای افزایش بهره وری و نتیجه بخشی فعالیت ها بیشتر کار کنند.
۱۲لایحه حقوقی در جهت حمایت از زنان تدوین شده است
ابتکار در بخشی دیگر از سخنان خود به فعالیت های حقوقی معاونت اشاره کرد و گفت: در عرصه حقوقی هم دوازده لایحه را تنظیم و به دولت تقدیم کردیم مانند لایحه حمایت از اطفال که به قانون تبدیل شد، لایحه اعطای تابعیت و تامین شناسنامه برای فرزندان مادران ایرانی و غیره. در حال حاضر هم مهمترین لایحه که با مجلس پیگیر هستیم لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت است؛ لایحه ای که اجماع بین دو قوه است.
هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر در سال ۱۳۹۹ از روز شنبه ۱۱ بهمن ماه آغاز شده و در روز جمعه ۱۷ بهمن ماه خاتمه می یابد.
بر اساس اعلام معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، روز شنبه ۱۱ بهمن به «زن، امنیت و عدالت اجتماعی»، یکشنبه ۱۲ بهمن به «زن، امامت و مشارکت سیاسی – اجتماعی “، دوشنبه ۱۳ بهمن به «زن، کارآفرینی، تاب آوری، اقتصاد مقاومتی »، سه شنبه ۱۴ بهمن به «زن، خودباوری ، شکوفایی خانواده » نامگذاری شده است.
همچنین چهارشنبه ۱۵ بهمن به «زن، معنویت، سیره فاطمی، سبک زندگی ایرانی – اسلامی»، پنجشنبه ۱۶ بهمن به «زن، نقش آوری چندگانه ، مسئولیت پذیری و ایثار» و در نهایت روز جمعه ۱۷ بهمن به «زن، سلامت و نشاط، اصلاح الگوی مصرف» نامگذاری شده است.
روز ۲۰ جمادی الثانی برابر با ۱۵ بهمن ولادت حضرت فاطمه الزهرا(س) در تقویم رسمی کشور روز زن نامگذاری شده است.
در تقویم رسمی کشور، هفته زن از روز شنبه ۱۱ بهمن آغاز و در روز جمعه ۱۷ بهمن خاتمه خواهد یافت.
کودکان و خانوادهها در معرض آسیبهای فضای مجازی قرار دارند
رییس سازمان بسیج رسانه کشور گفت: کودکان و خانوادههای ایرانی در معرض آسیبهای فضای مجازی قرار دارند و باید برنامه ریزی لازم برای مقابله با تهدیدات آنها صورت گیرد.
مسعود بصیری در دیدار با مدیران رسانههای استان قزوین که در سالن جلسات ساختمان اقشار سپاه استان برگزار شد، افزود: امروزه یادگیری سواد رسانه بسیار مهم است چون خانوادهها و کودکان جامعه در معرض آسیبهای آنها قرار دارند.
وی اضافه کرد:واگذاری زیرساختها و پهنای باند به این فضاها مثل این است که سامانه دفاعی و اختیار کشور خود را در اختیار دشمنان قرار دهیم و پلیس خود را از کشورهای دیگر انتخاب نماییم.
این مسوول افزود: باید خانوادهها را نسبت به این آسیبها آگاه کنیم و فیلترینگ فضای مجازی را به این جناح و آن جناح وابسته نسازیم تا بتوانیم بر فضای مجازی نظارت بیشتری داشته باشیم.
بصیری ادامه داد: قزوین، ظرفیت خوبی در زمینه رسانهها دارد و حدود ۴۰۰ خبرنگار در این استان فعالیت میکنند که باید برای آگاه سازی جامعه در مقابل خطرات و تهدیدات فضای مجازی تلاش کنند.
وی گفت: امروزه مشکلات ما در حوزه رسانه فقط مربوط به مسایل سخت افزاری نیست بلکه به موضوعات نرم افزاری و ولنگاری در شبکههای اجتماعی نیز باز میگردد که کودکان ما را نیز در معرض آسیبهای اجتماعی قرار داده است.
بصیری با گلایه از مسوولان بابت فعالیت این فضاهای آسیب زا، گفت: سامانه فیلترینگ این فضاها در کشور ما موثر نبوده است درحالیکه هیچ کشوری، اختیار خود را به کشورهای دیگر نمیدهد چون هیچ ابزاری برای پیگیری معضلات و مشکلات آن در داخل وجود ندارد و بسیاری از موارد اصلا قابل پیگیری نیست.
وی گفت: شورای عالی فضای مجازی مدتها است که تاکید کرده باید فضای مجازی به سمت داخل سوق داده شود چون هیچ کشوری، امنیت کشورش را با آسیبهای فضای مجازی به مخاطره نمیاندازد.
ابتکار: دختران دانشآموخته کشور ۴ برابر پسران بیکار هستند
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: دختران دانش آموخته چهار برابر تعداد پسران با معضل بیکاری مواجه هستند که باید بر روی این موضوع کار شود.
معصومه ابتکار در جمع نشست صمیمانه بانوان کارآفرین استان در سالن جلسات اتاق بازرگانی اصفهان افزود: جمعیت دختران دانش آموخته در ایران رو به افزایش هستند در حالی که آنان سرمایه بزرگ جامعه هستند.
وی ادامه داد: اگر پیشنهادات مطرح شده جمع بندی شود در صورت امکان آنها را از طریق دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال می کنیم زیرا در این زمینه ظرفیتهای فراوانی وجود دارد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: استان اصفهان بویژه بانوان کارآفرین در عرصههای مختلف بازرگانی، کشاورزی، صنعت، دانش بنیان و کشاورزی برغم شرایط سخت و شیوع کرونا و جنگ اقتصادی مشغول تلاش هستند.
وی ادامه داد: خدیجه کبری بانوی کارآفرین در جزیره العرب در زمانی که زنان را زنده به گور میکردند، وی اول تاجر این شبه جزیره بود و در کار کارآفرینی و تجارت، بنیان تجارت حلال را گذاشت.
ابتکار تصریح کرد: امروز از خدیجه کبری باید الهام و الگو گرفت، این زن الهام بخش برای تمام زنان عالم است زیرا اشتغال را به عنوان یک آرمان دانست.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر زنان ایرانی برغم دشواریها مشغول تلاش هستند، بیان کرد: در دولت دوازدهم در راستای موضوع سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مبتنی بر برنامه و دانش بنیان حرکت کردیم و از سال ۹۶ شاخصهایی در ستاد ملی زنان و خانواده تحت عنوان شاخص عدالت جنسیتی و برگرفته از عدالت محور در نظر گرفتیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: اکنون در استان اصفهان از طریق سند ارتقای وضعیت زنان به مسائل زنان پاسخ میدهیم و امیدواریم مبتنی بر این سند حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دولت توجه ویژهای به مشاغل خانگی دارد، اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد مشاغل خانگی را بانوان برعهده دارند که این مشاغل پیش رو و آینده نگر هستند.
ابتکار افزود: تاکنون مشاغل خانگی براساس استاندارد نبود که براساس اقدامات صورت گرفته این دستورالعمل را اجرایی کردیم.
وی افزود: مشاغل خرد مهمترین زمینه برای اشتغال جامعه است و از زنان سرپرست خانوار که نیاز به اشتغال خانگی داشتند از طریق سازمانهای مردم نهاد و تسهیلات قرض الحسنهای ۲ هزار و ۳۰۰ زن را از طریق این تسهیلات در استان اصفهان فعال کردیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه با بانک مرکزی برای مشاغل خرد رایزنیهایی صورت گرفته است، گفت: یکی از مشکلات زنان در عرصه اقتصادی و کارآفرین دارند امکان وسیله گذاری است که این اقدام از مشاغل خرد آغاز شده تا بانوان از سهام عدالت برای مشاغل خرد استفاده کنند.
تشکیل کمیته تخصصی مشکلات بانوان کارآفرین در اصفهان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: برای نخستین بار در کشور کمیته تخصصی ویژه بررسی مسائل و مشکلات بانوان کارآفرین در کارگروه تسهیلات تشکیل دادیم.
حسن قاضی عسگر افزود: در زمان حاضر استفاده از بانوان در کمیسیونهای مشورتی به ۳۰ درصد رسیده است.
وی درباره فروش محصول زعفران، تصریح کرد: شرکتهای توسعه صادرات از جمله صادرکنندگان استان آمادگی فروش محصول زعفران را دارند، همچنین صندوق حمایت ایده خوبی است که امیدواریم امروز توسط معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده مصوب شود.
حضور بانوان اصفهانی در حوزه کسب و کار به ۲۴ درصد رسید
عضو هیات رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در این نشست گفت: شاهد افزایش ۲ برابری حضور بانوان در کمیسیونهای این اتاق هستیم.
فرشته امینی ادامه داد: حضور بانوان در حوزه کسب و کار استان از یازده درصد به ۲۴ درصد و از ۱۵۰ عضو به ۲۸۷ عضو رسید که نشان از فعالیت بیشتر زنان در این حوزه دارد.
آمارها حاکی از این است ۳۰ درصد کارآفرینان کشورهای توسعه یافته را زنان تشکیل میدهند، زنان توانستهاند با ورود به عرصه کسب و کار تحولات شگرفی را در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشورها ایجاد کنند.
پژوهشها نشان میدهد، افزون بر ۱۱ درصد زنان ایران از نظر اقتصادی فعال هستند که ۴۴ درصد در زمینه تولیدی و ۵۶ درصد در زمینه خدماتی فعالیت دارند.
کارشناسان امر تعداد کارآفرین زن در عرصه تولید کشور را افزون بر ۸۰۰ نفر اعلام کردهاند که بیشترین آمار ثبت شده زن کارآفرین متعلق به استانهای خراسان رضوی و اصفهان است.
براساس اطلاعات مندرج در سامانه مشاغل خانگی استان اصفهان، تاکنون ۲۱ هزار و ۸۷ نفر در استان کارافرین داشتهاند. در سال گذشته افزون بر سه هزار و ۴۰۰ مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده که برای پنج هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.
ابتکار: مهارت خوب زیستن به اصلاح خشونتها در جامعه کمک میکند
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: مهارت خوب زیستن میتواند به اصلاح خشونتها علیه زنان بسیار کمک کند که یکی از موارد آن، مهارت حل و فصل اختلاف و روابط خوب است.
معصومه ابتکار در حاشیه افتتاح مرکز توانمندسازی بانوان اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه در دولت لایحه حفظ کرامت و حمایت از امنیت زنان در برابر خشونت را به تصویب رساندیم.
وی اضافه کرد: این لایحه تمام ابعاد خشونت چه خشونت خانگی چه خشونت علیه زنان در جامعه را در بر میگیرد، لایحه اکنون در اختیار مجلس شورای اسلامی است و انتظار داریم مجلس به این لایحه بسیار مهم رسیدگی کند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: قوانین بسیار راهگشا و جامع هستند، لایحه خشونت علیه زنان لایحهای مشترک با قوه قضاییه است و ما انتظار داریم با تصویب این قانون در اولین فرصت وظایف دستگاهها در این قانون مشخص شود.
وی بیان کرد: در این قانون پیش بینی شده که شورای راهبری در ارتباط با مسائل مرتبط با خشونت علیه زنان تشکیل و صندوقی برای زنان خشونت دیده طراحی شود.
ابتکار افزود: فرهنگ و آموزش در راستای خشونت علیه زنان بسیار راهگشاست که در این راستا طرحهایی با وزارت آموزش و پرورش و بهزیستی داریم که موضوع مهارتهای خوب زیستن را دنبال میکند.
وی گفت: معاون ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: در زمان حاضر با وزارت آموزش و پرورش طرحی تحت عنوان گفت و گوی ملی خانواده را برای دانش آموزان و اولیا اجرا میکنیم.
وی گفت: تسهیلات پایدار برای روستاییان و تسهیلات فراگیر که دولت از سال گذشته پیش بینی و اجرایی کرده مورد استقبال قرار گرفت و حدود ۴۰ درصد تسهیلات دولتی را زنان دریافت کردند که بسیاری از آنها به اشتغال پایدار منجر شده است.
وی ادامه داد: طرح توانمندسازی زنان طرح مشترکی با معاونت رییس جمهوری در امور زنان و خانواده است که توانمندسازی زنان سرپرست خانوار را دنبال میکند و از آموزش مهارتهای کلی تا حرفهای و تخصصی و تامین زنجیره ارزش و اتصال به بازار و اشتغال پایدار هدف اصلی آن است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: در موضوع بازاریابی به ویژه بازاریابی دیجیتال و شبکه سازی بازاریابی دیجیتال با همکاری سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی مشغول به فعالیت و اجرا هستیم.
وی اضافه کرد: اکنون در بسیاری از نقاط کشور فعالان عرصه کارآفرینی مراکزی را پیش بینی میکنند تا بتوان کالاها و خدماتی که زنان تولید میکنند قابل عرضه باشد.
ابتکار بیان کرد: در حال رایزنی هستیم تا در مراکز استانها زنان روستایی و دیگر زنان کالاهای خود را عرضه کنند و تبادلات از طریق این مراکز و فضای مجازی امکان پذیر باشد.
وی با بیان اینکه استان اصفهان مانند دیگر استانهای کشور سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده دارد، خاطرنشان کرد: این سند براساس وضعیت استان مطالعات، مشکلات و آسیبهای خانواده، حقوق زنان و کودک همسری در این سند دیده شده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: سازمان بهزیستی و مراکز اورژانس اجتماعی مسئولیتهای اصلی را برعهده دارند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه در زمان حاضر قانون حمایت از اطفال و نوجوانان را داریم که این قانون نقش بسیار مهمی را در خصوص افراد زیر ۱۸ سال ایفا میکند که با استناد به این قانون در ارتباط با موضوعاتی مانند کودک همسری میتوان اقدام کرد.
ابتکار امروز در سفر یکروزه به اصفهان علاوه بر بازدید از مرکز فنی و حرفه ای استان با زنان کار آفرین این استان دیدار خواهد کرد.