خورش ملاقورمه؛ غذای سنتی شمالی
خورش ملا قورمه شمالی یک غذای سنتی و خوشمزه شمالی است که با بادمجان و بدون گوشت تهیه میشود. در این مطلب شما را با دستور تهیه این خورش آشنا میکنیم.
این غذا روش پخت بسیار سادهای دارد. میتوانید این خورش گیاهی و ساده را همراه نان یا برنج میل نمایید.
خورش ملا قورمه شمالی با انار
مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان ۱ کیلوگرم
گوجه ۵ یا ۶ عدد
جعفری و نعنای ساطوری شده ۱ پیمانه ( نعنا نصف جعفری )
پیاز ۱ عدد
آبغوره به مقدار دلخواه
روغن به مقدار لازم
انار ترش به مقدار دلخواه
زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
بادمجانها را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و حدود ۱ – ۲ ساعت در آب نمک خیس کرده تا مزه تلخ آن گرفته شود و روغن کمتری برای سرخ شدن مصرف کند. سبزیها را بشویید و آبکش کنید و سپس ساطوری نمایید. پیاز را خرد کرده در روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.
بادمجان را آبکش کرده به پیاز اضافه کرده و تفت دهید. یک پیمانه از سبزی ساطوری شده اضافه کرده مخلوط کنید. گوجه فرنگی را نگینی خرد کرده یا رنده کنید و به تابه بیفزایید. انار ترش ، نمک و فلفل را اضافه کرده و در تابه را بگذارید تا بادمجان کاملا بپزد و آب گوجه کشیده شود.
خورش ملاقورمه با تخم مرغ
مواد لازم
بادمجان نگینی خرد شده ۶ عدد (۶۶۰ گرم )
نمک و فلفل سیاه پودر شده به مقدار لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به مقدار لازم
سیر کوبیده شده ۴ حبه ( ۲۰ گرم )
زردچوبه پودر شده ۱ قاشق چایخوری ( ۳ گرم )
سبزی خرد شده شامل جعفری و گشنیز از هر کدام ۱۰۰ گرم و نعناع ۵۰ گرم
پیاز داغ ۴/۱ پیمانه ( ۱۲ گرم )
گوجه فرنگی فیله و خرد شده ۴ عدد ( ۴۰۰ گرم )
چوب دارچین ۲ تکه
آب غوره ۴/۱ پیمانه ۴۰ میلی لیتر
تخم مرغ ۴ عدد ( ۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم )
طرز تهیه
بادمجان ها را نمک بزند و یک ساعت در ابکش بگذارید تا تلخی آن گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و در روغن سرخ کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافهاش گرفته شود. سیر را با کمی روغن تفت دهید سپس زردچوبه را اضافه کرده ۱ دقیقه دیگر تفت دهید. سبزی را اضافه کرده ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
پیازداغ، گوجه فرنگی، نمک، فلفل و مقداری آب را به تابه اضافه کنید و در تابه را بگذارید حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در نیم ساعت آخر، بادمجان، چوب دارچین و آبغوره اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیفتد. تخم مرغها را روی مواد بشکنید و در ظرف را بگذارید و ۲ دقیقه زمان بدهید تا تخم مرغ بپزد.
خورش ملاقورمه شمالی با رب گوجه فرنگی
مواد لازم
بادمجان دو عدد
پیاز یک عدد
جعفری و نعنای خشک ( مقدار جعفری دو برابر نعنا باشد ) به میران دلخواه
گوجه فرنگی دو عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
آبغوره به میزان دلخواه
طرز تهیه
بادمجان را پوست کنده نگینی خرد کنید و در آبکش بریزید و رویشان نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت بشویید و آبکش کنید. پیاز را نگینی خرد کرده با کمی روغن تفت دهید. بادمجانها را به پیاز اضافه کرده تفت دهید. سبزی خشک را اضافه کنید و تفت دهید. گوجه را نگینی خرد کرده اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و آبغوره را اضافه کرده و در ظرف را بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
هنگام سرو میتوانید کمی گردوی خورد شده روی خورش بپاشید. در صورت تمایل میتوانید ۲ عدد کدو سبز نگینی شده را هم با بادمجان تفت دهید.
نکته:
نسبت جعفری به نعنا باید ۲ به ۱ باشد.
به جای انار میتوانید آبغوره بیشتری به خورش اضافه کنید.
در انتخاب پخت میتوانید ۲عدد تخم مرغ رویش بشکنید و بگذارید ببندد.
در صورت تمایل میتوانید هنگام تفت دادن پیاز ، ۲ حبه سیر هم به مواد اضافه کنید.