بررسی حقیقت «روش نابودی ۱۵ ثانیه‌ای ویروس کرونا»

متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری پاسخ می‌دهد

ارسال شده در ۱۰ آبان ۱۳۹۹، توسط تسنیم

بازار شایعات در دوران کرونا کماکان داغ است و اخیرا خبری با عنوان «نابودی ۱۵ ثانیه‌ای کرونا» بین مردم دست به دست می‌شود اما از حقیقت اصلی این تحقیق و عوارض خطرناک استفاده از این روش، صحبتی نشده است.

 از ابتداى شیوع کرونا تاکنون که کشور در موج سوم این بیمارى قرار دارد، بسیارى از صفحات در فضاى مجازى و رسانه‌ها، شایعاتى را در خصوص درمان کرونا با تیترهایى همچون “داروى قطعى کرونا پیدا شد” یا “فلان ماده یا دارو، درمان قطعى کرونا است” منتشر کرده و باعث سردرگمى مردم می‌شوند.

در چندین روز اخیر نیز خبری در رسانه‌ها با عنوان “نابودى ۱۵ ثانیه‌اى کرونا با ید” دست به دست می‌شود که بر طبق یک مقاله و تحقیق در آمریکا است، طبق این خبر بررسى‌هاى محققین دانشگاه کانتیکت آمریکا نشان می‌دهد که ید از جمله موادى است که مصرف آن ویروس کرونا را در بدن غیرفعال می‌کند.

همچنین در این اخبار به مردم توصیه می‌شود تا محلول یددار را هر شب قرقره کنند یا از مواد خوراکى که حاوى ید هستند نظیر انواع ماهى، لبنیات، تخم مرغ و سیب زمینى پخته، میگو، موز و آلوى خشک استفاده کنند.

اما آن روى این تحقیق چیز دیگرى است؛ در ابتدا نکته مهم این است که در این مقاله (متن انگلیسى و اصلى آن) گفته شده که این بررسی در شرایط آزمایشگاهى صورت گرفته و ماده مورد استفاده محلول یددار بوده است و مواد غذایى حاوى ید را شامل نمی‌شود.

همچنین هدف این آزمایش در این مقاله، استفاده خوراکى از ید یا محلول آن برای از بین بردن ویروس کرونا در بدن نیست و تنها براى هدف ضدعفونى تجهیزات پزشکى و دندانپزشکى عنوان شده است.

در این رابطه متخصص بیمارى‌هاى عفونى و گرمسیرى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: هنگام تجویز و مصرف دارو برای هر نوع بیماری، باید عوارض و کارایی آن سنجیده شود و اگر کارایی آن از عوارضش بیشتر بود، آن دارو قابلیت استفاده را خواهد داشت.

دکتر پریوش داوودیان ادامه داد: آسیب محلول‌های یددار بسیار زیاد است و قرقره یا خوردن آن تاثیری بر از بین بردن ویروس در بدن ندارد، بلکه این محلول‌ها برای ضدعفونی بوده، چرا که ید در ترکیبات ضدعفونی کننده استفاده می‌شود و استفاده مقدار زیاد ید بصورت خوراکی، مسمومیت‌هاى خطرناکى ایجاد خواهد کرد.

رئیس مرکز تحقیقات بیمارى‌هاى عفونى و گرمسیرى هرمزگان تصریح کرد: البته کمبود املاح معدنى در بدن می‌تواند سیستم ایمنی را تضعیف کند و گنجاندن مواد غذایى حاوى این املاح نظیر ید خوراکى، میتواند براى تقویت سیستم ایمنى بدن در برابر ویروس مناسب ‌باشد.

در نهایت این محلول یددار در شرایط آزمایشگاهى توانسته طى 15 ثانیه ویروس کرونا را از سطوح از بین ببرد که کاربرد ضدعفونى کننده دارد و ارتباطى با خوردن یا قرقره کردن این ماده براى از بین بردن کرونا در بدن انسان وجود ندارد.

در نتیجه تاکنون هیچ روش و ماده‌ای براى درمان قطعى ویروس کرونا وجود ندارد، لذا لازم است که رسانه‌ها و خبرگزارى‌ها دقت و ظرافت بیشترى نسبت به این قبیل خبرها و تیترها داشته باشند تا باعث سردرگمى مردم و بروز عوارض خطرناک ناشى از استفاده از این روش‌ها، نشوند.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!