نان زعتر لبنانی را چگونه درست کنم؟

ارسال شده در ۲۷ دی ۱۳۹۹

معمولاً در همه کشورها از ادویه های ترکیبی خاص خود در تمام غذاها و خوراک ها استفاده می کنند در لبنان ادویه ای به نام زعتر که ترکیبی از چند ادویه دیگر است در تمام غذاها ، نان ها و … استفاده می شود ما در تیتربرتر به استفاده از این ادویه خوشمزه پرداخته ایم با ما همراه باشید.

زعتر ترکیبی است از چند ادویه و یا گیاه خشک آسیاب شده تهیه می شود و به علت آویشن موجود در آن، نام خود را از زبان سریانی به عربی اینگونه وارد کرده است.

در ادامه ما می خواهیم یکی از خوشمزه ترین نان های خاورمیانه را که در لبنان بیشتر پخت می شود را به شما آموزش دهیم .

مواد اولیه نان زعتر:

ماست دو پیمانه

روغن چهار قاشق سوپخوری

آب نصف پیمانه

شکر و نمک از هر کدام یک قاشق چایخوری

پودر زعتر سه قاشق سوپخوری

روغن زیتون و آرد به میزان لازم

مایه خمیرفوری دو قاشق مرباخوری

طرزتهیه نان زعتر لبنانی

ماست، روغن و آب را با هم مخلوط کرده و مایه خمیر فوری، شکر، نمک و کمی آرد اضافه کرده و با قاشق هم می‌زنیم. سپس آرد را تا زمانی می‌ریزیم که خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد. خمیر را ۱۰ دقیقه ورز داده و بعد در محیط آشپزخانه و با در بسته یک‌ساعت استراحت می‌دهیم.

سپس در سطح آردپاشی شده آن را به قطر نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم و به شکل دلخواه قالب زده روی خمیر را با قلم‌مو روغن زیتون مالیده و پودر زعتر می‌ریزیم و در فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار می‌دهیم.

زعتر که محصول خاورمیانه و آفریقای شمالی است؛ نوعی ادویه مخلوط که در باورهای سنتی در مورد تأثیر آن بر حافظه؛ گفته می شود افراد آن را زیر بالش خود قرارداده و می خوابیدند .

زعتر چیست؟

زعتر ادویه مقوی است که افزایش گردش خون را بالا برده و سرشار از مواد مغذی است.

پودر زعتر ترکیبی از: سماق، دانه کنجد ، آویشن، مرزنجوش است.

زنان این ادویه را در عراق و آفریقا با ترکیبات مخصوص به خودشان تهیه می کنند و طرز تهیه آن را به هیچکس آموزش نمی دهند.

ممکن است شما در زعتر طعم زیره، تخم گشنیز و رازیانه را هم حس کنید .

در عربی به مخلوط آن با روغن زیتون، زیت و زعتر گفته می شود.

گاهی در ترکیبات این ادویه معطر به جای آویشن از مرزنجوش یا پونه کوهی استفاده می شود.

طرز تهیه ادویه زعتر :

برای تهیه این ادویه کنجد بو داده، تخم گشنیز، آویشن وحشی، گردو چرخ شده، نخودچی پودر کرده، پودر زیره، مرزنجوش، سماق، رازیانه و نمک را ترکیب کنید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!