دوگانگی مرگ نرمال یا قصور پزشکی

گزارش از شکایت خانواده متوفی و جوابیه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ؛

ارسال شده در ۳ شهریور ۱۴۰۳

شهروند حاجی آبادی به طرز مشکوکی با تزریق دارو دچار ایست قلبی شد و جان باخت. به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، تشخیص قطعی علت فوت پس از اعلام گزارش پزشکی قانونی و سایر بررسی‌های مربوطه انجام می شود.

 یکی از بستگان خانم ۳۹ ساله گفت: این دختر دچار فقر آهن بود‌ و پس از مراجعه به پزشک متخصص، برای وی دارو تجویز شد. وی ادامه داد: این دختر جوان کارمند بانک بود که ساعت حدود ۱۲ و ۱۰ دقیقه چهارشنبه گذشته پس از انجام کار و با حال خوب، برای تزریق دارو و سرم به بیمارستان فاطمه الزهرا حاجی آباد مراجعه کرد.

 به گفته‌ی این فرد: نفیسه پس از مراجعه به خانه، با علائم تنگی نفس و بد حالی با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد و ساعاتی بعد شنیدیم که نفیسه در بیمارستان جان باخت و این خبر همه را به شوک برد.

نزدیکان متوفی مدعی شدند که ظاهراً پزشک متخصص در زمان درمان این خانم متوفی حضور نداشته است و خانواده شکایت علیه کادر درمانی را مطرح کردند و با رفتن به دفتر فرماندار، خواستار پی گیری موضوع شدند.

بعد از پیگیری صبح ساحل جوابیه از سوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ارسال شد در این جوابیه آمده است که؛ به دنبال فوت خانم جوان در حاجی‌آباد پس از انتقال اورژانسی به بیمارستان فاطمه الزهرا (س)، صبح روز بعد، تیمی از حوزه نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه برای بررسی ابعاد موضوع به این بیمارستان اعزام شد.

بنا بر بررسی‌های بعمل آمده، خانم ۳۹ ساله روز چهارشنبه۲۴ مرداد ساعت ۱۲:۱۸ با در دست داشتن نسخه دارویی جهت تزریق داروی آیروجکت (نسخه شده توسط پزشک در بندرعباس) بصورت سرپایی در بیمارستان فاطمه الزهرا (س) حاجی آباد پذیرش می‌شود. طبق نسخه پزشک معالج، دارو با ۳۰۰ سی‌سی سرم نرمال سالین در عرض ۳۰ دقیقه باید تزریق می‌شد که انفوزیون دارو توسط پرستار با همین حجم تزریقات شروع می‌شود. بعد از پایان انفوزیون، بیمار طبق اظهار پرستار با حال عمومی خوب حدود ساعت ۱۳ از بیمارستان خارج می‌شود.

 بیمار مجدداً در همان روز ساعت ۱۴:۲۷ توسط همکاران اورژانس ۱۱۵ به اورژانس بیمارستان منتقل و بلافاصله توسط پزشک عمومی اورژانس ویزیت می‌شود. علایم درد شکمی، کاهش سطح هوشیاری، کاهش اکسیژن خون و کاهش فشار خون گزارش می‌شود و بعنوان بیمار سطح یک تریاژ قرار می‌گیرد.

اکسیژن‌درمانی با ماسک ذخیره اکسیژن شروع و آزمایشات لازم ارسال می‌گردد.  نوار قلب نرمال بوده و سایر اقدامات درمانی لازم هم انجام شده است.

درخواست مشاوره با متخصص داخلی و پیرو آن درخواست مشاوره با متخصص بیهوشی و متخصص قلب و عروق انجام می‌شود. با توجه به حضور متخصصین در بیمارستان، مشاوره‌ها بلافاصله انجام می‌شود.اقدامات دارویی و درمانی لازم انجام می‌شود.

 علیرغم انجام اقدامات درمانی لازم، وضعیت بالینی بیمار بهبود نیافته و رو به وخامت می‌رود. بیمار دچار ایست قلبی شده و اقدامات احیای قلبی ریوی از ساعت۱۵:۲۰ آغاز می‌شود و تا ساعت ۱۶:۱۵ ادامه داشته اما متاسفانه موفقیت‌آمیز نبوده است. در طول انجام عملیات احیا متخصصین بیهوشی، قلب و داخلی بر بالین بیمار حضور داشتند.

جسد متوفی به منظور بررسی‌های بیشتر، تشخیص و صدور گواهی فوت جهت انجام بررسي تشخيصي به پزشکی قانونی ارجاع داده شده است. تشخیص قطعی علت فوت پس از اعلام گزارش پزشکی قانونی و سایر بررسی‌های مربوطه انجام می‌گردد.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!