خواستن توانستن است

گفتگوی اختصاصی آوای دریا با مهله اقبالی نژاد مدیرعامل شرکت تعاونی پخت نان های محلی و خمیرک گندم طلایی

ارسال شده در ۱۰ آبان ۱۳۹۹، توسط مرتضی غریبی

شرکت تعاونی پخت نان های محلی و خمیرک گندم طلایی بهده  یکی از تعاونی های برتر استان هرمزگان است که در سال های متوالی موفق به کسب رتبه های برتر در سطح کشور و استان شده است .

کسب رتبه تعاونی برتر ملی سال ۹۹ و مراسم تجلیلی که با حضور معاون اول رئیس جمهور و مقام عالی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برگزار شد ، بهانه ای شد تا به سراغ مدیرعامل این شرکت تعاونی برویم و با او گفت و گویی داشته باشیم که شما را به خواندن آن دعوت می کنیم .

مهله اقبالی نژاد متولد ۱۳۵۴ مدیرعامل شرکت تعاونی پخت نان های محلی و خمیرک گندم طلایی بهده متاهل و دارای چهار فرزند پسر و یک دختراست. وی که دارای مدرک دولتی سیکل و مدرک دیپلم علوم دینی می باشد کسب و کار خود را با  یک تلنگر از زنگ های تفریح همان کلاس ها  آغاز کرد.

مختصری درباره تاریخچه کسب و کارتان بگویید؟ کار خودتان را چطور آغاز کردید

برای شرکت در کلاس های دینی به یکی از روستاهای همجوار می رفتم و در ساعات زنگ تفریح با خانم ها دور هم نشسته بودیم  که صحبت از دستگاه جدیدی بود که تازه به بازار آمده  و با آن می توان نان های خوشمزه ، پیتزا ، کباب و خیلی کارهای دیگر را انجام داد و خیلی هم کم مصرف است.

دو روز بعد با همین ماشینی که سر کلاس می رفتیم و با دو نفر دیگر از همکلاسی هایم هر کدام یک دستگاه گرفتیم.  طرز تهیه نانی که تعریفش می‌کردند هم گرفتیم و به خانه آمدیم . تا شب یکی از دوستان نان را درست کرد و شب بعدی هم نوبت من شد .  این ماجرا ادامه داشت و من مرتب شبهای جمعه و در دورهمی های خانوادگی این نان را درست می کردم. البته نانی که دوستان طرز تهیه آن را داده بودند شیرین بود ولی چون به ذائقه ما نمی‌خورد و آن را تغییر دادم و با مهیاوه و پودر سبزی به نام زعتر درست کردم.

تا اینکه نوروز ۱۳۹۴ با همکاری دهیاری و یک گروه کوهنوردی جشنواره غذاهای محلی برای اولین بار در روستا برگزار شد و از ما برای شرکت در این جشنواره  که به مدت ۱۵ روز بود دعوت کردند .

 بعد از نوروز همان سال هر شب تا ساعت یک نیمه شب نان را درست می کردیم و استقبال خوبی می شد و همچنان سفارش می گرفتم.

  کم کم از پخت نان برای  تفریح و دورهمی تبدیل به فروش شد.

 مغازه های روستا و شهرستان ها سفارش می دادند و کسب و کار ما شروع شده بود . هر روز از ساعت ۱۲ ظهر اول سفارش‌های شهرستان و سپس سفارش‌های دوستان و مغازه‌های روستا را آماده می کردم و این کار تا ۱۱ شب ادامه داشت.

کم‌کم معروف شدیم دیگر از شهرستان ها و روستاهای اطراف سفارش می گرفتیم و در جشنواره های بومی و محلی شرکت می‌کردیم.

از اهدافتان بگویید؟

هدف اصلی ام این است که از استعداد و توانایی هایی که خدا به من اعطا کرده به خوبی استفاده کنم. وقتی با درست کردن نان و غذا یا هر کار مفید دیگر که در توان انسان باشد میتوان کسب و کار ایجاد کرد چرا انجام ندهیم و وقت خود را بیهوده هدر دهیم.

هدف بعدی ام این است که رزق و روزی حلال و از دسترنج خودم به دست بیارم و در نهایت کسب و کار پایداری برای خود و فرزندانم داشته باشم و هم اینکه بتوانم کسانی که دنبال کار هستند را مشغول به کار کنم.

چه شد که تعاونی پخت نان های محلی و خمیرک گندم طلایی بهده  شکل گرفت؟

دولت طرحی را برای تشکیل صندوق خرد زنان به اجرا گذاشت و از ادارات شهرستان ها برای طرح توجیهی به روستا آمدند و  درباره کسب و کار خرد زنان و اینکه چگونه زنان روستایی می توانند با کارهایی در خانه ، کسب و کار پایداری داشته باشند توضیح دادند.

 در یکی از این جلسه‌ها رئیس اداره تعاون و کار و رفاه اجتماعی هم بودند که درباره تشکیل شرکت و مزایای شرکت تعاونی توضیحاتی دادند و من هم نسبت به تشکیل تعاونی رغبت پیدا کردم .

نمونه ای از کارهایم را به آنجا بردم که مورد استقبال واقع شد و شرکت تعاونی شکل گرفت .

تعاونی چند عضو دارد و اعضای تحت پوشش چه کسانی هستند ؟

تعاونی ۷ عضو دارد و اعضای تحت پوشش همسر، پسر ،خواهر ، زن برادرهایم و دیگر اعضای خانواده هستند.

شرکت تعاونی چه مقام هایی را کسب کرده است ؟

 کسب مقام تعاونی برتر در سال ۹۵ شهرستان پارسیان

 کسب مقام تعاونی برتر شهرستان پارسیان در سال ۹۶

کسب مقام تعاونی برتر استانی سال ۹۶

کسب مقام تعاونی برتر شهرستان پارسیان در سال ۹۷

کسب مقام تعاونی برتر شهرستان پارسیان در سال ۹۸

کسب مقام برتر شهرستان ، استانی و کشوری در سال ۹۹

 کسب مقام تعاونی برتر ملی در رشته فعالیت زنان در پانزدهمین دوره

از سختی های کارتان بگویید ؟

هر کاری در جایگاه خودش سختی هایی دارد ولی زمانی که به کار عشق و علاقه داشته باشیم سختی هایش هم شیرین می‌شود. گرما و حرارت تنور بیش از ده بار است که دستم را سوزانده است. جابجایی تنورها و وسایل شرکت در نمایشگاه ها و جشنواره ها- نبود  مکان مناسب برای استراحت و عدم امکانات رفاهی و هزینه رفت و آمدها را می‌توان به عنوان سختی کار نام بود .

استقبال چطور است و محصولات تولیدی خود را در کجا به فروش می رسانید؟

خدا را شکر استقبال خوب بود . البته از زمانی که بیماری کرونا آمده با مشکلاتی روبرو شدیم .

سفارش هایمان از روستاهای اطراف و شهرستان ها همچنین تهران ، شیراز و چند بار خارج از کشور قطر ، دبی و حتی برای آلمان هم سفارش داشتیم .

بسیاری از کار آفرینان فعالیت خود را با تسهیلات آغاز و توسعه داده اند شما کسب و کار تان از این امکانات استفاده کرده اید؟

شروع فعالیت ام  با هزینه خودم بود.  در سال ۹۷ از تسهیلات وام توسعه ملی استفاده کردم و برای توسعه کسب و کارم یک مغازه و برای دو پسرانم یک کارواش گرفتم.

بزرگترین چالش شغلتان چیست؟

 گرانی مواد اولیه

چه برنامه ای برای توسعه تعاونی خود دارید؟

انشاالله بتوانم برای توسعه تعاونی از دستگاه های پیشرفته استفاده کنم و با انجام کارهای مفید و نیاز جامعه را برآورده کنم و با ایجاد اشتغال پایدار موقعیت خوبی برای خانمهایی که دنبال کار هستند فراهم کنم.

پیشنهاد شما برای کسانی که می خواهند کسب و کار خود را راه اندازی کنند چیست ؟

اگر کاری را که دوست دارند دنبال کنند حتما موفق می شوند.  باید به کار عشق و علاقه داشته باشیم .

حرف آخر

باید بگویم که خواستن توانستن است

روزهایی بود که سفارش هایی بالای ۳۰۰ نان داشتیم و همه خانواده با هم کار می‌کردیم اگر همکاری و حمایت‌های آنها نبود موفق نمی شدم.

و همچنین بر خود لازم می دانم از  آقایان یعقوب دلدار رئیس جهاد کشاورزی پارسیان و ادریس دهدار رئیس اداره تعاون پارسیان و معاونشان آقای حسن هوشیار که مشوق و راهنمای من در این کار بودند تشکر کنم.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!