تیرامیسو
“تیرامیسو” یکی از محبوبترین و خوشمزهترین دسرهای ایتالیایی است که در کشور ما هم طرفداران بیشماری دارد. به نظر میرسد به خاطر علاقه فراوان ایتالیاییها به طعم و مزههای بینظیری که اتفاقا به ذائقه ایرانیها هم نزدیک است (چه در آشپزی و چه در زمینه دسر و شیرینیپزی) طعم و مزه دسرهای ایتالیایی طرفداران زیادی در ایران دارد. تیرامیسو چندین دستور پخت دارد. در این نوشتار بهترین طرز تهیه تیرامیسو خامهای با بیسکویت پتی بور یا لیدی فینگر برای شما آوردهایم تا شما هم آن را در منزل درست کنید و از طعم و بافت بینظیرش لذت ببرید.
تیرامیسو را با پایه و مواد مختلفی تهیه میکنند. برخی تخممرغ را حذف میکنند و برخی هم طعم بیسکویت پتیپور یا لیدی فینگر را به جای کیک اسفنجی زیر دندانشان میپسندد. اما یکی از آسانترین دستورهای تهیه برای تیرامیسو، درست کردن تیرامیسو خامهای با پتی بور یا لیدی فینگر است.
مواد لازم
زرده تخممرغ بزرگ: ۶ عدد
شکر: ۱ پیمانه
خامه غلیظ فرم گرفته: ۱و سه چهارم پیمانه
پنیر ماسکارپونه: ۱ و نیم پیمانه (پنیر باید هم دمای محیط باشد)
قهوه اسپرسو یا قهوه دم کرده غلیظ سرد: یک و یک دوم پیمانه
بیسکویت لیدی فینگر یا همان بیسکویت انگشتی: یک بسته
وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
پودر کاکائو یا پودر نسکافه: یک چهارم پیمانه
طرز تهیه
برای درست کردن تیرامیسو خامهای با بیسکویت پتی بور یا بیسکویت لیدی فینگر ابتدا زردههای تخممرغ را از سفیده کاملا جدا کنید و با شکر مخلوط کنید. ترکیب زرده تخممرغ و شکر و وانیل را آنقدر بزنید تا یک مایه غلیظ به دست بیاید. یکی از اشتباهاتی که افراد در شیرینیپزی انجام میدهند درست هم نزدن تخممرغ و در نتیجه شل و وارفته بودن آن است. برای اینکه به راحتی بتوانید تخممرغ را بزنید، زردهها را در یک قابلمه بریزید و به راحتی آنها را هم بزنید. برای گرفتن نتیجه بهتر بهتر است در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و ترکیب شکر و تخممرغ و وانیل را به روش بنماری به مدت ده دقیقه روی بخار آب هم بزنید.به این ترتیب هم رنگ این ترکیب خیلی خوشرنگ و لیمویی میشود و هم ترکیب شما غلیظتر و قوام یافتهتر میشود.
یادتان باشد برای تهیه تیرامیسو یا هر شیرینی و دسر دیگری از مواد لبنی تازه استفاده کنید تا طعم دسر و شیرینی لذیذتر و مطبوعتر شود.
حالا به ترکیب تخممرغ و شکر، پنیر ماساکارپونه را اضافه کنید و با حوصله آن را هم بزنید، آنقدر که یک مایه یکدست و صاف و نرم به دست بیاید. بهتر است پنیر ماسکارپونه با دمای محیط هم دما شود، به این ترتیب هم زدن و یکدست شدن آن راحتتر صورت میگیرد.
یکی دیگر از اشتباهات رایج در فرایند شیرینیپزی در مورد زدن «خامه» رخ میدهد. یادتان باشد برای هم زدن خامه فرمگرفته و غلیظ خیلی آهسته عمل کنید. حدود ده دقیقه برای زدن خامه باید زمان بگذارید و با حوصله این کار را انجام دهید در این صورت بدون اینکه خامه تغییر شکل و فرم دهد و ژلاتینی شود میتوانید حتی تا چند روز آن را در یخچال نگهداری کنید. برای درست کردن «تیرامیسو» ما به خامه وانیل و شکر اضافه نمیکنیم چون خامه یکی از مواد پایه دسر تیرامیسو است اما اگر قصد دارید از خامه سنگین برای تزیین شیرینی و دسر استفاده کنید حتما کمی شکر و وانیل به آن اضافه کنید.
در این مرحله خامه زده شده را به ترکیب زرده تخممرغ، پنیر ماسکار پونه و شکر اضافه کنید و باز هم به آرامی و با حوصله این ترکیب را هم بزنید تا تمام مواد با هم کاملا مخلوط شوند. بهتر است برای هم زدن خامه و تخممرغ و پنیر و شکر با هم از یک قاشق بزرگ استفاده کنید. در نهایت باید یا از بین رفتن هوای میان ذرات بافت خامه، باید یک مایه یکدست و نرم و لطیف و بدون پستی و بلندی داشته باشید.
در مرحله بعد، قهوه اسپرسو یا قهوه دم کرده غلیظ را در یک کاسه بریزید و بیسکویتهای پتی بور یا لیدی فینگر یا همان بیسکویت انگشتی خودمان را به سرعت به قهوه آغشته کنید. مراقب باشید بیشتر از یک ثانیه این کار طول نکشد چون بیسکویتها، قهوه را به خود جذب میکنند و خمیر میشوند یا از هم وا میروند. برای بیسکویت پتی بور بهتر است از یک قلم مو برای مالیدن قهوه روی بیسکویت استفاده کنید چون پتی بور نازک است. حالا بیسکویتهای پتی بور یا انگشتی آغشته به قهوه را در کف ظرفی مثل سینی یا دیس یا هر ظرفی که میپسندید، بچینید.
روی بیسکویتهای پتی بور یا لیدی فینگر چیده شده در ظرف را با یک لایه از کرم تیرامیسو بپوشانید و یک لایه دیگر بیسکویت روی کرم تیرامیسو بچینید. روی این بیسکویتها یک لایه دیگر کرم بمالید. در نهایت باید دو لایه کرم و بیسکویت داشته باشیم.
روی لایه آخر پودر کاکائو یا پودر نسکافه بپاشید، با هر میوه یا افزدونی دیگری که میپسندید تزیین کنید و به مدت ۶ ساعت در یخچال نگه دارید تا دسر خودش را بگیرد. در صورت تمایل دور دسر را با لیدی فینگر بپوشانید . بهتر است طوری برنامهریزی کنید که تیرامیسو شب تا صبح در یخچال بماند.
نوش جان