۱۵ هزار کودک هرمزگانی با تزریق واکسن «پنوموکوک» و «روتاویروس» ایمن شدند
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۵ هزار و ۶۶۱ کودک هرمزگانی از بهمن ماه پارسال تاکنون با تزریق واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس علیه بیماریها ایمن شدند.
، دکتر غلامعلی جاودان روز پنجشنبه با اعلام این خبر اظهار کرد: در بازه زمانی یادشده تاکنون تعداد هشت هزار و ۲۰۴ واکسن پنوموکوک و هفت هزار و ۴۵۷ واکسن روتاویروس به کودکان این استان تزریق شده است.
تزریق واکسن پنوموکوک از سال ۱۴۰۲ در شهرستان بندرخمیر آغاز و سایر شهرستانهای استان از اردیبهشت ماه سالجاری به همراه واکسن روتاویروس این برنامه را برای کودکان زیر ۲ سال آغاز کردند.وی بیان کرد: تزریق واکسن پنوموکوک از سال ۱۴۰۲ در شهرستان بندرخمیر آغاز و سایر شهرستانهای استان از اردیبهشت ماه سالجاری به همراه واکسن روتاویروس این برنامه را برای کودکان زیر ۲ سال آغاز کردند.
بیماری پنوموکوک بر اثر تجمع باکتریهایی به نام استرپتوکوک نومونیا در پوشش مخاطی بینی و در پشت گلو ایجاد می شود که اگر تعدادشان زیاد باشد، میتوانند باعث ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی، گوش میانی یا حفرههای سینوسی شوند.
میکروب پنوموکوک سبب بیماریهایی مانند سینوزیت، مننژیت، عفونت گوش میانی، پنومونی و عفونت خون میشود. این میکروب سبب بیماریهایی مانند سینوزیت (التهاب دریافت پوششی سینوسها)، مننژیت (عفونت پردههای مغز)، عفونت گوش میانی، پنومونی (سینهپهلو یا ذاتالریه) و عفونت خون میشود که ممکن است منجر به بستری شدن کودکان در بیمارستان، ایجاد عوارض در کودک و گاهی مرگ آنها شود. عفونت پنوموکوک از طریق قطرات تنفسی در حین صحبتکردن و تماس نزدیک بین افراد منتقل میشود. به عبارت دیگر، بیماری از طریق فرد بیمار، ناقل سالم (فردی که آلوده به میکروب است اما علائم ندارد) و همچنین اشیاء آلوده شده با ترشحات بدن قابل انتشار است.»
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: واکسن پنوموکوک در سنین ۲، چهار و ۱۲ ماهگی برای پیشگیری و مقابله با بیماریهای ناشی از باکتری پنوموکوک تزریق میشود که از بیماریهای عفونی همچون مننژیت، ذاتالریه، عفونت گوش میانی و عفونت منتشر خونی جلوگیری میکند.
دکتر جاودان یادآور شد: بررسیهای انجام شده در هرمزگان نشان میدهد که درصد زیادی از بیماریهای اسهالی شایع در کودکان زیر ۲ سال ناشی از روتاویروس بوده که با پیگیریهای انجام گرفته برای پیشگیری از این بیماری، واکسن آن نیز فقط در استانهای هرمزگان و بوشهر در سنین ۲، چهار و ۱۲ ماهگی به کودکان به صورت خوراکی خورانده میشود.