پیراشکی گوشت و قارچ
پیراشکی گوشت و قارچ یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که معمولا برای پیش غذا سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
قارچ ۱۵۰ گرم
فلفل دلمه ای ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
مواد خمیر پیراشکی
آرد ۵۰۰ گرم
آب ولرم ۲ لیوان
شکر ۱ قاشق مرباخوری
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
مایه خمیر فوری ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق مرباخوری
سیب زمینی ۱ عدد متوسط
طرز تهیه پیراشکی گوشت و قارچ
مرحله اول
برای تهیه پیراشکی گوشت و قارچ خوشمزه ابتدا خمیر پیراشکی را آماده می کنیم. برای این منظور سیب زمینی را به همراه ۲ لیوان آب درون یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا به طور کامل بپزد.
مرحله دوم
در این مرحله سیب زمینی را پوست گرفته و با رنده ریز رنده می کنیم، سپس آنرا کنار می گذاریم. در ادامه آب را به همراه نمک، شکر، روغن مایع و خمیر مایه فوری داخل یک کاسه بزرگ با هم ترکیب می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا سیب زمینی رنده شده را اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا بافت مواد یکدست شود. در ادامه آرد را روی مواد درون کاسه به صورت کنترل شده الک کرده و مواد را با لیسک یا قاشق چوبی مخلوط می کنیم تا خمیر جمع شود.
مرحله چهارم
زمانی که خمیر دیگر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم. در ادامه خمیر را کمی ورز می دهیم تا صاف و یکدست شود، سپس یک کاسه بزرگ را با روغن چرب کرده و خمیر را درون آن قرار می دهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله روی کاسه را با یک پارچه ضخیم یا سلفون می پوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در فضای محیط استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود. در حین وَر آمدن خمیر می توانیم مواد میانی را درست کنیم.
مرحله ششم
برای این منظور پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب می ریزیم. در ادامه تابه را روی حرارت قرار داده و پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس گوشت را اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در حین تفت دادن گوشت، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت دادن را ادامه می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا به طور کامل سرخ شود.
مرحله هشتم
در این مرحله قارچ و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم، سپس مواد را کمی تفت می دهیم تا قارچ و فلفل دلمه ای آب بیندازند. در ادامه درب تابه را می گذاریم تا مواد به مدت ۱۵ دقیقه با آب خودشان بپزند.
مرحله نهم
پس از گذشت این زمان که آب درون تابه کشیده شد، تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم تا مواد خنک شوند. پس از اینکه خمیر آماده شد، آنرا به سطح کار منتقل می کنیم، سپس به وسیله وردنه خمیر را با قطر نیم سانتی متر باز می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله خمیر را با کاتر گرد یا دهانه لیوان به صورت گرد قالب می زنیم. در ادامه مقداری از مخلوط گوشت و کمی پنیر پیتزا روی هر خمیر قرار داده، سپس یک سمت خمیر را روی مواد بر می گردانیم و لبه های آنرا با دست یا چنگال فیکس می کنیم.
مرحله یازدهم
به همین صورت تمام پیراشکی ها را آماده می کنیم. در ادامه یک تابه گود روی حرارت قرار داده و به اندازه ای روغن اضافه می کنیم که پیراشکی ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند. حالا صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود.
مرحله دوازدهم
در این مرحله پیراشکی ها را درون روغن می اندازیم و اجازه می دهیم هر دو سمت شان به طور کامل سرخ شود. در نهایت روغن اضافی پیراشکی ها را با دستمال حوله ای می گیریم، سپس در ظرف چیده و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.