غلاتی که هرگز نباید خام خورده شود
مصرف برخی از مواد غذایی خام به گفته متخصصان برای بدن مفید است اما نوعی غلات وجود دارد که باید از خام خوردن آن جلوگیری کنید چون خطرات زیادی برای سلامتی دارد.
راههای بسیار زیادی برای آماده کردن مواد مغذی مفید وجود دارد که باعث میشود آنها را با طعم عالی میل کنید. شما میتوانید آنها را بخارپز یا گریل کنید و یا حتی گاهی اوقات آنها را خام مصرف کنید.
بعضی از متخصصان پیشنهاد میکنند که بهتر است برخی از مواد غذایی را خام مصرف کنید اما یکی از انواع دانهها و غلات وجود دارد که هرگز نباید آن را خام بخورید زیرا خطر زیادی برای سلامتی شما دارد که در این قسمت آن را به شما معرفی خواهیم کرد.
هرگز نباید جوانهها را خام مصرف کنید
اگر به دنبال خوردنی مفید برای میان وعده هستید و میخواهید آن را خام مصرف کنید؛ سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها پیشنهاد میکند که جوانههای خام را کنار بگذارید و به سراغ مصرف خام آنها نروید.
جوانهها از دانههایی که در محیط گرم و مرطوب هستند، ایجاد شدهاند و محل مناسبی برای رشد باکتری از جمله باکتری سالمونلا، لیستریا و ای.کولی میباشند. این باکتری ممکن است در هر کدام از این محصولات وجود داشته باشد اما وجود آنها در جوانهها بیشتر است و خطرات زیادتری را ایجاد میکند.
اگر مقدار کمی از این باکتریها در این دانهها وجود داشته باشد، این باکتری میتواند داخل جوانه به سطح بالایی برسد و وضعیتهای خطرناکی را در صورت خام خوردن به وجود بیاورد.
عوارض مصرف جوانهها به صورت خام
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کرده که شما حتماً باید جوانهها را به طور کامل بپزید تا سم غذایی آنها از بین برود. اگر جوانهها را خام مصرف کنید و باکتری داخلشان وجود داشته باشد، دچار مسمومیت غذایی میشوید، حتی اگر آنها را به اندازه کافی نپخته باشید، باز هم ممکن است واکنشهای بدی در بدنتان به وجود بیاید، پس آنها را به طور کامل بپزید.
شستشوی دقیق و پخت آنها باعث میشود که باکتریهای مضر از بین بروند و خطر بیماری کاهش پیدا کند. سازمان غذا و دارو پیشنهاد میدهد که حتماً قبل از پختن و خوردن، آنها را زیر آب بشویید تا باکتریهای موجود روی آنها کاهش پیدا کند اما بعضی دیگر بر این عقیده هستند که شستن به تنهایی نمیتواند عاملی برای از بین بردن باکتریها باشد و بنابراین حتماً باید آنها را بپزید.
افرادی که بیشتر در معرض مسمومیت جوانهها هستند
بعضی از افراد در معرض خطر بیشتری برای مسمومیت غذایی هستند. همه انسانها ممکن است که به مسمومیت غذایی دچار شوند اما کودکان زیر ۵ سال و افراد بالای ۶۵ سال، خانمهای باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، در معرض خطرات بیشتری قرار میگیرند و احتمال شدید شدن بیماری در آنها بیشتر است زیرا بدنشان توانایی کافی برای مبارزه با جرم، آلودگی و بیماری را ندارد.
این افراد نه تنها نباید این مواد را خام مصرف کنند، بلکه اگر مقدار پخت آنها کامل نباشد، هم هرگز توصیه نمیشود. آنها همچنین نباید سیر، پیاز و بعضی دیگر از غلات و سبزیجات را نیز خام مصرف کنند.
اگر هم از بیرون ساندویچ خریداری کردید، حتما داخل آن را چک کنید که جوانههای خام داخلش وجود نداشته باشند. اگر بعد از خوردن جوانهها هرگونه علائم بیماری داشتید، حتما به پزشک اطلاع رسانی کنید.
علائم مسمومیت با مصرف جوانهها به صورت خام
علائم مسمومیت غذایی میتواند بسته به نوع باکتری که مصرف کردهاید، متفاوت باشد اما در بیشتر حالات خفیف، مسمومیت غذایی ممکن است علائمی مثل بیرون روی، انقباضات شکم یا دل درد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و تب را پیدا کنید که ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد.
سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها توصیه میکند که برای جلوگیری از کم آبی هنگام بیماری، حتماً به اندازه کافی آب و مایعات بنوشید. اگر علایم شدید مسمومیت غذایی را داشته باشید، حتماً باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
به گزارش وب گاه نمناک، این علائم ممکن است شامل اسهال خونی یا اسهالی باشد که بیش از سه روز به طول میانجامد، همراه با تب بالا، استفراغ شدید که مانع از پایین رفتن مایعات میشود، ادرار نکردن یا ادرار کم، خشکی دهان و گلو، احساس سرگیجه هنگام ایستادن و مسمومیت غذایی که میتواند عاملی برای مشکلات بلند مدت و طولانی مانند آرتروز مزمن؛ آسیب عصبی و مغز و نارساییهای کلیوی هم داشته باشد.