تکنیک های درمان ناخن جویدن در کودکان
۱- به کودک مهارت مدیریت استرس را بیاموزید
قبل از شروع هر کاری برای ترک عادت کودک باید بدانید ریشه بسیاری از این عادتها داشتن استرس و اضطراب است . بهعنوان اولین قدم کمک کنید فرزندتان استرسش را مدیریت کند و آن را پایین بیاورد .
تنفس عمیق کمک زیادی به آرام شدن کودکان میکند . طریقه صحیح آن را یاد بگیرید و با فرزندتان تمرین کنید . از او بخواهید در موقعیتهای استرسزا تنفس عمیق را انجام دهد تا آرام شود .
۲-آرام باشید :
بچهها خصوصاً در سن پایین ممکن است احساس بدی نسبت به ناخن جویدن خود نداشته باشند و راضی کردن آنها برای ترک این عادت سخت باشد . سعی کنید در این مواقع آرام باشید و با برخورد شدید به کودک فشار وارد نکنید . هر نوع واکنش عصبی شما و فشار بیشتر بر کودک نتیجه برعکس دارد و علاوه بر زیادشدن ناخن جویدن کودک اعتماد به نفس او نیز کم میشود .
و ممکن است برای جلب توجه شما اینکار را تکرار کند .
۳-اضطراب کودک را پایین بیاورید :
بچهها معمولاً انعطافپذیری بالایی دارند اما موقعیتهای اضطراب زایی در زندگی وجود دارند که کنار آمدن و سازگاری با آنها نیاز بهوقت و انرژی بیشتری دارد
مثل فوت عزیزان ، طلاق والدین ، تغییر مکان زندگی و…
این موقعیتهای خاص ممکن است ممکن است شروعکننده نشانههایی مثل ناخن جویدن باشد . اگر از این قبیل اتفاقات پر تنش در زندگی کودک اتفاق افتاده است بهتر است در این مورد با او صحبت کنید . اجازه دهید فرزندتان در مورد احساسات ناخوشایندی که تجربه میکند با شما گفتگو کند و تخلیه احساسات شود .
۴- در زمان ناخن جویدن او را از این کار دور کنید :
خیلی وقتها بچهها مشغول ناخن جویدن هستند بدون اینکه خود متوجه باشند . و این کار کاملاً ناخودآگاه و از روی عادت انجام میشود . یک نشانه یا علامت بین خود و کودک تعیین کنید تا حتی وقتی در جمع هستید بتوانید او را متوجه ناخن جویدنش بکنید بدون اینکه دیگران متوجه شوند و او خجالت بکشد.