قلیه ماهی
(کاتغ ماهی)
مواد لازم :
ماهی یک کیلوگرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
شنبلیله ۵۰ گرم
سیر ۳ تا ۴ حبه
فلفل سبز یک عدد
ادویه یک قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری
زردچوبه یک دوم قاشق چای خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
گوجه فرنگی ۱ عدد رنده شده
مغز لیمو خشک ۲ قاشق سوپخوری
روغن مایع به مقدار لازم
طرز تهیه
در ابتدا ماهی را پس از تمیز کردن و شستن به قطعات کوچک تقسیم کنید . سپس ماهی را نمک زده و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. شنبلیله ، گشنیز ، سیر ، پیاز و فلفل سبز را با هم چرخ کنید و سپس در روغن تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
زردچوبه ، ادویه ، فلفل و مغز لیمو خشک را اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی رنده شده را با سبزی مخلوط کرده و به ماهی خرد شده بیافزایید و مجدداً تفت دهید .
دو پیمانه آب بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. نمک آن را میزان کنید . درب دیگ را نیمه باز گذاشته و حرارت را کم کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید. در صورت تمایل می توانید به جای لیمو خشک از تمرهندی استفاده کنید. ۵۰ گرم تمر هندی را در آب خیسانده و سپس صاف کنید و به آن اضافه کنید