کیک گیلاس خوشمزه و ایده آل
کیک گیلاس از انواع کیک های خوشمزه و خوش طعم است که شما می توانید این نوع کیک را در منزل به راحتی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید؛ در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک گیلاس را با ساده ترین روش مشاهده خواهید کرد.
کیک گیلاس کیک میوه ای ساده ای است که در ساخت کیک گیلاس از رنده پوست لیمو ترش استفاده می شود به همین دلیل طعم این کیک فاقد شیرینی کامل است و بهتر است کدبانوهایی که به پخت انواع کیک علاقه مند هستند کیک گیلاس را برای وعده عصرانه و میان وعده در منزل بپزند.
مواد لازم
کره نرم : ۱۵۰ گرم
شکر : ۱۸۰ گرم
آرد سفید : ۱۸۰ گرم
خامه ترش : ۱۵۰ گرم
بیکینگ پودر : ۱ قاشق چایخوری
نمک : به میزان لازم
رنده پوست لیمو : ۱/۲ لیمو
اسانس بادام : ۱ قطره
تخم مرغ : ۲ عدد
مواد لازم برای وسط کیک
گیلاس : ۴۰۰ گرم
چوب دارچین : نصف شاخه
آب سیب : ۱۰۰ میلی گرم
شکر : ۸۰ گرم
آرد ذرت : نصف قاشق چایخوری
رنده پوست لیمو : ۲/۱ لیمو
طرز تهیه کیک گیلاس خوشمزه در منزل
در مرحله اول دستور پخت کیک گیلاس ابتدا هسته گیلاس ها را خارج کنید.
سپس گیلاس را در قابلمه ای مناسبی با شکر و رنده پوست لیمو و آب سیب و چوب دارچین مخلوط کنید و قابلمه را روی حرارت گاز با شعله ملایم به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا مخلوط مواد میانی کیک به دمای جوش برسند سپس مواد میانی کیک را در الک بریزید و چوب دارچین را از بین مواد خارج کنید و اجازه دهید تا آب اضافه گیلاس ها خارج شود.
در مرحله بعد آرد ذرت را در ظرف مناسبی بریزید سپس ۲ قاشق غذاخوری آب به آرد ذرت اضافه کنید و مخلوط آرد و آب را هم بزنید تا یکدست شوند سپس مخلوط آب گیلاس را به آرد ذرت بیفزایید و مخلوط آرد و آب گیلاس را روی حرارت گاز قرار دهید تا به دمای جوش برسند و از سس آماده شده برای تزیین کیک استفاده کنید.
در مرحله بعدی پخت کیک گیلاس فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به خوبی داغ شود سپس قالب کیک را چرب و آرد پاشی کنید.
چرب و آرد پاشی کردن قالب کیک
تخم مرغ و شکر را در ظرف مناسبی بریزید و با کمک همزن مخلوط این مواد را هم بزنید کره نرم شده را به مخلوط تخم مرغ و شکر بیفزایید و خامه ترش را هم به مایه کیک اضافه کنید و مایه کیک را هم بزنید تا همه مواد با یکدیگر مخلوط شوند.
سپس آرد و نمک و بیکینگ پودر را روی مایه کیک الک کنید و با کمک قاشق و یا لیسک مایه کیک را هم بزنید.
رنده پوست لیمو و اسانس بادام را به مایه کیک اضافه کنید و مایه کیک را دوباره هم بزنید.
در مرحله آخر طرز تهیه کیک گیلاس نیمی از مایه کیک را درون قلب فر بریزید و روی سطح مایه کیک را به کمک قاشق صاف کنید و گیلاس های الک شده را هم روی مایه کیک بریزید.
سپس باقی مانده مایه را روی گیلاس ها بریزید و قالب کیک را به مدت ۴۵ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده قالب را از درون فر بیرون آورید و بعد از سرد شدن کیک گیلاس آن را از فر خارج کنید و برش بزنید و هر تکه از کیک را به همراه سس مخصوص در ظرف مناسبی برای سرو قرار دهید. برای تهیه کیک گیلاس اگر به گیلاس تازه دسترسی ندارید می توانید از کمپوت گیلاس استفاده کنید توجه داشته باشید که کمپوت گیلاس به زمان جوش کمتری نیازمند است.