بزرگ‌ترین اشتباهات در دکوراسیون خانه‌های کوچک

ارسال شده در ۲۴ خرداد ۱۳۹۸

در چیدمان و دکوراسیون خانه‌های کوچک باید کمی بیشتر دقت کنید و سعی کنید خانه را بزرگ‌تر نشان دهید, اشتباهات چیدمانی خانه‌های کوچک را ملاحظه کنید.

بسیاری از افراد که خانه‌های کوچک دارند، دغدغه چیدمان وسایل و دکوراسیون همیشه ذهن آن‌ها را درگیر می‌کند. با اشتباهات دکوراسیونی در خانه‌های کوچک آشنا شوید.خانه‌های کوچک

خانه‌های کوچک آن‌قدرها هم‌دست آدم را در طراحی نمی‌بندند. مهم اشتباه‌هایی است که ما در چیدمان این خانه‌های خاص مرتکب می‌شویم.

فقط دنبال سرامیک نباشید

سرامیک‌های یکدست سفید و کاشی‌هایی که تا سقف بالا رفته‌اند؛ این نمایی است که در فضای حمام و دستشویی خانه‌های ما زیاد دیده می‌شود. این طراحی زیباست اما بدون هیچ هیجان و ایده‌ای. این وسط شاید استفاده از کف‌پوش‌های خاص با طرح چوب در دورنگ مختلف بتواند فضای خسته و یکنواخت دستشویی‌ها را نجات دهد و از طرفی کوچکی و گرفتگی آن‌ها را رفع کند به‌خصوص اگر کف‌پوش و دیوار پوش‌ها از دو طیف رنگ چوبی خاص باشند.

مسئله فقط این است که جهت قرار گرفتن پنل ها باید از هم متفاوت باشد. قطعات دیوار به یک سمت و قطعات زمین به سمتی دیگر. به‌این‌ترتیب فضا بزرگ‌تر از چیزی که هست به نظر می‌رسد.

کمد را نباید همیشه خرید

موقع خرید خانه اصلاً به فکر کمد نباشید. این روزها دیگر به‌سختی می‌توان خانه‌ای را پیدا کرد که کمدهای بزرگ دلخواه داشته باشد. در زمان بازدید از خانه فقط به این فکر کنید که روی کدام دیوار و چطور می‌توانید یک کمد دیواری شخصی برای خودتان ترتیب دهید. درست است.

می‌توان به‌سادگی با نصب چند قفسه فلزی بر دیوار خالی اتاق یک کمد شخصی خوب داشت. فکر در و پیکرش را هم نکنید. یک پرده ساده می‌تواند داستان را به‌خوبی حل‌وفصل کند. مهم این است که ایده داشته باشید و از امتحان کردن نترسید.

صندلی‌های یکدست مناسب نیست

اگر زیاد اهل مهمانی دادن هستید، لازم نیست در خانه به‌اندازه یک لشکر آدم صندلی داشته باشید. در خیلی مواقع داشتن یک میز غذاخوری با هشت صندلی یکدست در خانه‌ای کوچک فضای بسیار دلگیری درست می‌کند.

پس به‌جای ردیف کردن صندلی‌های یک‌شکل بهتر است یک نیمکت پشت میز بگذارید و آن‌طرف هم تعداد محدودی صندلی. خوبی‌اش این است که در زمان مهمانی‌ها می‌توانید میز را کنار بگذارید و از نیمکت به‌عنوان مبل پذیرایی استفاده کنید. یادتان باشد فقط نیمکت در جهت درازای خانه قرار داشته باشد نه عرض؛ این‌طوری خانه بزرگ‌تر به نظر می‌رسد.

مبل و صندلی را به دیوار نچسبانید

هیچ‌چیزی بدتر از چسباندن میز و صندلی و مبل‌های خانه به دیوارها نیست. در این حالت نه‌تنها خانه کوچک‌تر از معمول به نظر می‌رسد بلکه فضای میانی به وجود آمده کاملاً غیرقابل استفاده خواهد بود.

هرقدر که می‌توانید وسایل خانه را از دیوارها دور کنید. این نکته را باید در محل کار هم رعایت کرد؛ میزی که در کنار پنجره قرار داشته باشد و در میانه اتاق حس و حال بهتری به صاحبش دهد. این مسئله را دوستداران فنگ شویی خوب می‌دانند!

از معجزه سفید غافل نشوید

شاید کمی ایده عجیبی به نظر برسد اما اگر خانه کوچکی دارید و می‌خواهید آن را دل‌باز و بزرگ نشان دهید، بهتر است به سفید کردن درودیوار و حتی وسایل خانه فکر کنید.

یک‌خانه تمام سفید به دلیل انعکاس نور بزرگ‌تر ازآنچه هست به نظر می‌رسد به‌خصوص اگر در خانه خبری از انبوه وسایل نباشد و به شیوه‌ای ساده تزیین‌شده باشد. یادتان باشد در خانه‌های کوچک سادگی حرف اول و آخر را می‌زند.

رنگ‌ها را فراموش نکنید

درست است که خانه با رنگ و لعاب یکدست سفید بزرگ‌تر به نظر می‌رسد اما این دلیل نمی‌شود که در خانه‌های کوچک دیگر دنبال رنگ‌ها نرفت. استفاده از رنگ‌های خاص پررنگ می‌تواند فضاهای کوچک را هم بزرگ نشان دهد.

فقط مهم این است که چطور با دکوراسیون خانه هماهنگی داشته باشد. در این روش بهترین کار این است که خانه و لوازم را به رنگی بسیار پررنگ درآورید و بعد یکی از عناصر مهم محیط مثل میز یا کوسن‌ها را به رنگی کاملاً مخالف قرار دهید. این عدم تناسب به بزرگی فضا و خاص بودن آن کمک خواهد کرد.

گاهی وقت‌ها با انجام اشتباه‌هایی کوچک در طراحی داخلی آرامش را از فضای زندگی‌مان می‌گیریم! چرا هیچ‌چیز سرجایش نیست؟!

طراحی داخلی خانه بحثی تخصصی است؛ البته اگر شما تخصصش را ندارید، بازهم دلیل نمی‌شود هر سبک طراحی را تنها به دلیل اینکه باب سلیقه‌تان است، استفاده کرده و هر مبلمانی را خریداری کنید. برای خلق یک طراحی اصولی به کمی نوآوری و همچنین دانستن اصول اولیه طراحی و البته رعایت آن! احتیاج دارید. با آموختن تکنیک هایی ساده و کاربردی یاد می‌گیرید که چطور فضای اطرافتان را دکور کنید.

چه وسایلی را کجا بگذارید یا اینکه متوجه می‌شوید هر مبلمانی هرقدر هم که زیبا باشد، مناسب خانه شما نیست. برای آشنایی با این نکات سراغ مهندس گلپایگانی، مدیریت شرکت معماری و طراحی دکوراسیون دارکوب رفته‌ایم. او در ادامه به شما می‌گوید ناخواسته دچار چه اشتباه‌هایی در چیدمان فضای زندگی‌تان شده‌اید.

در میان انبوه مبلمان منزل، فضایی برای تردد تعریف کرده‌اید؟

در معماری داخلی برای چیدمان هر فضایی، سه اصل مهم را باید بدانید؛ بار زنده، بار مرده و فضای تردد. بار مرده مثل دیوار، ستون، تیر، شومینه و کانتر آشپزخانه است که قابل جابه جایی نیستند. بار زنده در ساختمان به بارهایی گفته می‌شود که قابل جابه‌جایی هستند؛ مثل میز، مبل، تخت و. . . درواقع تمام مبلمانی که قابلیت جابه‌جا شدن دارند بار زنده محسوب می‌شوند.

به فضاهای خالی از چیدمان در یک‌خانه هم فضاهای تردد گفته می‌شود. در طراحی هر فضایی در گام اول باید به این سه موردتوجه‌ی ویژه داشت. در طراحی داخلی اولویت با بارهای مرده است چراکه نمی‌توانیم این بارها را جابه‌جا کنیم. بعد از بار مرده فضاهای قابل تردد بسیار مهم هستند. استاندارد این فضاها بر اساس تعداد نفرات و متراژ یک‌خانه متفاوت است.

هرقدر تعداد نفرات ساکن در یک‌خانه کمتر و متراژ خانه بیشتر باشد، عرض این فضا بزرگ‌تر در نظر گرفته می‌شود. استاندارد عرض این فضا بین 60 تا 180 سانتی‌متر است. فضای تردد همان فضای بدون چیدمان بین مبلمان و دیگر فضاهاست. بیش از این 180 سانتی‌متر هم در خانه‌های با متراژ بالا در نظر گرفته می‌شود اما کمتر از 60 سانتی‌متر فضای تردد به‌هیچ‌عنوان استاندارد نیست.

شما هم جزو کسانی هستید که بدون در نظر گرفتن متراژ منزل، مبل می‌خرید؟

فضای یک‌خانه را باید بر اساس مساحت، تعداد نفرات ساکن در آن خانه و سبک دکوراسیونی که اهالی خانه می‌پسندند طراحی کرد. متأسفانه در ایران به این موضوع توجهی نمی‌شود و مردم بدون در نظر گرفتن این موارد اقدام به خرید می‌کنند؛ مثلاً یکدست مبل هفت نفره می‌پسندند، دو مجسمه هم از قبل دارند، یک کمد هم داشتند که دلشان نمی‌آید از آن استفاده نکنند. پس همه این وسایل را در کنار هم چیدمان می‌کنند.

این کار منجر به شلوغی می‌شود و اصطلاحاً فضا را شلخته می‌کند. این نوع طراحی بزرگ‌ترین آسیبی است که هرکس می‌تواند به فضای زندگی‌اش بزند. هیجان‌زده خرید نکنید چون وقتی بدون هدف اقدام به خرید کنید، مجبور هستید این وسایل اضافه را بالاخره یکجایی در فضای سکونت قرار دهید و ممکن است استانداردی که باید برای فضای تردد رعایت شود را نادیده بگیرید. دومین نکته هنگام خرید مبلمان این است که اصطلاحاً بازاری مبل نخرید.

یکدست مبل هفت‌نفره موجود در بازار به یک مبل سه‌نفره، یک مبل دونفره و دو مبل تک‌نفره تقسیم می‌شود. این استاندارد تولید و فروش مبل است اما در اکثر موارد برای چیدمان چنین مبلمانی به مشکل برمی‌خورید. ممکن است فضای خانه شما جایی برای یک مبل سه‌نفره نداشته باشد. پس اول تصمیم بگیرید و در ذهنتان تصویرسازی کنید که می‌خواهید مبل تان را چطور چیدمان کنید و بعد اقدام به خرید کنید. شاید در این صورت از مدیر فروشگاه بخواهید که یک مبل دو نفر و پنج مبل تک‌نفره به شما بفروشد.

لطفاً کمی هم به دیوارها توجه کنید!

زمانی که به چیدمان منزل فکر می‌کنید فقط به فکر گوشه‌ها و کف اتاق نباشید. گاهی فقط مبلمان باید در کف زمین چیده شود و وسایلی مثل گلدان، ساعت، مجسمه باید در ارتفاع و روی دیوار قرار بگیرند. در خانه‌های ایرانی 90 درصد چیدمان در کف انجام می‌شود و از یک متر و نیم به بالای دیوار خبری از هیچ المانی غیر از تابلو یا ساعت نیست! تازه ساعت را هم برحسب عادت روی دیوار قرار می‌دهیم.

هر بافتی مناسب خانه کوچک شما نیست

بافت‌های با ابعاد بزرگ برای فضاهای بزرگ و بافت‌های ریز با ابعاد کوچک برای فضاهای کوچک قابل‌استفاده است. توجه داشته باشید استفاده از بافت به این شکل صحیح است اما می‌شود در خانه بزرگ هم از بافت‌های خیلی بزرگ استفاده نکرد اما برای خانه کوچک به‌هیچ‌وجه سراغ بافت‌های درشت نروید؛ مثلاً برای یک‌خانه 90 متری نباید گلدانی با گل‌های بسیار درشت خریداری کنید. ریزودرشت بودن بافت یک تکنیک است. به یاد داشته باشید گل یک کاغذدیواری با طرح و بافت یکسان ممکن است در اندازه‌های مختلفی مثل 40×40 یا 10×10 در بازار موجود باشد و شما بسته به متراژ و نوع طراحی خانه‌تان باید انتخاب متفاوتی داشته باشید.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!