شیب مراجعه به بیمارستان و تست مثبت کرونا در هرمزگان رو به افزایش/ تنها ۵۷ درصد مردم هرمزگان از ماسک استفاده میکنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه اکنون تنها ۵۷ درصد مردم هرمزگان از ماسک استفاده میکنند که آمار خوبی نیست، اظهار کرد: اکنون وقت برداشتن ماسک نرسیده است و زدن ماسک همچنان باید بخشی از زندگی مردم باشد.
دکتر حسین فرشیدی افزود: در هفته گذشته هم شیب مراجعان به بیمارستانها و هم شیب تستهای مثبت کرونا در استان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه گرچه از دو ماه پیش تاکنون بیشتر شهرستانهای استان در وضعیت آبی قرار دارند، اما آنچه اکنون در استان میگذرد نشان دهنده اخبار نچندان مثبتی از آینده است، تصریح کرد: تاکنون در دنیا بیش از ۵۴۵ میلیون نفر به کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۶۳۵ هزار نفر نیز بر اثر این بیماری جان باخته اند و این آمار در ایران بالای ۷ میلیون ابتلا و ۱۴۱ هزار فوتی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه ایران در زمینه آمار کرونا در رتبه ۱۷ دنیا قرار دارد که با توجه به جمعیت و نسبت بیمار به جمعیت آمار قابل قبولی است، اظهار کرد: گرچه کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس از نظر واکسیناسیون در شرایط بسیار خوبی هستند و امارات بالاترین تزریق واکسیناسیون را در دنیا دارد، اما در هفته گذشته آمار خوبی در حوزه کرونا نداشتند.
وی با بیان اینکه از هفته گذشته تاکنون بحرین و قطر ۴۰ درصد و امارات ۳۸ درصد افزایش موارد ابتلا به کرونا داشتند در حالیکه بیشتر این کشورها در سه الی چهار ماه گذشته آمار صفر فوتی کرونا داشتند، اضافه کرد: عربستان ۱۴ فوتی در هفته گذشته داشته است، لبنان ۸۲ درصد، پاکستان ۷۰ درصد و افغانستان ۷۴ درصد افزایش فوتی کرونا داشته اند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به اینکه کشورهای اروپا هم که شرایط خوبی از نظر تزریق واکسن کرونا داشتند اکنون با افزایش شمار مبتلایان رو به رو شده اند، عنوان کرد: سوئیس ۵۶ درصد، هلند ۷۵ درصد، فرانسه ۵۲ درصد و ایتالیا ۵۵ درصد افزایش موارد ابتلا به کرونا داشته اند.
وی با بیان اینکه کشور مغرب ۸۲ درصد و هند نیز بالای ۶۰ درصد افزایش موارد ابتلا به کرونا داشته اند، هشدار داد با توجه به افزایش آمار کرونا در این کشورها بویژه کشورهای همسایه و مراودات زیاد مردم هرمزگان با همسایگان، امکان سرایت و افزایش سریع کرونا در استان وجود دارد.
فرشیدی با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم آمار ابتلا به کرونا را کاهش دهیم و همچنان برای درمان مبتلایان به این بیماری دارویی وجود ندارد، بیان کرد: رعایت شیوه نامههای بهداشتی بویژه ماسک زدن و تکمیل واکسیناسیون مهمترین راههای کنترل همه گیری کرونا در استان و کشور است.
وی با بیان اینکه اکنون هفت بیمار بستری مثبت در استان وجود دارد درحالیکه در هفته گذشته این شمار صفر بود، تصریح کرد: در صورت مدیریت صحیح میتوانیم از همه گیری شدید کرونا جلوگیری کنیم، در سال ۹۹ بسیاری از بستریهای کرونا و بیماریهای عفونی کم شد که علت آن رعایت موراد بهداشتی بود.
فرشیدی با اشاره به اینکه اکنون تنها ۵۷ درصد مردم هرمزگان از ماسک استفاده میکنند که آمار خوبی نیست، اظهار کرد: اکنون وقت برداشتن ماسک نرسیده است و زدن ماسک همچنان باید بخشی از زندگی مردم باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از همکاری خوب مردم استان برای واکسیناسیون علیه کرونا قدردانی کرد و افزود: با همکاری مردم، هرمزگان بالاترین آمار واکسیناسیون را در کشور داشت، اما در تزریق دوز سوم توقع ما محقق نشد.
فرشیدی ادامه داد: در نوبت اول ۸۱ درصد جمعیت بالای ۵ سال و در نوبت دوم ۷۲ درصد جمعیت استان واکسن کرونا را دریافت کردند، اما در نوبت سوم تنها ۴۹ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان برای دریافت واکسن کرونا مراجعه کرده اند.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۷۹ درصد افراد بالای ۸۰ سال استان نیز دوز اول واکسن کرونا را دریافت کرده اند و افرادی که تاکنون واکسن نزده اند حتماً برای تزریق مراجعه کنند، اظهار کرد: هر فرد بالای ۱۸ سال هر واکسنی دریافت کرده است در صورتی که ۴ ماه از تزریق آن گذشته باشد برای دریافت دوز یادآور مراجعه کند.
فرشیدی در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا ضعیف شده است، گفت: ما با دریافت واکسن و زدن ماسک قویتر شده ایم، اما از بین بردن ویروس کرونا ساده نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: با توجه به جهش ویروس کرونا نمیشود گفت این جهش باعث ضعیف شدن یا قوی شدن این ویروس میشود پس باید رعایت شیوه نامهها بویژه زدن ماسک و واکسیناسیون در دستور کار همه قرار بگیرد.
فرشیدی با اشاره به اینکه واکسن کرونا زنجیره همه گیری این بیماری را قطع میکند، گفت: واکسن کرونا در همه مراکز جامع سلامت استان تزریق میشود و واکسن نیز به اندازه کافی در استان وجود دارد.