کیک شکلاتی تورته زاخا یا زاخِر

ارسال شده در ۲۴ آبان ۱۳۹۹

تورتهٔ زاخا یا زاخِر(به آلمانی: Sachertorte) نوعی کیک شکلاتی یا نوعی تورته است. این نوع کیک در سال ۱۹۳۲ میلادی توسط فرانتس زاخا در کشور اتریش در شهر وین برای یک سیاستمدار اتریشی ابداع شد. این کیک یکی از معروفترین کیک‌های وینی به شمار می‌رود.

مواد لازم

شکلات ذوب شده: ۷۰ گرم

کره: ۱۲۰ گرم

شکر: ۹۰ گرم

زرده تخم مرغ: ۴ عدد

شیر: ۳ قاشق غذاخوری یا ۴۵ میلی لیتر

سفیده تخم مرغ :۴ عدد

شکر : ۲۵ گرم برای داخل سفیده

وانیل :کمی

آرد: ۱۰۰ گرم

کاکائو: ۲۰ گرم

جوش شیرین :دو سوم قاشق چایخوری

خامه : ۴ قاشق غذاخوری

مربای آلبالو: به مقدار لازم

شکلات برای تزئین روی کیک : ۱۲۰ گرم ریز خورد شده

کاکائو برای پوشش کیک جهت تزئین در آخرین مرحله : به اندازهٔ کافی

طرز تهیه :

ابتدا ۱۰۰ گرم آرد، ۲۰ گرم پودر کاکائو و ۳/۲ قاشق چایخوری جوش شیرین را با هم مخلوط کرده و الک کنید و کنار بگذارید. کره را هم از قبل از یخچال خارج کنید تا کمی نرم شود.

در مرحله بعد ۷۰ گرم شکلات و ۱۲۰ گرم کره نرم شده و خرد شده را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. قابلمه ای را آب کرده و بجوشانید.

سپس کاسه شکلات را روی قابلمه قرار داده و هم بزنید تا شکلات و کره آب شده و کاملا یکدست شود.

در ادامه سفیده و زرده تخم مرغ را جدا کرده و زرده ها را به همراه 3 قاشق غذاخوری شیر و کمی وانیل به مخلوط شکلات اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا صاف شود.

سفیده ها را در ظرف دیگری هم بزنید تا کف کند و شکر را کم کم به آن اضافه کنید و آنقدر بزنید تا مخلوط سفیده و شکر سفت و سفید شود و حالت خامه ای پیدا کند.

در این مرحله مخلوط سفیده را کم کم به مخلوط زرده و شکلات اضافه کرده و با لیسک هم بزنید تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند.

حالا مخلوط آرد و کاکائو را در چند نوبت به مواد قبلی اضافه نموده و با یک قاشق و یا لیسک مخلوط کنید تا خمیر کیک یکدست شود.

قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر را داخل آن بریزید سپس برای ۴۵ دقیقه و با دمای ۱۷۰ درجه کیک را بپزید.

بعد از اینکه کیک پخت و خنک شد روی آن را با یک چاقوی تیز برش بزنید تا صاف شود.

سپس کیک را به شکل افقی برش بزنید روی لایه زیرین خامه شکلاتی و یا مربای آلبالو و لایه دیگر کیک را روی لایه اول قرار دهید.

۶۰ گرم خامه را بجوشانید و ۱۲۰ گرم شکلات خرد شده را داخل آن بریزید تا حل شود. ترکیب شکلات و خامه را بعد از اینکه کمی از حرارت افتاد روی کیک بریزید و اطراف کیک را با آن کاملا می پوشانیم.کیک را به مدت ۱ساعت در یخچال قرار داده و بعد از آن با کمی خامه فرم گرفته سرو میکنیم

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!