شیرینی مصری (کعک العید)
ویژه عید فطر
شیرینی کعک العید یا کحک العید یک شیرینی مصری مخصوص عید(بویژه عید فطر ) است . البته ورژن های عربی و ترکی هم دارد که نوع مصری آن از معروفیت بیشتری برخوردار است.
این شیرینی در مصر اولین بار در قرن دهم میلادی بجای استفاده از آجیل و سایر مغزها با سکه های طلا پخته و بین فقرا توزیع شد.
روشهای مختلفی برای پخت این شیرینی وجود داره اما بیس همه ورژن ها یکی است.
درون این شیرینی با مغزهای مختلفی چون خرما/ گردو / عسل / پسته و یا حتی باسلوق و…… پر می شود.
مواد لازم:
کره (ذوب شده) ۶۰۰ گرم
آرد ۱ کیلو گرم
پودرقند۱ پیمانه
وانیل۱ قاش چایخوری
بیکینگ پودر یک ویک دوم قاشق چایخوری
گلاب ۱ قاشق سالاد خوری
شیر ۱۶۰ گرم
نمک یک هشتم قاشق چایخوری
فیلینگ ها :
مغز پسته به مقدار لازم
مغز گردو به مقدار لازم
خرما (پوره شده)به مقدار لازم
کنجد (تست شده) ۱ قاشق سالادخوری
عسل ۳۴۰ گرم
طرز تهیه :
در ظرفی آرد ، پودر قند ، نمک، بیکینگ پودر، گلاب و وانیل را باهم ترکیب میکنیم.
سپس کره اب شده یا روغن را نیز اضافه نموده با همزن با سرعت متوسط میزنیم تا خمیری شکل شود
بعداز خمیری و نرم شدن مواد سرعت را کم کرده شیر را اضافه میکنیم و مجددا هم میزنیم.
کمی که مخلوط شد بوسیله لیسک خمیرر را جمع میکنیم.
سپس به اندازه اسکوپ از خمیر برداشته و داخل سینی یا ظرف دلخواه میچینیم
با این مقدار شما ۱۳۵ اسکوپ (شیرینی) خواهید داشت.
داخل هر اسکوپ را با مواد میانی پر میکنیم.
روش کار:
هر اسکوپ را داخل دست گرد میکنیم با انگشت حفره ای ایجاد کرده مواد میانی دلخواه را گذاشته دوباره داخل دست گرد میکنیم و روی آن به دلخواه طرح می زنیم
سپس داخل سینی فر که کف آن کاغذ روغنی گذاشته شده میچینیم وبه مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده قرار می دهیم تا روی ان ها کمی طلایی شود.
بعد از پخت از فر خارج نموده واجازه میدیم کاملا خنک شود سپس روی کوکی ها را پودر قند الک میکنیم.
طرز تهیه یک فیلینگ:
در تابه کوچکی روغن یا کره آب شده را ریخته هم میزنیم سپس آرد را اضافه نموده مدام هم میزنیم تا طلایی رنگ شود سپس عسل را اضافه نموده 1 دقیقه هم میزنیم سپس از روی حرارت برداشته کنجد و در صورت تمایل گردو را اضافه میکنیم.
سپس به ظرف دیگری انتقال داده تا خنک شود. سپس استفاده کنید یا در صورت استفاده برای موارد بعدی در یخچال قرار دهید. نکته مهم:
بعداز اضافه شدن عسل باید موادتون سفت و کشسانی داشته باشد برای امتحان میتونید یه تکه کوچک در داخل آب سرد انداخته و تست کنید اگر سفت بود و تغییر شکل نداد و به دندون نجسبید موادتون آماده هستش.
– پوره خرما بعنوان مواد میانی از قدیم مرسوم بوده است. افزودن کمی پودر هل یا دارچین به پوره خرما باعث خوشمزه تر شدن شیرینی خواهد شد.
حتما بعداز پخت کوکی ها باید کاملا خنک شود چون اگر گرما داشته باشند پودر قند در اثر گرما روی شیرینی ها را مرطوب خواهد نمود و ظاهر و بافت نامطلوبی به شیرینی ها خواهد داد.