هاجر مهدی حسینی

ارسال شده در ۱۶ فروردین ۱۳۹۹، توسط برگرفته از کتاب زندگی نامه شاعران و مشاهیر هرمزگان- نوشته فاطمه (ایران) دژگانی

هاجر مهدی حسینی در سال ۵۲ در شهرستان میناب و در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. پدرش از مداحان و ذاکران امام حسین بود و در همین راستا شعرها و نوحه هایی مذهبی می سرود.  سرودها و نواهای پدر، تاثیرگذارترین اتفاق در زندگی شاعرانه اوست.  تحصیلات خود را تا متوسطه در زادگاهش گذراند و برای تحصیل در رشته علوم اجتماعی وارد تربیت معلم فاطمه الزهرا بندرعباس شد.

 انس او با سعدی و حافظ باعث شد که او در جوانی با زبانی محکم به شعر بپردازد به طوری که می‌توان او را در زمره یکی از غزلسرایان زن موفق استان هرمزگان به حساب آورد.

مهدی حسینی یکی از اعضای انجمن غزل هرمزگان و یکی از کسانی است که انجمن دوشنبه ها را همراه با چند تن از اندیشانش بنا نهاد. آثار او در کتاب ها و مجلات محلی و کشوری به چاپ رسیده است. تاثیرپذیری او از بهمنی در غزل خاصه غزلهای تغزلی و عاشقانه به خوبی مشخص است.

او شاعری است که زنانه در شعر زندگی می کند. اگرچه زبان شعرش در ابتدا به دلیل مانوس بودن با آثار قدما ، کهنه به نظر می آمد اما اکنون با زبانی به روز شعر می‌سراید و بنا به این تغییر فضای شعر و محتوای کلامش نیز تغییر کرده است.

درد شعر او اکنون زنانه و مادرانه است . عشق در اجتماعش رخ می دهد. به طوری که مخاطب باور می‌کند که اتفاقات درون شعرش مسائل زندگی شاعر است.

او دارای مقام هایی در جشنواره‌ها و کنگره‌های شعر است . از جمله: مقام دوم جشنواره خلیج فارس هندیجان در سال ۸۹ ، مقام دوم جشنواره‌های حوزه هنری در بندرعباس، مقام دوم شعر دفاع مقدس ، برگزیده شعر فجر استانی و غیره …

نخستین مجموعه شعر هاجر مهدی‌حسینی با عنوان «عکسی شبیه من خبر روزنامه‌هاست» از سوی انتشارات فصل پنجم منتشر شد.

مهدی‌حسینی درباره این مجموعه شعر گفت: «عکسی شبیه من خبر روزنامه‌هاست» شامل تعدادی از غزل‌های من به همراه چند رباعی و دوبیتی است که طی بازه زمانی ۱۰ سال گذشته سروده شده‌اند.

وی افزود: این شعرها اغلب از درونمایه اجتماعی، عاطفی و مذهبی و آیینی برخوردارند.

این شاعر درباره فضا و زبان غزل‌هایش توضیح داد: حال و هوای این شعرها با یکدیگر متفاوتند، اما آن‌چه در اغلب این شعرها و به‌ویژه غزل‌ها دیده می‌شود، پایبندی به همان ساختار کلاسیک غزل است، البته در برخی شعرها زبان مدرن‌تر و جدیدتری را به‌کار گرفته‌ام.

مهدی حسینی در توضیح معیار گزینش شعرهای این مجموعه گفت: شعرهای این دفتر از یک بازه زمانی ۱۰ ساله انتخاب شده‌اند، اما در انتخاب آن‌ها سعی کرده‌ام متناسب با شرایط، فضای شعرها به زمان حاضر نزدیک‌تر باشند.

نمونه ای از اشعار او :

ای حواشی مرا تنها تو راز

ای دو چشم شاعرت مهمان نواز

واژه ها را می کند همبازیت

 چشمهای مست از خود راضی ات

واژه هایت حرف حرف آبادیند

چشمهایت شعر مادرزادیند

ای تلاش سال های رنج من

ای مسیر نقشه های گنج من

 دزد دریایی شبی در خواب شد

 نقشه یک عمر او بر آب شد

 ای نفس هایت حلال زندگی

 تا تو هستی خوش به حال زندگی

زندگی من توی مرگم تویی

 دفتر عمر چهل برگم تویی

گونه هایم خاک باران خورده اند

شعرهایم روی دستم زده اند

من نمی‌گویم سزایم این نبود

تهمت عشق شما سنگین نبود

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!