فوکاچا سیب زمینی

ارسال شده در ۱ شهریور ۱۳۹۹

فوکاچا (focaccia) یک نان ایتالیایی است که با  روغن زیتون و سبزیهای معطر درست می شود.

مواد لازم:

سیب زمینی متوسط ۱ عدد

آرد ۳ پیمانه

روغن زیتون یک سوم پیمانه

خمیر مایه  ۲ قاشق غذاخوری

نمک  مقداری

آب ولرم  یک پیمانه

سبزی معطر خشک شده  مقداری

طرز تهیه:

ابتدا سیب زمینی را با مقداری آب و نمک آبپز کنید.

بعد از آبپز شدن آن را پوست بگیرید.

آرد را الک کرده کناری بگذارید

به کمک یک چنگال سیب زمینی آبپز شده را پوره کنید

دو  قاشق غذاخوری خمیر مایه را در ظرفی ریخته و یک پیمانه آب ولرم (۱۰۵ درجه فارنهایت) به آن اضافه کنید و حسابی هم بزنید تا خمیر مایه در آب حل شود.

سپس سیب زمینی پوره شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

سپس روغن زیتون را به آن اضافه کنید.

و بعد آرد الک شده را نیز اضافه کنید.

نمک به آن بزنید (بهتر است از قبل آرد و نمک را با هم مخلوط کنید)

خمیری که به دست می آید به دلیل اینکه رقیق نمی باشد دیگر قابل هم زدن نیست.

پس با دست آن را حسابی ورز دهید. تا خمیر یک دستی بدست آید.

یک ظرف شیشه ای برداشته داخل آن را با کمی روغن چرب کنید.

خمیر را داخل آن گذاشته با پارچه یا حوله ای تمییز روی آن را بپوشانید و حدود یک ساعت کناری بگذارید.

تا خمیر حجیم و به اصطلاح ور بیاید.

یک ظرف پیرکس برداشته داخل آن را با روغن چرب کرده خمیر را برداشته

و به ظرف انتقال دهید چنانچه از ظرف فلزی هم استفاده کنید نتیجه کار یکی است. خمیر را با دست در ظرف باز کنید طوری که کل سطح ظرف را بپوشاند. سپس روی ظرف را دوباره پوشانده و بگذارید یک ساعت دیگر خمیر استراحت کند. پس مجموعا خمیر ما دو ساعت استراحت کرد.

مقداری روغن زیتون نمک و سبزی خشک شده معطر ( آویشن، نعنا، مرزه و …. ) آماده کنی. به کمک دست روی سطح خمیر را حفره های کم عمق ایجاد کنید. روغن زیتون را با سبزی های معطر ( در اینجا آویشن) مخلوط کرده

و به کمک یک قلمو روی خمیر بکشید، بگذارید تا روغن زیتون میان حفره ها نفوذ کن. روی آن کمی نمک بپاشی .فر را از قبل گرم کنید و حدود ۳۰ – ۳۵ دقیقه روی ۴۰۰ درجه فارنهایت در فر بگذارید. ( طبقه وسط فر) و حدود ۱ دقیقه هم طبقه زیرین فر بگذارید تا روی آن برشته شود.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!