نان کلوکی (کولوکو)
مواد لازم:
آرد سفید 1 کیلو
آب نیمه گرم به مقدار لازم
پودر خمیر ترش یک قاشق سوپ خوری
آب جوش دو پیمانه
نخود خام یک پیمانه
مهیاوه به مقدار لازم
طرز تهیه :
در ابتدا نخود خام را بکوبید . سپس در آسیاب برقی ریخته تا نخود خرد و به اندازه دانههای ارزن گردد.
سپس نخود خام را در ظرف درداری ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شود. در ظرف را ببندید و به مدت ۸ الی ۱۰ ساعت در جای گرمی قرار دهید تا پف کند و حجم آن دو برابر شود .
هر ۳ الی ۴ ساعت یکبار درب ظرف را بردارید و اگر نیاز به آب داشت کمی آب جوش اضافه کنید .
نیمی از آرد را در ظرف مناسبی الک کرده و وسط آن را گود کنید مایه نخود را در آرد بریزید و آب نیمه گرم را کم کم اضافه کنید تا خمیر نسبتا شلی به دست بیاید.
روی خمیر را آرد بپاشید در ظرف را ببندید و در جای گرمی به مدت دو ساعت قرار دهید تا خمیر ور بیاید و حجم آن دو برابر شود .
پودر خمیر ترش و باقیمانده آرد را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
خمیر را ورز دهید و به مدت یک ساعت استراحت دهید. از خمیر چانه به اندازه یک نارنگی بردارید و در کف دست به قطر یک سانت و به اندازه یک بشقاب کوچک پهن کنید . با چاقو روی نان ها را شکل لوزی خطر بیاندازید و به وسیله قلم و رومال کنید. رومال: یک قاشق شکر و یک دوم قاشق چای خوری زردچوبه را در یک پیمانه آب حل کنید. سپس روی آن را مهیاوه بزنید .
فر را در دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن نموده و آنها را به مدت ۱۵ دقیقه در سینی فر قرار دهید