مصرف روی و ویتامین C تاثیری بر بهبود کووید ۱۹ ندارد

ارسال شده در ۲ اسفند ۱۳۹۹

محققان آمریکایی دریافتند برخلاف تصورات قبلی، مصرف روی و ویتامین C حتی به مقادیر زیاد، تاثیری بر بهبود بیماری کووید ۱۹ ندارد.

به نوشته ساینس‌دیلی، در این تحقیقات که با کمک ۲۱۴ داوطلب انجام گرفت، مشخص شد افرادی که یک یا هردو مکمل روی یا ویتامین C را مصرف می‌کنند، علایمی مشابه سایر بیماران مبتلا به کووید ۱۹ دارند.

در این تحقیقات میزان اثرگذاری مکمل‌های روی و ویتامین C بر فاکتورهای مختلف از جمله کاهش عوارض بیماری، نرخ بستری شدن بیماران، نرخ مرگ و میر و همچنین تفاوت‌های حاصل از درمان به شیوه استاندارد و درمان با استفاده از این مکمل‌ها مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در نتیجه این تحقیقات مشخص شد روی و ویتامین هیچ تاثیری بر عوامل مورد بررسی ندارد.

در ادامه این تحقیقات آمده است گرچه مصرف ویتامین C منجر به تقویت سیستم ایمنی می‌شود، ولی به طور مستقیم بر بهبود کرونا تاثیری ندارد.

ویتامین C یا اسیداسکوربیک یک ماده مغذی محلول در آب با خاصیت آنتی‌اکسیدانی است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از پوست و مو ضروری است. مرکبات، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، انواع کلم، اسفناج، خربزه و طالبی، شلغم، فلفل دلمه‌ای، آناناس، نخود فرنگی و کیوی سرشار از ویتامین C هستند. 

گرچه تحقیقات جدید نشان می‌دهد مصرف روی (zinc) تاثیری بر بهبودی کووید ۱۹ ندارد، ولی محققان چندی پیش دریافتند مکمل‌های حاوی روی موجب تشدید اثرگذاری دو نوع دارو بر ویروس SARS-CoV-۲ می‌شوند.

در این تحقیقات مشخص شد سه داروی مهارکننده‌ مسیر سلولی NF-κB موسوم به ammonium pyrrolidine dithiocarbamate (PDTC)، Triclabendazole و Emetin قابلیت مهار گیرنده‌های ACE۲ را دارند. این گیرنده‌ها در بدن انسان به وفور یافت می‌شوند و توسط پروتئین تاجدار ویروس کرونا برای ورود به سلول‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مسیر سلولی NF-κB نیز یکی از مسیرهای سلولی است که فعالیت آن بر عملکرد ویروس کرونا اثرگذار است و موجب بروز طوفان سایتوکین می‌گردد و به همین علت به عنوان یک هدف مناسب برای داروهای ضد کووید ۱۹ شناخته شده است.

طوفان سایتوکین (cytokine storm) یک واکنش غیرطبیعی ایمنی است. این واکنش نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است و می‌تواند با علایم مانند تب، خستگی، بی‌اشتهایی، درد مفاصل، تهوع، استفراغ، اسهال، عوارض پوستی، تنفس سریع، تپش قلب، افت فشار خون، تشنج، سردرد، توهم و لرزش همراه باشد.

گوشت قرمز و ماکیان، حبوبات، سبزیجات، آجیل، غلات کامل، شیر و لبنیات و شکلات تلخ حاوی مقادیر بالای روی هستند.

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic)  به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

شرکت فایزر آمریکا روز ۱۹ ابان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که این شرکت به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است.

انگلیس اولین کشوری است که واکسن کووید ۱۹ فایزر را تایید و شروع به واکسیناسیون کرد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!