پنکیک ساده

ارسال شده در ۱۱ مرداد ۱۳۹۹

روز تعطیل است، دور هم جمع شده اید و دنبال یک صبحانه خوشمزه و هیجان انگیز هستید؟ پنکیک انتخابی عالی برای شماست. اگر تا به حال پنکیک نخورده اید حتماً حتماً باید آن را امتحان کنید. چرا؟ خب، چون هم فوق العاده خوشمزه است و هم فوق العاده آسان و حتی به فر یا وسیله خاصی هم احتیاج ندارد. حتی میتوانید مواد خشک را از شب قبل با هم مخلوط کنید و صبح فقط مواد تر را با آن مخلوط کنید و با روغن خیلی کم سرخشان کنید. خبر خوب دیگر این که مایه پنکیک نیاز به همزن ندارد. در واقع اصلاً به هم زدن زیاد نیاز ندارد و خیلی سریع آماده میشود.

دستوری که در شرح میدهیم، دستور تهیه پنکیک ساده کلاسیک است که هیچ ماده اضافه ای ندارد. هرچند دستورهای متفاوت و خلاقانه تری هم برای تهیه پنکیک هست، مثل پن کیک نوتلا، پن کیک ردولوت، پن کیک خرما و عسل یا پن کیک سیب و دارچین، اما همین پنکیک ساده را هم میتوان با مواد مختلفی مثل کره، خامه، عسل، شیره طلایی، مربا، سس شکلات و میوه های مختلف تزیین و سرو کرد. خلاصه این که برای تنوع ایجاد کردن دست شما کاملاً باز است. برای همین هم پن کیک از غذاهای محبوب بچه هاست که میتوانید آن را به شکل های بامزه برایشان تزیین کنید.

اگر قبلاً پنکیک خورده اید حتماً طعم عالی و آب شدنش زیر دندان را به یاد دارید. مخصوصاً اگر رویش کره مالیده باشید و پنکیک را داغ و تازه میل کرده باشید! خب حالا که دهانتان حسابی آب افتاد برویم سراغ  دستور تهیه پنکیک صبحانه نرم و لذیذ.

مواد لازم

آرد سفید ۱ پیمانه

بیکینگ پودر ۱ و ۲/۱ قاشق چایخوری

نمک ۴/۱ قاشق چایخوری

شکر ۲ قاشق غذاخوری

تخم مرغ بزرگ ۱ عدد

شیر ۱ پیمانه (۲۴۰ میلی لیتر)

کره ذوب شده ۲ قاشق غذاخوری

کره، شیره، عسل یا مربا برای سرو

طرز تهیه

مرحله اول:

آرد، بیکینگ پودر، نمک و شکر را در کاسه بزرگی با هم مخلوط کنید. این مواد را میتوانید از قبل آماده و در شیشه یا ظرف در بسته نگهداری کنید.

مرحله دوم:

در کاسه دیگری، یا در پارچ آب تخم مرغ را بشکنید و کمی با چنگال بزنید. سپس شیر و کره ذوب شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله سوم:

وسط مواد خشک را باز کنید تا یک حفره ایجاد شود. سپس مواد تر را داخل آن بریزید و هم بزنید فقط در حدی که مواد خشک و تر با هم مخلوط شوند (بیش از حد هم نزنید چون پنکیک ها سفت میشوند). داخل مایه گلوله های کوچک باقی میماند که ایرادی ندارد.

مرحله چهارم:

تابه ای را روی شعله قرار دهید تا داغ شود. زمانی تابه آماده است که وقتی یک قطره آب روی آن میپاشید جز جز کند و سریع بخار شود. حال، با استفاده از دستمال حوله ای یا قلموی سیلیکونی کف تابه را با کمی روغن یا کره چرب کنید یا از اسپری روغن استفاده کنید.

مرحله پنجم:

با ملاقه حدود ۴/۱ پیمانه از مایه را در یک نقطه کف تابه بریزید. مایه خود به خود پخش میشود و به شکل یک دیسک گرد در می آید. این کار را تکرار کنید تا تابه پر شود. بین پنکیک ها باید یکی دو سانت فاصله باشد.

مرحله ششم:

وقتی یک طرف سرخ شد و روی پنکیک حباب مشاهده کردید آن را برگردانید (۲-۳ دقیقه بعد). یکی دو دقیقه دیگر صبر کنید تا طرف دیگر پنکیک هم به رنگ قهوه ای روشن در بیاید.

این مقدار مواد حدود ۸ عدد پن کیک به شما میدهد.  روی پنکیک کره  یاعسل قرار دهید و و آن را با مواد دلخواه خود تزیین و سرو کنید. نوش جان!

نکته ها:

میتوانید مواد خشک را از قبل با هم مخلوط کنید و هر وقت خواستید مواد تر را با آن مخلوط کنید.

برای ریختن مایه در تابه راه های مختلفی وجود دارد. مثلاً میتوانید مواد را با قیف داخل یک بطری بریزید وبا تکان دادن بطری آنها را مخلوط کنید. بعد هم خیلی راحت با خم کردنش، مواد را داخل تابه بریزید. یا اینکه مایه را مستقیماً در پیمانه ی اندازه گیری (که شبیه پارچ آب است) یا در پارچ آب کوچک درست کنید تا راحت تر آن را در تابه بریزید.

پیشنهاد میکنم حتماً کمی کره روی پنکیک داغ بمالید. چون طعمش را عالی میکند.

اگر تا زمانی که همه پنکیک ها را درست کردید، اولی ها کمی سرد شدند، آنها را در فر یا مایکروفر یا روی شعله غیر مستقیم داغ کنید.

پنکیک را با چی بخوریم؟ کره و شیره رایج ترین ترکیبی هستند که با پنکیک استفاده میشوند. شما میتوانید از کره و عسل یا مربا هم استفاده کنید. همچنین از خامه یا پودر قند همراه با میوه های مختلف (به ویژه انواع توت) میتوان استفاده کرد.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!