اسکندر کباب ترکی (دونر گوشت)

ارسال شده در ۱ آبان ۱۴۰۰

ترکیه مهد غذاهای خوشمزه و لذیذی است که اغلب با طبع ما ایرانی ها هم جور در می آیند و برخی از آنها مثل کباب دونر در کشور ما طرفداران زیادی دارند. اسکندر کباب هم از این دست غذاهای ترکی خوشمزه هستند که نباید آنها را از دست بدهید.

اسکندر کباب نوعی کباب ترکی (دونر) است که در اصل روی سیخ‌های چرخان عمودی رستوران‌های ترکی تهیه می‌شود. به این ترتیب که تکه‌های نازک کباب روی نان تکه‌تکه شده قرار می‌گیرند و روی آنها سس گوجه به مقدار زیاد و مقداری کره ذوب شده ریخته می‌شود. اسکندر کباب ترکی همیشه با ماست سرو می‌شود و گاهی یک کوفته گوشت هم روی آن قرار داده می‌شود. این کباب ترکی خوشمزه را که از معروف‌ترین غذاها در استانبول است می‌توان در منزل هم تهیه کرد.

مواد لازم :

فیله گوشت گاو یا گوسفند ۹۰۰ گرم

پیاز بزرگ ۲ عدد

روغن زیتون ۵ قاشق غذاخوری

مرزنگوش خشک ۲ قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز ۲ قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

رب گوجه ۳ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی ۳ عدد

فلفل تند سبز خرد شده ۲ عدد

نان پیتا یا نان معمولی کوچک ۶ عدد

ماست ساده ۵۰۰ گرم

طرز تهیه :

مرحله اول:

از روز قبل مواد طعم‌دهنده گوشت را تهیه کنید و بگذارید گوشت تا صبح داخل آنها باقی بماند. برای این کار، پیاز را رنده کنید یا داخل غذاساز بریزید و خرد کنید طوری که تقریبا مایع شود. پیاز را از یک صافی ریز رد کنید و آبش را داخل یک کاسه غیر فلزی بریزید و تفاله‌ها را دور بریزید.

مرحله دوم:

گوشت را به صورت ورقه‌های باریک ببرید (یا از قصاب بخواهید این کار را برای شما بکند). ورقه‌ها را با بیفتک کوب یا با پشت یک قاشق چوبی تا جای ممکن نازک کنید و به صورت مستطیل‌های تقریباً ۴ در ۵ سانتیمتری ببرید.

مرحله سوم:

آب پیاز را در کاسه بزرگی با مرزنگوش، فلفل قرمز، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید. ورقه‌های گوشت را داخل آن بریزید طوری که همه‌ی ورقه‌ها از مواد پوشیده شوند. سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را داخل یخچال قرار دهید.

مرحله چهارم:

قبل از همه، فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. برای تهیه سس گوجه، روغن زیتون را داخل تابه‌ای بریزید و تابه را روی شعله متوسط قرار دهید. رب گوجه و پودر فلفل قرمز را اضافه کنید. کمی نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید با آنها مخلوط کنید. ۲ پیمانه آب روی آنها بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید. سپس زیر شعله را کم کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه دیگر روی شعله باقی بماند.

مرحله پنجم:

نان را به شکل مربع‌های کوچک (حدوداً ۳ سانتیمتری) ببرید و روی سینی فر بگذارید. سپس آنها را ۵ دقیقه در فر قرار دهید تا گرم شوند.

مرحله ششم:

کمی روغن زیتون کف تابه‌ای بریزید و ورقه‌های گوشت را روی شعله زیاد سرخ کنید (برای هر طرف حدوداً دو دقیقه کافی است). مراقب باشید بیش از حد گوشت‌ها را سرخ نکنید. در گوشه‌ای از تابه، گوجه های نصف شده و فلفل‌ها را هم سرخ کنید.

مرحله هفتم:

وقتی همه چیز آماده شد، اسکندر کباب ترکی را در بشقاب‌های بزرگ یا دیس بچینید. اول از همه نان‌های گرم شده را کف ظرف بچینید (گوشه‌ای از ظرف را برای ماست خالی بگذارید). بعد، ورقه‌های گوشت را به همین ترتیب روی نان‌ها قرار دهید. می‌توانید برای طعم بیشتر یک قاشق کره آب شده هم روی کباب‌ بریزید. فلفل و گوجه را وسط ظرف یا در گوشه‌ای از آن بگذارید. سس گوجه تهیه شده را هم روی کباب بریزید و در آخر، کنار ظرف چند قاشق ماست بریزید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!