ابتکار: دختران دانشآموخته کشور ۴ برابر پسران بیکار هستند
![](https://avayedarya.ir/wp-content/uploads/2021/01/157850141.jpg)
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: دختران دانش آموخته چهار برابر تعداد پسران با معضل بیکاری مواجه هستند که باید بر روی این موضوع کار شود.
معصومه ابتکار در جمع نشست صمیمانه بانوان کارآفرین استان در سالن جلسات اتاق بازرگانی اصفهان افزود: جمعیت دختران دانش آموخته در ایران رو به افزایش هستند در حالی که آنان سرمایه بزرگ جامعه هستند.
وی ادامه داد: اگر پیشنهادات مطرح شده جمع بندی شود در صورت امکان آنها را از طریق دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال می کنیم زیرا در این زمینه ظرفیتهای فراوانی وجود دارد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: استان اصفهان بویژه بانوان کارآفرین در عرصههای مختلف بازرگانی، کشاورزی، صنعت، دانش بنیان و کشاورزی برغم شرایط سخت و شیوع کرونا و جنگ اقتصادی مشغول تلاش هستند.
وی ادامه داد: خدیجه کبری بانوی کارآفرین در جزیره العرب در زمانی که زنان را زنده به گور میکردند، وی اول تاجر این شبه جزیره بود و در کار کارآفرینی و تجارت، بنیان تجارت حلال را گذاشت.
ابتکار تصریح کرد: امروز از خدیجه کبری باید الهام و الگو گرفت، این زن الهام بخش برای تمام زنان عالم است زیرا اشتغال را به عنوان یک آرمان دانست.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر زنان ایرانی برغم دشواریها مشغول تلاش هستند، بیان کرد: در دولت دوازدهم در راستای موضوع سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده مبتنی بر برنامه و دانش بنیان حرکت کردیم و از سال ۹۶ شاخصهایی در ستاد ملی زنان و خانواده تحت عنوان شاخص عدالت جنسیتی و برگرفته از عدالت محور در نظر گرفتیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده ادامه داد: اکنون در استان اصفهان از طریق سند ارتقای وضعیت زنان به مسائل زنان پاسخ میدهیم و امیدواریم مبتنی بر این سند حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه دولت توجه ویژهای به مشاغل خانگی دارد، اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد مشاغل خانگی را بانوان برعهده دارند که این مشاغل پیش رو و آینده نگر هستند.
ابتکار افزود: تاکنون مشاغل خانگی براساس استاندارد نبود که براساس اقدامات صورت گرفته این دستورالعمل را اجرایی کردیم.
وی افزود: مشاغل خرد مهمترین زمینه برای اشتغال جامعه است و از زنان سرپرست خانوار که نیاز به اشتغال خانگی داشتند از طریق سازمانهای مردم نهاد و تسهیلات قرض الحسنهای ۲ هزار و ۳۰۰ زن را از طریق این تسهیلات در استان اصفهان فعال کردیم.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده با بیان اینکه با بانک مرکزی برای مشاغل خرد رایزنیهایی صورت گرفته است، گفت: یکی از مشکلات زنان در عرصه اقتصادی و کارآفرین دارند امکان وسیله گذاری است که این اقدام از مشاغل خرد آغاز شده تا بانوان از سهام عدالت برای مشاغل خرد استفاده کنند.
تشکیل کمیته تخصصی مشکلات بانوان کارآفرین در اصفهان
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: برای نخستین بار در کشور کمیته تخصصی ویژه بررسی مسائل و مشکلات بانوان کارآفرین در کارگروه تسهیلات تشکیل دادیم.
حسن قاضی عسگر افزود: در زمان حاضر استفاده از بانوان در کمیسیونهای مشورتی به ۳۰ درصد رسیده است.
وی درباره فروش محصول زعفران، تصریح کرد: شرکتهای توسعه صادرات از جمله صادرکنندگان استان آمادگی فروش محصول زعفران را دارند، همچنین صندوق حمایت ایده خوبی است که امیدواریم امروز توسط معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده مصوب شود.
حضور بانوان اصفهانی در حوزه کسب و کار به ۲۴ درصد رسید
عضو هیات رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در این نشست گفت: شاهد افزایش ۲ برابری حضور بانوان در کمیسیونهای این اتاق هستیم.
فرشته امینی ادامه داد: حضور بانوان در حوزه کسب و کار استان از یازده درصد به ۲۴ درصد و از ۱۵۰ عضو به ۲۸۷ عضو رسید که نشان از فعالیت بیشتر زنان در این حوزه دارد.
آمارها حاکی از این است ۳۰ درصد کارآفرینان کشورهای توسعه یافته را زنان تشکیل میدهند، زنان توانستهاند با ورود به عرصه کسب و کار تحولات شگرفی را در توسعه اجتماعی و اقتصادی کشورها ایجاد کنند.
پژوهشها نشان میدهد، افزون بر ۱۱ درصد زنان ایران از نظر اقتصادی فعال هستند که ۴۴ درصد در زمینه تولیدی و ۵۶ درصد در زمینه خدماتی فعالیت دارند.
کارشناسان امر تعداد کارآفرین زن در عرصه تولید کشور را افزون بر ۸۰۰ نفر اعلام کردهاند که بیشترین آمار ثبت شده زن کارآفرین متعلق به استانهای خراسان رضوی و اصفهان است.
براساس اطلاعات مندرج در سامانه مشاغل خانگی استان اصفهان، تاکنون ۲۱ هزار و ۸۷ نفر در استان کارافرین داشتهاند. در سال گذشته افزون بر سه هزار و ۴۰۰ مجوز مشاغل خانگی در این استان صادر شده که برای پنج هزار و ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد کرده است.