مدارس غیردولتی مجاز به اخذ هزینه هشت ساعت کلاس درس هستند

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط ایرنا

رییس سازمان مراکز و مدارس غیردولتی گفت: اخذ هزینه برای فعالیت‌های فوق برنامه غیرآموزشی ممنوع است و مدارس غیردولتی باید هزینه‌ای برای هشت ساعت حضور در کلاس درس متناسب با موارد الگوی شهریه دریافت کنند.

مجتبی زینی وند افزود: به گونه ای برنامه ریزی شده است که جریان آموزش از ساعت هفت و نیم تا ۱۵ فعال باشد و برخی مدارس از ساعت ۱۵  تا ۱۷ هم وقتی را به عنوان تکلیف دانش آموزان در ارتباط مدرسه با خانواده قرار بدهند.

وی یادآور شد: تفاوتی در دریافت شهریه از والدین وجود ندارد، برخی مدارس هم اعلام کرده بودند که مبالغی تحت عنوان هزینه کلاس های آنلاین دریافت کنند که این موضوع نیز ممنوع شد.

رییس سازمان مراکز و مدارس غیردولتی تاکید کرد: شهریه دانش آموزان براساس الگوی شهریه دریافت می شود، ۶ تیم ستادی روزانه بر روند فعالیت مدارس غیردولتی نظارت می کنند.

میانگین افزایش شهریه امسال مدارس ۲۳ درصد، سقف افزایش ۳۰ درصد و حداقل افزایش شهریه ۱۵ درصد اعلام شده است.

 بالاترین میزان شهریه برای مقطع ابتدایی ۱۲ میلیون تومان، دوره متوسطه اول ۱۴ میلیون تومان و دوره متوسطه دوم ۱۷ میلیون تومان است.

آموزش حضوری و آنلاین به  صورت همزمان

زینی وند در ادامه گفت: سیاست مدارس غیردولتی آموزش حضوری و غیرحضوری به صورت همزمان است، بسیاری از والدین در مدارس غیردولتی ثبت نام کرده اند تا مدارس با برگزاری کلاس های با جمعیت کم به صورت آموزش حضوری از دانش آموزان نگهداری کنند.

وی یادآور شد: بیشتر مدارس غیر انتفاعی از خدمات پایه شاد و خدمات افزوده آموزشی استفاده می کنند.

رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی اظهار داشت: در شرایط فعلی تمامی مدارس باز هستند و معلم باید در ساعات تعیین شده سرکلاس حاضر شود. معلمان همزمان با آموزش حضوری باید بسترهای لازم برای آموزش آنلاین دانش آموزان در منزل را ایجاد کنند.

آموزش و پرورش آموزش دانش آموزان در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ را با توجه به شیوع ویروس کرونا به صورت تلفیقی از آموزش حضوری و آنلاین ارائه می دهد و حضور دانش آموزان در کلاس های درس اختیاری عنوان شده است.

هزینه تجهیزات آموزش آنلاین بیشتر از کلاس های حضوری است

زینی وند درباره هزینه کلاس های آنلاین اظهار داشت: هزینه برگزاری کلاس های حضوری به مراتب کمتر از کلاس های آنلاین است.

وی  افزود: بنا به اظهار موسسین هزینه تجهیزات آموزش آنلاین در مدارس غیردولتی بیش از زمانی است که دانش آموزان در کلاس های درس حاضر بودند.

رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی گفت: بطور مثال یکی از نکات شهریه فضای آموزشی است که سال گذشته با افزایش اجاره بها این هزینه بیشتر شد، همچنین حق الزحمه معلمان نیز با تووجه به حضور بیشتر آنها افزایش یافته است که تامین هزینه تجهیزات آموزش آنلاین هم به آن افزوده شده است.

زینی وند ادامه داد: مدارس غیردولتی به منظور داشتن آموزش‌های آنلاین و متناسب با رضایت اولیا هزینه ای به مراتب بیشتر پرداخت می کنند.

اضافه کاران معلمان تعاملی پرداخت می شود

وی  در ادامه درباره چگونگی پرداخت حق الزحمه معلمان در شرایط آموزش همزمان آنلاین و حضوری اظهار داشت: این موضوع در تعامل میان معلم، مدیر و موسس آموزشگاه است.

رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی افزود: برخی از آموزشگاه ها روزهای پنجشنبه را به صورت جداگانه محاسبه و به معلم پرداخت می کنند و برخی دیگر روز پنجشنبه را در قرارداد اولیه محاسبه کرده اند.

زینی وند عنوان کرد: طور کلی رعایت پرداخت حقوق معلمان براساس دستورالعمل وزارت کار تقدیم می شود و مابقی موضوعات براساس توافق معلم، موسس و مدیر است.

وی  تاکید کرد: حقوق معلمان مدارس غیردولتی نمی تواند کمتر از مبلغ  تعیین شده وزارت کار باشد، اما اضافه کار آنها به صورت تعاملی پرداخت می شود.

اخذ هزینه برای ضد عفونی ممنوع است

رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی همچنین اخذ هزینه از والدین به منظور ضد عفونی و گندزدایی از مدارس را ممنوع اعلام کرد و گفت: هیچ مدرسه ای حق ندارد برای ضدعفونی و گندزدایی هزینه ای دریافت کند.

زینی وند ادامه داد:داشتن ماسک، بطری و مواد ضدعفونی در کیف دانش آموزان به صورت شخصی برای دانش آموزان حاضر در مدرسه به منظور جلوگیری از بیماری الزامی است اما دریافت هر گونه هزینه اضافی ممنوع است.

مجوز فعالیت «پاورلیفتینگ زنان» صادر شد

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹

سرپرست فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام از صدور مجوز فعالیت بانوان در رشته پاولیفتینگ خبر داد.

به نقل از سایت رسمی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام، محمد تقی امیری خراسانی سرپرست فدراسیون گفت: طبق اعلام معاونت توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان مجوز فعالیت بانوان در رشته پاورلیفتینگ صادر شده است.

وی افزود: از تیرماه سال ۹۶ فدراسیون طی نامه ای به معاونت وقت بانوان وزارت خواستار ارایه مجوز برای فعالیت قانونی بانوان در رشته پاورلیفتینگ همراه با رعایت تمامی موازین شرعی شدند و از مدتی قبل هم ما به طور جدی تری پیگیر دریافت این مجوز از وزارت خانه بودیم که طبق اعلام معاونت توسعه ورزش بانوان این مهم به ثمر نشست. امیری خراسانی ادامه داد: پس از تایید هیات رییسه فدراسیون، نایب رییس بانوان نیز موظف است تا پیرامون چگونگی این ورزش بررسی کرده و برای ایجاد ساز و کار مناسب جهت شروع فعالیت این ورزش برنامه ریزی مناسب داشته باشد.

به گفته ی نایب رییس بانوان فدراسیون بدنسازی در ۱۷ اردیبهشت ماه،  حدود سه سال است که  بدنبال گرفتن مجوز فعالیت در پاورلیفتینگ بانوان هستند. مسئولان فدراسیون بدنسازی تیر ماه سال ۹۶ در نامه‌ای به محمدیان معاون وقت ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان خواستار ارائه مجوز برای فعالیت قانونی بانوان در رشته پاورلیفتینگ همراه با رعایت تمامی موازین شرعی شدند اما جوابی دریافت نکردند. مسئولان فدراسیون بدنسازی بهمن سال ۹۸ برای دومین مرتبه و اینبار در نامه‌ای به فرهادی زاد معاون فعلی ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان خواستار ارائه مجوز قانونی برای آغاز به کار پاورلیفتینگ بانوان شدند. مسئولان ورزش بانوان وزارت ورزش اینبار از مسئولان فدراسیون بدنسازی خواستند ابتدا لباس مناسب برای بانوان پاورلیفنیگ‌کار را طراحی و به وزارت ورزش ارسال کنند تا در این خصوص تصمیم‌گیری شود. لباس فوق توسط طراحان لباس و با نظارت فدراسیون بدنسازی طراحی شد اما اینبار نیز فرهادی‌زاد معاون ورزش بانوان وزارت ورزش برای دادن وقت جهت مشاهده و بررسی لباس طراحی شده، پاسخی نداده تا وضعیت این رشته کماکان بلاتکلیف بماند.

قصاص زن جوانی که با اسید شوهرش را سوزاند

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط خبرنگاران جوان

زن جوانی که به خاطر کینه از شوهرش او را با اسید سوزاند و از سوی دیوان عالی کشور به قصاص محکوم شد.

رسیدگی به این پرونده از ۳ سال پیش با مرگ مرد جوانی در یکی از بیمارستان‌های جنوب تهران آغاز شد. وقتی همسر وی به عنوان تنها مظنون این پرونده بازداشت شد، ضمن اعتراف به اسیدپاشی گفت: من و شوهرم سال‌ها با هم اختلاف داشتیم و او بابت هر موضوعی مرا بشدت کتک می‌زد. حتی به پسرمان هم توجهی نمی‌کرد و ما را خیلی آزار می‌داد تا اینکه تصمیم گرفتم او را با اسید بسوزانم تا قدری متوجه رنجی که سال‌هاست به ما داده، بشود، اما نمی‌خواستم او را بکشم.

پس از اظهارات صریح متهم و تکمیل تحقیقات، کیفرخواست علیه او صادر و پرونده‌اش به شعبه ۵ دادگاه کیفری استان تهران ارسال شد. در ابتدای جلسه اولیای دم درخواست قصاص کردند و سپس متهم در جایگاه قرار گرفت و گفت: شوهرم بسیار بداخلاق بود به هر بهانه‌ای مرا کتک می‌زد، اذیت می‌کرد و پول خورد و خوراک من و پسرم را نمی‌داد. بار‌ها به او گفتم مراقب رفتارهایش باشد و مرا به جایی نرساند که بخواهم انتقام بگیرم، اما او توجهی به حرف‌هایم نمی‌کرد. روز قبل از حادثه با هم بحث کردیم و او تا جایی که می‌توانست، کتکم زد به حدی که همه بدنم درد گرفته بود. آنقدر از او کینه داشتم که نمی‌دانستم چگونه جواب کارهایش را بدهم. بالاخره تصمیم گرفتم تا او را با اسید بسوزانم؛ بنابراین شب حادثه وقتی او خوابید، بالای سرش رفتم و روی او اسید پاشیدم.

با توجه به درخواست قصاص اولیای دم، قضات وارد شور شدند و متهم را به قصاص محکوم کردند. اما رأی صادره مورد اعتراض متهم قرار گرفت و دیوان عالی کشور نیز به دلیل نقص در تحقیقات رأی صادره را نقض و پرونده را بازگرداند.

به این ترتیب پس از برطرف شدن نواقص پرونده و استعلام از پزشکی قانونی که علت مرگ را اسیدپاشی اعلام کرده بود، متهم دوباره محاکمه شد و یکبار دیگر ادعایش را مطرح کرد و گفت قصدم کشتن همسرم نبود و فقط می‌خواستم با سوزاندنش، او را تنبیه کنم.

پس از بررسی پرونده و اظهارات متهم و اولیای دم، قضات وارد شور شدند و بار دیگر متهم به قصاص محکوم شد و رأی صادره این بار در دیوان عالی کشور مهر تأیید خورد و متهم در انتظار اجرای حکم قصاص قرار گرفت.

معرفی بنیانگذار اولین دبیرستان دخترانه بندرلنگه در سال۴۷

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط مروارید مهر -سامیه سلیمی

ایران پاک همچون طوبی آزموده -که در سال ۱۲۸۶ اولین دبیرستان دخترانه تهران را تاسیس کرد- بنیانگذار اولین دبیرستان دخترانه بندر لنگه شد. متولد ۱۳۲۰ شهر آبادان، با اصالتی لنگه ای بدلیل شغل پدر که کارمند شرکت نفت بود تا پایان مقطع دبیرستان در آن جا زندگی می کند و پس از آن روانه تهران می شود

زنان ایرانی در دوره های مختلف علیرغم تمامی محدودیت ها، باورهای سنتی و فشارهای موجود، تلاش شایانی داشتند که همپای مردان در حیطه های مختلف حضور داشته و پیشرفت کنند.

در این میان زنانی دریادل از دیار بندرلنگه از سال ها پیش که هنوز چندان باب نشده بود که بانوان در جامعه ای بزرگتر از خانه و خانواده حاضر باشند، استوار گام برداشتند و موسس اولین ها شدند.

ایران پاک یکی از بانوان سرشناس و صاحب نام بندرمروارید همچون طوبی آزموده -که در سال ۱۲۸۶ اولین دبیرستان دخترانه تهران را تاسیس کرد- بنیانگذار اولین دبیرستان دخترانه بندر لنگه شد. ایران پاک متولد ۱۳۲۰ شهر آبادان، با اصالتی لنگه ای بدلیل شغل پدر که کارمند شرکت نفت بود تا پایان مقطع دبیرستان در آن جا زندگی می کند و پس از آن روانه تهران می شود. پس از ازدواج با عبدالرضا تراکمه (شخصیت سرشناس بندرلنگه) بدلیل علاقه وافر همسرش به زادگاهش در سال ۱۳۴۱ ساکن انجا می شوند . خانم پاک شرایط تحصیل را درخور و شان مردم بافرهنگ بندر لنگه نمی داند و همین کافی بود تا عزم را جزم کند و کمر همت ببندد.

در همان سال به شکل داوطلبانه وارد آموزش و پرورش می شود و ابتدا در مقطع دبستان به تدریس چند پایه می پردازد و در سال ۱۳۴۳ به استخدام آموزش و پرورش در می آید . با شناختی که از پتانسیل فرهنگی شهر داشت تلاش میکند تا دبیرستان دخترانه را تاسیس کند و در این مسیر با سختی و دشواری های زیادی روبرو می شود اما وی مستحکم و بااعتماد به نفس و توکل به خدا فقط به پایان و نتیجه ی مطلوب می اندیشید.

سرانجام پس از دو سال دوندگی، مکاتبه و پیگیری در تهران تلاش او ثمره ای زیبا به بار آورد و آن افتتاح دبیرستان دخترانه پروین اعتصامی در منزل استیجاره ای در محله بلوکی با یک پایه می شود.

پس از یکسال تعداد ثبت نام شدگان به حد نصاب نرسید و زمزمه ی تعطیلی دبیرستان بر سر زبان ها افتاد اما وی از پا ننشست و ناامید نشد. وی جلسات متعددی با اولیاء و دانش آموزان جهت ترغیب بیشتر آنان بر ادامه تحصیل برگزار کرد و تحصیل و فرهنگ آموختن جریان بیشتری به خود گرفت. هرساله تعداد دانش آموزان تا مرحله اخذ دیپلم افزایش می یافت و همچنان این رود روان تا امروز که چندین دبیرستان دیگر در این شهر وجود دارد، بسوی دریا در حرکت است.

در ادامه اعتماد مردم و همراهی آنان، ایران پاک را مصمم تر کرد بر تشویق و ترغیب دختران شهرش بر تحصیل و حضور موثر در جامعه. از دیگر اقدامات بزرگ و شاید کمتر بیان شده ی او راه اندازی دانشسرای مقدماتی دختران در سال ۱۳۴۷ در همان مدرسه پروین اعتصامی می باشد. متاسفانه باز شهر بندرلنگه مورد بی مهری قرار می گیرد پس از دوسال فعالیت تعطیل می شود.

از آنجایی که آموزش و پرورش بندرلنگه با محدودیت مدرس مواجه بود،ایران پاک به تشویق همسرش برای بالا بردن سطح کیفیت و سواد و آموزش، سختی های ادامه تحصیل را با وجود مشغله های کاری و خانه داری به جان می خرد و دیپلم دانشسرای مقدماتی را نیز کسب می کند. علاوه بر مدیریت، نیز ساعاتی را در دبیرستان تدریس می کرد تا هم ارتباط عاطفی بیشتری با شاگردان برقرار کند و هم اینکه کمکی به کمبود نیروی انسانی شهرستان نموده باشد.

یکی دیگر از تلاش ها و پیگیری های ایران پاک به همراه دیگر اعضای خانواده راه اندازی و افتتاح کودکستان در بندرلنگه می باشد. بدون انتظار مادی فقط دلخوش به این که کودکستان در شهرشان باشد و امتیازی برای زادبوم و همشهریان کسب کرده باشند.

همه محصلین سراسر شهرستان بندرلنگه ، سالن شهید اسد پور را می شناسند و چه بسا خاطرات فراوان دارند ، این سالن چند منظوره که همچنان برقرار است نیز به کوشش و درخواست این بانوی دور اندیش و همت اداره کل نوسازی مدارس و شهرداری وقت ساخته شد و به بهره برداری رسید. آرزوی برگزاری امتحانات نهایی دبیرستان را نیز وی محقق کرد که تا پیش از آن خود مانع بزرگی برای دختران در اخذ مدرک دیپلم بود.

از سال ۱۳۴۱ تا ۱۳۷۴ ،سال های عشق ورزیدن ، آموزش ، گذشت و تحمل همه ی سختی هایی بود که در شرایط هموار امروز آسان بنظر میرسد. ایران پاک در این ۳ دهه معلمی ، ۲۰ سال مدیریت و رهبری مجموعه ای بر عهده داشت که تا امروز پابرجاست. سزاوار است نام این چنین سرمایه هایی را با خط طلا بر سر در شهر نوشت .

ایشان پس از خدمات کم نظیر و ماندگار، در سال ۱۳۷۵ به بازنشستگی نائل می شود و نظاره گر شاگردان فعال ، متدین و مهربانش می نشیند که قطعا دختران دیروز ، امروز هر کدام خود موفق و صاحب نام هستند و خصایص زیبای معلم خود را همراه دارند. . در سال ۱۳۹۵ تعدادی از شاگردان قدیم به رسم ادب و سپاس از وی ، جشنی ترتیب دادند در بندرلنگه و از او بعنوان الگو و معلم با اخلاق زندگی مراتب قدردانی خود را اعلام نمودند و با اعطای لوح زرکوب به معلم دیرین، خاطرات سال های دور را زنده کردند. فرزندان نیز که نشان از مادر مدبر، دوراندیش و پدر فرهنگ پرور خود دارند، هر کدام در جایگاهی مشغول خدمت می باشند

فرزند اول ‌ایران پاک، میترا لیسانس ادبیات فارسی و بازنشسته آموزش و پرورش ، مهستی لیسانس زبان انگلیسی ، ماندانا پزشک متخصص بیهوشی و علیرضا کارشناس ارشد حقوق می باشند.

احتمال اضافه شدن زبان «چینی» به آموزش مدارس

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط پایگاه خبری تحلیلی انتخاب

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره جایگاه زبان های خارجی در تدوین راهنماهای برنامه درسی تحولی و احتمال ورود زبان های خارجی جدید به فهرست آموزشی زبان های خارجی مصوب توضیحاتی ارائه کرد.

علی محبی درباره جایگاه زبان های خارجی در تدوین راهنماهای برنامه درسی تحولی و ورود زبان های خارجی جدید به فهرست زبان های خارجی مصوب، اظهار کرد: در برنامه درسی ملی و مصوبات شورای عالی، تدریس زبان‌های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، اسپانیایی و روسی تصویب و به رسمیت شناخته شده است.

وی افزود: در واقع از گذشته، به جز زبان انگلیسی، امکان انتخاب و تدریس زبان های دیگر هم وجود داشته و انتخابی بوده، هرچند زبان انگلیسی زبان غالب است.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی با بیان اینکه یک بحث مطرح و مهم این است که آموزش زبان های خارجی فقط منحصر به انگلیسی نباید باشد گفت: دانش آموز حق انتخاب دارد و سازمان پژوهش باید برای زبان های مطرح و مهم دنیا که تعامل بیشتری با آنها داریم برنامه درسی و محتوای لازم را آماده کند.

محبی ادامه داد: پس از آن باید اختیار را به دانش آموز بدهیم که خودش انتخاب کند، بخواند و ارزشیابی هم از همان زبان خارجی به عمل بیاید.

وی درباره پیشنهاد مطرح شده از سوی رئیس سابق سازمان پژوهش برای ورود زبان جدیدی چون چینی و عربی به فهرست آموزش زبان های خارجی در سال گذشته گفت: قطعا وقتی می گوییم زبان خارجی، باید اگر زبان خارجی رسمی بین المللی دیگری وجود دارد آن را به فهرست زبان های مصوب اضافه کنیم و حق انتخاب را به دانش آموزان بدهیم.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی درسی و تولید بسته‌های تربیت و یادگیری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی درباره زمان بازنگری و تصمیم گیری در این باره گفت: راهنمای برنامه درسی زبان خارجی یکی از ۱۱ حوزه تربیت و یادگیری است که در راهنماهای برنامه درسی که قرار است تا آخر سال به سرانجام برسد گنجانده شده و این موضوع نیز بررسی می شود.

محبی ادامه داد: این احتمال وجود دارد که بحث زبان های خارجی دیگر هم برای سال آینده به طور جدی مطرح شود.

هفته بیست و نهم بارداری

بارداری هفته به هفته

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط اوما

سه ماهه سوم بارداری شما آغاز  شده و تا هفته چهلم ادامه مي يابد. اگر وضعيت شما هم مشابه اكثر خانمهاي حامله باشد در اين سه ماهه حدود 5 كيلوگرم وزن اضافه خواهيد كرد. سینه شما ممکن است شروع به ترشح آغوز نماید که به رنگ زرد روشن است و سرشار از آنتی بادی های مفید برای سلامت کودک. و این نشان دهنده این است که سینه شما برای تغذیه کودک شروع بکار کرده است…

بدن شما درهفته ۲۹ بارداری

در این زمان پاهای شما زیر شکم مخفی می شوند. در این زمان معنی بارداری و بزرگ شدن شکم را متوجه می شوید. از هفته بیست و نهم تا زمان زایمان، جنین دو برابر می شود. بنابراین برای رشد بیشتر شکم خود را آماده کنید. علاوه بر تغییرات طبیعی، علائم دیگری نیز مربوط به بارداری مشاهده می کنید:

با رشد رحم و نزدیک شدن آن به قفسه سینه نفس عمیق کشیدن سخت می شود. در این زمان رحم شما حدود چهار اینچ بالاتر از ناف است. رحم به قسمت های دیگر مانند مثانه و لگن فشار وارد می کند. ادرار مکرر، گرفتگی عضلات پا و درد علائم این دوره هستند.

تغییرات هورمونی باعث خشک شدن و خارش پوست همراه با جوش می شود. سعی کنید مرطوب کننده مناسبی مصرف کنید تا پوست سالم و پر آب باشد. اگر شرایط خارج از کنترل شد با پزشک صحبت کنید.

خارش شدید در بارداری نشانه ناهنجاری کبد است. نگران نشوید زیرا خارش در بارداری طبیعی است.

از الان به بعد باید از پدهای مخصوص استفاده کنید زیرا کلستروم از نوک سینه ترشح می شود و باعث لکه شدن لباس می شود. برخی خانم ها این مشکل را ندارند.

نوک سینه ها تیره تر می شود. رگ های سینه از زیر پوست قابل مشاهده می شوند.

مراقب علائم عفونت مجاری ادراری نباشید زیرا بدن در سه ماهه سوم بارداری مستعد به عفونت مجاری ادراری است.

سوزش معده و سوء هاضمه نه تنها باعث آزار رسیدن به شما می شود بلکه باعث کم خوابی در طول شب می شوند. از غذاهای سنگین بپرهیزید. سعی کنید هر وقت گرسنه هستید مقدار کمی غذای مقوی مصرف کنید.

مایعات را افزایش دهید و غذاهای غنی از فیبر بخورید تا یبوست برطرف شود. ماست برای جلوگیری از یبوست مناسب است.

هورمون ها باعث خشکی و ترد شدن ناخن ها می شوند. باید در بارداری بیشتر به ناخن ها توجه کنید.

اگر داغ هستید تعجب نکنید زیرا دمای بدن با افزایش حجم خون بالا می رود.

ورزش های تنفسی:

نفس خود را نگه دارید. نفس کشیدن راحت ترین کاری است که می توانیم انجام دهیم. نفس تحت کنترل به شما کمک می کند با درد زایمان کنار بیایید و بتوانید نگرانی و استرس را کاهش دهید.

همچنین:

باعث افزایش هوشیاری بدن می شود.

باعث افزایش کنترل ماهیچه های شکم می شود.

از آن جایی که نفس کشیدن فعالیتی ساده است خانم ها آن را جدی نمی گیرند. در بارداری، ده تا بیست درصد اکسیژن بیشتر نیاز دارید. بنابراین باید بیش از پیش نفس بکشید. در واقع نفس های ضعیف اکسیژن لازم برای بدن را فراهم نمی کند.

در کلاس های پیش از زایمان به خانم ها آموزش داده می شود چگونه در هنگام درد زایمان نفس بکشند.

باید ریتم نفس کشیدن با حرکات بدن و ریه همخوانی داشته باشد.

از فرایند دم و بازدهم اطلاع داشته باشید.

بر روی شل کردن عضلات بدن در طول استرس درد زایمان تمرکز کنید.

در هنگام انقباضات براکستون هیکس می توانید نفس کشیدن را تمرین کنید.

معمولا با افزایش انقباض نفس خود را حبس می کنید.

باید نفس عمیق و آرام را در هنگام انقباضات تمرین کنید.

با تمرین کافی در هنگام درد زایمان با آرامش نفس می کشید.

بهترین چیز درباره نفس کشیدن این است که نفس کشیدن ابزاری قدرتمند است که همیشه در دسترس شما است.

می توانید از یوگا برای تمرین نفس کشیدن و آرام کردن ذهن و بدن در هفته بیست و نهم بارداری استفاده کنید.

ورزشی تنفسی ساده برای آرام شدن:

این تمرین ساده را انجام دهید تا ذهن و بدن شما آرام شود.

بایستید و پاها را باز کنید.

بازوها را به دو سمت بدن قرار دهید و تا جایی که می توانید بکشید. این کار باعث افزایش قضای قفسه سینه برای ریه می شود.

چانه را بالا نگه دارید. به آرامی نفس عمیق بکشید.

سپس بازوها را خم کنید و انگشتان را بر روی جناغ سینه قرار دهید.

جناغ سینه استخوانی صاف و باریک و بلند است که بین قفسه سینه قرار دارد و اسکلت را پایدار می کند.

به حرکت بالا پایین جناغ سینه در هنگام تنفس توجه کنید و بر روی حرکات آن تمرکز کنید.

تصور کنید فضای بیشتری در ریه های شما ایجاد شده است و نفس عمیق بکشید. بدون استرس نفس بکشید.

چانه را بالا نگه دارید و به صورت همزمان فک را شل کنید.

دست ها را در دو طرف قرار دهید.

می توانید این ورزش تنفسی، کششی را در حالت نشسته یا دراز کشیده در هفته بیست و نهم بارداری انجام دهید.

تغییرات وزن شما در هفته ۲۹ بارداری

وزن افزایش یافته در هفته ۲۹ بارداری معمولا حدود ۸.۵ تا ۱۱ کیلوگرم است. برای زنان در هفته ۲۹ بارداری با دوقلو، افزایش وزن حدود ۱۰ تا ۱۷ کیلوگرم است. اگر اندازه شکم را در هفته ۲۹ بارداری حساب کنید، متوجه می شوید که بالای رحم حدود ۳.۵ تا ۴ اینچ بالای ناف است.

همچنین تعداد زیادی لگد در شکم در هفته ۲۹ بارداری حس می کنید. هر روز تعداد ضربات جنین را شمارش کنید تا سطح فعالیت جنین تعیین شود. کودک باید هر دو ساعت یا کمتر ۱۰ بار تکان بخورد. اگر حرکت نوزاد را حس نکردید و نگران شدید، کمی آب یخ بخورید، موزیک پخش کنید، یا برای ماساژ به پهلو دراز بکشید. یکی از این فعالیت ها باید کودک را بیدار کند. هر زمان که نگران فعالیت جنین هستید، با پزشک خود تماس بگیرید.

حقایقی در مورد شما در هفته ی بیست و نه بارداری

 به دلیل افزایش خون رسانی به سینه ها، ممکن است متوجه شوید که رگ های خونی به راحتی در زیر پوست دیده می شوند.

 خورشید می تواند باعث تغییر رنگ پوست در دوران بارداری شود، اما تابش خورشید ویتامین D بدن را فراهم می کند. این ویتامین را می توان از طریق غذاهایی مانند شیر، چربی ماهی و تخم مرغ دریافت کرد.

 شما ۹۰۰۰ کیلو گرم انرژی اضافی در روز استفاده میکنید تا فرزندتان رشد کند.

هفته ۲۹ بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته ۲۹، شما ۶ ماه و یک هفته باردار هستید.

اندازه جنین در هفته ۲۹ بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه کدو سبز است

ممکن است درهفته ۲۹ بارداری متوجه ضربان و چرخش های بزرگی شوید که از نظر کیفیت با ضرباتی که قبلا حس میکردید متفاوت باشد. چون سر فرزندتان پائین است ممکن است ضربات را در بالای رحم که ناشی از حرکت پاهای کوچک دلبندتان باشد احساس کنید. فرزندتان در حال تولید نیم لیتر ادرار در روز میباشد. حقایقی در مورد جنین در هفته بیست و نهم بارداری:

جنین شما از الان تا تولد دو برابر می شود!

 جنین شما همه مواد مغذی را از غذای هضم شده خود می گیرد

توصیه ها درهفته ۲۹ بارداری

بهتر است دیگر حلقه خود را از انگشت خارج کنید چرا که به‌شدت سنگین شده‌اید و تنها بخشی از این سنگینی مربوط به اضافه وزن شماست و بخش دیگر آن به تورم دست‌ها و پاهای شما بر می‌گردد.

علائم طبیعی درهفته ۲۹ بارداری

سندروم پای بی قرار بیماری است که در آن احساس ناخوشاندی و آزاردهنده‌ای مثل مور مور شدن یا حرکت حشره روی پا تجربه می‌کنید احساسی که شما را از خوابیدن باز می‌دارد و همانند اسمش آرامش را از شما دور می‌کند. این مشکل باعث می‌شود بخواهید مدام پايتان را حرکت دهيد. اين حالت‌ها اغلب به شکل احساس قلقلک، سوزن سوزن شدن، تير کشيدن، کشيدن پا يا حالت خزيدن توصيف می‌شوند.

حرکت دادن پا حداقل براي مدتی کوتاه باعث بهبودي اين احساس می‌شود. اين مشکل معمولا هنگام شب و هنگامي که سعي در شل کردن پا برای خواب داريد، پيش می‌آيد. ماده ای به نام دوپامین از علت های این مشکل شناخته می‌شود که با تجویز دارویی دوپامین حل می‌شود. علت‌های این بیماری :

-پایین بودن سطح آهن موجود در خون و اختلال جریان خون در پاها

-اختلال اعصاب ناحیه  نخاع یا پاها

-اختلالات عضلانی

-اعتیاد داشتن به الکل

-کمبود ویتامین‌ها یا مواد معدنی خاص

این بیماری در زنان باردار معمولا بعد از زایمان از بین می‌رود، اما اگر این اتفاق نیفتاد باید با پزشک مشورت شود.

رگ های واریسی در هفته بیست و نهم بارداری:

باید مراقب رگ های واریسی در طول بارداری باشید. این مشکل تقریبا چهل درصد خانم ها را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر پیش از بارداری واریس داشتید، در طول بارداری بدتر می شود. اما اگر نداشتید در برخی مراحل بارداری با آن مواجه می شوید. نگران این رگ های متورم نباشید. فقط نمی توانید دیگر لباس های کوتاه بپوشید و باید پاها را بپوشانید. ممکن است اصلا در طول بارداری دچار واریس نشوید.

دلایل ظهور رگ های واریسی در طول بارداری عبارتند از:

افزایش فشار بر رگ های لگن

شل شدن عضلات با تغییرات هورمونی

ایستادن برای مدت طولانی

رگ های واریسی دردناک هستند. بهتر است پیش از اتفاق افتادن از آن ها جلوگیری شود. انجام ورزش های منظم و جلوگیری از نشستن یا ایستادن به مدت طولانی به پیشگیری از واریس کمک می کند. در واقع باید به جریان خون در رگ ها اجازه دهید آزادانه چرخش داشته باشند.

در مواردی که مشکل حاد است می توانید با پزشک صحبت کنید و او داروهای لازم و شلنگ های مخصوص به شما می دهد

هشدارها درهفته ۲۹ بارداری

در صورت مشاهده هریک از موارد زیر در هفته ۲۹ بارداری سریعا به پزشک خود مراجعه نمایید:

  تورم بیش از حد

   سردرد های شدید

  تاری دید

  درد کمر یا شکم

   داشتن بیش از 6 انقباض در هر ساعت

  خروج مایع از واژن

تغذیه درهفته ۲۹ بارداری

-از خوردن سرخ کردنی و بستنی بپرهیزید.

-ویتامین C  به بدن شما برای تولید بافت‌هایی که رگ های خونی را ترمیم و از آنها نگهداری می‌کند، کمک می‌کند و وجود آن هنگامی که بدن شما پس از زایمان روند ترمیم را آغاز می‌کند، لازم است.

ورزش در هفته ۲۹ بارداری

– سینه های شما در حال بزرگ شدن هستند و نیاز به مراقبت دارند. به خصوص در زمان ورزش کردن. به همین خاطر باید یک محافظ خوب ورزشی برای ادامه دوره بارداری خود بخرید که زمان ورزش از آن استفاده کنید. هنگام خرید، از راحتی و همین طور خوب بودن جنس آن اطمینان حاصل کنید.

-از پزشک خود بخواهید که به شما بگوید چگونه عضله اصلی پشت خود را امتحان کنید. در دوران بارداری فاصله آن ممکن است به پهنای دو انگشت تغییر کند ولی به زودی پس از وضع حمل به حالت اولیه باز می گردد.

– توجه داشته باشید ورزش‌هایی که در این زمان به شکم فشار می آورند بسیار خطرناک بوده و انجام آن‌ها صحیح نیست.

نکاتی برای پدرها در هفته ۲۹ بارداری:

– همسرتان هنگام خرید کردن برای فرزند احساس خوشحالی دارد.

– می توانید با چیزی خاص همسر خود را سورپرایز کنید.

– لیستی از وسیله های مورد نیاز مانند پوشک، صابون، لوسیون و پستانک آماده کنید.

نقش زنان در دوران دفاع مقدس

فرزندان ‌بانوان فرهیخته ایران ‌در ‌جنگ تحمیلی با ‌زمان شناسی به سوى جبهه‌ها شتافتند‌

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط تسنیم

 معاون خواهران سازمان بسیج دانشجویی کشور با تاکید بر نقش کلیدی بانوان در دوران ۸ سال دفاع مقدس گفت: روحیه بانوان ایران اسلامی در ادامه مسیر گام دوم انقلاب باید به مانند روحیه مادران شهدا و ایثارگران دوران هشت سال دفاع مقدس باشد.

فاطمه گریوانی ضمن تبریک چهلمین سالگرد دفاع مقدس با تاکید بر اینکه زنان در دفاع مقدس نقش‌های مهم و تاثیرگذاری را ایفا کردند، گفت: تربیت نسل جوان مومن و متعهد به ارزش‌های اسلام، از اولین، کلیدی ترین و موثرترین نقش‌های زنان در آن دوران بود.

معاون‌ خواهران سازمان بسیج دانشجویی کشور ادامه داد: فرزندان تربیت یافته در دامن بانوان فرهیخته ایران زمین در زمان آغاز جنگ تحمیلی با بصیرت و زمان شناسی به سوى جبهه‌ها شتافتند.

وی با اشاره به اینکه راهبری عواطف جامعه توسط زنان بزرگترین نقشه مسیر برای رسیدن به ظهور است، تصریح کرد: همسران و مادران شهدا با مدیریت صحیح حماسه و عاطفه که برگرفته از اراده قوی بانوان عاشورایی است، توانستند این نقش با عظمت را به خوبی انجام دهند.

معاون‌ خواهران سازمان بسیج دانشجویی تاکید کرد: پشتیبانی در پشت جبهه‌ها از مهم‌ترین نقش زنان در دوران دفاع مقدس بود که به صورت ناخودآگاه سبب ترغیب و تقویت روحیه رزمندگان شد.

گریوانی با اشاره به نقش بانوان در زندگی جامعه امروزی بیان کرد: روحیه بانوان ایران اسلامی در ادامه مسیر گام دوم انقلاب باید به مانند روحیه مادران شهدا و ایثارگران دوران هشت سال دفاع مقدس باشد.

وی در پایان با اشاره به سبک زندگی شهدا خاطرنشان کرد: بانوان ضمن اهمیت دادن به جنگ جمعیتی باید برای برون‌رفت از این مشکل، در راستای فرزند‌آوری تلاش‌های مضاعفی داشته باشند تا کشور دچار مشکل نشود.

سهمیه هرمزگان در اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی ۲هزار و ۳۰۰ نفر تعیین شد

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹

مدیرکل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ نفر سهیمه استان در اجرای طرح ملی توسعه مشاغال خانگی است که با هدف ایجاد اشتغال پایدار و تامین بازار مصرف اجرا می‌شود.

هادی ابراهیمی افزود: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی به عنوان نهاد توسعه‌ای در ۳۱ استان کشور و به منظور کمک و رونق اقتصاد خانوار و تحقق شعار سال و توسعه جایگاه مشاغل خانگی در اقتصاد کشور اجرا می شود.

 وی اظهارداشت: این طرح در سه فاز شناسایی، اولویت بندی مزیت‌ها ، ظرفیت ها و پتانسیل‌های اشتغال در حوزه مشاغل خانگی در استان در راستای توانمندسازی متقاضیان و اتصال به بازار طراحی شده و ثبت نام در آن به مدت یک ماه از ۶ شهریور آغاز و تا ۶ مهر ادامه دارد و علاقمندان باید در زمان مقرر در سامانه  inhb.ir اقدام به ثبت نام کنند.

 دارا بودن ۱۸ سال تمام ، بومی استان محل ثبت نام، عدم اشتغال تمام وقت و نداشتن بیمه کارفرمایی

از شرایط متقاضیان جهت ثبت نام در این طرح است.

 مهمترین ویژگی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، توجه به بازار یا همان تولید مبتنی بر بازار و توانمندسازی متقاضیان و کاهش وابستگی به وام است. توجه به تجارت الکترونیک و فروش الکترونیکی محصولات، بازنگری در رشته‌های قبلی مشاغل خانگی، توجه به رشته‌های نوین نظیر برنامه‌نویسی، تولید محتوا، مترجمی، ویراستاری، مشاوره، تولید انیمیشن و همچنین توجه به نقش و جایگاه نهادهای توسعه‌ای نظیر جهاد دانشگاهی در پیاده‌سازی برنامه‌ها و سیاست‌های قانونگذار، از دیگر ویژگی‌های شاخص در اجرای این طرح است.

سردرگمی روح لطیف کودکان در هیاهوی فضای مجازی

وقتی غفلت والدین آینده کودک را به چالش می‌کشد

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط تسنیم

 ورود کودکان به عرصه مدلینگ بدون در نظر گرفتن شرایط روحی و آموزش‌های مناسب صرفا برای کسب درآمد توسط برخی از والدین و انتشار عکس آنها در فضای مجازی می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری بر روی شخصیت کودک وارد کند.

فضای مجازی قاب هزاران رنگی که هر روز شاهد ظهور پدیده‌ای جدید در آن هستیم، این روزها روی دیگر خود را نشان داده و دنیای کودکانه فرزندان این مرز و بوم را به بازی گرفته، فضایی که برای نشان دادن خود و گرفتن هزار و اندی لایک، کودکان را از هیاهوهای کودکانه‌شان دور و دورتر کرده است.

کودکانی که به جای بازی با عروسک‌ها و ماشین‌های اسباب‌بازی و وقت گذراندن با هم‌سن و سالهایشان، ساعت‌ها لباس‌های رنگارنگ بر تن می‌کنند و با کمک والدین رنگ و لعابی به صورت ظریف‌شان می‌دهند تا عکسی بگیرند و فیلمی بسازند، شاید مورد توجه کاربران قرار بگیرند و آنها از کودک تعریف و تمجید کنند و در آخر بپرسند لباس کودک را از کدام پیج خریداری کرده‌اید؟

والدینی که زیبایی کودک خود را به بدون توجه به آینده و حتی تمایل آن به حضور در این فضا منتشر می‌کنند، تا به حال با خود فکر کرده‌اند که ممکن است در آینده فرزندشان چه آسیب‌های روحی را متحمل شود، کودکانی که از روزهای آغازین عمرش  شهرت را نه در دنیای واقعی بلکه از پشت ویترین اینستاگرام تجربه کرده‌اند و تمجیدها و حتی گاه حرف‌های رکیک برخی از کاربران و نشر عکس‌هایشان در پیج‌های مختلف و با عناوینی زشت ممکن است در آینده روح لطیف آنها را آزار دهد.

این کودکان که در ۲۴ ساعت حداقل ۵ ساعت را مشغول کار و گرفتن عکس با ژست‌های مختلف هستند با کودکی که هر روز ۵ ساعت بر سر چهار راه می‌نشیند و گل می‌فروشند چه فرقی دارند که با انتشار عکس کودکان کار عده‌ای نوای دلسوزی سر می‌دهند که مگر کودک در این سن و سال باید کار کند؟

اما برای کودکی که مدل است دلشان ضعف می‌رود؟ مگر نه اینکه روح لطیف این کودکان باهم تفاوتی ندارد و هر دوی آنها به جای کار باید دوران کودکی‌شان را با محبت خانواده و گذر از هیاهوهای بچگی‌شان سر کنند.

پس نمی‌توان ظاهر لاکچری و فقر را برای حفظ روح لطیف کودکان تفکیک کرد، هر دو دسته ازاین کودکان کار حسرت لحظاتی را خواهند خورد که دیگر هیچ گاه باز نمی‌گردند در واقع هر دو دسته از این کودکان به انتخاب خود وارد بازار کار نشده‌اند.

آزاده خداوردی، استاد دانشگاه پیام نور بندرعباس با اشاره به استفاده از کودکان در صنعت مد و به عنوان مدل اظهار کرد: این کار که شهرت و محبوبیت ظاهری زیاد و سود مالی را با خود به همراه دارد سبب شده که والدین تلاش زیادی برای ورود کودک خود به این عرصه داشته باشند، مدلینگ یک حرفه تخصصی است که برای ورود به آن به غیر از استایل مناسب و چهره مطلوب نیاز به گذراندن دوره‌های آموزشی خاصی دارد.

این روانشناس در ادامه بیان کرد: کودکانی که وارد این حرفه می‌شوند زمان نه چندان کمی را باید برای حرفه‌ای شدن در این شغل بگذرانند، کودکانی که باید در دوران کودکی بازی آزادانه و زندگی پر شور و نشاط داشته باشند، زمان زیادی را در این دوره‌ها از دست می‌دهند.

خداوردی با بیان اینکه این موضوع می‌تواند در شکل‌گیری شخصیت کودک تاثیر داشته باشد، گفت: طبیعتاً این کودک وارد دنیایی می‌شود که با دنیای کودکانه او تفاوت دارد باید برای شغلی که به عهده گرفته یا بهتر بگویم به او تحمیل شده است ژست‌ها و حتی آرایش‌هایی را داشته باشد که مناسب سن او نیست و درک و شناخت آن را ندارد.

وی ادامه داد: تاکید زیاد بر جنبه‌های زیبایی چهره و بدن سبب می‌شود که این زیبایی به عنوان یک اصل برای کودک محسوب شده و از سایر استعدادها و توانایی‌های خود غفلت کند.

بروز حس خودشیفتگی در کودک

استاد دانشگاه پیام نور با تاکید بر اینکه والدین باید به این موضوع توجه بیشتری کنند تا فرزندشان آسیب نبیند، اظهار کرد: امکان بروز حس خودشیفتگی به دلیل تاکید زیاد بر برتری ظاهری او و ایجاد اضطراب و نگرانی به دلیل از دست دادن ظاهر خود و بالتبع از دست دادن تایید و پذیرش دیگران، برای او به وجود آید بنابراین انتظار می‌رود والدین به این مهم توجه بیشتری کنند و با وارد کردن کودک به دنیایی که برایش قابل درک و فهم نیست به او آسیب نزنند.

خداوردی با بیان اینکه به طور کلی نمی‌توان فضای مجازی را آسیب زا دانست، گفت: در شرایط کنونی و با وجود اپیدمی کویید ۱۹ ضرورت حضور افراد و همچنین کودکان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی پر رنگ‌تر از قبل شده و ما خیلی از آموزش‌ها و اطلاعات مفید را از اینترنت دریافت می‌کنیم ولی همانطور که همه می‌دانیم استفاده کنترل نشده از این فضا می‌تواند افراد را دچار آسیب‌هایی کند.

مدیریت فضای مجازی و آگاه‌سازی کودک

وی با بیان اینکه راه حل جلوگیری از آسیب‌های فضای مجازی مدیریت آن توسط والدین است، ادامه داد: این آسیب‌ها در سطح خانواده و کودکان مشکلات زیادی را موجب می‌شود به همین دلیل والدین با آموزش نحوه استفاده و آگاه‌سازی کودکان در خصوص مخاطراتی که ممکن است با حضور در ارتباطات مجازی با آن مواجه شوند از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنند.

این روانشناس خاطرنشان کرد: یکی از مواردی این روزها زیاد در فضای مجازی با آن روبرو می شویم اشتراک عکس‌های کودکان است که معمولا خانواده‌ها پس از تولد کودکان با هدف ایجاد اشتراک روند رشد کودک با دیگران انجام می‌دهند.

وی افزود: اگر دقیق‌تر به این موضوع نگاه کنیم می‌بینیم که احتمال این موضوع وجود دارد که کودک وقتی پا به دوران بزرگسالی گذاشت، این کار والدین خود را درست نداند و از تصاویری که بدون نظر او در فضای مجازی پخش شده است رضایت نداشته باشد بنابراین والدین باید در انتخاب عکس‌ها دقت بیشتری کرده و به حریم خصوصی کودک خود احترام بگذارند.

چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و هر علامت تنفسی مطمئنا کروناست

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری هشدار داد

ارسال شده در ۵ مهر ۱۳۹۹، توسط ایسنا

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به پیک سوم کرونا و با بیان اینکه این روزها چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و هر علامت تنفسی مطمئنا کروناست، گفت: متاسفانه موج سوم کروناشروع شده، حداقل تا چهار ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه‌ جدید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.

دکتر پیام طبرسی با اشاره به افزایش تقاضای بستری در بخش اورژانس بیمارستان مسیح دانشوری از اواخر هفته گذشته، عنوان کرد: متاسفانه آمار مراجعه به اورژانس از حدود ۶۸ نفر در چند روز گذشته، این روزها به حدود ۲۰۰ نفر در روز رسیده، به گونه ای که مردم برای بستری در اورژانس صف کشیده‌اند و فشار کاری شدیدی طی چند روز اخیر شروع شده است.

موج سوم کرونا شدیدتر خواهد بود

وی با انتقاد از تکرار اشتباهات در زمینه کنترل این اپیدمی، اظهار کرد:‌ تجربه هفت ماه گذشته نشان داده که وقتی اپیدمی وارد موج می‌شود، مانند موج اول و دوم، موج سوم شدیدتر خواهد بود و موج سوم بین یک تا دو هفته طول خواهد کشید، بنابراین به طور خیلی جدی از مردم خواهش می‌کنم که پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند، از مسافرت‌ها، حضور در تجمعات غیرضروری و رفتارهای غیربهداشتی خودداری کنند.

خطر ۶۰۰تایی شدن مرگ و میر روزانه

وی همچنین از مسئولان خواست که بحران کرونا را جدی‌تر بگیرند و تاکید کرد: نباید صبر کنیم که شرایط بحرانی شود و بعد به دنبال حل آن بحران باشیم. شیوع موج سوم از اواخر هفته گذشته آغاز شده و اگر به همین منوال پیش برویم، طبق تخمین دکتر حریرچی در نموداری که نشان دادند، در آبان ماه مرگ و میر ناشی از کرونا  به ۶۰۰ نفر در روز می‌رسد، البته امیدواریم که این تخمین هیچ وقت محقق نشود، ولی اگر برنامه‌ ریزی درستی نداشته باشیم و این تخمین واقعی شود، واقعاً یک فاجعه در کشور رخ می‌دهد.

ماسک بزنید

طبرسی مجددا بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پوشش ماسک از سوی مردم تاکید کرد و گفت: از مردمی که تا به امروز هم رعایت نمی‌کردند، می‌خواهیم که پوشش ماسک و رفتارهای بهداشتی را جدی بگیرند، از تجمعات و رفت و آمدهای غیرضروری پرهیز کنند، چراکه اوضاع بدی داریم و اگر این موج سوم شکل بگیرد متاسفانه مرگ و میرها بسیار بالاتر می‌رود.

وی افزایش ناگهانی آمار کرونا طی چند روز اخیر را مسئله‌ای قابل پیش بینی دانست و گفت:‌ میزان بالای  مسافرت‌های اخیر، عدم رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم در تجمعات و مراسم های مختلف، همگی مشخص بود که می‌تواند منجر به بروز فاجعه شود، الان کادر درمان در حال جمع کردن تبعات این فاجعه هستند، لذا از مردم می‌خواهیم که بیش از پیش رعایت کنند، چرا که در غیر این صورت آمار مرگ و میر بسیار بالاتر می‌رود.

طبرسی با اشاره به افزایش ابتلاهای خانوادگی در موج دوم کرونا، عنوان کرد:‌ این مساله به دلیل رهاسازی پروتکل‌ها در خانواده‌ها اتفاق افتاد. بنابراین برای کنترل و مدیریت موج سوم کرونا باید اصل بهداشتی و پروتکل ها را بیش از پیش جدی بگیریم تا بتوانیم از بروز فاجعه پیشگیری کنیم.

سرگرم  واکسن و دارو نشوید، پروتکل ها را رعایت کنید

 وی با بیان اینکه مطالعات درباره واکسن کرونا در کشورهای مختلف در حال انجام است ولی دستیابی به نتیجه قطعی و تولید انبوه واکسن زمان بر است، ادامه داد: چیزی که مشخص است این است که امروز که موج سوم شروع شده، حداقل تا ۴ ماه آینده باید برای جلوگیری از فاجعه‌ جدید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و حواس خود را سرگرم اخبار واکسن و دارو نکنیم.

بازنگری جدی برنامه‌های آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس

وی خطاب به مسئولین آموزش و پرورش بر بازنگری جدی برنامه ها برای بازگشایی مدارس تاکید کرد و گفت:‌ متاسفانه طی چند روز اخیر شاهد مواردی از ابتلای دانش‌آموزان  و معلمان بودیم. باید دقت کنیم که شاید دانش آموزان به کرونای شدید مبتلا نشوند ولی می‌توانند بیماری را به سایر اعضای خانواده منتقل کنند، متاسفانه سرعت چرخش و انتقال این بیماری بالاست.

وی گفت: در حال حاضر توصیه می شود که آموزش در مدارس و دانشگاه ها به صورت مجازی باشد تا بتوانیم از این فاز بگذریم، چراکه اگر نتوانیم آن را کنترل کنیم، شرایط بدی پیش رو خواهد بود.

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه تخت خالی برای پذیرش بیماران جدید نداریم، گفت: مدتی تناسب و تعادل بین ترخیص و بستری بیماران کرونایی برقرار شده بود که متاسفانه از اواخر هفته گذشته مجددا این تعادل برهم خورده و برای پذیرش در اورژانس تخت خالی نداریم.

وی همچنین با اشاره به داروهای مطرح مانند فاویپیراویر، رمدسیویر و اکتمرا برای درمان کرونا، گفت: این داروها هم اکنون توسط وزارت بهداشت در دسترس قرار گرفته ولی هنوز تاثیر قطعی هیچ کدام ثابت نشده و هیچ یک از این داروها در رابطه با درمان کرونا معجزه نمی‌کنند، البته ممکن است درصدی موثر باشد، ولی از مرگ و میرها به صورت کلی جلوگیری نمی‌ کند. لذا ما همچنان و به شدت محتاج رعایت نکات بهداشتی و پروتکل ها هستیم.

ایمنی گله‌ای دیگر کاربرد ندارد

وی با بیان اینکه پیدایش موج سوم کرونا نشان داد که بحث ایمنی گله ای نیز دیگر کاربرد ندارد، گفت: همانگونه که مشاهده می کنید در استان‌هایی مانند قم که در اسفند و فروردین به شدت درگیر بودند، الان مجدداً وارد فاز قرمز شدند. بنابراین نباید خود را با موضوعات جانبی و حاشیه‌ای گول بزنیم.   ویروس کرونا متاسفانه همچنان در جوامع جولان می‌دهد و ما نیز متاسفانه وارد فاز جدید پاندمی شده ایم.

این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه علائم کرونا تغییر خاصی نکرده و گهگاهی علایم نادری در این رابطه گزارش می‌شود، گفت: علایم کلی کرونا همچنان تب و سرفه است. بنابراین به صورت جدی به همه مردم توصیه می‌شود که این روزها هر علامت تنفسی، مطمئنا کروناست؛ چراکه الان چیزی به اسم سرماخوردگی نداریم و کوچکترین علائم مثل آبریزش بینی، تب و بدن درد می تواند علامت کرونا باشد. پس افراد باید به محض مشاهده این علایم خود را قرنطینه کرده و در مجامع عمومی حاضر نشوند.

وی ادامه داد: این روزها آبریزش بینی هم می‌تواند از علایم کرونا باشد، برخی تنها آبریزش بینی دارند و به خیال سرماخوردگی از کنار آن می‌گذرند، ولی بعد از مدتی علائم شدیدتر می‌شود. لذا هر علامتی می‌تواند نشانه کرونا باشد و فرد باید خود را سریع قرنطینه کند. باید بدانیم که فلسفه قرنطینه تنها برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران نیست،  بلکه اگر فرد بتوانند استراحت کند، احتمال اینکه بیماری وارد شرایط حاد و شدید شود، کمتر می‌شود.

وی تاکید کرد:‌ بیماران باید از زمان شروع علایم تا دو هفته حتماً در قرنطینه باشند و اگر با گذشت دو هفته و در ۷۲ ساعت آخر، فرد تب و سرفه نداشته باشد، می‌تواند با رعایت پروتکل‌ها از قرنطینه خارج شود و احتیاج به تست مجدد کرونا نیست.

معاون آموزشی بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه از دست دادن حس بویایی و چشایی جزو علامت‌های حساس بیماری کروناست، گفت: در خیلی از افراد تنها علامت ابتلا، از دست رفتن حس بویایی و چشایی است که از آن به عنوان علامت غالب بیماری کووید یاد می‌شود.

هنوز وارد فاز شیوع آنفولانزا نشده‌ایم

طبرسی همچنین با بیان اینکه ما هنوز وارد فاز آنفولانزا نشده‌ایم، گفت: علایم کرونا و انفولانزا شباهت زیادی باهم دارند، ولی یکی از راه‌های تفکیک این دو بیماری این است که علائم ‌انفولانزا ناگهانی شروع می‌شود ولی علایم کرونا اول خفیف بوده و به مرور شدید می‌شود.

 وی در ادامه با اشاره به واکسن آنفولانزا و با بیان اینکه امسال ۸ برابر سال‌های گذشته واکسن وارد شده، گفت:  متاسفانه مساله به صورت نادرستی جا افتاده، برخی به اشتباه تصور می‌کنند که واکسن آنفولانزا در برابر کرونا نیز ایمنی ایجاد می‌کند؛ در حالیکه این باور غلطی است و واکسن آنفولانزا تنها در برابر آنفولانزا ایمنی ایجاد می کند و هیچ تاثیر بازدارنده در برابر کرونا ندارد.

وی با تاکید بر تزریق واکسن آنفولانزا برای گروه های در معرض خطر بالا مانند خانم‌های باردار، سالمندان و بیماران زمینه ای، گفت: با تزریق واکسن انفولانزا از سوی افراد دارای ریسک بالا، می‌توان از عوارض همزمانی این دو ویروس کاسته و مرگ و میر ناشی از انفولانزا در گروه های پرخطر را کاهش داد.

از وقوع بحران جدید پیشگیری شود

رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری همچنین با اشاره به خستگی و فرسودگی کادر درمان و ضرورت رسیدگی به این وضعیت، گفت: کادر درمان بعد از گذشت هفت ماه کار مداوم بسیار خسته شده‌اند و فشار کاری و روحی بالایی را متحمل شده‌اند، بنابراین هرچه سریعتر برای آنها باید فکری شود.

این متخصص عفونی که از طریق کانال رسمی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سخن می‌گفت، در خاتمه با تاکید بر اینکه سیاستگذاران با تجدیدنظر در تصمیمات از وقوع بحران جدید پیشگیری کنند، گفت:‌ زمانیکه می‌توان برای جلوگیری از سفرهای غیرضروری راه‌ها را بست و یا از بازگشایی برخی اماکن جلوگیری کرد؛ چرا این کار را نمی‌کنیم تا با شرایط حاد بیماری و بحران مواجه نشویم. از مردم نیز خواهش می کنم بیماری را جدی‌تر بگیرند و بدون مسئولیت‌پذیری در قبال جامعه رفتار نکنند، در غیر اینصورت پیش‌بینی می‌شود که در آبان و آذر آمار فوتی‌ها به شدت افزایش پیدا کند، لذا برای پیشگیری ازبروز فاجعه باید از امروز به فکر باشیم.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!