سبزیجات مهمترین منبع آلودگی وشیوع بیماری وبا
سبزیها و میوه های خام آلوده و یا شسته شده با آب آلوده؛ یکی از مهمترین راههای انتقال بیماری وبا می باشد.لذا سبزیجات ومیوه جات خام مصرفی را به روش زیر سالمسازی نمایید:
مرحله اول: پاكسازی
پاك كردن سبزیجات از گل ولای و مازاد سبزی
شستشوی سبزی با آب سالم برای تمیز شدن و رفع گل ولای از سبزی
مرحله دوم : انگل زدایی
۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی به ازای یك لیتر آب درظرف مناسب و عمیق ریخته و پس از ایجاد كف آب، سبزی را بمدت ۵ دقیقه درآن نگه می داریم و سبزی را دركف آب به مدت ۵ دقیقه غوطه ور كنید و پس از آن سبزی را ازسطح رویی برداشته و آب كشی میكنیم
مرحله سوم : گند زدایی
یك گرم(نصف قاشق چایخوری)پودرپركلرین۷۰ % ویا دو قاشق مرباخوری آب ژاول ۵ درصد در ۵ لیتر آب ریخته و بمدت ۵ دقیقه نگه میداریم و سپس آن را خارج و آب كشی می كنیم
مرحله چهارم : شستشو وآبكشی
بعد از خارج كردن سبزی از محلول گند زدا آن را به خوبی با آب سالم شسته و آب كشی می كنیم (دراین مرحله سبزی آماده خوردن است)