نان روغنی

ارسال شده در ۱۶ فروردین ۱۳۹۹

مواد لازم: برای چهار نان
آرد سفید سە لیوان سرصاف

شیر یک لیوان
کره  ۶۰ گرم
شکر ۲ قاشق غذاخوری
نمک یک قاشق چای خوری سرصاف
خمیرمایه یک قاشق غذاخوری
برای رومال نان: زرده تخم مرغ یک عدد، شیر یک قاشق غذاخوری ، روغن یک قاشق غذاخوری ، کنجد و سیاه دانه به مقدار لازم
طرز تهیه:
در ابتدا شیر، شکر و کره را درقابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید هم بزنید تا کره در شیر ذوب شود سپس کناری گذاشته تا کمی خنک( ولرم )شود. ولرم که شد خمیر مایه را اضافه کنید و کمی هم بزنید (با چنگال) تا یکدست شده و پس از آن درب ظرف را ببندید و ده دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید تا خمیر مایه به عمل بیاد و پف کند.
آرد و نمک را در کاسه ای الک کنید وترکیب شیر و شکر و کره و خمیرمایە را به آرد اضافه کنید وبا چنگال هم بزنید سپس بە صفحه کار انتقال دهید و با دست مواد را مخلوط کرده و شروع به ورز دادن کنید، در صورت چسبنده بودن خمیر کمی دیگر آرد اضافه کنید تا ده دقیقه ورز دهید . اصلا چنگ نزنید. ( با کف دست ورز بدین) خمیر که صاف و یکدست شد آن را در کاسه چرب شده بگذارید و روی کاسه سلفون بکشید و در محیط آشپزخانه به مدت یکساعت قرار داده تا حجم خمیر دو برابر شود.(جای خمیر نباید گرم باشد این کاملا اشتباست چون خمیر بوی ترشیدگی میگیرد)سپس خمیر را از کاسه خارج کرده و روی میز کار بگذارید و پف خمیر را بگیرید و به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید، هر قسمت را چونه کرده و روی کاغذ روغنی قرار داده و با استفاده از دو سر ماسوره و لیوان و کاتر به آن شکل دهید و سپس روی آن را بپوشانید و ربع استراحت دهید. در این فاصله فر را روی حرارت صد و هشتاد درجه روشن کنید تا گرم شود.
پس از استراحت دوم خمیرهای شکل داده را با مخلوط یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری شیر و یک قاشق غذاخوری روغن مایع که خوب مخلوط کرده اید رومال کنید. کنجد و سیاه دانه بپاشید. فر که داغ شد سینی را در فر با دمای 180 قرار می دهیم.
و ده دقیقه زمان برای پخت نان کافی است، تا جایی که روی نان ها طلایی خوشرنگ شوند.

newsletter

عضویت در خبرنامه

زمانی که شماره جدید منتشر شد، ما شما را با خبر میکنیم!