از پاسداری خلیج فارس تا تولید «ماسک»
«زنانی» در پشت خاکریزها
وقتی زنگ خطر شیوع ویروس کرونا در کشور به صدا در آمد و هشدارهای لازم به هموطنان در این خصوص داده شد، بسیج عمومی برای پیشگیری و مبارزه با این ویروس به راه افتاد.
از آنجائیکه که کشور در ابتدا آمادگی مقابله و رویارویی با این ویروس بیولوژیکنما را نداشت، خطرات جانی را برای پرستاران و پزشکان متعهد که در صفوف خط مقدم مبارزه هستند بههمراه داشت چراکه از بیرون با تحریمهایی ظالمانه در خصوص واردات وسایل پیشگیری و درمانی مواجه بودیم و در داخل هم کمبودهای عمدهای به چشم میخورد و این کمبودها در اکثر بخشهای دولتی علیالخصوص بیمارستانها و مراکز درمانی بیشتر به چشم میخورد.
اینجا بود که دسته دسته جوانان برومند این سرزمین همانگونه که در سالهای دفاع مقدس سنگرها را خالی نکردند و فوج فوج روانه میدان نبرد حق علیه باطل شدند امروز نیز در مقابله با این ویروس احساس تکلیف کردند و پا در میدان عمل گذاشتند و با روحیه و عزمی جهادی گوشهای از کار را بر عهده گرفتند و این حرکات خودجوش و آتش به اختیار در شهر بندرلنگه در جنوبیترین نقطه کشور نیز مشهود است.
بندرلنگه؛ شهر زنان و مردان جهادی
عدهای از جوانان متخصص شیمی در قالب گروه جهادی، اقدام به درست کردن محلول ضدعفونی کردند، عدهای از دانشجویان بسیجی نیز بستههای بهداشتی تهیه و در محلههای حاشیهای شهر توزیع کردند و جوانانی نیز خودجوش روزانه عابربانکها را ضدعفونی میکنند و ارادتمندان به اباعبداللهالحسین(ع) هم در قالب ستاد اربعین، کمپین «شهری بدون کرونا» را راه انداختند و شهر را همهروزه با محلول وایتکس میشویند و همچنین گردان جنگ نوین منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه نیز ضدعفونی اماکن عمومی را انجام میدهد و خلاصه اینکه امروز شهر بندرلنگه رنگ و بوی جهاد به خود گرفته است.
در این مسیر جهادی، بانوان نیز جا نماندند و دوشادوش مردانشان احساس تکلیف کردهاند و با راهاندازی و تجهیز کارگاه خیاطی با رعایت همه موارد و دستورالعملهای بهداشتی به تولید ماسک پرداختهاند تا که شاید گوشهای از کمبودهها را جبران کنند.
زنانی در پشت خاکریزها
تفاوتی و شاید برتری که این بانوان گروه جهادی «قرارگاه جهادی امام محمد باقر(ع) منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه» با دیگر گروهها دارند در این است که امروز همسران آنها بهصورت شبانهروزی از آبهای نیلگون خلیج فارس محافظت و پاسداری میکنند و خود نیز امروز با الگوگیری از سیره حضرت فاطمه(س) با تولید این ماسکها به صف مقابله با ویروس کرونا پیوستند که این حرکت زیبای آنها ما را یاد کمکهای مادران و همسرانی میاندازد که در پشت خاکریزها برای رزمندگان لباس میدوختند و امروز در واقع این کارشان بیشباهت به آن دوران نیست چراکه اکثر این تولیدات مورد استفاده پزشکان و پرستارانی است که رزمندگان صف اول مبارزه با کرونا هستند.
پس از هماهنگیهای لازم برای تهیه گزارش از کارگاه تولید ماسک به سمت منازل سازمانی منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه در بندرلنگه حرکت کردیم، درست در چند قدمی این کارگاه، گلزار شهدای گمنام و بیتالزهرا(س) منازلی سازمانی به چشم میخورد که بهنظر میرسد همین بانوانی که تا دیروز فعالیتهای فرهنگی و مذهبی را در بیتالزهرا(س) به راه میانداختند، امروز کمر همت برای تولید ماسک بسته بودند.
پیش از ورود به کارگاه، مسؤول این کارگاه که از برادران قرارگاه جهادی بود، رعایت نکات بهداشتی را به ما گوشزد کرد که همان ضدعفونی دستها و پوشیدن ماسک بود و پس در آوردن کفشها با دمپاییهایی که در آن محل قرار داشت، وارد این کارگاه شدیم.
سپاه و تولید ماسک
بانوان این کارگاه که ماسک نیز زده بودند هر کدام مشغول به کاری بودند، تعدادی پشت چرخهای صنعتی مشغول دوزندگی و تعدادی هم در حال اتو کشیدن و برخی هم سنجاق کردن پارچهها، پینهدوزی و دوختن کش به ماسکها بودند. به هر حال فضا، فضای کار و تلاش برای تولید ماسک جهت پیشگیری از ویروس کرونا بود.
در همان محل با یکی از برادران جهادی که حتی حاضر به مصاحبه با ما نبود مواجه شدیم چراکه اعتقاد داشت این کار را برای رضای خدا انجام میدهد و اعتقادی به رسانهای شدن خودش نداشت که در مقابل اصرارها، سرانجام درخواست ما را به این شرط پذیرفت که در مصاحبه، عکس و فامیلش هم درج نشود.
در آغاز صحبتهایش از حمایتها و پیگیریها و دلگرمی سردار علی عظمایی فرمانده دلیر منطقه پنجم سپاه برای راهاندازی این کارگاه و همکاری ناحیه مقاومت بسیج بندرلنگه گفت و سپس عنوان داشت: این قرارگاه جهادی توسط بچههای بسیجی و پاسدار و خانوادههای همین پرسنل منطقه پنجم و با کمکهای این عزیزان و گاهأ مردم و خیرین اداره میشود و هر جا که نیاز بوده چه در محرومیتزدایی و چه سیل و زلزله برای امدادرسانی ورود پیدا کردهایم.
تولید دو هزار ماسک در روز
وی افزود: امروز هم در این بحران ویروس کرونا که کشور را درگیر کرده و جان هموطنان را به خطر انداخته، احساس تکلیف کردیم و اقدام به راهاندازی این کارگاه نمودیم و تصمیم داریم روزانه به تولید حدود ۲هزار عدد ماسک سه لایه «اسپان باند» برسیم که حداقل نیاز نهتنها مردم بندرلنگه بلکه بیمارستانهای غرب هرمزگان را برآورده کنیم و بهصورت رایگان در اختیار آنها قرار دهیم.
این جهادگر در پایان با بیان اینکه این ماسکها از پارچههای مخصوص سه لایه و استاندارد تولید میشوند، گفت: در این کارگاه با رعایت همه استانداردهای بهداشتی، بانوان در سه شیفت کاری و آقایان در یک شیفت کاری مشغول تولید ماسک هستند که آقایان کار نظافت و ضدعفونی روزانه و برش پارچهها را بیشتر بر عهده دارند.
جهاد ادامه دارد
در ادامه سجاد پیروی از نیروهای جهادی این قرارگاه که مربی و ناظر خیاطی نیز بود در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: نصف روز را برای آموزش کار خیاطی، ویژه این بانوان گذاشتیم که به حمدالله کار و اصول اولیه را خوب فرا گرفتند و عصر امروز هم با توکل به خدا کار تولید را شروع کردند.
وی ادامه داد: واقعأ باید کار این بانوان جهادگر را ستود چراکه ساعتها پشت این چرخهای صنعتی با سر و صدای زیاد مشغول به کار هستند و از طرفی سوای سختی کار، نفس کشیدن پشت این ماسکهاست که ساعتها باید آن را تحمل کنند و در واقع یاد همان پرستارانی میافتم که ساعتها ماسک و وسایل حفاظتی در برابر ویروس را میپوشند و وقتی که آنها را برمیدارند آثار این وسایل بر روی صورتهایشان نمایان است.
پیروی در پایان یادآور شد: مجاهدتهای این مجاهدین و مقلدان خمینی کبیر(ره) را باید ستود و در تاریخ این مرزو بوم ثبت کرد چراکه تاریخ نیز به این دست از زنان و مردان سرزمینمان افتخار میکند که به وقت خطر پای در میدان جهاد مینهند و مرگ در راه رضای خدا را شهادت و شیرین میدانند و چه از این نوع مرگ، شیرینتر و گواراتر است.