ورود به بازار کار شرط موفقیت در این حرفه است

به زندگی من خوش آمدید

ارسال شده در ۵ مرداد ۱۳۹۸، توسط زهره کرمی

آزاده آریانا متولد سال ۵۹ اصالتا هرمزگانی و اهل و ساکن بندرعباس دارای مدرک لیسانس طراحی لباس و دکترای مدیریت  ، موسس و مدیرعامل انجمن طراحان لباس استان هرمزگان، مدیرگروه و مدرس و رئیس دانشکده فنی دختران بندرعباس و دو سال است که ریاست دانشگاه فنی و حرفه ای استان هرمزگان  را به عهده دارد . مدت ۲۰ سال است که در حوزه مد و لباس کار می کند. با او گفت و گویی داشتیم که شما را به خواندنش دعوت می کنیم :

از انجمن طراحان لباس هرمزگان،  تاسیس آن و فعالیت هایی که در طی این ده سال داشته اید بگویید؟

تاسیس انجمن در سال ۸۸ و با سختی های فراوان انجام شد . کلید این کار از امور اجتماعی استانداری هرمزگان زده و مجوز گرفتیم . قانون انجمن به این صورت است که هر ۴ سال یک بار اساسنامه را به بروز می کند و اعضای هیات مدیره عوض میشود و انجمن طراحان بعد ۵ سال این کار را انجام داد و اولین کار انجمن ژورنال شیلا بود که بعد از آن شیلا 2 هم تکرار شد.  در طی این ۱۰ سال کارهای زیادی انجام دادیم .

شرکت در چندین دوره جشنواره بین المللی فجر ، برگزاری چندین نمایشگاه مد و لباس در استان هرمزگان ، شرکت در مسابقات بین المللی مهارت ابوظبی سال ۹۶، شرکت در نمایشگاه مد و لباس عمان سال ۹۵و برگزاری بیش از دهها کارگاه و ورکشاپ تخصصی از جمله کارهای انجمن است.  در دور دوم با اعضای جدید و جوان تر شروع به کار کردیم.  در حال حاضر انجمن نزدیک به ۸۰ عضو فعال دارد.  

خودتان هم طراح لباس بودید؟

بله طراح لباس بودم و از ۱۷ سالگی کار طراحی انجام دادم.

سه کتاب و دو ژورنال در همین زمینه دارم . تن پوش محلی ایرانیان ، تن پوش ایرانیان ( از عیلامیان تا پهلوی) ، شیلا اولین ژورنال تخصصی لباس سنتی و مدرن هرمزگان و شیلا۲. در حال حاضر مشغول ترجمه بر روی کتاب آخرم هستم .

در چه جشنواره هایی شرکت کردید؟

جشنواره های زیادی شرکت کردم . عاشورایی ، مانتو اجتماع، چندین دوره مد و لباس فجر و …

پیشنهاد شما به کسانی که میخواهند وارد این حرفه شوند چیست؟

طراحی لباس تازه  در ایران کلید خورده است.  اول از همه علاقه داشته باشید ، در حوزه مد و لباس زمین خوردن زیاد است و بعد از آن تحصیلات آکادمیک خیلی مهم است و پس از آن وارد بازار کار شدن . تا وارد بازار کار نشوید حتی اگر علم آن را داشته باشید نمی توانید موفق شوید . از نظر من در بازار کار بودن شرط موفقیت در این حرفه است.

و اگر کسی تحصیلات مرتبط  نداشته باشد می تواند در دوره های آموزش های کوتاه مدت که هم دانشگاه فنی و حرفه ای و هم خود فنی و حرفه ای برگزار می کند ، شرکت کند و سطح خودش را از لحاظ تخصصی بالا ببرد.

جایگاه مد و لباس در ایران چگونه است؟

شاید ده سال پیش جایگاهی نداشت اما در دو سال اخیر جایگاه خیلی خوبی پیدا کرده و امیدوارم رو به پیشرفت باشد.  اگر مسئولین محترم ، طراحان را در بحث وام و تسهیلات کم بهره و دادن مجوز ها حمایت کنند مطمنا به نتیجه مطلوب تری هم می رسیم.

نظر شما در مورد پوشش لباس بانوان هرمزگانی چیست؟

من خودم بندری هستم و علاقه شدید به لباس بندری دارم و با افتخار لباس بندری را استفاده می کنم

لباس هرمزگانی پوشش فوق العاده زیبایی دارد . زیباترین و با حجاب ترین لباس بومی در اقوام ایرانی است

ولی متاسفانه لباس ما دچار تحریف و دستخوش مد شده است. مد چیز بدی نیست اما برداشت ها از مد متفاوت است. می توانیم کارهای زیادی درحوزه پوشش و لباس بانوان انجام دهیم تا به روز تر باشیم و از فرم قدیمی خارج شویم و خیلی راحت در لباس اجتماع در بیاوریم . با استفاده از نوار ها و زری ها در فرم اداری می توان یک لباس اداری هرمزگانی بسیار شیک تهیه کرد .

استقبال و فعالیت بانوان هرمزگانی در این رشته چگونه است؟

من خیلی خوشحالم که جوانان به لباس بومی نزدیک شدند . شاید ده سال پیش اینجوری نبود . با تغییراتی زیبا و تلفیق سنت و مدرنیته همه به سمت لباس و فرهنگ هرمزگان جذب می شوند

حرف آخر

مسئولین محترمی که دوست دارند بحث اشتغال در استان رونق پیدا کند، در حوزه پوشاک جای کار زیاد دارد . ما می توانیم بحث اشتغال زایی را گسترش دهیم . هر کدام از طراحانی که در رویداد هودکس شرکت کردند یک کارگاه بودند و اگر هر کدامشان حمایت شوند،  می توانند حداقل ۱۰ زیر مجموعه داشته باشند و من فکر می کنم این کار آینده خوبی دارد.

ما صادرات هم داریم ولی متاسفانه ساماندهی نشده و نیاز به حمایت دارد .

تقاضای دیگرم از اداره فرهنگ و ارشاد است. طرحی 5 سال پیش مطرح شد و تا الان سرانجامی پیدا نکرده است. این طرح آتلیه ای از فرهنگ و لباس هرمزگانی هاست که متاسفانه مسکن و شهرسازی هنوز فضایی در اختیار ما نگذاشته است، تا ما بتوانیم کارهای بچه های انجمن را به صورت یک جا  و به زیباترین شکل ممکن به نمایش بگذاریم .

ما فضایی که بانوان هرمزگانی بتوانند خرید و انتخاب راحتی داشته باشند و زمانی که یک غیر هرمزگانی وارد استان ما می شود بتوانیم لباس بندری را به نمایش بگذاریم، نداریم.

و در آخر ایونت های زیادی در شهر گذاشته می شود که یا بدون مجوز هستند و یا با مجوز و بدون مشاوره از انجمن طراحان لباس برگزار می شود. خواهش من از دوستان این است که،  اگر ایونتی برگزار می کنید صنف های غیر مرتبط در کنار طراحان نباشند .

اخیرا ایونت هایی برگزار شد که در شان طراحان نبوده است. ایونت ها باید با کمک فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاوره انجمن طراحان به عنوان بانیان کار صورت بگیرد تا در  در حد و شان طراحان و استان هرمزگان باشد .

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!