نان مشته ( تومشتی)
بر گرفته از کتاب آشپزخانه هرمزگان
نان مشته یا تومشتی از نان های بسیار لذید هرمزگان است که با نام های متفاوتی مثل نان رِحتَه (ریخته) ، لیتک ، توموشی ، نون تاوَه … شناخته می شود . امیدوارم از این آموزش بهره برده و از پخت آن لذت ببرید.
مواد لازم
آرد ۳
پیمانه آب ولرم ۲
پیمانه نمک یک دوم قاشق چای خوری
ابتدا آرد را با نمک مخلوط کرده و الک کنید. آب ولرم را کم کم به آرد اضافه کرده و آن را چنگ بزنید تا خمیر نسبتاً شلی به دست بیاید. خمیر را مرتب با دست هم بزنید تا صاف و یکدست شود .سپس خمیر را به مدت ۲ ساعت استراحت دهید. تابه مخصوص این نان را از قبل خوب گرم کنید. از خمیر چانه بردارید و خیلی نازک روی تابه بکشید. در کشیدن چانه روی تابه باید سریع عمل نمود چون اگر آرام بکشید نان ضخیم میشود . پس از اینکه نان پخته شده به وسیله چاقو و یا کاردک نان را از تابه جدا کنید . در صورت دلخواه به این نان می توانید سوراغ یا مهیاوه همراه با روغن بزنید . معمولاً به این نان تخم مرغ هم میزنند ، قبل از اینکه نان پخته شود تخم مرغ را با چنگال هم بزنید و روی سطح نان بکشید و پس از پخته شدن تخم مرغ از تابه جدا کنید.
در لارستان استان فارس نیز این نان پخته میشود و با اضافه کردن تخم مرغ ، روغن ، مهیاوه و پنیر به آن رگاگ می گویند .
نکات لازم:
-تابه از قبل باید گرم شده باشد
– اگر نان به تابه چسبید کمی روغن روی تابه بکشید و سپس با پارچه تمیزی سطح تابه را پاک کنید.