نان مشته ( تومشتی)

بر گرفته از کتاب آشپزخانه هرمزگان

ارسال شده در ۱۲ بهمن ۱۳۹۸، توسط منا پوردریایی نژاد

نان مشته یا تومشتی از نان های بسیار لذید هرمزگان است که با نام های متفاوتی مثل نان رِحتَه (ریخته) ، لیتک ، توموشی ، نون تاوَه … شناخته می شود . امیدوارم از این آموزش بهره برده و از پخت آن لذت ببرید.

مواد لازم

آرد ۳

 پیمانه آب ولرم ۲

 پیمانه نمک یک دوم قاشق چای خوری

ابتدا آرد را با نمک مخلوط کرده و الک کنید. آب ولرم را کم کم به آرد اضافه کرده و آن را چنگ بزنید تا خمیر نسبتاً شلی به دست بیاید. خمیر را مرتب با دست هم بزنید تا صاف و یکدست شود .سپس خمیر را به مدت ۲ ساعت استراحت دهید. تابه مخصوص این نان را از قبل خوب گرم کنید. از خمیر چانه بردارید و خیلی نازک روی تابه بکشید. در کشیدن چانه روی تابه باید سریع عمل نمود چون اگر آرام بکشید نان ضخیم میشود . پس از اینکه نان پخته شده به وسیله چاقو و یا کاردک نان را از تابه جدا کنید . در صورت دلخواه به این نان می توانید سوراغ یا مهیاوه همراه با روغن بزنید . معمولاً به این نان تخم مرغ هم میزنند ، قبل از اینکه نان پخته شود تخم مرغ را با چنگال هم بزنید و روی سطح نان بکشید و پس از پخته شدن تخم مرغ از تابه جدا کنید.

در لارستان استان فارس نیز این نان پخته میشود و با اضافه کردن تخم مرغ ، روغن ، مهیاوه و پنیر به آن رگاگ می گویند .

 نکات لازم:

-تابه از قبل باید گرم شده باشد

– اگر نان به تابه چسبید کمی روغن روی تابه بکشید و سپس با پارچه تمیزی سطح تابه را پاک کنید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!