مسئولان هرمزگان را دریابند
دانشآموزانی که از آموزش مجازى بیبهرهاند

ویروس کرونا چند ماهی است زندگی را از روال عادی خارج کرده و بر تمام ابعاد تاثیر منفی گذاشته است، یکی از مهمترین نقاطی که تحت تاثیر این ویروس قرار گرفته مسئله آموزش و تحصیل دانش آموزان بوده که در هرمزگان مشکلات زیادی به وجود آورده است.
سال تحصیلى جدید از روزهای گذشته با حضور مجازى رئیس جمهور در یکى از مدارس تهران به همراه حضور واقعى دانش آموزان، آغاز شد که سئوالى را در ذهن عموم به وجود آورد که اگر حضور در مدرسه خطرى براى شیوع کرونا ندارد، چرا رئیس جمهور در این مراسم حاضر نشد؟
این درحالى است که پزشکان و متخصصان در چند روز گذشته، هشدارهاى بسیارى در خصوص خطرناک بودن حضور دانش آموزان در مدرسه، رعایت نشدن پروتکلها به طور کامل، عدم توانایى کنتر اپیدمى کرونا درصورت ابتلاى تعداد زیادى از دانش آموزان و خانوادههایشان به مردم دادند و تاکید شد که این تصور که کودکان مبتلا به کرونا نمیشوند نادرست است و بین 5 تا 10 درصد مبتلایان را کودکان تشکیل میدهند.
طبق گفته متخصص بیمارىهاى عفونى و گرمسیرى دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان، علائم کرونا در کودکان و نوجوانان هیچ تفاوتى با بزرگسالان ندارد و تنها در این گروه سنى، کووید19 بصورت خفیف بروز میکند، همچنین کودکان ناقلین بسیار قوى هستند که موجب ابتلاى خانواده خود و چرخش ویروس خواهند شد.
ریسک مرگ و میر در این گروه نیز وجود دارد که در استان هرمزگان هم در این مدت شیوع کرونا، 2 کودک و یک نوزاد یازده ماهه قربانى کرونا شدهاند.
واقعیت در جلوى دوربین با پشت آن متفاوت است
در روز اول بازگشایى مدارس، دوربینهاى فراوانى به برخى مدارس استان رفته تا رعایت پروتکلها را به مردم نشان دهند اما واقعیت در سایر مدارس استان توسط عکسهایی که از والدین یا کارکنان مدارس گرفته میشد و در فضاى مجازى منتشر شد، جور دیگرى بود، در این عکسها خبرى از رعایت فاصله اجتماعى نبود و حتى در یک کلاس در هر میز سه دانش آموز نشستهاند.
این تنها گوشهاى از عدم توانایى مدارس استان در رعایت سادهترین پروتکلهاى بهداشتى است، چرا که در اکثر مدارس استان به ویژه مدارس دولتى و در مناطق کم برخوردار، بودجه کافى و زیرساخت مناسب جهت رعایت شیوه نامه بهداشتى ابلاغ شده به مدارس وجود ندارد و خانوادهها هم توانایى تهیه لوازم شخصى و بهداشتى براى فرزندانشان ندارند.
در نهایت آموزش حضورى، اختیارى شد
پس از گذشت تنها 2 روز از آغاز مدارس و مقایسه واقعیت در عمل با جلوى دوربین و روى کاغذ، وزیر آموزش و پرورش در نهایت با فشار پزشکان و جامعه سلامت و همچنین کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، اعلام کرد که حضور دانش آموزان در مدارس اختیارى است و بسته به تصمیم والدین میتوانند در کلاس درس حاضر شوند و یا تصمیم به دریافت آموزشها از طریق مجازی بگیرند.
همچنین حاجى میرزایى بیان کرد: ما موظفیم خدمات آموزشی را به همه دانشآموزان ارائه کنیم و تدابیر لازم اندیشیده شده و امکان آموزش حضوری، آموزش تلویزیونی و آموزش از طریق سامانه شاد را فراهم کردهایم دانشآموزان باید یکی از 2 روش حضوری یا مجازی را انتخاب و به مدرسه اعلام کنند.
باتوجه به اختیارى شدن حضور در مدرسه و طبق شیوه نامه بازگشایى مدارس وزارت آموزش و پرورش که براى تمام مدارس کشور ارسال شده، دانش آموزان باید درطول هفته در تعداد ساعت مشخصى، آموزشهاى مجازى و از راه دور را فرا بگیرند که دانش آموزان و والدین در صورت عدم ارائه آموزش مجازى از سوى مدارس و معلمان باید مطالبه خود را به گوش مسئولین برسانند.
تعدادى از دانش آموزان در هرمزگان نمیتوانند از آموزش مجازى بهره ببرند
یکی از بزرگترین مشکلات و چالشهاى آموزشهای مجازى در استان هرمزگان، اینترنت است در دسترس نبودن اینترنت مناسب و کارآمد در بعضى از نقاط استان، استفاده از بسیاری برنامهها و آموزشهاى آنلاین معلمان را یا غیر ممکن میکند یا کیفیت استفاده را کاهش میدهد طبق گفته کمیسیون آموزش مجلس و مطابق آمار آموزش و پرورش، 3 و نیم میلیون دانش آموز دسترسی به سامانه شاد و فضای مجازی ندارند.
به عنوان مثال، در برخى از مناطق و روستاهاى هرمزگان در ترم گذشته دانش آموزان از آموزشهاى مجازى معلمین خود بدلیل نبود اینترنت بىبهره ماندند و در زمان امتحانات نیز مجبور بودند به مرکز شهرستان یا مناطقى مرتفع بروند تا به اینترنت دسترسى داشته باشند.
همچنین بسیارى از دانش آموزان که از خانوادههایى با سطح درآمد پایین هستند، از کامپیوتر، لپتاپ و گوشی هوشمند که از جمله ملزومات اولیه آنها براى حاضر شدن در کلاس درس مجازی است برخوردار نیستند و باید براى تحصیل این دانش آموزان نیز چارهای اندیشیده شود.
سیم کارت دانشآموزى با اینترنت رایگان هنوز توزیع نشده است
مشکل دیگرى که در پیش روى دانش آموزان است، هزینه اینترنت براى آموزشهاى مجازى است که این هزینه در طول هفته زیاد است و باتوجه به قیمت بالاى بستههاى اینترنت بسیارى از خانوادهها در هرمزگان قادر به پرداخت این هزینه نیستند البته قرار بر این شده که سیم کارت دانش آموزى با اینترنت رایگان براى نرم افزارهاى داخلى نظیر برنامه شاد، در اختیار دانش آموزان قرار بگیرد که تاکنون محقق نشده است.
والدین یکى از دانش آموزان هرمزگانى در این باره به تسنیم گفت: آموزش مجازى دانش آموزان از طریق تلویزیون و برنامه شاد درحال انجام است در این بین در گروههاى واتساپ نیز معلمان براى دانش آموزان، محتواى آموزشى میفرستند که حتى درصورت توزیع سیمکارت شاد که البته تاکنون صورت نگرفته است، تنها اینترنت داخلى به کار دانش آموزان نمىآید.
در مجموع اکنون که آموزش حضورى دانش آموزان با توجه به خطرهاى گفته شده و عدم رعایت پروتکلها اختیارى شده است، باید مشکلات و چالشهاى پیش روى آموزش مجازى به ویژه مشکل اینترنت حل شده و آموزش و پرورش با کمک دستگاههای مرتبط، بسترى مناسب براى آموزش فراهم کند تا تمام دانش آموزان استان هرمزگان از عدالت آموزشى برخوردار شوند.