سوفله پنیر
سوفله پنیر یک خوراک یا پیش غذای خوش آب و رنگ فرانسوی است که با پنیر و شیر و تخم مرغ تهیه میشود و دلیل خوشمزگی آن را به کره زیاد نسبت میدهند.
سوفله به فرانسوی: (Soufflé) نوعی دسر یا پیش غذای سبک و پرهواست که در اوایل قرن نوزدهم بوجود آمده است. محبوبیت سوفله در اوایل قرن نوزدهم به سرآشپز فرانسوی ماری آنتون کارم باز میگردد. سوفله با افزودن مواد به سفیدهٔ تخم مرغ سفت شده و پخت در فر درست میشود. در نوع دسر شیرین سوفله، به سفیده تخم مرغ، شکر، آرد و مواد معطر افزوده شده سپس پخت میشود. به عنوان غذا از گوشت، ماهی، صدف،سبزیجات، پنیر و مواد گوناگان دیگر پخته شده و بصورت پوره در میآید و ممکن است در آن زرده تخممرغ نیز بکار رود سپس به مواد سفیده تخم مرغ سفت شده اضافه شده در قالب پخته میشود. پس از پخت پفت میکند.
سوفله پنیر
موادلازم
کره ۳ قاشق غذاخوری (۴۲ گرم)
آرد ۳ قاشق غذاخوری و مقداری برای پاشیدن
خامه یک دوم پیمانه
پنیر ۱۱۰ گرم
شیر به مقدار لازم
جوز هندی آسیاب شده یک چهارم قاشق غذاخوری
فلفل آسیاب شده تازه یک چهارم قاشق غذاخوری
نمک درشت دانه ۱ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۴ عدد بزرگ
طرز تهیه
فر را روی دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
چهار قالب (با ظرفیت ۲۴۰ میلی لیتر, ۱ پیمانه) مناسب فر برای پختن سوفله ها آماده کنید. کف و دیواره های آنها را کره بمالید. مقداری آرد علاوه بر میزانی که برای تهیه سوفله نیاز داریم داخل قالب ریخته و ظرفها را تکان دهید تا آرد به تمام سطوح آن برسد, سپس ظرف را برگردانده و کامل بتکانید تا هیچ آرد اضافه ای داخل آنها باقی نماند.
کره را داخل قابلمه روی شعله متوسط آب می کنیم. آرد را روی آن می پاشیم و ۱ دقیقه و نیم هم می زنیم. شیر، پنیر خرد یا رنده شده، جوز هندی و نمک و فلفل را اضافه می کنیم. مواد را حدود ۳ دقیقه هم می زنیم تا غلیظ شود. آن را از روی شعله برمی داریم.
سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا می کنیم.
زرده تخم مرغ را با همزن هم می زنیم و به مخلوط کره و آرد که از روی شعله برداشته ایم اضافه می کنیم.
سفیده تخم مرغ را تا جایی هم می زنیم که پف کند، مخلوط سوفله را به آرامی با سفیده مخلوط می کنیم.
مواد را به طور مساوی داخل ظروف سوفله می ریزیم. از سر ظرف ۲.۵ سانتی متر خالی می گذاریم تا جا برای پف کردن داشته باشد.
ظروف سوفله را در سینی فر قرار داده و ۱۲ تا ۱۵ دقیقه می پزیم تا پف کرده و طلایی شود. سوفله پنیری را گرم نوش جان کنید.