تجلی توانمندی دختران ایرانی در رویداد ملی “دا”

در نشست تخصصی رویداد ملی ارزش آفرینی دختران ایرانی «دا» تبیین شد؛

ارسال شده در ۱۵ مرداد ۱۴۰۱، توسط ایرنا

رویداد ملی ارزش آفرینی دختران ایران «دا»، رویدادی در حوزه دختران با نگاه ویژه به آنان بود که به همین منظور نشست تخصصی آن برگزار شد که در آن بر ظرفیت بالای دختران ایرانی تاکید شد.

رویداد ملی ارزش آفرینی دختران ایران «دا»، یک رویداد آموزشی – تجربی در قالب استارتاپ ویژه دختران ۱۶ تا ۲۵ ساله با هدف شتابدهی و حمایت از کنشگری و ارزش‌آفرینی دختران ایران است که اولین دوره آن به مدت چهار روز در مرداد ۱۴۰۱ در مشهد مقدس برگزار شد.

اهداف «دا» الگوسازی از مدل‌های جدید کنشگری ناظر به حل مسائل میدان مبتنی بر جمع‌سپاری، ایجاد بستر حل مسئله و ارزش آفرینی های مبتنی بر اصالت سود، استفاده از ظرفیت‌های بانوان و ایجاد تصویر جدید از زن و اصلاح کلان و روایت های موجود است.

محورهای موضوعی ایده‌پردازی رویداد ملی ارزش آفرینی «دا» اشتغال زنان، آموزش، تفریح و گردشگری، خانواده و سبک‌زندگی، رسانه و تولید محتوا، زیست شهری، سلامت زنان و مد و لباس و مهارت فنی بود که شرکت‌کنندگان در موضوعات طراحی گرافیکی، تولید محتوا، طراحی سایت و برنامه‌نویسی نمونه کار رقابت کردند.

به همین منظور نشست تخصصی روایت «دا» و روایتی از الگوهای نوین حکمرانی فرهنگ در خانه اندیشه‌ورزان ایران برگزار شد که در این نشست درباره بررسی ظرفیت‌های قانونی در فرایند کنشگری زنان، الزامات قانونی در فرایندهای حکمرانی مردمی و روند سیاستگذاری در ایجاد الگوهای مشارکت اجتماعی زنان سخنانی ارائه شد.

نیاز به روایت حکمرانی در حوزه زنان داریم

مشاور امور اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر رویداد ملی ارزش آفرینی دختران ایران «دا»، درباره روند سیاستگذاری در ایجاد الگوهای مشارکت اجتماعی زنان اظهار داشت: جایی که رخ تخصصی در مساله حکمرانی دیده نمی شود، مشاهده می شود که حوزه زنان هم دچار چالش می شود و این مشکلات در حوزه حکمرانی، صرف حوزه زنان نیست که بگوییم ساختار حکمرانی اساسا فقط مربوط به حوزه زنان است بلکه این حوزه دچار کج اندیشی و بدسلیقگی است که باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

عاطفه خادمی ادامه داد: زمانی که حکمرانی دچار مشکل در فهم باشد در ظهور و بروز برخی مسایل زنان، این مشکلات دیده می شود و زمانی که فهم درست از حکمرانی داشته باشیم این مسایل حل می شود.

وی تصریح کرد: اساسا چرخه حکمرانی درستی نداریم و تا زمانی که این چرخه اصلاح نشود و به باور نرسد و براساس تخصص عمل نکند، دچار مشکل خواهیم بود.

خادمی با بیان اینکه رویداد «دا» تصویری از مرجعیت بود که دختران در آن توانمندی خود را به نمایش گذاشتند و نیز اینکه نیاز به روایت حکمرانی در حوزه زنان داریم، اظهار داشت: ادعا داریم رویداد «دا» فقط محدود به حوزه زنان نیست و درد ما این است که نگوییم فضای کنشگری فقط در حوزه زنان است بلکه باید در همه حوزه‌ها باشد و در کلان حکمرانی می اندیشیم که خوشبختانه در این رویداد این مسایل به خوبی دیده شد.

وی ادامه داد: متعهد به جامعه زنان هستیم و اولویت ما این جامعه است. باید بانوان خود مسائل خود را حل کنند و معتقدیم اگر خردورزی و عقلانیت را در جامعه زنان رشد دهیم، دیگر سپهر عمومی به صورت خودکار این اتفاقات خوب را رقم می‌زند.

زنان مظلوم و مهجور هستند

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی نیز درباره بررسی ظرفیت‌های قانونی در فرایند کنشگری زنان اظهار داشت: معتقدم که زنان مظلوم و مهجور هستند و از مهجوریت بحث زنان این است که تصور می شود که هر کسی می تواند در موضوع زنان ورود و مدیریت کند که امیدواریم با سیاستگذاری و برنامه‌ریزی درست، حوزه زنان از این مهجوریت خارج شود.

فاطمه قاسم پور درباره رویداد ملی «دا» اظهار داشت: این رویداد با تعامل خوب دولت و بخش خصوصی اتفاق خوبی بوده و باید در حکمرانی به این سمت برویم زیرا معتقدیم حکمرانی باید مردم پایه باشد و حکمرانی مردم پایه و مدنظر مقام معظم رهبری بر کسی پوشیده نیست و این مسیر قطعی ما برای حل مسایل کشور است.

وی یادآور شد: این رویکرد و نگاه در دولت موج گرفته و امیدواریم این رویکرد و نگاه قوت گیرد که البته باید در حوزه زنان نیز به این موضوع بیشتر توجه شود.

قاسم پور ادامه داد: در عرصه سیاستگذاری و ارائه خدمات نوعا وقتی وارد عرصه می‌شویم دختران را خیلی مورد توجه قرار نمی دهیم اما در رویداد «دا» اتفاق خوبی رخ داده که بسیار قابل تقدیر است، باید لفظی که حضرت آقا درباره نوجوانان به کار برد یعنی «دردانه» که لفظ پرمعنا و پرمغزی بود را سرلوحه قرار دهیم زیرا این نوجوانان دردانه ما هستند و باید این نکته و توجه به آنان را با حل مسایل و دیدن آنها به خوبی مدنظر داشته باشیم.

اتفاقات خوبی در حوزه دختران در رویداد «دا» انجام شد

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی نیز درباره الزامات قانونی در فرایندهای حکمرانی مردمی گفت: اتفاق خوبی که در «دا» برای دختران ایران رخ داده که تاکنون در کشور نداشتیم. در گذشته در حوزه دختران می خواستیم کار کنیم و ایده داشتیم که از دولت نهم کارهای در حال انجام بود اما نشد که خوشبختانه در «دا» یک اتفاق و هژمونی خوشایند و با هیجان دیدیم.

سمیه رفیعی تصریح کرد: برای حوزه زنان به عنوان نمونه در موضوع استادیوم تصمیم می گیریم که بروند یا نه در حالیکه جمهوری اسلامی حرف های زیادی در دنیا برای گفتن دارد اما برای مسایل کوچکی برای زنان نمی نشینیم که تصمیم بگیریم که چه باید کرد.

وی افزود: انتظار داریم این طرح و رویداد «دا» حرکت رو به جلو برای دختران باشد و ما هم کنار شما هستیم که یک کار خوب در حوزه دختران ایرانی داشته باشیم.

جامعه زنان پیشگام فرهنگ و تمدن ماست

طراح و دبیر  شورای سیاستگذاری رویداد ملی ارزش آفرینی دختران ایران «دا» نیز اظهار داشت: نفس برگزاری این نشست در حوزه فرهنگ اتفاقی مهم و یک پدیده ارزشمند است.

حسین اسدی تصریح کرد: جامعه زنان پیشگام فرهنگ و تمدن ما هستند و بار توسعه به دوش زنان است و در این بازه زمانی هر روز شاهد شکاف در جامعه هستیم و اتفاقات ناخوشایندی برای زنان رخ می دهد که با این رویداد می‌خواستیم این موضوع مطرح شود که زنان باعث افتخار هستند و ظرفیتی برای کشور محسوب می‌شوند و نظام برای این افراد هزینه کرده است.

وی ادامه داد: معتقدیم باید از زنان بخاطر ظرفیت‌هایی که دارند به خوبی در جامعه استفاده کرد.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!