دلمه برگ مو
دلمه برگ مو، یکی از لذیذترین غذاهایی است که گرچه به ظاهر ساده و مختصر به نظر می رسد، ولی مرحله آماده سازی سخت و وقت گیری دارد.
مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو
برگ مو:به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده:۳۰۰ گرم
برنج:یک پیمانه
سبزی دلمه( گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون) به یک نسبت با گشنیز کمی بیشتر:۳۰۰ گرم
پیاز متوسط:دو عدد
لپه:یک پیمانه
نمک:به مقدار کم
مواد لازم برای چاشنی دلمه
آب:یک پیمانه
سرکه:نصف پیمانه
شکر:یک قاشق غذا خوری
نمک:به مقدار کم
طرز تهیه
لپه و برنج را جداگانه خیس کنید .و بعد نیم پز کنید. تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زرد چوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.
وقتی رنگ پیاز طلایی شد ، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید.در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد ، آنها را از روی حرارت بردارید.
و مواد را داخل برگها به صورت بقچه ای بپیچید.اگر برگهایی که استفاده میکنید تازه هستند باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.
سپس دلمه ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.
در قابلمه را ببندید تا دلمه ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.
طعم چاشنی دلمه:
برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو ، آب ، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.
دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه ها اضافه نکنید .
فوت وفن پیچیدن دلمه ها
برای پیچیدن دلمه ها روشهای مختلفی وجود داره که مرسوم ترینشون بقچه ای هست و رولی. اگر برگهایی که استفاده میکنین تازه هست باید دو سه دقیقه ای در آب جوش بجوشه تا نرم بشه و موقع پیچیدن نشکنه. برگها رو که آماده کردین، پهن کنین و مواد رو داخلش بریزین و بپیچیدش.
نکات:
اگر سرکه را در هنگام دم گذاشتن اضافه کنیم باعث سفت شدن برگ ها می شود.
می توانید به جای سرکه از آبلیموی تازه نیز استفاده کنید.