راتاتوی – خوراک سبزیجات فرانسوی

ارسال شده در ۲۸ تیر ۱۳۹۸

راتاتویی فرانسوی ، این غذای فوق‌العاده با سبزیجات مختلف آماده می‌شود. بدون شک، پختن غذاهای فرانسوی کار آسانی نیست اما واقعیت این است که آشپزی فرانسوی در سراسر جهان مورد تحسین و تقدیر است.

این غذا کاملا گیاهی و برای گیاهخواران عزیز مناسب است . در ادامه این نوشتار با ما همراه باشید تا با طرز تهیه راتاتویی فرانسوی با دو روش پخت متفاوت آشنا شوید.  

مواد لازم :

بادمجان حلقه شده ۱ کیلو

قارچ حلقه شده ۵۰۰ گرم

سیب زمینی حلقه شده ۲ عدد متوسط

پیاز متوسط ۱ عدد

فلفل دلمه ای ۱ عدد

سبزی معطر( جعفری – گیشنیز – مرزه – نعنا) ۴ قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی ۴ عدد

نمک ، فلفل و ادویه به میزان لازم

آبلیمو ۲ قاشق غذا خوری

رب گوجه ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

بادمجانها را به صورت راه راه پوست کنده حلقه حلقه می کنیم روی آنها نمک پاشیده ۱ ساعت در یخچال می گذاریم تا تلخی آن گرفته شود.

سپس آب کشی کرده با دست کمی فشار می دهیم و سپس در روغن سرخ می کنیم .

سیب زمینی ها را پوست کنده حلقه حلقه می کنیم و سرخ می کنیم.

قارچ ها را هم حلقه کرده و با حرارت بالا تفت می دهیم پیاز را هم تفت می دهیم تاشفاف شود.

بادمجانها را ته ظرف نسوز چیده روی آن کمی سبزی می ریزیم بعد سیب زمینی ها را چیده روی آنها سبزی می پاشیم.

ردیف بعدی پیاز و دوباره سبزی سپس قارچ ، سبزی بعد گوجه دوباره سبزی و در آخر فلفل دلمه ای حلقه شده قرار می دهیم.

سپس رب گوجه را تفت می دهیم بعد نصف لیوان آب + آب لیمو به آن افزوده به سبزیجات اضافه می کنیم.

روی آن را با آلومینیوم فویل پوشانده در فر ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت نیم ساعت می پزیم.

روش دوم

مواد لازم:

کدو قلمی سبز دو عدد بزرگ 

بادمجان  یک عدد بزرگ  

گوجه فرنگی ۴عدد متوسط

فلفل دلمه قرمز یا سبز  یک عدد بزرگ

پیاز  سفید یک عدد متوسط 

سیر  نصف حبه  

ریحان  چند پر (به صورت سالم و خرد شده) 

روغن  به دلخواه 

نمک به دلخواه 

فلفل سیاه  به دلخواه 

پودر آویشن  به دلخواه  

سرکه سفید  به دلخواه 

پنیر پیتزا یا پنیر پارمزان رنده شده  ۴ قاشق غذاخوری 

طرز تهیه:

پیاز را درشت خرد کرده و روی آتش تند تا ۳ دقیقه حرارت دهید. بعد از آن تکه های فلفل دلمه ای قرمز یا سبز را که به همان درشتی خرد کرده اید به آن بیافزایید و شعله را همچنان زیاد نگه دارید.برای جلوگیری از ته گرفتن مواد، میزان روغن را به اندازه ای تنظیم کنید.

کف ماهیتابه در تمام نقاط به اندازه کافی روغن داشته باشد. پس از ۳ دقیقه دیگر، اول نصف حبه سیر را ریز خورد کرده و در ماهیتابه به اندازه ۱ یا ۲ دقیقه تفت دهید و سپس بادمجان و کدو را که که از عرض به شکل مورب و کاملاً قطور (حداقل ۲ سانتی متر) بریده اید اضافه کنید.

بادمجان و کدو تقریباً ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به زمان نیاز دارند تا نسبتاً پخته شوند، اگر دیدید در طی این مدت غذا در حال ته گرفتن است، شعله اجاق را فقط کمی پایین بکشید، اما مراقب باشید خوراک آب نیاندازد، چون همه این سبزیجات باید بخوبی سرخ شوند.

اگر در آب خودشان پخته شوند راتاتویی شما مزه اصلی خود را نخواهد داد.در این مرحله گوجه فرنگی ها را که نسبتاً قطور (همان ۲ سانتی متر) حلقه حلقه کرده اید، دانه دانه داخل ماهیتابه قرار دهید و شعله را به حداکثر برسانید.نمک، فلفل سیاه وسرکه سفید را اضافه کنید.

به مدت ۴ الی ۵ دقیقه مواد را در ماکزیمم حرارت و بدون در، با احتیاط به هم بزنید که گوجه ها له نشوند یا آب نیاندازند.پس از اطمینان از سرخ شدن گوجه ها، پودر آویشن و ریحان خرد شده را روی مواد بریزید و در ظرف را برای چند دقیقه بگذارید.

شعله را کم کنید (کمی کمتر از متوسط) و اجازه بدهید مواد در این مرحله پخته شوند و آبشان تبخیر شود، بنابراین در ظرف نباید کیپ باشد. پس از طی این مراحل، اجاق را خاموش کنید.حلقه های مختلف مواد تشکیل دهنده راتاتویی را که ضمن پخت سالم نگه داشته اید.

در ظرف مناسبی بکشید و پیش از آنکه داغی غذا از بین برود رویش را با یک لایه از پنیر پیتزا یا پارمزان رنده شده بپوشانید. برای اینکه پنیرها آب شوند غذا حتماً باید داغ باشد. روی ظرف چند پر ریحان برای تزیین بگذارید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!