هنر آشپزی با بازی طعم ها

ارسال شده در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، توسط زهره کرمی

این جمله معروف را در ذهن داشته باشید: «شاید آشپزی یک هنر باشد اما شیرینی‌پزی یک علم است». و برای کار بلد شدن در این حرفه، راهی ساده‌تر از همراه شدن با این دوره پیدا نمی‌کنید، و گاهی یادگیری خوب و اصولی یک هنر می‌تواند برای صاحب آن هنر بسیار مفید باشد و باعث ایجاد کسب‌وکاری شود که با شرایط زندگی‌اش هماهنگ باشد.

آموزشگاه صنایع غذایی توتیا یکی از مراکزی است که به‌تازگی پنجمین سال تأسیس خود را جشن گرفت و به همین بهانه اولین نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های آموزشی خود را به هدف ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، ارتقا سطح آموزشی ، اشتغال خانگی و کارآفرینی برگزار کرد .

راحیل هاشمی پور مؤسس و مدیر و مربی آموزشگاه توتیا جز اولین نفراتی است که آموزشگاه آشپزی و شیرینی‌پزی را در غرب استان راه‌اندازی کرده است. شما را به خواندن گفت‌وگوی صمیمانه‌ای که با ایشان و مدرسان حرفه‌ای آموزشگاهش داشته‌ام دعوت می‌کنم

از تأسیس آموزشگاه توتیا، اهدافی که دنبال می‌کند و دوره‌هایی که برگزار کردید بگویید؟

توتیا از سال 92 در شهرستان بستک کار خود را آغاز کرد و جز اولین آموزشگاه صنایع غذایی بودیم که در غرب استان تأسیس شد و عملکرد خوبی هم داشت خیلی‌ها فکر می‌کردند به سبب دور بودن از مرکز استان استقبال خوبی نمی‌شود اما برخلاف تصورشان استقبال عالی بود . بعد از 2 سال به بندرعباس آمدم ، درواقع ما آموزشگاه را دوباره تأسیس کردیم ( صدور مجدد پروانه ) . در حال حاضر حدود 3 سال است که در بندرعباس مشغول هستیم .

در طی این 5 سال ما 26 دوره استاندارد فنی و حرفه‌ای برگزار کردیم که بیش از 270 کارآموز داشتیم که همگی آزمون داده و مدارک خود را گرفته‌اند و خیلی‌ها هم اشتغال خانگی راه‌اندازی کرده و تعداد محدودتری کارگاه خانگی و آموزشگاه زده‌اند .

درواقع از ابتدا یکی از اهداف من بحث کارآفرینی و ایجاد مشاغل خانگی بود . ما کارآموزهای زیادی داشتیم که از صفر و بدون علاقه جلو آمدند و الان صاحب سبک و شغل هستند

چه شد که آشپزی را شروع کردید ؟

علاقه من به آشپزی از بچگی و به سبب کارمند بودن مادرم و نبودنش در خانه بود . من به‌اجبار آشپزی می‌کردم و کم‌کم این اجبار تبدیل به علاقه شد . حالا عاشق محیط آشپزخانه هستم

ایده تزیین غذا از کجا به ذهنتان می‌رسد ؟

فضای مجازی کمک زیادی به من می‌کند . من عکس‌های زیادی از غذاها و شیرینی‌ها می‌بینم

بازار کار چطور است ؟

خوب ما آموزشگاه‌های متفاوتی در سطح شهرداریم و همه هم عملکرد خوبی دارند اما متفاوت بودن مهم است ما سعی داریم با طی کردن در مسیر اصلی آینده نو تری را پیش رو ببینیم و سبک‌کار خود را تغییر دهیم

از سختی‌های کار بگویید

سختی‌های کار که زیاد است اما شیرینی‌های بیشتری دارد برای همین تلاش می‌کنم سختی‌ها را نبینم و یا فراموش کنم

در این مسیر اگر حمایت خانواده و همسرم نبود باوجود کوچک بودن فرزندانم کارهای من به‌کندی پیش می‌رفت و یا متوقف می‌شد

توصیه شما برای کسانی که می‌خواهند این کار را آغاز کنند چیست ؟

در ابتدا علم کار را یاد بگیرند بحث استعداد و علاقه به کنار ، باید خودشان را طبق آخرین متد روز پیش ببرند

یکی از کارهایی که آموزشگاه توتیا انجام داد دعوت از اساتید شهرستان و بالاخص تهران است دراین‌باره بگویید ؟

بله – ما باید طی خطی که فنی و حرفه‌ای به ما نشان می‌دهد حرکت کنیم اما در بین راه از اساتید شهرستانی برای یادگیری و کیفیت بیشتر استفاده می‌کنیم . ما در استانی هستیم که مراجعه کارآموز به خارج از استان خصوصاً تهران سخت است . چه به لحاظ هزینه و چه از بعد مسافت. در این راه استاد رحیمی با ما همکاری می‌کند.

حسین رحیمی ضمن معرفی خود می‌گوید : از سال 90 به کار قنادی مشغول هستم و مدرک‌های مختلفی را از فنی و حرفه‌ای ، اتحادیه اروپا ، قاره آسیا و مربیگری از tuv آلمان گرفته‌ام . از بچگی به این کار علاقه داشته‌ام و در این مسیر سختی‌های زیادی کشیده‌ام . اما امروز از نتیجه کارم راضی هستم و کارهایم را با عشق و علاقه انجام می‌دهم . 5 سال است که قنادی را به‌صورت تخصصی آموزش می‌دهم و هنرجوهایم از همین طریق چه در ایران و چه در خارج از ایران کسب‌وکار راه انداختند .

یکی دیگر از مدرسان این آموزشگاه مهرانگیز سالاری کارشناس آشپزی و شیرینی‌پزی است . از او خواستم خودش را معرفی کند

مهرانگیز سالاری کارشناس آشپزی و شیرینی‌پزی و محقق خوراک هرمزگان . 15 سال است که در زمینه آشپزی و شیرینی‌پزی ملل و سنتی فعالیت دارم  و 8 سال است که در مرکز صداوسیمای خلیج‌فارس به آموزش غذاها ، شیرینی‌ها و نان‌های هرمزگان مشغول ام و افتخار این رادارم که در جشنواره‌های خوراک، سفیر هرمزگان باشم .

دو سال است که با آموزشگاه توتیا و کانون امور بانوان همکاری دارم . در حال حاضر 5 سال است که در حال تحقیق بر روی کتابم بانام خوراک‌های هرمزگان هستم که به‌زودی منتشر می‌شود.

در مورد غذاهای هرمزگان به ما بگویید

همین‌طور که میدانید ما در استان هرمزگان غذاهای متنوعی داریم و حدود 90 نوع نان و انواع پلوها ، هواری و خیلی‌های دیگر که فراموش‌شده یا بین مردم رواج پیدا نکرده و یا ما فکر می‌کنیم که غذای خارجی است .

ایران به دلیل تمدن و پیشینه  که دارد غذاهایش را به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس ، هندوستان و حتی ترکیه در طول سالیان منتقل کرده و ادویه هندوستان را از طریق هرمزگان و تنگه هرمز وارد کرده است . طعم غذاهای هرمزگانی در ادویه آن است . غذاهای ما بسیار تند است و ما را در برابر گرما مقاوم نگه می‌دارد ، و به دلیل رطوبت هوا قوای جسمانی را سالم‌تر نگه می‌دارد

چه پیامی برای بانوان هرمزگانی دارید ؟

از بانوان هرمزگانی می‌خواهم که غذاهایشان را ثبت ملی کنند تا غذاهای هرمزگان نیز جز منو اصلی غذاهای ایرانی شود . من از دو سال پیش پیگیر این مسئله هستم که نگذارم غذاهای ما به اسم کشورهای دیگر ثبت شود . در جشنواره‌ای بودم که نان توموشی به اسم دبی ثبت شد که این مسئله برای من خیلی ناراحت‌کننده بود . ما نباید بگذاریم از غذای ما و قدمت و پیشینه خوراک ما استفاده شود و غذاهایی که خاص استان ما هستند را به نام خودشان ثبت کنند .

فاطمه رحیمی مدیر داخلی آموزشگاه توتیا ضمن معرفی خود گفت : از سه سال پیش برای اولین بار با عنوان کارآموز با خانم هاشمی پور آشنا شدم . در ابتدا لوازم کاملاً معمولی و در حد خانگی بود .کم‌کم دیدم نسبت به آشپزی عوض شد . دوره اول 3 هفته زمان برد و بعدازآن یک حالت خلأ مانند داشتم که هرروز دوست داشتم به آموزشگاه بیایم .

نظرت درباره آشپزی چیست ؟ آشپزی یک هنر است هنری که تمام حواس بویایی ، چشایی و بینایی شما را تقویت می‌کند. حتی این توانایی را در دکور و تزیین غذا به ما می‌دهد که کسانی را که ازلحاظ گرسنگی اشباع‌شده هستند دوباره به سمت غذا بکشانیم . درواقع چیزی که در آموزشگاه آموزش داده می‌شود این است که جوری با غذا بازی کنیم که  بتوانیم با تمام وسایل ابتدایی در خانه یک پخت‌وپز خانگی و خلق طعم جدید راه بی اندازیم. تبحری که تا یک آموزش تخصصی به دنبال آن نباشد نمی‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!