ساره امیری ایرانی وزیر آموزش امارات شد
ساره امیری پیشتر رئیس آژانس فضایی و شورای دانشمندان این کشور بوده است.
ساره امیری بهعنوان وزیر آموزش و پرورش امارات متحده عربی منصوب شد.
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست وزیر امارات متحده عربی روز یکشنبه ۲۴ تیر این خبر را در پستی در شبکه اجتماعب ایکس اعلام کرد.
خانم امیری پیشتر رئیس آژانس فضایی و شورای دانشمندان این کشور بوده است.
پس از پرتاب موفقیتآمیز کاوشگر امارات به مریخ در سال ۱۳۹۹، بسیاری از ایرانیها بهویژه در شبکههای اجتماعی، دربارۀ مدیر این پروژه بزرگ یعنی «ساره امیری» سخن گفتند.
خانواده خانم امیری، اهل سیستانوبلوچستان، پس از انقلاب ۵۷ از ایران به امارات مهاجرت کردند.
نقشها و دستاوردهای ساره امیری
پروژه مریخ امارات (امید): ساره امیری به عنوان معاون پروژه مریخ امارات (Hope Mars Mission) و رئیس شورای علوم پیشرفته امارات متحده عربی خدمت میکند. این پروژه با هدف ارسال یک کاوشگر به مدار مریخ و مطالعه جو این سیاره طراحی شده است. این کاوشگر در سال ۲۰۲۰ با موفقیت پرتاب شد و در سال ۲۰۲۱ به مدار مریخ رسید، که این یک دستاورد بزرگ برای برنامه فضایی امارات محسوب میشود.
وزارت علوم پیشرفته: در سال ۲۰۱۷، ساره امیری به عنوان وزیر دولت برای علوم پیشرفته منصوب شد. این نقش او را مسئول پیشبرد و توسعه علوم و فناوری در کشور قرار میدهد. هدف این وزارتخانه ترویج تحقیقات علمی و نوآوریهای تکنولوژیک در امارات متحده عربی است.
ترویج علوم و فناوری: او به عنوان رئیس شورای امارات برای دانشمندان جوان، نقش مهمی در ترویج و حمایت از دانشمندان جوان و محققان آیندهدار در کشور ایفا میکند. این شورا به هدف تشویق جوانان به سمت رشتههای علمی و پژوهشی تشکیل شده است.
افتخارات و جوایز: ساره امیری به خاطر تلاشها و دستاوردهایش در زمینه علوم و فناوری، جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرده است. از جمله، او در سال ۲۰۱۵ به عنوان یکی از ۱۰۰ زن تاثیرگذار جهان توسط بیبیسی انتخاب شد.
تایم ۱۰۰: در ۲۸ مارس ۲۰۲۳، ساره امیری جایزه TIME 100 Impact خود را در موزه آینده در دبی دریافت کرد. او گفت که با «اطمینان از اینکه تنوع به یک هنجار تبدیل میشود» و «اعتراف به اینکه تفاوتهای ما نوآوری بزرگی ایجاد میکند»، مردم میتوانند «خلاقیت درون همه ما را مهار کنند و تأثیر واقعی را برانگیزند».