چشم زنان ایرانی به دولت و مجلس است؛ منع خشونت علیه زنان را قانون کنید

به بهانه روز منع خشونت علیه زنان؛

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط برنا

درباره خشونت علیه زنان در کشور آمار رسمی وجود ندارد، اما حجم بالای خبرهای منتشرشده در این مورد و انبوه پرونده‌های تشکیل‌شده در دادگاه‌ها و ادارات پزشکی‌ قانونی شهرهای مختلف نشان می‌دهد که آمار خشونت ریز و درشت علیه زنان بالاست و در این میان قانون مشخصی برای حمایت از آنها وجود ندارد.

اگر واژه خشونت علیه زنان، در ذهن شما پای چشم کبود شده و زنی غمگین را تصویر می‌کند، تنها نیستید. این تصور خیلی از افراد است که خشونت علیه زن را فیزیکی و بدنی می‌دانند اما همه خشونت این نیست. شاید آنقدر شنیدن متلک‌ها و آزارهای خیابانی برای زنان عادی شده باشد و هر روز در معرضش باشند که فکر نکنند این هم نوعی اعمال خشونت علیه یک زن است در حالی که خشونت ابعاد و انواع مختلفی دارد. در سراسر جهان، زنان به دلایل مختلف جنس دوم شناخته شده و در معرض خشونت بودند تا اینکه شروع به صحبت درباره متوقف کردن این خشونت کردند؛ به همین دلیل مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۲۵ نوامبر را روز جهانی منع خشونت علیه زنان نامیده است، روزی که در برخی کشورها فقط اسم آن در تقویم ثبت شده و خبری از توقف خشونت علیه زنان نیست و برخی مردان جهان همچنان علیه زنان می‌تازند.

خشونت علیه زنان و دختران ریشه در گام‌های سلطه تاریخی مردانه دارد، گام‌های سلطهِ مردانه اما ناجوانمردانه. ننگ‌آمیز بودن و سایر تصورات غلط و در نتیجه عدم گزارش خشونت و اجرای ضعیف قوانین باعث مصونیت افرادی می‌شود که مرتکب خشونت شده‌اند پس طبیعی‌ست در این شرایط خشونت ترویج پیدا کند چون اغلب قربانیان خشونت جنسی و جسمی و حتی روانی تمایلی به طرح شکایت به پلیس ندارند اما چه چیزی زنانی را که مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند، از گزارش خشونت باز می‌دارد؟ دلیل اصلی، برچسب ننگی است که به این زنان و دختران زده می‌شود و همین مسئله باعث می‌شود خانواده هم به قربانی فشار آورد تا هرگونه پیگیری قانونی را متوقف کند. خانواده و بستگان قربانیان از تمسخر و طعنه عمومی وحشت دارند و در بهترین حالت ترجیح می‌دهند حقیقت در خانواده و دور از چشم مردم نگه داشته شود البته اگر از وحشت رسوایی به قتل‌های ناموسی و خشونتی دیگر روی نیاورند؛ مانند رومینای ۱۳ساله کوچک که پدرش با داس سر او را از تن جدا کرد. این عدم حمایت، از خانواده شروع و کم کم به جامعه ختم می‌شود یعنی در برخی شهرها اگر فرد قربانی پیش از تجاوز جنسی ازدواج نکرده باشد، به‌وسیله خانواده خود برای از بین بردن این لکه ننگ به قتل می‌رسد و اگر ازدواج کرده باشد، اول از همه، همسرش او را طلاق می‌دهد و ضربه روحی، روانی و احساسی دیگری به او وارد می‌شود البته اگر شانس بیاورد شوهرش او را نکشد مانند فاطمه که به دست شوهرش؛سرش را از دست داد و در سن ۱۹سالگی و بهترین سن جوانی از این دنیا رفت چون فقط شوهرش شک کرده بود فاطمه به او خیانت کرده است.

در موارد خشونت‌های جنسی علیه زنان، اغلب می‌شنویم که قربانی «خود مقصر است» اما چگونه می‌توان این نگرش اشتباه جامعه نسبت به قربانیان را تغییر داد؟ در جامعه ما قربانیان خشونت به‌شدت قربانی ننگ و رسوایی می‌شوند و مقصر دانستن قربانیان توسط کلیشه‌های پدرسالارانه موجود، نقش‌های پذیرفته شده برای زنان و جامعه‌پذیری اشتباه را یعنی «زنان در خانه و مردان نان‌آور خانه» را تقویت می‌کند و از سوی دیگر، خشونت علیه زنان ریشه در نابرابری و بی‌عدالتی جنسیتی دارد و وضعیت فرعی و حاشیه‌ای زنان را از منظر قانونی، اجتماعی یا اقتصادی در جامعه برجسته می‌کند. خشونت علیه زنان نقض آشکار حقوق بشر و عدالت اجتماعی است که هر سطح از جامعه در هر نقطه از جهان را متأثر ساخته است و ایده آل همه، توقف خشونت علیه آنان است.

باید گفت دولت دست روی دست نگذاشته و برای تامین امنیت زنان و توقف خشونت علیه زنان لایحه‌ای تدوین کرده است؛ «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت». این طرح هفت سال پیش توسط قوه قضائیه تهیه و به دولت تحویل داده شد اما متاسفانه سال‌ها مسکوت ماند و به مجلس راه پیدا نکرد، شاید اگر این لایحه در مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شد و در جایگاه قانون قرار می‌گرفت سرنوشت رومیناها، فاطمه‌ها، ریحانه‌ها و صدها دختر دیگر تغییر می‌کرد. این لایحه همه جوانب تعرض به حقوق بانوان را به صورت کاملاً جزئی مورد اشاره قرار داده است که البته باید در مجلس هم چکش کاری شود تا به بهترین شکل ممکن تبدیل به قانون شود.

درحالی که سال‌هاست چشم زنان ایرانی به این لایحه است، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری خبری خوشی را اعلام کرد. او در توئیت خود نوشت: «امشب بعد از ۴۰ جلسه فرعی و اصلی کمیسیون لوایح دولت، بررسی لایحه حمایت، صیانت و تأمین امنیت زنان به پایان رسید. این لایحه جامع که دارای تکالیف مشخص برای دستگاه‌های اجرایی است، جهت تصویب نهایی به دولت می‌رود. همکاری و هم‌افزایی دستگاه‌ها در به نتیجه رسیدن این کار کلیدی بود.»

آنطور که مشخص است این لایحه در روزهای پایانی خود برای ارسال به مجلس شورای اسلامی قرار دارد و امید است همانطور که نمایندگان مجلس تاکنون بارها اشاره کردند سریعا از در دستور کار قرار بگیرد تا زنان کشورمان به حقوق خود دست پیدا کنند و دلشان خوش به یک قانون قرص و محکم باشد.

ارائه طرحی از سوی مجلس برای منع خشونت علیه زنان/تشدید مجازات قتل دختر به دست پدر نیازمند مشورت با علماست

زهره سادات لاجوردی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار برنا با اشاره به صحبت‌های اخیر معصومه ابتکار مبنی بر تصویب نهایی لایحه «صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت» گفت: لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان در ۲۶ شهریورماه سال ۹۸ از قوه قضائیه به دولت تحویل داده شده اما متاسفانه تاکنون اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

لاجوردی تصریح کرد: از همان روزهای ابتدایی که وارد مجلس شدم در یک تذکری عنوان کردم که اگر تا یک ماه دیگر این لایحه به مجلس نیاید ما خودمان در قالب طرح اقدام می‌کنیم که این کار را هم انجام دادیم درواقع بعد از اینکه دیدیم مدت‌ها گذشته و اینکار انجام نشده، خودمان در مجلس به شکل طرح مطرح کردیم و اکنون در نوبت است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی درخصوص روز جهانی خشونت علیه زنان گفت: اسلام دینی است که زن را به عنوان یک موجود لطیف گرامی می‌داند و در فرمایشات حضرت علی (ع) هم آمده است که زن یک گُل است بنابراین علی رغم اینکه ما شعارهای حقوق بشری و حمایت از حقوق زنان را زیاد می‌شنویم اما بیشترین مدافع حقوق زنان همین اسلام است به گونه‌ای که با هر نوع خشونت علیه زن مخالف است.

او افزود: به همین جهت در این طرحی که تدوین کردیم، برای هرگونه خشونتی که علیه زنان صورت گیرد مواد قانونی خاصی قرار دادیم و امیدواریم بتوانیم به زودی به این طرح رسیدگی کنیم چرا که با تصویب آن جلوی بسیاری از خشونت‌ها گرفته می‌شود.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات درخصوص قتل‌های ناموسی که از عمده‌ترین موارد خشونت علیه زنان است گفت: قانون تابع شرع است و در هر موردی باید بررسی کنیم شرع چه چیزی می‌گوید بنابراین درخصوص قتل‌ دختر توسط پدر هم نظر شرع اهمیت دارد.

لاجوردی بیان کرد: البته باید اشاره کرد در چنین جرمی  حتی اگر کسی که خون خواه یا ولی دم است، از قاتل بگذرد و ببخشد، مدعی العموم وارد می‌شود و برای فرد مجازات درنظر می‌گیرد درواقع متناسب با جرم، مجرم مجازات می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس درصدد تشدید مجازات قتل دختر توسط پدر است یا خیر؟ گفت: این موضوع را باید به شکل ویژه مورد بررسی قرار داد و با علما و مراجع تقلید هم مشورت کرد تا اگر منافاتی نداشه باشد مجازات مناسب تری برای مجرم درنظر گرفت البته در این گونه موارد هم نواقص قانونی وجود دارد و هم مجموعه ای از عوامل اجتماعی، فرهنگی و تربیتی دخیل است همچنین نقش رسانه ها و فضای مجازی را در بروز چنین حوادثی نباید نادیده گرفت به عبارت دیگر در صورتی که به تبیین ابعادی که ذکر شد ، پرداخته نشود حتی اگر قصاص هم برای این نوع جرائم تعیین شود، مشکل همچنان باقی می ماند .

چشم زنان ایرانی به دولت و مجلس است؛ منع خشونت علیه زنان را قانون کنید

اینکه دولت لایحه ارسال می‌کند یا مجلس خودش طرح می‌دهد شاید برای زنان معمولی جامعه تفاوت چندانی نداشته باشد چرا که آنها فقط منتظر یک قانون هستند و دیگر برایشان تفاوتی ندارد چه قوه و نهادی آن را به جریان می‌اندازد. اتفاقاتی که در همین چندماه سال ۹۹ رخ داده بیشتر از همیشه اهمیت تصویب لایحه «صیانت، کرامت و تامین امنیت بانوان» را نشان می‌دهد بنابراین ضروری و لازم است تا هرچه زودتر به جریان بیفتد و یک قانون به نفع زنان این جامعه تصویب شود تا پشتیبان آنها باشد.

دنیای خود را نارنجی کنید

به بهانه روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط فاطمه زنگنه

روز جهانی «مبارزه با خشونت علیه زنان» ۲۵ نوامبر برابر با ۵ آذر است، این روز که سالگرد قتل خواهران میرابل است از سوی سازمان ملل متحد به عنوان مبنایی نمادین برای الزام توجه و اهمیت زنان و انواع خشونت علیه آنان نامگذاری شده است.

معضل خشونت علیه زنان یکی از پایدارترین و فراوان‌ترین اشکال نقض حقوق بشر در جهان است که بخش گسترده‌ای از آن به دلایل مختلف از جمله نا آگاهی، مصونیت از مجازات و خجالت از خشونت اطرافیان گزارش نشده باقی می‌ماند.

تاریخ روز جهانی رفع خشونت علیه زنان

۲۵ نوامبر هرسال روز جهانی رفع خشونت علیه زنان است، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۰ با ۵ آذر ۱۳۹۹ برابر است.

تاریخچه روز جهانی رفع خشونت علیه زنان

در ۲۵ نوامبر سال ۱۹۶۰ سه خواهر اهل جمهوری دومینیکن با نام خواهران “میرابل” پس از ماه‌ها شکنجه، سرانجام توسط سازمان امنیت ارتش این کشور به قتل رسیدند. جرم این سه خواهر، شرکت در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن بود. ۲۱ سال بعد یعنی سال ۱۹۸۱ در همایشی که در بوگوتا پایتخت کشور کلمبیا که با شرکت مدافعان حقوق زنان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب تشکیل شد، پیشنهاد شد روز قتل خواهران میرابل به عنوان روز منع خشونت علیه زنان نامگذاری شود. هدف از این اقدام آن بود تا افکار عمومی جهانیان بیش از پیش به نهی از خشونت از زنان متمرکز شود. سازمان ملل متحد نیز در در ۱۷ اکتبر سال ۱۹۹۹ این روز را به رسمیت شناخت و در تاریخ مناسبت‌های این سازمان گنجاند تا از این طریق همه ساله دولت‌ها و مردم جهان به این موضوع مهم توجه کنند.

در راستای همین تصمیم، یک سال بعد، شورای امنیت سازمان ملل سال ۲۰۰۰ قطعنامه‌ی ۱۳۲۵ را به تصویب رساند که عنوان آن بود: ”زنان، صلح و امنیت”. محورهای اصلی این قطعنامه به پیشگیری مناقشات و خصومت‌ها در درون و در میان کشورها، تأمین مشارکت زنان در حیات سیاسی و اجتماعی و نیز ممانعت از اعمال خشونت علیه آنها مربوط می‌شوند. این قطعنامه مبنایی است برای آنکه خشونت‌های گوناگون علیه زنان بدون مجازات نمانند و عاملان آنها به پای میز محاکمه کشیده شوند.

از روز بیست و پنجم نوامبر تا روز دهم دسامبر برابر با بیستم آذر (روز جهانی حقوق بشر) فعالیت‌های بسیاری در زمینه‌ی اطلاع رسانی و ایجاد حساسیت نسبت به پدیده خشونت علیه زنان انجام می شود٬ تا شاید جوامع انسانی در سال‌های آینده شاهد میزان کمتری از خشونت علیه زنان باشند.

ماجرای خواهران میرابل

خواهران میرابال با نام اسپانیایی (las hermanas Mirabal) چهار خواهر اهل جمهوری دومنیکن با نام‌های «پاتریا»، «مینروا»، «ماریا ترزا» و «دِده» بودند که از مخالفان دیکتاتور معروف «تروخیو» («رافائل لئونیداس تروخیو مولینا» با نام مستعار ال هِفه)، حاکم نظامی جمهوری دومینیکن بین سال‌های ۱۹۳۰ تا زمان ترورش در ۱۹۶۱ به شمار می‌رفتند. تروخیو بین سال‌های ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۸ و سپس از ۱۹۴۲ تا ۱۹۵۲ رسماً رئیس‌جمهور دومینیکن بود و دوران حکومتش، خشن‌ترین دوره در تاریخ جمهوری این کشور به حساب می‌آید. خواهران میرابل در فعالیت‌ها و مبارازت مخفیانه علیه رژیم او مشارکت داشتند. سه خواهر از چهار خواهر (پاتریا، مینروا و ماریا ترزا) در ۲۵ نوامبر ۱۹۶۰ به جرم شرکت در فعالیت‌های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن به قتل رسیدند (دده تنها خواهر بازمانده در فوریه ۲۰۱۴ به مرگ طبیعی درگذشت).

خشونت علیه زنان چیست؟

خشونت علیه زنان بنا بر تعریف سازمان ملل متحد، هرگونه رفتاری است که می‌تواند منجر به آسیب بدنی، جنسی یا روانی زنان شود. همچنین هرگونه رفتار خشن وابسته به جنسیت که موجب آسیب جسمی، جنسی، روحی و رنج زنان شود را خشونت علیه زن می‌گویند. این خشونت می‌تواند با تهدید، اجبار یا سلب اختیار و آزادی، به‌صورت پنهان یا آشکار انجام شود.

خشونت علیه زنان٬ تجاوز به حقوق بشر است. خشونت علیه زنان موجب تبعیض٬ عمیق‌تر و گسترده‌تر شدن نابرابری‌ها میان زنان و مردان می‌شود. خشونت علیه زنان مانع بزرگی برای پیشرفت در همه‌ی زمینه‌ها٬ از جمله کاهش فقر و برقراری صلح و امنیت است. همچنین٬ یکی از موانع بزرگ برای رفع یا کاهش خشونت علیه زنان کمبود منابع مالی٬ در همه‌ی کشورها٬ بویژه کشورهای آسیایی و آفریقایی است.

بر پایه آمار سازمان ملل، یک سوم زنان جهان در طول حیات خود به نحوی مجبور به تحمل خشونت و بدرفتاری می‌شوند. در برخی از کشورها تعداد زن‌ها و دخترهایی که مورد خشونت و آزار فیزیکی و جنسی و روانی قرارگرفته‌اند از رقم ۳۵ درصد نیز بیشتر است.

بر اساس تحقیقات انجام شده، در کشور مغرب، هشتاد و دو درصد زنان در معرض خشونت خانوادگی قرار می‌گیرند که سی و یک درصد از آنان، جسمی، هجده درصد روحی و روانی و سی درصد نیز جنسی است. در اردن سالانه دوازده الی چهارده جنایت روی می‌دهد و چهل و هفت درصد از زنان به طور دائمی در خانواده هدف ضرب و جرح قرار می‌گیرند. همه پرسی شورای عالی زنان بحرین، نشان می‌دهد که ۹۵ درصد از پاسخ دهندگان قبول دارند که زنان در بحرین در خانه و در محیط‌های کاری در معرض خشونت قرار دارند. در این همه پرسی مشخص شده است که شوهران، آزاردهنده اصلی زنان است. بررسی‌های شورای عالی امور خانواده قطر نیز نشان داده است که ۶۳ درصد از زنانی که در این بررسی مورد پرسش قرار گرفته‌اند بوسیله آشنایان مرد خود مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

انواع خشونت علیه زنان

خشونت علیه زنان به اشکال مختلف رخ می‌دهد و یکی از رایج‌ترین آنها خشونت‌های خانگی است. سازمان بهداشت جهانی در یکی از مطالعات خود درباره خشونت علیه زنان نتیجه گرفته است که در هر ۱۸ ثانیه یک زن مورد حمله یا بدرفتاری قرار می‌گیرد. خشونت همواره آثار بیرونی و نمودهایی جسمی و فیزیکی ندارد بلکه مواردی مانند خشونت و آسیب‌های فیزیکی بخشی از خشونت علیه زنان است، بخش دیگر این موضوع انواع و اقسام رفتارها، خشونت‌ها و تبعیض‌هایی است که شاید دیدنی نباشند اما بعضاً آثار و پیامدهایی به مراتب بدتر و تلخ‌تر از قتل دارند. چرا که در قتل، فرد می‌میرد و رنج پایان می‌یابد، اما در مواردی چون تجاوز (و آسیب‌هایی از این دست) فرد ناچار است تا یک عمر با سایه شوم واقعه‌ای روبرو شود.

خشونت جنسی، خشونت جنسی غیرتماسی، خشونت کلامی، تجاوز، تن‌فروشی اجباری، بارداری اجباری، ختنه دختران، خرید و فروش زنان و دختران، خشونت علیه زنان کارمند و مستخدمان زن، خشونت‌های ناشی از جنگ، خشونت در زندان، تجاوزهای سیستماتیک، خشونت نگاهی و رفتاری و خشونت سیاسی، مصادیقی از خشونت آشکار است، مسائلی چون دروغ گفتن، نفقه ندادن، به خواسته‌های زن بی‌توجه بودن، جدا کردن زن از کودکان یا خانواده‌اش، تهمت زدن، تحدید زن در محدوده جغرافیایی یا عدم مجوز به وی برای شغل یا تحصیل و … مصادیقی از خشونت پنهان و فاقد نمودهای بیرونی هستند.

خشونت علیه زنان فقط به کتک زدن و تنبیه‌های جسمی گفته نمی‌شود. کلمات توهین‌آمیز، شک، بدبینی که در جماعت مردانه آن را خوش‌غیرتی می‌دانند همان خشونتی است که بر زنان به اصطلاح مردان، «ضعیفه» اعمال می‌شود و هیچ‌گاه هیچ‌کس نمی‌فهمد این زن از چه درد می‌کشد و چه می‌خواهد و چه رویاهایی در سر دارد. بخش اعظم جامعه را زنانی تشکیل داده‌اند که هیچ از خود و حقوقشان نمی‌دانند و زن خوب بودن را در کدبانو بودن، شستن، رفتن، پختن و بچه‌داری می‌دانند و دلشان خوش است چه موجودات از خود گذشته پاکی هستند و بهشت زیر پای آنها است.

خشونت علیه زنان در همه طبقات اجتماعی، اقتصادی، نژادی، سنی و جغرافیایی یافت می شود. اما در برخی از گروه ها شایع تر است. خشونت بازتابی از حس پرخاشگری است. خشونت خانگی نوع خاصی از خشونت است كه در سطح خانواده اعمال و منجر به آسیب یا رنج جسمی، روانی و جنسی می شود.

زنان در همه دوران زندگی خود ممکن است با خشونت روبه‌رو شوند. علاوه بر همسر، پدر و برادر و حتی فرزندان پسر نیز می‌توانند به زن خشونت کنند. زنان در زندگی خود چهار شكل خشونت شامل فیزیكی، روانی، اقتصادی و جنسی را تجربه می كنند. خشونت فیزیكی، همان‌طو که از نامش پیدا است، شیوه های آزار و اذیت جسمانی، ضرب و جرح، كشیدن مو، سوزاندن، گرفتن و بستن، زندانی كردن، اخراج از خانه، كتك كاری مفصل، محروم كردن از غذا، سیلی، لگد و مشت زدن، كشیدن و هل دادن، محكم كوبیدن در، به هم زدن سفره و میز غذا و شكستن اشیای منزل را شامل می شود كه این نوع خشونت ممكن است برای همه زنان بدون توجه به نوع تحصیلات، نژاد و وضعیت خانوادگی روی دهد.

خشونت هایی روانی و كلامی نوع دیگری از خشونت هایی است كه در خانه علیه زنان استفاده می شود. از جمله می‌توان به، دشنام و به كار بردن كلمات ركیك، بهانه گیری های پی درپی، داد و فریاد و بداخلاقی، بی احترامی، رفتار آمرانه و تحكم آمیز و دستور دادن های پی درپی، تهدید به آزار یا كشتن وی، تحقیر زن، قهر و صحبت نكردن وممنوعیت ملاقات با دوستان اشاره کرد.

این نوع خشونت موجب بروز روحیه پوچی یا خودنابودسازی، گریز از مشاركت اجتماعی و اضطراب در زنان می شود.

خشونت دیگری که بر علیه زنان صورت می‌گیرد، خشونت اقتصادی است. ندادن خرجی، سوءاستفاده مالی از زن و صدمه زدن به وسایل مورد علاقه او را از جمله موارد خشونت اقتصادی علیه زنان برشمرده می شوند. به طوری كه در برخی موارد زنان حتی حق دخل و تصرف در اموال خود را نیز ندارند. استفاده قهرآمیز بدون رضایت زن، اجبار در روابط زناشویی غیرمتعارف، عدم اجازه استفاده از وسائل پیشگیری از بارداری ناخواسته و بی توجهی به نیازهای جنسی زن از نمونه های خشونت جنسی علیه زنان است. زنانی كه از جانب همسرانشان مورد خشونت قرار می گیرند پنج برابر بیشتر از سایر زنان در معرض آسیب های روانی و خطر خودكشی و شش برابر بیشتر در معرض اختلالات روانی قرار دارند.

روانشناسان می‌گویند، مردانی كه از كودكی در خانواده شاهد كتك خوردن زنان خانواده بوده اند در بزرگسالی بیشتر مرتكب خشونت علیه همسران خود می شوند. افراد ناپخته، بی حوصله، وابسته و متزلزل و كسانی كه از احساس بی كفایتی رنج می برند بیشتر علیه زنان مرتكب خشونت می شوند. برخلاف تصور عموم، حتی دنیای مدرن نیز خشونت علیه زنان را کم نکرده که بیشتر نیز کرده است. تجارت و بهره برداری جنسی از زنان، فروش دختران جوان و نوجوان از سوی پدران فقیر به مراكز فساد و رونق بازار فیلم های غیراخلاقی را باید به عنوان مصادیقی از خشونت مدرن علیه زنان یاد كرد. مردان از استقلال مالی همسران خود جلوگیری و در اموال شخصی آنها دخل و تصرف می كنند و با ندادن خرجی خانه و پول كافی برای زنان مضیقه های مالی ایجاد می كنند. یا با تهدید به طلاق یا ازدواج مجدد از زنان بیگاری می‌کشند و از او در انجام امور و وظایفی كه مربوط به او نیست همانند تیمارداری پدر یا مادر شوهر سوءاستفاده می کنند.

مردان نیز مورد سوءرفتار زنان قرار می گیرند، اما بخش عمده خشونت خانگی، به ویژه موارد مرگ آور و خطرناك آن، از سوی مردان علیه دختران و زنان خانواده صورت می گیرد.

زنانی که در برابر بدرفتاری های مرد خود سکوت می کنند گویا دارند فریاد می زنند: «با من مانند یک برده رفتار کن، مرا بزن، خواهش می کنم به من کمی پول بده،من برده تو هستم!» زنانی که با سوءرفتار شدید جسمی شوهر روبرو هستند و او را ترک نمی کنند، مصداق این جملات هستند. وقتی از آنها می پرسی «چرا او را ترک نمی کنی؟» پاسخ می دهند: «من شوهرم را دوست دارم». این مساله بر می گردد به احساس نیاز، که در همه دنیا در هر دو روابط مرد و زن دیده می شود.

زنی که پایگاه های اقتصادی خود را رها می کند و وارد پیوند زناشویی وی شود وقتی با خشونت مرد روبرو می شود از ترک او و نابسامانی اجتماعی و اقتصادی بعد از آن می ترسد. وقتی به این نتیجه می رسد که حمایت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نخواهد داشت به خود می قبولاند که زندگی او همین است.

چیزی که در روانشناسی به آن «درماندگی اکتسابی» می گویند. از همه بدتر اینکه این گونه زنان به خود لقب «زن سازش کار» و «زن صبور» می دهند. زن آسیب دیده، شیری است که خودش قفسی را به دور خود بسته که میله های آن از بهانه های مختلف ساخته شده است. اگر اعتماد به نفس داشته باشد و این میله ها را بشکند آنوقت می فهمد که چه موجود قدرتمندی است. تغییر ممکن است اما باید عرصه را به روی توانمندی های خود باز کنیم و از شیوه های مختلف استمداد بگیریم.

مهمترین و موفق ترین زنان تاریخ فناوری

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط گردآوری : حسین کرمی

رادیا پرلمن (Radia Perlman)

او را بعنوان مادر اینترنت می شناسند ، او یک طراح نرم افزار و مهندس شبکه بود و بعنوان مخترع پروتکل درخت پوشا شهرت دارد. او این پروتکل را در زمانی که برای شرکت تجهیزات دیجیتال کار می کرد گسترش داد.

 رادیا پرلمن که خیلی‌ها از او به عنوان “مادر اینترنت” یاد می‌کنند، طراح نرم‌افزار و مهندس شبکه است. خودش اما دوست ندارد از او با این عنوان یاد شود. او کسی است که “پروتکل درخت پوشا” را اختراع کرد، پروتکلی که تحول عظیمی در علم شبکه‌سازی کامپیوتری را رقم زد و این امکان را فراهم کرد که هر کامپیوتر ارسال‌کننده‌ پیام، فقط یک مسیر برای ارسال اطلاعات به کامپیوتر مقصد داشته باشد. .

 او درجه کارشناسی ارشد و دکترا را در رشته ریاضی را از دانشگاه MIT دریافت نمود . و همانطور که می دانید کسب مهارت دختران را برجسته تر می کند. پروتکل درخت پوشا یک پروتکل اینترنتی است که توپولوژی بدون حلقه برای شبکه های محلی اینترنت دارد . پرل در زمینه های دیگری نیز فعالیت می کرد و از همه مهمتر طراحی شبکه و استانداردهای پروتکل link – state که شامل TRILL می شد ، که در جهت رفع اشکالات درخت پوشا ابداع کرده بود. وی همچنین به عنوان یک پیشگام در جهت گسترش TOTRIS نسخه ای از زبان برنامه نویسی روباتیک LOGO به بچه ها آموزش می داد. در حال حاضر وی در شرکت اینتل مشغول به کار است و بیش از 50 امتیاز sun را به خود اختصاص داده است. همچنین کتابهای زیادی را درباره امنیت شبکه نوشته است.

ارنا اشنایدر هوور  ( Erna Schneider Hoover  )

هوور دارای مدرک دکترای تخصصی در زمینه فلسفه و ریاضی محض از دانشگاه ییل بود و بعنوان محقق در لابراتوار بل در نیوجرسی در سال 1954 مشغول به فعالیت شد. در طی فعالیتش در بل، وی یک سیستم سوییچینگ تلفن اختراع کرد که از یک کامپیوتر برای نشان دادن تماس های ورودی استفاده می کرد. کامپیوتر فوق مقدار تماس های گرفته شده را بطور خودکار تنظیم می کرد که این امر باعث برطرف شدن مشکلات بارگذاری بیش از حد می شد. اصول اصلی سیستم هوور هنوز هم استفاده می شود. به منظور نایل شدن به این موفقیت، یکی از نخستین امتیازهای نرم افزاری موجود در آن زمان به وی داده شد و او  بعنوان نخستین زن ناظر در دپارتمان فنی بل شناخته شد.

هوور در تاریخ 19 ژوئن سال 1926 در نیوجرسی متولد شد. پدرش یک دندانپزشک و مادرش یک معلم بود .او  شنا، قایقرانی را دوست داشت و در سنین کودکی علاقه مند به علم بود. برخی ها می گویند که  او با خواندن زندگینامه ماری کوری دریافت که با وجود عقاید کهنه درباره نقش های جنسیتی در آن زمان، می تواند در یک رشته علمی موفق شود. هوور در کالج ولسلی فلسفه کلاسیک و قرون وسطی و همچنین تاریخ را مطالعه کرد . او با برترین رتبه از کالج فارغ التحصیل شد ،همچنین در Phi Beta Kappa  پذیرفته شد و به عنوان محقق دورانت مفتخر شد. او دکترای خود را از دانشگاه ییل در فلسفه و مبانی ریاضیات در سال 1951 دریافت کرد .

کارن اسپارک جونز (Karen Sparck Jones)

اسپارک جونز در سالهای 1974 تا 2002 در لابراتوار کامپیوتر دانشگاه کمبریج مشغول به کار بود و کار خود را روی پردازش زبان های طبیعی و بازیابی اطلاعات متمرکز کرده بود. مهمترین کار او مفهوم فرکانس معکوس سند (IDE) در اندازه گیری بازیابی اطلاعات بود که هنوز هم در بیشتر موتورهای جستجو استفاده می شود. وی در سال 2002 با حفظ پست استادی کامپیوتر و اطلاعات باز نشسته شد و همچنین نخستین زنی بود که مدال لاولیس را از انجمن کامپیوتر بریتانیا دریافت کرد.

ذخیره شده در منابع قابل دسترس و گوناگون، فرایند بازیابی و استخراج اطلاعات اهمیت ویژه‌ای یافته‌است. اطلاعات مورد نظر ممکن است شامل هر نوع منبعی مانند متن،تصویر،صوت و ویدئو باشد. بر خلاف پایگاه داده‌ها، اطلاعات ذخیره شده در منابع اطلاعاتی بزرگ مانندوب و زیرمجموعه‌های آن مانند شبکه‌های اجتماعی از ساختار مشخصی پیروی نمی‌کنند و عموماً دارای معانی تعریف شده و مشخصی نیستند. هدف بازیابی اطلاعات در چنین شرایطی، کمک به کاربر برای یافتن اطلاعات مورد نظر در انبوهی از اطلاعات گوناگون است. جستجوگرهای گوگل، یاهو و بینگ سه نمونه از پراستفاده‌ترین سیستم‌های بازیابی اطلاعات هستند که به کاربران برای بازیابی اطلاعات متنی، تصویری، ویدئویی و غیره کمک می‌کنند.

سوفی ویلسون  (Sophie Wilson)

در اواخر 1970 شما حدس نمی زدید که این جوان خجالتی دانشجوی ریاضیات کمبریج به نام ویلسون ایده پرداز اصلی پرفروش ترین  ریز پردازنده کنونی جهان باشد نود و پنج درصد از گوشی های هوشمند امروز با پروسسور ARM ساخته شده است!

ویلسون یک دانشمند علوم کامپیوتر بریتانیایی است که بخاطر طراحی میکروکامپیوتر های Acorn در دهه 70 میلادی معروف شده است. ریزکامپیوتر Acorn که بعدها به نام سیستم Acorn 1 نامیده میشد نخستین کامپیوتر از سیستم های Acorn بود که بفروش رسید. در هر صورت، فعالیت ویلسون به همانجا ختم نشد وی در سال 1981 زبان برنامه نویسی ابتدایی Acorn اتم را به Acorn پروتون ارتقا داد. پروتون میکروکامپیوتری بود که با شبکه BBC قرار داد بسته بود. در سال 1983 ویلسون، دستورالعملی برای یکی از اولین پردازنده های RISC طراحی نمود، سیستم Acorn- RISC  ، که با نام ARM می شناسید.

وی همچنین Acron Replay را طراحی کرد که یک ساختار ویدئویی برای سیستم های  Acorn می باشد و شامل ضمیمه های OS جهت دسترسی به ویدئو همانند Codec ها می باشد و فریم های ویدئویی را بصورت بهینه طراحی کرد.

کارلا منینسکی  (Carla Meninsky)

زمانی که کارلا منینسکی بعنوان طراح بازی در کنسولهای آتاری 2600 استخدام شد، یکی از دو زن مهندسی بود که در اوایل سال 1980 در شرکت آتاری فعالیت می کرد. زن دیگر کارول شاو نام داشت. منینسکی در زمان فعالیت خود مسئول ارتقای (Indy 500 (1977، بازی جنگ ستارگان (1979) و Dodge EM که برنده جایزه بهترین بازی های سال 1980 شد ، بوده است. Call of duty هنوز متولد نشده بود ولی این بازی ماشین سواری ( که شامل کنترل سرعت ماشین مسابقه در مسیر چهار بانده و جمع آوری نقطه ها برای رفتن به مراحل بعدی بود ) آغاز به کار عصر طلایی بازیهای کامپیوتری محسوب می شد. منینسکی همچنین روی بازهای چند نفره Warlords کار کرده بود .

مادر کارلا یک برنامه نویس بود و او برنامه نویسی را در دبیرستان یاد گرفت ، او در دانشگاه استنفورد از ریاضیات به نوروسایکولوژی و Brain Modelling تغییر رشته داد . کارلا با توجه به استعداد هنری اش به هنرهای تصویری علاقمند بود و به سمت ترکیبی از برنامه نویسی و خلق انیمیشن رو آورد ! او ایده های انیمیشن خود را به آتاری معرفی کرد و در آنجا استخدام شد و در آغاز استارت آپ جدید آتاری  استعدادش در راه تولید بازیهای ویدویی به کار گرفته شد !

رابرتا ویلیامز ( Roberta Williams)

بیشترین شهرت ویلیامز به بازی king’s Quest اولین سری بازی های ماجراجویانه “adventure game “برمی گردد، او و همسرش کن در دهه 80 و 90 در زمینه بازیهای گرافیکی و ماجراجویی افراد مهمی بشمار می رفتند. خانم ویلیامز بازیهایی برای شرکت های Sierra، colonel Bequest ، mixed up mother Goose  و Phantasmagoria بازی مورد علاقه اش طراحی نموده بود.

ویلیامز توسط همسرش کن و با بازی ماجراجویانه ای که توسط Don Woods نوشته شده بود، وارد دنیای بازی های کامپیوتری شد. ویلیامز معتقد بود که اجرای دستورالعمل های بازیها در یک گرافیک بالا جذابیت آن را دو چندان می کند. در نهایت با طراحی بازی ماجراجویانه ای که خودش نوشته بود ( Mystery House) به فکر سیستم های آنلاین افتاد که در نتیجه بازیهای آنلاین sierra که هم اکنون متعلق به شرکت Activision Blizzard می باشد بوجود آمدند. این کار او و همسرش را به شخصیت های برتر سری بازیهای گرافیکی و ماجراجویانه تبدیل کرد.

جین بارتیک (Jean Bartik)

بتی جین جنینگز بارتیک یکی از زنانی است که در گروه شرکت انیاک کار می کرده و بطور پیوسته از وی نام برده می شود. پس از اخذ مدرک ریاضیات در کالج معلمین ایالت میسوری ، در سال 1945 از سوی دانشگاه پنسیلوانیا برای کار در زمینه تجهیزات نظامی Aberdeen Proving Ground استخدام شد. در آنجا با کی مک نالتی آشنا و یکی از اولین برنامه نویسان انیاک شد که در آن زمان روی محاسبه مسیر پرتاب گلوله کار می کردند.  بالتیک در زمانی که آن برنامه تبدیل به یک برنامه کامپیوتری ذخیره شده بود همچنان با انیاک همکاری می کرد. وی همچنین روی کامپیوترهای BINAC و UNIVACI کار می کرد. او جزو ویراستاران نشریه آیربک بود و در نهایت برای Data Decisions ( که توسط انتشارات Ziff-Davis تاسیس شده بود ) مشغول به کار شد و یک موزه با نام خودش در دانشگاه شمال شرق ایالت میسوری دارد.

در سال1945، جین بارتیک – که قبلا می‌خواست روزنامه‌نگار بشود – با مدرک لیسانس ریاضی از یک دانشگاه تربیت معلم در ایالت میسوری فارغ‌التحصیل شد اما دخترک روستازاده پرانرژی داستان ما اصلا درس‌دادن را دوست نداشت. برای همین، وقتی آگهی دانشگاه پنسیلوانیا برای استخدام «محاسبه‌گر»های خانم را دید، معطل نکرد و درخواست‌اش را فرستاد.

بارتیک در ابتدا همراه با حدود 70دختر دیگر، با ماشین‌حساب‌های اولیه و به‌صورت دستی، جداول پرتاب توپخانه را محاسبه می‌‌کردند. بعد از چند ماه، بدون اینکه بداند ماجرا دقیقا چیست، برای حضور در پروژه انیاک داوطلب شد. دانشگاه به چند نفر برای برنامه‌ریزی ماشین جدید نیاز داشت.او به همراه  6 زن دیگر دوره آموزش کار با انیاک را در اوایل تابستان 1945 شروع کردند اما او بعد ها یکی از برنامه نویسان اصلی انیاک شد .

داستان زندگی بارتیک در حقیقت یاد‌آور زنان با استعدادی است که در عرصه فناوری کامپیوتر فعالیت کرده و همپای مردان با چالش‌های روز‌مره آن دست و پنجه نرم می‌کنند، در واقع کار روی ENIAC به نیروی بدنی بالا و خلاقیت ذهنی و صبر وحوصله نیاز داشت. ENIAC یک دستگاه بزرگ بود با حدود ۱۸ هزار لامپ خلاء و هشت کابل سیاه ۱۲۰ سانتی‌متری. برنامه‌نویسان از سه هزار سوئیچ و تعداد زیادی کابل استفاده کردند تابه طور فیزیکی، اطلاعات و پالس‌های برنامه‌‌ای را منتقل کنند.

بارتیک از همکاران مرد تحسین برانگیز‌ش مثل دانشمند بزرگ جی پرسپر اکرت (J.Presper Eckert)، ریچارد کلیپینگر (Richard Clippinger) و جان ماچلی (John Mauchly) یاد می‌کند. اما اذغان دارد که در نیمه دوم کار خود در این شغل با تبعیض‌هایی روبه‌رو شد. بارتیک می‌گوید: من در کنار مردان در ملاقات‌ها و جلساتی شرکت می‌کردم که در آنها تنها زن مجموعه بودم و وقتی نظرات و پیشنهادهایم را ارایه می‌کردم، هیچ کس حرفی نمی‌زد، اما اگر یک مرد صحبت می‌کرد، همه از او استقبال می‌کردند و این قضیه هنوز هم مصداق دارد!!

کارول شاو  (Carol Shaw)

گفته می شود که خانم شاو نخستین زنی است که در عرصه بازیهای ویدئویی شروع به کار کرده است . وی در ابتدا کارمند آتاری بود سپس به Activision پیوست یعنی جایی که بازی معروف خود River Raid را برنامه نویسی نمود ؛ ما این بازی را بعنوان آتاری می شناسیم . این بازی در سال 1982 توسط کمپانی Activision برای آتاری 2600 منتشر شد.

از دیگر کارهای شاو می توان به (Tic Tac Toe (1979 ) ، Auper Breakout (1978 و Happy Trails 1984 اشاره نمود. وی همچنین بطور گسترده روی مرجع بیسیک آتاری و پولو کار کرد . بجز ایجاد بازی های کامپیوتری همچنین در سال 2006 بازیهایی با استفاده از الگوریتمهای وی ایجاد شد. ساختن بازیها در آن زمان توسط سیستم هایی با رم 128 بایتی انجام می گرفت.

 جالب است بدانید که در سال ۱۹۸۴ “دپارتمان مطبوعات مضر برای نوجوانان” در آلمان اعلام کرد این بازی به دلیل اینکه یک روحیه شبه نظامی در کودکان ایجاد می کند، آنها را به تخریب تشویق میکند، تفکرات غیرمعمول را برمی انگیزد و روحیه تهاجمی و نهایتا مشکلات جسمی نظیر سردرد ایجاد میکند، برای اطفال مناسب نیست. این ممنوعیت تا سال ۲۰۰۲ در آلمان ادامه داشت!

آدا لاولیس (Ada Lovelace)

آدا لاولیس در کنار داشتن یک نام بزرگ و تاثیر گذار ، دوشیزه آگوستا ادا کینگ، کنتس لاولیس ، تنها فرزند قانونی شاعر بزرگ لرد بایرون و آنه ایزابل میلبنک می باشد. او یک ریاضیدان بود که لقب  “princess of parallelograms” پرنس متوازی الاضلاع ها را داشت.

پدر و مادر آدا از هم جدا شدند، پدرش تا پایان عمرش سراغی از دخترش نگرفت  و مادر آدا علاقه داشت که او، علایق کاملا متفاوتی را نسبت به پدر شاعرش دنبال کند، شاید به همین خاطر بود که آدا جذب ریاضیات شد.

آدا به تحصیل ریاضیات پرداخت تا تسلیم گرایشات شاعر مسلکانه نشود.  او نخستین کسی بود که ایده یک ماشین محاسبه گر برنامه‌پذیر را ارائه داد. وی در سال 1820 طراحی ماشین محاسبه گر خود را آغاز نمود ؛ ماشینی که بعدها به نام ماشین تفاضلی معروف شد. او توانست دستاوردهای تکنولوژیکی بسیاری را در زمانی که به ترجمه یادداشتهای لوییجی منابرا در مورد چارلز بابیج می پرداخت ، بدست آورد. یادداشتهای او بعنوان اولین الگوریتمی هستند که توسط ماشین بایستی اجرا می شدند و بطور گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند و او را بعنوان نخستین برنامه نویس کامپیوتر به دنیا معرفی کرد. آن یادداشتها که کلا در مورد روشهای چگونگی استفاده از ماشین تحلیلی بابیج برای محاسبات برنولی بود ، به درستی اجرا می شدند و اگر ساخته می شدند همانند یک موتور عمل می کردند.

به اسم ” آدا ” یک روز در تقویم و یک جایزه مخصوص وجود دارد و همچنین اسم او توسط D.O.D استفاده می شود . وزارت دفاع آمریکا در سال 1980 نام ” آدا ” را به زبان برنامه نویسی  خود اختصاص داد . در روز “آدا ” گردهمایی های زنانه هم تشکیل می شود. حتی تی شرت آدا هم موجود است و می توانید بخرید !

تصویری از آیدا روی برچسب‌های هولوگرام محصولات مختلف مایکروسافت، دیده می‌شود و در سال ۱۹۹۷ هم فیلمی با عنوان Conceiving Ada  ساخته شد که در این فیلم «تیلدا سوئینتون»، نقش آدا لاولیس را بازی می‌کند. داستان فیلم درباره یک نابغه کامپیوتر است که راهی برای ارتباط با گذشتگان پیدا می‌کند، او با آدا ارتباط برقرار می‌کند و تصمیم می‌گیرد او را به زمان حال بیاورد.

گریس هاپر (Grace Hopper)

او دریاسالار ها پر بود. هاپر نه تنها یکی از اولین برنامه نویسان زن بود بلکه نخستین زنی بود که مدرک ریاضیات را تا مقطع دکترا از دانشگاه ییل دریافت کرد. همچنین نخستین زنی بود که توانست به درجه دریاسالاری در نیروی دریایی امریکا دست پیدا کند. علاوه بر اختراع اولین کامپایلر برای کامپیوتر در سال 1952، وی همچنین توانست زبان برنامه نویسی کوبول را توسعه دهد ( کوبول : یک زبان برنامه نویسی تجاریست) .

او با معرفی عبارات “باگ” و “دیباگ” بطور همگانی، زبان برنامه نویسى براى کاربردهاى تجارى (کوبولCOBOL) را گسترش داد – وقتی که او داشت شاپرکی را از داخل کامپیوتر برمی داشت، تصمیم به خلق زبان فلوماتیکFLOW-MATIC برای کامپیوترهای یونیواک ۱ و یونیواک ۲ گرفت .هاپر می گفت ” طلب بخشودگی راحت تر از اجازه گرفتن است”. پس احتمالا او تندرو تر از آن چیزی بوده که شما فکرش را می کنید.

تا پیش از تلاش‌های گریس هاپر، کامپیوترها تنها برای محاسبات عددی و اجرای برنامه‌هایی که با کدهای باینری نوشته می‌شدند، مورد استفاده قرار می‌گرفتند. کار کردن با کدهای باینری نیز کار هر کسی نبود و برای ساخت یک برنامه ساده می‌بایست، متخصصین ساعت‌ها زمان صرف کنند. او در سال 1951 و پس از کار با کامپیوتر در خلال پروژه منهتن در طول جنگ، توانست یک سیستم A-O را برای UNIVAC 1 رايانه يونيواک ۱ کوتاه شده عبارت (Universal Atomatic Computer) است. اولين رايانه خودکار عمومى و تجارتى آمريکا بود) توسعه دهد که از آن به عنوان اولین کامپایلر کامپیوتر یاد می‌شود. این کامپایلر بعدها توسعه یافت و با نام COBOL شناخته شد. کوبول در واقع اولین زبان برنامه نویسی دنیا است که از دستورات شبیه به زبان انگیسی پشتیبانی می‌کند و برنامه نویس نیازی به نوشتن کدهای ماشین ندارد. بعدها زبان‌های برنامه نویسی بسیاری بر اساس همین روش تولید و عرضه شدند.

عوارض خطرناک و ماندگار دستکاری در تاریخ تولد نوزاد

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹

مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر عوارض خطرناک زایمان‌های زودرس و تهدید سلامت نوزادان نارس، اظهار کرد: طی چندین ابلاغیه به بیمارستان ها تاکید شده که از تولد نوزادان نارس و زایمان‌های پیش از موعد اجتناب شود و در این راستا با بیمارستان‌ها و پزشکانی که مفاد ابلاغیه را رعایت نکنند، برخورد می‌شود.

دکتر مریم افراخته – فلوشیپ فوق تخصصی طب مادر و جنین (پریناتولوژی) در گفت‌وگو با ایسنا،با بیان اینکه سن بارداری کامل و تاریخ ختم زایمان ۴۰ هفته یا ۲۸۰ روز است، اظهار کرد: اکثر خانم‌های باردار بین هفته ۳۹ تا ۴۰ بارداری زایمان می‌کنند و حدود ۱۰ درصد ممکن است از ۴۰ هفته گذشته و حداکثر تا ۴۲ هفته ادامه داشته باشد که البته باید از طریق تست‌های مشخص از سلامت جنین مطمئن باشیم.

وی با بیان اینکه معمولا سن ۳۹ هفتگی برای سزارین و یا تاریخ زایمان در نظر گرفته می شود، گفت: در این تاریخ نوزاد کامل رسیده و عوارضی سلامت او را تهدید نمی‌کند. بنابراین به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود که خانواده‌ها به دلایل پوچ و غیرعلمی همچون تاریخ‌های رند و مناسبتی، در تاریخ زایمان دستکاری کرده و جان فرزند خود را به خطر اندازند.

افراخته با اشاره به عوارض و خطرات زایمان زودرس برای نوزاد، اظهار کرد: ریه، مهمترین ارگان در معرض خطر در نوزادان نارس است؛ چراکه ریه جنین هنوز کامل نشده تا بتواند تبادل اکسیژن و co2 را به درستی انجام دهد. همچنین زایمان زودرس می‌تواند عوارض گوارشی و مغزی مختلفی ایجاد کند و به عبارتی تمامی ارگان‌های جنین قبل از بلوغ کامل می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

این پزشک متخصص تاکید کرد: متاسفانه گاهی این عوارض می‌تواند حتی منجر به مرگ نوزاد شود.

وی نفس تنگی و دیسترس تنفسی را مهمترین عارضه در نوزادان نارس عنوان کرد و گفت: گاهی اوقات نوزاد به درمان‌های عادی پاسخ نداده و کارش به بستری در بخش NICU می‌کشد، زایمان زودرس همچنان می‌تواند عوارض جدی دیگری در آینده برای نوزاد ایجاد کند، به عبارت دیگر حتی اگر مرحله نوزادی را طی کند، ممکن است عوارض دائمی و ماندگاری برای نوزاد ایجاد شود که مشکلات تنفسی و ریوی و عدم تکمیل و رسیدگی کامل اندام‌ها و ارگان‌ها برخی از آنهاست.

افراخته با اشاره به نحوه محاسبه دقیق تاریخ زایمان، اظهار کرد: محاسبه تاریخ دقیق زایمان در خانم های دارای سیکل قاعدگی‌ منظم بسیار راحت و قابل اعتمادتر است، در این افراد از اولین روز آخرین قاعدگی ۲۸۰ روز یا ۴۰ هفته را به عنوان زمان دقیق زایمان محاسبه می‌کنیم. ولی اگر قاعدگی منظم نبوده، قرص ضدبارداری مصرف شده، خونریزی‌ها به صورت نامنظم بوده و یا در مورد خانم هایی که هر چند ماه یکبار پریود می‌شوند، برای این افراد باید از سونوگرافی واندازه‌گیری فاکتورهای جنینی برای تعیین زمان دقیق زایمان استفاده کنیم.

این پزشک فلوشیپ زنان با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که از زایمان‌های پیش از ۳۹ هفتگی به دلیل عوارض بالای آن اجتناب شود، عنوان کرد: در همین راستا با ارسال چندین نامه و ابلاغیه به بیمارستان ها بر اهمیت این مساله تاکید شده و طی آن عنوان شده که از زایمان‌های مناسبتی و تغییر بدون دلیل موجه تاریخ زایمان اجتناب شود.

وی ادامه داد: بر اساس این ابلاغیه، تولد زودتر از موعد نوزاد محل اشکال است و لذا در صورت وقوع، در مرحله اول به عامل زایمان و رئیس بیمارستان تذکر داده شده و در صورت تکرار به صورت قانونی برخورد می‌شود.

مسئول اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه تذکرات مربوط به اجتناب از زایمان‌های زودس و مناسبتی طی چندین نامه به بیمارستان‌ها ارسال شده است، گفت: رعایت این مساله با نظارت نمایندگان، بازرسان و کارشناسان معاونت درمان پیگیری می‌شود و با بررسی سن جنینی نوزادان متولد شده در تاریخ‌های خاص، در صورت عدم رعایت مفاد ابلاغیه و تولد نوزاد نارس، به صورت قانونی با بیمارستان و عامل زایمان برخورد می‌شود.

این فلوشیپ فوق تخصصی طب مادر و جنین در پایان ضمن هشدار مجدد نسبت به عوارض دستکاری تاریخ زایمان و تولد نوزاد نارس، عنوان کرد: تولد پیش از موعد هم با روش سزارین و هم به صورت طبیعی امکانپذیر است، با این حال امیدواریم که ختم بارداری‌ها با اندیکاسیون و در تاریخ دقیق اندازه گیری شده انجام شود تا منجر به تولد نوزادان نارس و عوارض و تبعات خطرناک ناشی از آن نشود.

اهدای بسته‌های لوازم التحریر در بندرلنگه

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط خبرگزاری فارس

شورای تبیین مواضع در شهرستان بندرلنگه ۳۰ بسته لوازم التحریر اهدا کرد، این در حالی است که این شورا فعالیت خود در چهار شهرستان استان هرمزگان آغاز کرده است.

شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان هرمزگان در راستای معنویات مقام معظم رهبری در خصوص محرومیت‌زدایی و توجه به قشر آسیب پذیر جامعه بیش از ۳۰ بسته لوازم التحریر به فرزندان مددجویان زندانی اهدا کردند.

شورای تبیین مواضع در شهرستان بندرلنگه طی نشستی با حضور ریاست اداره زندان این شهرستان، مسائل و مشکلات خانواده مددجویان زندانی را بررسی کرده و تصمیماتی در خصوص اقدامات جهادی و فرهنگی برای حمایت از آنان اتخاذ کرد.

طی هفته‌های اخیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در شهرستان بندرلنگه با هدف حل مشکلات این شهرستان در قالب هسته های مسئله محور، فعالیت خود را آغاز کرده است.

علیرضا صالحی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان هرمزگان، گفت: شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان هرمزگان هم اکنون در شهرستانهای رودان، میناب، بندرلنگه و پارسیان فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی افزود: شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی در شهرستانها در حوزه مطالبه عمومی و بررسی مشکلات آن شهرستان و تبیین راهکارهای برونرفت از آن تلاش خواهند کرد.

رول دارچینی

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹

مواد لازم:

خمیر مایه:یک قاشق غذاخوری

شکر:یک چهارم پیمانه

آب یا شیر:یک لیوان

روغن مایع یا کره:۳۰ گرم

تخم مرغ:یک عدد

نمک:یک قاشق مرباخوری

آرد به حدی که خمیر به دست نچسبد :(حدود ۴۰۰ گرم)

مواد میانی:

شکر:یک دوم پیمانه

دارچین:یک قاشق غذاخوری

پودر کاکائو :یک قاشق غذاخوری

گردو :۵۰ گرم خیلی ریز خرد شده

جوز هندی رنده شده :یک چهارم قاشق مرباخوری

مواد لازم برای رومال:

زردهٔ تخم مرغ:یک عدد

روغن مایع :یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

ابتدا یک لیوان آب و یا شیر را کمی حرارت دهید تا ولرم شود سپس دو قاشق غذاخوری خمیر مایه و ۱ قاشق مرباخوری شکر افزوده و مخلوط کنید

سپس آن را کنار بگذارید تا عمل بیاید. در این میان دو عدد تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید حالا باقی مانده شکر را افزوده و نمک و روغن را هم بریزید و مخلوط نمایید،

در ادامه خمیر مایه را هم بریزید و بعد از هم زدن آرد را در چند مرحله به مواد افزوده و مخلوط کنید تا خمیری نرم درست شود.

رور یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را روی آ قرار دهید اگر خمیرتان چسبناک است کمی آرد روی آن بپاشید و خوب ورز دهید تا خمیر نرم شده و به دست نچسبد.

کاسه ای را چرب کرده و خمیر را داخل آن قرار دهید و سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر خمیر هم چرب شود .

حالا روی آن یک پارچه تمیز پهن کنید و برای حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم ئر محیطی گرم بگذارید تا حجمش دوبرابر شود.

در این فاصله مواد میانی را آماده نمایید، برای این کار گردو را ریز خرد کرده و جوز هندی را رنده کنید در ادامه پودر کاکائو، شکر و پودر دارچین را افزوده و مواد را کنار بگذارید.

بعد از اینکه حجم خمیر دوبرابر شد آن را از داخل ظرف بیرون آورده و روی یک سطح صاف کمی آرد بپاشید و خمیر را با کمک وردنه به شکل مستطیلی با ضخامت حدودا 3 الی 4 میل باز پهن کنید.

حالا در یک ظرف مقداری آب بریزید و یک غلمو را در آب فرو کرده و روی خمیر بکشید تا مرطوب شود و مواد میانی به آن بچسبد

حالا مخلوط گردو را روی خمیر بریزید و با کمک دست همه جای خمیر پراکنده نمایید در همین حین مواد را کمی فشار دهید تا به خمیر بچسبد

سپس خمیر را به شکل منظم رول کرده و لبه ها را کمی مرطوب کرده و به خمیر بچسبانید تا رول محکم شود.

رولت را با یک چاقوی تیز به اندازه های یکسان برش زده و داخل سینی فری که با کاغذ پوشانده اید بچینید طوری که قسمتهای برش خورده رو به بالا باشد.

روی رولت ها را بپوشانید و برای نیم ساعت دیگر به آن ها استراحت دهید، در این میان زرده یک عدد تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری روغن مایع مخلوط کرده و بعد از اینکه رولت ها استراحت کردند روی آن ها بمالید.

سینی را داخل فر قرار داده و رولت های دارچینی را برای ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه بپزید.

هفته سی و هفتم بارداری

بارداری هفته به هفته

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط اوما

در هفته ۳۷ بارداری با پايين تر رفتن كودك شما و نزديك شدن او به لگن همراه است و ممكن است سوزش معده از بين رفته و تنفس هم برايتان راحت تر شود. در صورتي كه اين اولين حاملگي شما باشد احتمال پايين تر رفتن كودك و نزديك شدن او به لگن پيش از زمان زايمان بيشتر است. با اين حال در صورتي كه اين اتفاق بيفتد شما فشار بيشتري بر قسمت پاييني شكم خود احساس خواهيد كرد كه در نتيجه راه رفتن و پياده روي برايتان سخت و آزاردهنده خواهد شد. برخي خانمها مي گويند كه در اين حالت احساس مي كنند يك توپ بولينگ را بين پاهاي خود حمل مي كنند و نزديك است اين توپ بيرون بيفتد. البته نگران نباشيد او بيرون نمي افتد…

بدن شما درهفته ۳۷ بارداری

در‌ این مدت دردهای براکستون هیکس یا همان دردهای کاذب شما را آزار می‌دهد و ممکن است آن را با دردهای زایمان اشتباه بگیرید. این دردها به صورت نامنظم بروز پیدا می‌کند.زمانی می‌توانید احساس کنید که دردهای زایمان فرا رسیده که فاصله این دردها کم و مدت زمان آن طولانی شود. دهانه رحم توسط مخاط متراکم و ضخیمی به نام «پلاگ موکوسی» در دوران بارداری بسته می‌شود که از آن محافظت می‌کند. این مخاط در زمان فرا رسیدن زایمان ممکن است خونی شود. بنابراین در صورتی که در هفته۳۷ بارداری  دردهای منظم و لکه‌های خونی را مشاهده کردید بدانید که فرزندتان در راه است.  ارگاسم در این هفته می تواند باعث انقباضات شود، زیرا اسپرم حاوی پروستاگلاندین است و می تواند رحم را تحریک کند.

علائم زایمان در هفته ۳۷ بارداری

هفته ۳۷ بارداری بهترین زمان برای داشتن علائم زایمان است. علائم مختلف درد زایمان به دو دسته تقسیم می شوند: علائمی که به معنی نزدیکی زایمان است و علائمی که به معنی اتفاق افتادن زایمان در حال حاضر است.

اگر این نشانه ها را در هفته ۳۷ بارداری ببینید زایمان نزدیک خواهد بود:

– پوشش مخاطی و / یا خون.

ممکن است کمی مخاط غلیظ در لباس زیر خود ببینید. این مخاط پوشش دهانه رحم است که از دهانه رحم محافظت می کند. همانطور که دهانه رحم شما گشاد میشود، مخاط دهانه رحم آزاد می شود تا راه را برای نوزاد فراهم کند. مخاط دهانه رحم ممكن است حاوی خون رقیقی باشد.

– حالت تهوع

بعضی از زنان قسم می خورند قبل از شروع درد زایمان، حالت تهوع دارند. بنابراین، در هفته ۳۷ بارداری، تهوع به این معنی است که نوزاد به زودی می آید.

– اسهال

در هفته ۳۷ بارداری، اسهال فقط می تواند اسهال باشد یا به معنی درد زودرس زایمان باشد. به همین دلیل است که با تغییر هورمون ها برای آمادگی برای زایمان، تحریک روده نیز دیده می شود.

در زیر علائم جدی تر زایمان ذکر شده است – در صورت وجود مشکلات زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

–  پاره شدن کیسه آب

اگر احساس می کنید ترشحات آب وجود دارد به معنی نشت مایع آمنیوتیک است. اکثر زنان ۱۲ ساعت پس از پارگی کیسه آب، زایمان می کنند.

-انقباضات منظم

اگر انقباضات تکرار شود و بیشتر و بیشتر شوند، نزدیک زمان زایمان هستید. همانطور که رحم منقبض می شود، دهانه رحم باز می شود تا جنین بتواند از کانال زایمان عبور کند. اگر اولین بارداری شما باشد، ممکن است چند ساعت انقباضات منظم داشته باشید ، در این هنگام انقباضات واقعا دردناک خواهد بود و به همه توجه شما نیاز دارد.

– درد پشت

گاهی اوقات جنین به شکلی قرار گرفته است که فشار زیادی روی ستون فقرات مادر وارد می کند. اگر درد پشتی دائمی باشد به طوری که شدیدتر از آنچه تا کنون در حاملگی داشته اید باشد، یا درد از شکم به پشت انتقال یابد، می تواند به معنی رسیدن زمان زایمان باشد.

 هفته ۳۷ بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته ۳۷، شما ۸ ماه و یک هفته باردار هستید.

در این هفته نی نی شما به اندازه خربزه است

فرزندتان به اواخر وزن گیری خود نزدیک شده و آماده زایمان است. ممکن است احساس کنید که فرزندتان زیاد حرکت میکند ولی حرکت های بزرگی نمیکند. فرزندتان به دنبال راهی برای مقاومت کمتر جهت زایمان ساده میباشد. می‌توانید از این هفته منتظر رسیدن او باشید. او اگر به دنیا بیاید به عنوان یک نوزاد رسیده شناخته می‌شود. او باور کردنش سخت است، اما او تا لحظه‌های آخر بارداری هم در حال رشد است. او اکنون در حال تمرین است. بنابراین در حال مکیدن انگشت و بلعیدن مایع آمنیون است. در هفته ۳۷ بارداری چشم‌هایش را باز و بسته می‌کند و گرفتن اشیا را هم در کنارش تمرین می‌کند. با این حال مهمترین تمرینی‌ که انجام می‌دهد تمرین تنفس است او باید بتواند با ورود به دنیای جدید خودش را با این دنیا تطبیق دهد.

حقایقی در مورد جنین در این هفته:

 کودک شما به اندازه سر کاهو است

 فرزند شما هر روز حدود نیم اونس افزایش وزن دارد

توصیه ها درهفته ۳۷ بارداری

از پزشک خود بخواهید برایتان توضیح دهد که زمان موعد وضع حمل کی است و حالات آن به چه صورتی می‌باشد. علائم اصلی آن را به خوبی به خاطر بسپارید. اگر سوالی در ذهن دارید، حتماً به صورت شفاف و دقیق از پزشک خود بپرسید.این کار به کم شدن استرستان هم حالا و هم زمان زایمان میشود.

هشدارها درهفته ۳۷ بارداری

بهداشت را در هفته ۳۷  بیشتر رعایت کنید. شما به زمان زایمان نزدیک‌تر می شوید و این مسئله هم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. چه زایمان طبیعی داشته باشید چه سزارین به هر حال عفونت‌ها برای شما دردسرساز می‌شود از عفونت‌های دستگاهی تناسلی گرفته تا بیمارهای دیگر غفلت نکنید. اگر پیش از زایمان احساس کردید که با عفونتی رو به رو هستید حتما برای معالجه زودتر اقدام کنید.

توصیه به پدرها

در اینجا نکاتی برای مواجهه با ترس های پدرها ذکر شده است:

– اکنون شما و همسرتان وقت کافی برای کنار یکدیگر بودن ندارید. اما در این زمان باید بیشتر به کیفیت فکر کنید تا کمیت. اگرچه نزدیکی جنسی خوب است اما آخرین چیزی است که به ذهن شما می رسد. شما چاره ای ندارید جز این که منتظر بمانید تا همسرتان حوصله و انرژی نزدیکی جنسی را داشته باشد.

– شما نمی خواهید همکاران در هنگام وظایف پدری مزاحم شما بشوند. بنابراین سعی کنید وظایف خود را انجام دهید سپس به منزل بروید.

– افسردگی پس از زایمان در چند هفته اول پس از زایمان اتفاق می افتد. متاسفانه خانم ها کمکی از اطرافیان نمی خواهند.

– علائم افسردگی شامل از دست دادن اشتها، نگرانی، خستگی شدید و سریع به گریه افتادن می باشد. این علائم را نادیده نگیرید. سعی کنید علائم اولیه را بررسی کنید و سعی کنید به درمان آن بپردازید

جذب ۱۶ آتش‌نشان زن تا پایان آذر در تهران

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط فارس

۱۶ زن آتش نشان تا پایان ماه جاری جذب شهرداری می شوند.برای اولین بار قرار است زنان در عملیات ها حضور داشته باشند. مدیران می گویند با احصا مشکلات در دوره های بعد تعداد بیشتری خانم جذب آتش نشانی می شوند.

تاکنون زنان در عملیات های آتش نشانی حضور نداشتند و آتش نشانان داوطلب هم به صورت پشتیبان بودند اما دو ماه پیش اعلام شد که قرار است تعدادی آتش‌نشان زن در شهرداری تهران استخدام شوند. مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران خبر داد که تا آخر آذر جذب ۱۶ آتش‌نشان زن در تهران آغاز می‌شود.

جذب ۱۰۰ مرد آتش نشان و ۱۶ زن آتش نشان

مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران در این باره به خبرنگار فارس گفت: جذب ۱۱۶ نیروی آتش‌نشانی در دستورکار سازمان است که ۱۰۰ نفر از این افراد آقا و ۱۶ نفر خانم هستند.

کار پایلوت است باید مشکلات احصا شود

وی با تأکید بر این موضوع که از اواخر ماه جاری جذب آتش‌نشانان زن در تهران آغاز می‌شود، گفت: تعداد آتش‌نشانان زن در این مرحله کم است، چرا که کار به صورت پایلوت است و می‌خواهیم مشکلات را احصاء کنیم و بعد در مراحل بعد تعداد بیشتری جذب کنیم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران اضافه کرد: بعد از جذب، آتش‌نشانان آموزش می‌بینند و بعد از طی مراحل، وارد کارهای عملیاتی می‌شوند.

شانس آتش نشانان زن داوطلب در این دوره بیشتر است

وی در پاسخ به این پرسش که از آتش‌نشانان داوطلب در این زمینه استفاده می‌کنیم، گفت: در این دوره بیشتر از آتش‌نشانان داوطلب استفاده می‌شود. با توجه به سابقه و تجربه‌ای که دارند، احتمال جذب آنها بیشتر است، البته افراد دیگر هم جذب می‌شوند.

داوری با بیان اینکه آتش‌نشانان داوطلب حقوقی دریافت نمی‌کردند، گفت: در برخی موارد به صورت پاداش به آنها مبالغی داده می‌شد.

وی ادامه داد: آتش‌نشانان داوطلب در عملیات‌های ما شرکت نمی‌کردند، اما در حادثه پلاسکو آتش‌نشانان زن، پشتبیان بودند، اما در این دوره بعد از جذب، آتش‌نشانان زن در عملیات‌ها شرکت می‌کنند.

بر اساس این گزارش، تاکنون آتش‌نشان زن در شهرداری تهران جذب نشده است. این افراد باید دوره‌های آموزشی و تخصصی را طی کنند تا در حین عملیات دچار ایجاد نشود.

 زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران در این‌باره گفت: به تدریج باید نیروهای زن هم جذب شوند و امکان جذب یکباره وجود ندارد. نیروهای آتش‌نشان باید نیروهایی باشند که از نظر جسمی، روحی سالم و آمادگی لازم را داشته باشند.

نوری اضافه کرد: به دلیل اینکه این افراد باید دوره‌های آموزشی و تخصصی را طی کنند تا در حین عملیات مشکل ایجاد نشود، به همین امکان جذب یکباره وجود ندارد.

 توصیه کرده‌ایم برای یکسری کارهای امدادی از زنان استفاده شود

نوری ادامه داد: در حال حاضر آتش‌نشان زن عملیاتی نداریم، برای قسمت داوطلبانه نیروی زن وجود دارد، اما توصیه کرده‌ایم برای یکسری کارهای امدادی از زنان استفاده شود. برخی موضوعات هم که در داخل منازل رخ می‌دهد که خانم‌های خانه‌دار یا زنان دچار حادثه می‌شوند و اینجا حتماً باید نیروی زن ورود کند، اما برای عملیات‌های بیرون از خانه و عملیات‌های سنگین باید نیروهای مردم وارد شوند.

وی تأکید کرد: اعتقاد دارم باید حتماً نیروهای زن تربیت شوند.

مدتهاست که موضوع جذب آتش‌نشانان زن مطرح شده است. مراحل قانونی آن طی شده و مجوزهای لازم اخذ شده است. تعدادی محدودی زن در مرحله اول جذب آتش‌نشانی می‌شوند، چرا که علاوه بر مطالعه، باید در عرصه اجرا هم پیشرفت‌هایی حاصل شود و اگر نتایج مثبت بود، حتماً تعداد بیشتری زن در آتش‌نشانی جذب خواهد شد.

در حال حاضر استخدامی صورت نگرفته است، اما قرار است از اواخر آذر جذب زنان آتش‌نشان آغاز شود. هیچ آتش‌نشانی بدون آموزش در هیچ بخشی حضور پیدا نمی‌کند. در حال حاضر شهرداری تهران تعدادی آتش‌نشان خانم و آقا دارد که آموزش‌های مختلف را در سطح‌های مختلف دیده‌اند. قبلا خانم‌هایی که  بالاترین سطح آموزشی را طی کردند، به عنوان مربی آموزش‌های شهروندی به سازمان آتش‌نشانی کمک می‌کنند. در حال حاضر برای جذب نیروی جدید، مجوزهایی گرفته شده و قرار است بانوان در بخش عملیاتی وارد آتش‌نشانی شوند.

پیروز حناچی شهردار تهران معتقد است که ایمنی یک فرایند است که از طراحی و مقررات ملی ساختمان آغاز و به رعایت ضوابط ایمنی از سوی استفاده‌کنندگان ختم می‌شود.

آموزش تعداد محدودی از آتش‌نشانان زن در دستورکار است

وی در خصوص تجهیزات آتش‌نشانی می‌گوید: تجهیزات آتش‌نشانی با شرایط قبل از پلاسکو کاملاً متفاوت است. خوشبختانه در این دوره شورای شهر، درصدی از درآمد شهرداری را برای توسعه آتش‌نشانی اختصاص داده‌اند. هر چقدر آتش‌نشانان ما مجهزتر، آموزش‌دیده‌تر و آماده‌تر باشند، احتمال خطرات کمتر است. البته موضوعات پیشگیری هم مهم است.

شهردار تهران در خصوص جذب نیرو در سازمان آتش‌نشانی گفت: برای جذب نیروی جدید، آموزش تعداد محدودی از آتش‌نشانان زن در دستورکار است.

 آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است

به گفته حناچی، چون آتش‌نشانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است، سالهای خدمت آنها کمتر از کارکنان عادی است و به طور مرتب این ورودی را در آتش‌نشانی باید داشته باشیم تا نیروهای جدید وارد شوند و آموزش ببینند.

وی در خصوص ساختمان‌های ناایمن در پایتخت هم گفت: درجه ناایمنی متفاوت است، اما تعدادی از این ساختمان‌ها شناسایی شده است.

افزایش نیرو در سازمان آتش‌نشانی شهر تهران یکی از  رویکردهای مدیریت شهری است و شهرداری برای این منظور مجوزهایی اخذ کرده و تا پایان ماه جاری تعدادی نیرو جذب می‌شوند.

 اضافه شدن نیرو به سازمان آتش‌نشانی شهر تهران رویکرد مدیریت شهری است

زهرا نژادبهرام عضو هیأت رئیسه شورای شهر تهران می‌گوید: اضافه شدن نیرو به سازمان آتش‌نشانی شهر تهران رویکرد مدیریت شهری است و اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

وی در ادامه تأکید کرد: یکی از برنامه‌ها به روزرسانی تجهیزات آتش‌نشانی است که در بودجه سال جاری و برنامه پنج‌ساله دوم به این موضوع توجه شده است.

وی همچنین در خصوص رسیدگی به خانواده‌های شهدای آتش‌نشان گفت: متأسفانه بنیاد شهید آتش‌نشانان را به عنوان شهید خدمت پذیرفته که این موضوع می‌تواند مانع برخی خدمات به خانواده آنها شود، اما اقدامات لازم برای رسیدگی به خانواده آنها در شهرداری در حال پیگیری است.

براساس این گزارش، شهرداری تهران برای فرایند جذب آتش‌نشان مجوزهای لازم را اخذ کرده است. این افراد آموزش‌های لازم را دیده و قرار است در اواخر ماه جاری جذب شوند. اولین گروه زنان آتش‌نشانان قرار است وارد آتش‌نشانی شوند. مقدمات کار فراهم شده و مراحل اداری در حال طی شدن است. قرار است این آتش‌نشانان به صورت عملیاتی در یک ایستگاه حضور داشته باشند. شرایط خانم‌ها برای حضور در عملیات‌ها بررسی شده و قرار است در برخی عملیات‌ها با وجود ملاحظاتی، خانم‌ها حضور پیدا کنند. البته شانس آتش‌نشانان زن داوطلب در این دوره بیشتر است.

راهکار ثبت احوال برای رند کردن تاریخ تولد متولدین آذر

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹

سازمان ثبت احوال کشور محدودیتی برای ثبت تاریخ تولد با تاریخ ۹ آذر ندارد و اگر فردی در تاریخ ۵ آذر یا ۶ آذر به دنیا می‌آید می‌تواند تاریخ صدور شناسنامه را در ۹۹/۹/۹ثبت کند.

ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال در گفت‌وگوی تلویزیونی، با اشاره به بحث داغ شدن ثبت ولادت‌ها در تاریخ ۹/ ۹/ ۹۹ اظهار کرد: سازمان ثبت احوال کشور محدودیتی برای ثبت تاریخ تولد با تاریخ ۹ آذر ندارد و اگر فردی در تاریخ ۵ آذر یا ۶ آذر به دنیا می‌آید می‌تواند تاریخ صدور شناسنامه را در ۹۹/۹/۹ ثبت کند.

او تاکید کرد: تنها تاریخ صدور شناسنامه ۹۹/۹/۹ ثبت می‌شود و تاریخ تولد همان تاریخی است که در بیمارستان ثبت شده است.

سخنگوی سازمان احوال با بیان اینکه سلامت نوزاد مهم‌تر از تاریخ تولد رند است، گفت: بررسی‌های میزان ولادت در سال‌های گذشته در تاریخ رند به طور مثال ۸۹/۸/۸ تفاوتی با روز قبل و روز بعدش نداشته است.

عذر خواهی می‌کنم اما استعفا خیر/ در رفع تصرف نقل و نبات پخش نمی‌کنند

شهردار بندرعباس:

ارسال شده در ۸ آذر ۱۳۹۹، توسط ایلنا

شهردار بندرعباس در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به بازتاب‌ها تخریب خانه یک زن در بندرعباس قصد استعفا دارد یا خیر گفت: برای خدمت آمده ام و قصد استعفا و شانه خالی کردن از مسئولیت را ندارم و هنوز کارهای ناتمام زیادی برای انجام وجود دارد.

شهردار بندرعباس: عذر خواهی می‌کنم اما استعفا خیر/ در رفع تصرف نقل و نبات پخش نمی‌کنند

عباس امینی زاده به‌ دنبال حادثه تخریب سرپناه یک زن در محله گل کنی بندرعباس، در نشست خبری (روز گذشته) با خبرنگاران اظهار کرد: ممکن است برخی در جایگاه مسئولیت خود و‌ در فضای هیجانی و عاطفی حرف استعفای من را بزنند اما کار ناتمام زیاد دارم و تابع تصمیم شورای شهر هستم. شهرداری بندرعباس از لحظه اولیه گزارش با بررسی موضوع ضمن تقبیح این رفتار، برخورد با تمام عوامل این حادثه از ماموران تا مدیران دفتری را آغاز کرد و این موضوع تا نتیجه نهایی ادامه دارد.

تاکنون هیچکدام از  اعضای شورا  تماسی با من نگرفت

او ضمن تاکید بر تصمیم خود برای عدم استعفا گفت: با رای حداکثری شورا انتخاب شده ام و اعضای شورا چه به صورت فردی یا جمعی تاکنون (سه روز بعد از حادثه)  صحبتی درباره موضوع تخریب خانه یا استعفا با من نداشته اند.

 امینی زاده افزود: البته قرار است به زودی نشستی با حضور اعضای شورای شهر برای بررسی موضوع و‌ پیدا کردن راهکارهای  بهتر برای انجام وظایف قانونی برگزار کنیم.

شهردار بندرعباس عنوان کرد: به عنوان یک شهروند و مسئول نوع برخورد ماموران رفع تصرف، که موجب ناراحتی مردم استان و کشور شد عذرخواهی می‌کنم.

به گفته وی ۴۳ درصد شهر بندرعباس بافت فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی است و شهرداری برحسب قانون موظف به رفع تصرف است.

 او در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که با توجه به بازتاب های محلی و ملی تخریب خانه یک زن در بندرعباس قصد استعفا دارد یا خیر تصریح کرد: برای خدمت آمده ام و قصد استعفا و شانه خالی کردن از مسئولیت را ندارم و هنوز کارهای ناتمام زیادی برای انجام وجود دارد.

شهردار بندرعباس درباره اظهار نظر برخی افراد و مسئولان درباره ضرورت استعفایش، بیان داشت: ممکن است برخی در جایگاه مسئولیت خود و در فضای هیجانی و عاطفی حرف استعفای من را بزنند اما کار ناتمام زیاد دارم و تابع تصمیم شورای شهر هستم.

امینی زاده اضافه کرد: به محض وقوع این اتفاق تمام مسئولان و‌ ماموران مرتبط از میدانی تا دفتری معلق شدند اما این برخوردها را رسانه ای نکردیم تا اقدامات دستگاه قضایی تحت الشعاع آن قرار نگیرد.

در رفع تصرف نقل و نبات پخش نمی کنند

وی خاطرنشان کرد: نوع برخورد ماموران هیچگونه توجیهی نداشته و تحت هیچ شرایطی قابل دفاع نیست اما حقیقت این است که در رفع تصرف نقل و نبات پخش نمی کنند و امکان بروز هر حادثه ای هست که باید با آموزش و دیگر تدابیر لازم، جلوی اتفاق های ناخوشایند اینچنینی گرفته شود.

او ضمن قدردانی از دستگاه قضایی و سایر مسئولانی که به این پرونده ورود یا اظهار نظر کرده اند، اظهار کرد: هر کس در این ماجرا دچار قصور و اشتباه شده از خود من گرفته تا ماموران باید تابع قانون باشد.

هیچکس بازداشت نشده است

شهردار بندرعباس یادآور شد: تاکنون تعدادی از کارکنان شهرداری در رده های مختلف پیرامون این پرونده احضار و بازجویی شده اند اما کسی بازداشت نشده و این افراد تا پایان تحقیقات تحت نظر هستند.

رسانه ها لایه های پنهان را بررسی کنند

او درباره عوامل و انگیزه های ضبط و انتشار فیلم تخریب خانه و همچنین موضع گیری افراد مختلف پس از حادثه، عنوان کرد: انتظار می رود رسانه ها درباره موضوعات یاد شده بررسی کرده و نتیجه را به ما هم اعلام کنند اما احتمال انگیزه های سیاسی در موج انتقادها از شهرداری وجود دارد.

رفع تصرف را از شهرداری بگیرند

شهردار بندرعباس در بخش دیگری از سخنان خود، تصریح کرد: تخریب سرپناه هیچ شهروندی برای ما خوشایند نیست و از این که اختیار رفع تصرف را از شهرداری بگیرند تا به کارهای مهم‌تر برسیم استقبال می کنیم.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!