بانوی فرهیخته هرمزگانی را بیشتر بشناسید
هرمزگان همواره مردمانی آشنا با هنر و فرهنگ را در خود پرورانده است که در جشنوارههای متعدد کشوری، افتخاراتی را برای استان به ارمغان میآورند، بانوان هرمزگانی هم در عرصه فرهنگ و هنر جایگاه ویژهای دارند.
استان هرمزگان همواره مردمانی آشنا با هنر و فرهنگ را در خود پرورانده است که در جشنوارههای متعدد کشوری، افتخاراتی را برای استان به ارمغان میآورند.
در این بین بانوان هرمزگانی نیز جایگاه ویژهای دارند که در آخرین حضور موفق آنان در این عرصه، بانوی موفق بندرکنگی در جام باشگاههای کتابخوانی افتخار دیگری را برای استان هرمزگان به آفریدهاست.
فریده قاسمی بعنوان یکی از سفیران کتابخانه “ایستگاه لذت مطالعه” بندرکنگ و مدیر آن، در حوزه کتاب و ترویج کتابخوانی بسیار موفق عمل کرده و همچنین در جشنوارههای متعدد کشوری موفقیتهای بسیاری را به دست آورده است.
فریده قاسمی هستم، دارای مدرک کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی، دبیر زبان متوسطه اول و همچنین مدیرعامل جمعیت بانوان بندرکنگ و از ترویج دهندگان کتابخوانی در استان هرمزگان.
در خصوص افتخارات و موفقیتهایی که در این عرصه کسب کردهاید، توضیح دهید؟
به عنوان دبیر زبان انگلیسی در جشنوارهها و مسابقات استانی و کشوری چندین رتبه اول در تدریس، تولید محتوای الکترونیکی، معلم پژوهنده و طراحی آزمون استاندارد، کسب کردهام. همچنین بعنوان یک مروج کتابخوانی، در یک سال اخیر، در دو جشنواره کشوری برگزیده شدهام.
تاکنون چه مسئولیتهایی در استان هرمزگان داشتهاید؟
سال ۸۲ در دومین دوره شورای اسلامی شهر بندرکنگ بعنوان اولین بانوی غرب استان عضو شده و سال 94 بعنوان مشاور بخشدار مرکزی در امور بانوان شهرستان بندرلنگه، تعاملات خوبی با مشاورین دهیاران روستاهای این بخش داشتهام، هم اکنون مدیر مسئول پایگاه خبری آوای کنگ، نیز هستم.
در رابطه با جام باشگاههای کتابخوانی توضیح بدید و در چه بخشی برگزیده شدهاید؟
در چهارمین دوره از جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان، بخشهای مختلفی برگزار شد که در تعدادی از آنها متاسفانه از شهرها و روستاهای استان هرمزگان برگزیدهای اعلام نشد.
در این دوره، مراکز فعال شامل کتاب فروشیها، مؤسسات فرهنگی، کتابخانههای عمومی، مدارس، کانونهای مساجد، دبیرخانههای استانی و شهرستانی نیز منتخبان خود را شناختند، که بنده به عنوان یکی از ۱۲ عضو برگزیده دبیرخانه شهرستانی از هرمزگان، معرفی شدم.
تاکنون چه کتابهایی تالیف کردهاید؟
پنج کتاب کمک آموزشی زبان انگلیسی مقطع اول متوسطه که دو عنوان به صورت تیمی و سه عنوان بصورت انفرادی و ناشر مؤلف بوده است.
کلیه این عناوین، موفق به اخذ مجوز از دبیرخانه ساماندهی منابع آموزشی و تربیتی سازمان پژوهش و برنامهریزی وزارت آموزش و پرورش شده است، که از این بین، سه عنوان انفرادی تاکنون به چاپ پنجم رسیده است.
درخصوص سازمان مردم نهاد که در شهر بندرکنگ تاسیس کردهاید، توضیح دهید؟
با همراهی تعدادی از بانوان خوش فکر و دغدغه مند بندرکنگ، اولین سازمان مردم نهاد (سمن) غرب استان را با عنوان جمعیت فرهنگی اجتماعی بانوان بندرکنگ، تأسیس کردهایم.
در ابتدا فعالیتها بر اجتماعی نمودن هنر و تجربه بانوان خانهدار از طریق برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی، جشنوارههای غذاهای سنتی و رویدادهایی مانند نجوم، متمرکز بود، که با هدف تقویت اعتماد بنفس این بانوان، از طریق سپردن مدیریت اکثر رویدادها به خود آنها، برگزار شده است.
در مرحله بعد، برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی و تابآوری اجتماعی را در دستور کار خود داشتهایم.
همچنین در طی اینمدت توانستیم با ارائه طرحهای اجتماعی، همکاریهایی در توانمندسازی بانوان، با معاونت زنان و خانواده نهاد ریاستجمهوری و نیز استانداری، داشته باشیم.
از آخرین فعالیتهای جمعیت بانوان میتوان به تأسیس “انجمن جوانان هوجا” با استفاده از امکانات و پتانسیل جمعیت و سپردن امورات مدیریتی آن به جوانان، اشاره کرد که اکنون جزء انجمنهای فعال استان مطرح میباشد.
اقدام دیگر راه اندازی کتابخانه “ایستگاه لذت مطالعه” به همت بانوان دو شهر بندرکنگ و بندرلنگه تحت عنوان “سفیران مطالعه” در پارک قلعه، بوده است.
با کتابخانه “ایستگاه لذت مطالعه” چه موفقیتهایی داشتهاید؟
با شروع ابتکاری و پیشرفت عالی در بازه زمانی هشتماهه توانستیم بعنوان یکی از کتابخانه های مردمی برتر کشوری در ششمین جشنواره تقدیر از ترویجدهندگان کشوری مطرح شویم.
همچنین در این مجموعه، علاوه بر امانت دادن کتاب، برگزاری نشستهای ادبی با حضور کارشناسان و نویسندگان شهرستانی و استانی و تأثیر گذاری در فضای مجازی در راستای بالا بردن سرانه مطالعه کتاب را نیز، انجام دادهایم.
ماحصل این فعالیتها، درخشش ۱۱ کودک و نوجوان در مرحله نیمه نهایی و ۲ کودک در مرحله نهایی پویش کشوری “با کتاب در خانه” در خردادماه ۹۹ بوده است.
پیرامون هدفهای دیگر این سازمان مردم نهاد توضیح دهید؟
از جمله برنامههای جمعیت بانوان بندرکنگ در آینده، نهادینه نمودن فعالیت های “همیاران محیط زیست” شهر با تاکید بر ترویج فرهنگ درختکاری و بالا بردن سرانه فضای سبز محلات می باشد.
تیم همیاران محیط زیست از آبانماه ۹۸ فعالیت خود را شروع نموده است ولی فعالیتهای آن از انسجام کافی برخوردار نمیباشد که امیدواریم بتوانیم فعالیتهای موثرتری انجام دهیم.
باتوجه به تعطیلی کتابخانهها در ایام کرونا و عدم دسترسی شهروندان به کتابها، چه برنامهای برای تداوم کتابخوانی بین مردم، داشتهاید؟
از دیگر برنامهریزیهای جمعیت، گسترش فعالیتهای “ایستگاه لذت مطالعه” چه در پارک قلعه و چه در فضای مجازی میباشد که به همت “انجمن جوانان هوجا” در حال راهاندازی اپلیکیشن امانتگیری کتاب از طریق ثبت سفارش و ارسال کتب به علاقمندان به کتابخوانی، در این ایام میباشیم.