رئیس سازمان غذا و دارو نحوه تامین سرم و شیر خشک اعلام شد
رئیس سازمان غذا و دارو درباره چگونگی تامین سرم و شیر خشک توضیح داد.
سید حیدر محمدی گفت کشور بیش از یکسال درگیر کمبود سرم بود. این کمبود ناشی از تغییر الگوی مصرف در دوره کرونا بود، بهطوریکه مصرف ماهیانه سرم از حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون به بیش از ۲۰ میلیون مصرف ماهیانه در اواخر همهگیری کرونا افزایش یافت. ظرفیت تولید ما حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون بود که معمولا میانگین ۱۰ تا ۱۲ میلیون آن مصرف میشد و الباقی یا صادر میشد یا ذخیره میشد.
به گفته وی کارخانه جدیدی در تبریز راهاندازی شده است که سرمهای شست وشو را تولید و به زودی سرمهای تزریقی را نیز تولید خواهد کرد و با راهاندازی آن و چند خط تولید دیگر در استانهای دیگر میتوانیم بدون واردات پاسخگوی نیاز داخل باشیم.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمبودی درخصوص تامین انواع شیرخشکهای رژیمی، متابولیک و غذای ویژه وجود ندارد، گفت: شیرخشکهای معمولی (رگولار) پنج تولیدکننده در کشور دارد و به دلایل آنچه درمورد ابطال ثبت سفارشها توضیح داده شد، در اوایل سال ماده اولیه کمتری وارد و برخی شرکتها اوایل شهریور ماه با مشکل تامین ماده اولیه مواجه شدند اما با اقدامات صورت گرفته ماده اولیه تامین و شرکتها به ما قول دادهاند که در اواخر آبان تولید شیرخشک کفاف نیاز داخل را بدهد.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو وی با اشاره به اینکه نیاز کشور به شیرخشکهای رگولار ماهانه پنج میلیون قوطی است و با ثبت سامانهای میزان مصرف شفاف خواهد شد، گفت: درصورتی که دو شرکت بزرگ که ۸۶ درصد نیاز کشور را تامین میکند به تعهدات خود عمل کنند مشکلی از لحاظ تامین شیرخشک نخواهیم داشت. داروخانههایی که در ثبت سامانه کوتاهی کنند، سهمیهای نخواهند داشت.