نان کلوکی (کولوکو)

ارسال شده در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹، توسط منا پوردریایی نژاد

مواد لازم:

آرد سفید 1 کیلو

آب نیمه گرم به مقدار لازم

پودر خمیر ترش یک قاشق سوپ خوری

آب جوش دو پیمانه

نخود خام یک پیمانه

مهیاوه به مقدار لازم

طرز تهیه :

در ابتدا نخود خام را بکوبید . سپس در آسیاب برقی ریخته تا نخود خرد و به اندازه دانه‌های ارزن گردد.

 سپس نخود خام را در ظرف درداری ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شود. در ظرف را ببندید و به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت در جای گرمی قرار دهید تا پف کند و حجم آن دو برابر شود .

هر ۳ الی ۴ ساعت یکبار درب ظرف را بردارید و اگر نیاز به آب داشت کمی آب جوش اضافه کنید .

نیمی از آرد را در ظرف مناسبی الک کرده و وسط آن را گود کنید مایه نخود را در آرد بریزید و آب نیمه گرم را کم کم اضافه کنید تا خمیر نسبتا شلی به دست بیاید.

 روی خمیر را آرد بپاشید در ظرف را ببندید و در جای گرمی به مدت دو ساعت قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجم آن دو برابر شود .

پودر خمیر ترش و باقیمانده آرد را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.

 خمیر را ورز دهید و به مدت یک ساعت استراحت دهید. از خمیر چانه به اندازه یک نارنگی بردارید و در کف دست به قطر یک سانت و به اندازه یک بشقاب کوچک  پهن کنید . با چاقو روی نان ها را شکل لوزی خطر بیاندازید و به وسیله قلم و رومال کنید.  رومال: یک قاشق شکر و یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه را در یک پیمانه آب حل کنید. سپس روی آن را مهیاوه بزنید .

 فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن نموده و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه در سینی فر قرار دهید

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!